Muurarilla vastuuta?

Jarmo K

Teetimme entisöidyssä kodissamme takan 1,5 vuotta sitten. Muurari hoiti hommat kuntoon ja kaikki vaikutti menevän hyvin. Nyt asunnossamme tehtiin kuntokartoitus ja tarkastaja asetti takan käyttökieltoon. Muurari väittää, ettei ole velvollinen korvaamaan senttiäkään. Onko asia todellakin näin?

7

857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yrittäjä itsekin

      Oliko yrittäjä vai palkollinen?
      Yrittäjä vastaa itse tekemisistään ,..sinä taasen työnantajana siitä huonommasta vaihtoehdosta.
      Toivottavasti et sentään teettänyt työtä pimeästi....!
      Miksi muuten laitto käyttökieltoon?

    • sgw.wrg rgf

      Miksi käyttökielto? Jos halki, oma vikasi, oot lämmittänyt liian kuumaksi liian pian. Muita syitä vaikea keksiä, takkaa on melko vaikea muurata väärin, että ei saa käyttää.

      Kyllä muurareilla vastuunsa on. Se on sitten eriasia, miten saat neuvoteltua asian niin, että asiaan saa korjauksen. Etenkin jos on pienintäkään mahdollisuutta, että vika on itsessäsi. Selkeä virhe tekemisessä voi sitten antaa mahdollisuuden vaikka oikeuteen asti.

      Muurarit aina olleet melkolailla itseriittoista ja itsetietoista porukkaa. Vapaamuurarit juusee. Tosiasiassa net on vaan muurareita. Kyseessä ei ole mitenkään suojattu ammatti, kuka tahansa voi sanoa olevansa muurari. Meillä aikanaan muuraukset teki timpuri. Erikoinen tyyppi, teki ihan kaiken, paitsi ei sähkötöitä kun ei ollut lupia. Pirun hyvä uuni, kestänyt pian kolkyt vuotta. Sillä oli piirustukset ja niitten mukaan teki. Siis tiilestä, ei elementeistä.

      Eikö takkaa tosiaan kukaan ole tarkastanut muurauksen jälkeen? Kyllä nokikolarinkin pitäisi viat havaita. En nyt tiedä, miten vastuu on, koska aikaa on jo kulunut noinkin paljon. Kysele jostain kuluttaja-asiamieheltä. Jos vika on alkuperäinen, kyllä siinä pitäisi sitten olla tuotevastuuta. Eri asia miten saat ketään vastuuseen. Tiukat ajat, toimari nurin ja hommat jatkuu bulvaanin kautta.

      • taukki1

        Hei eikö takan tekijällä ole vastuu jos tulee savua muutaman vuoden kulutua v aihka on toiminut aikaisemmin.Piippu on ihan ok.Kuka on vastuussa korjauksista ja kuka tarkastaa sen?


    • höynäyttääkö

      ei laita takkoja käyttökieltoon, nuohooja voi se virkansa puolesta tehdä, mutta nämä arvailijat eivä voi, mikä olikaan syy?

    • maisantytär

      Ei nuohooja voi laittaa takkaa käyttökieltoon. Ainoastaan palopäälliköllä on siihen mahdollisuus palotarkastuksen yhteydessä ja siitä tulee kirjallinen dokumentti.

      Joten huuhaa esitys.

      • Sulle huuhaa

        Jaa, meillä palotarkastuksessa kiinnosti vain ja ainoastaa palovaroittimen sijainti tarkastusta suorittavaa virkamiestä, eipä siinä paljon tulisijoja huomioitu (meillä 3kpl). Pääasia kun sai sanoo palovarottimen olevan hänen nähdäkseen metrin väärässä paikassa. Nuohooja sentään aina nuohottaessa mutenkin vähän tutkailee tulisijoja ja ymmärtääkin niistä jotakin.


    • naftasetä

      Olet tainnut tilata kuntotarkastuksen auktorisoidulta kuntotarkastajalta niillä kun on raukoilla luulo, että heillä on oikeus laittaa toisten tulisijoja käyttökieltoon. Olen näihin s******* pelletarkastajahermannien käyttökieltoihin ennenkin törmännyt. Paloviranomainen on se kaveri joka käyttökiellon laittaa ei kukaan muu. Nämä kartoittajat ei laita muuta kuin laskun työstä jota eivät osaa.

      Pyydä paikalliselta kunnalta paloviranomainen paikan päälle kertomaan saako tulisijaa käyttää ja pyydä sanomaan sille kartoittajalle terveisiä että ei tee työtä johon hänellä ei ole oikeutta eikä osaamista.

      Ja lisäksi pyydä palauttamaan osa palkkiosta jos on mennyt tekemään teille haittaa asettamalla käyttökiellon vaikka hänellä ei siihen ole oikeutta. En kyllä paljoa painoarvoa tuollaiselle kartoitukselle laittaisi jos ei ole kaverilla enempää ammattitaitoa. Kukahan näitä oikein kouluttaa kun samaan kuntotarkastaja-malliseen käyttökieltoon törmää valitettavan usein.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 137
      3888
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      108
      3542
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      19
      2513
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1599
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1575
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1481
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      87
      1458
    Aihe