ositus kuoleman jälkeen, avioehtoa ei ole

momentos

olen naimisissa ja meillä ei ole avioehtoa, keskinäine testamentti, jossa kumpikun perii toisensa kuoleman tullessa ja leskelle jää hallinta oikeus kaikkeen omaisuuteen siksi kunnen hänkin kuolee

Miehelläni on edellisestä liitosta 4 lasta ja minulle on 3 lasta edellisestä liitosta, yhteisiä lapsia ei ole

minulla oli talo jo ennen tätä liittoa, jonka sain osituksena edelliseltä aviomieheltäni, minulla on myöskin velkaa taloa vastaan, jota maksamme kumpikin pois nykyisenaviomieheni kanssa puoliksi. Nykyisellä miehellä ei ole omaisuutta itsellään ollenkaan..

olenko ymmärtänyt oikein, jos minä kuolen, minun omaisuus menee niin, että elossa oleva mieheni saa 50% pesästä ja 3 lastani toisen 50% (jako suhteessa 1/3)..ja nykyisen mieheni aikaisemmat lapset eivät mitään..

kuinka voin olla varma, että omaisuudestani ei tule koskaan mitään siirtymään siten, että mieheni aikaisemmasta avioliitosta syntyneet lapset eivät koskaan minun omiaisuudestani mitään saakkaan, täytyisikö minun tehdä testamentti? jo tämä, että nykyinen mieheni saa koko pesästä 50% antaa hänelle oikeuden sellaisen omaisuuteen, jota ei ole koskaa itse hankkinutkaan, tämän avioliitto lainsäädännön kautta, koska meillä ei ole siis avioehtoa..

minulla on setä, jonka tulen aikanaan perimään, hänellä ei ole lapsia taikka vaimoakaan, myöskään tästä tulevasta omaisuudesta en halua mitään antaa mieheni aikaisemmille lapsille..onko tässä kohtaan minulla mitään suojaa tehdä testamenttia vaiko edun jättäjä sen vain voi rajata, että miehelläni ei tule olemaan oikeutta tämän testamentilla olevaan omaisuuteen..?

mieheni ei suostu tekemään enään avioehtoa, mitä keinoja minulla on säilyttää oma omaisuuteni ja tuleva omaisuuteni vain omille lapsilleni?

4

797

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nix nax

   a) Epäselvä kuvaus

   >>olen naimisissa ja meillä ei ole avioehtoa, keskinäine testamentti, jossa kumpikun perii toisensa kuoleman tullessa ja leskelle jää hallinta oikeus kaikkeen omaisuuteen siksi kunnen hänkin kuolee>meillä ei ole avioehtoa // Nykyisellä miehellä ei ole omaisuutta itsellään ollenkaan.. // olenko ymmärtänyt oikein, jos minä kuolen, minun omaisuus menee niin, että elossa oleva mieheni saa 50% pesästä ja 3 lastani toisen 50% (jako suhteessa 1/3)..ja nykyisen mieheni aikaisemmat lapset eivät mitään..>kuinka voin olla varma, että omaisuudestani ei tule koskaan mitään siirtymään siten, että mieheni aikaisemmasta avioliitosta syntyneet lapset eivät koskaan minun omiaisuudestani mitään saakkaan, täytyisikö minun tehdä testamentti?>minulla on setä, jonka tulen aikanaan perimään, hänellä ei ole lapsia taikka vaimoakaan, myöskään tästä tulevasta omaisuudesta en halua mitään antaa mieheni aikaisemmille lapsille..onko tässä kohtaan minulla mitään suojaa tehdä testamenttia vaiko edun jättäjä sen vain voi rajata, että miehelläni ei tule olemaan oikeutta tämän testamentilla olevaan omaisuuteen..?>mieheni ei suostu tekemään enään avioehtoa, mitä keinoja minulla on säilyttää oma omaisuuteni ja tuleva omaisuuteni vain omille lapsilleni?

  • .....

   Ihmiset jos on näitä menkää edes lakimiehen luona käymään.

   Mutta Jos nyt kuitenkin:
   Avioliitto ei siirrä omistusta mihinkään automaattisesti ja testamentin voitte kumota koska vain. Ja muuten leski ei peri jos vainajalla on rintaperillisiä, omaisuudet erotellaan ja mahdollinen tasinko maksetaan vainajan pesästä.
   Sinä siis omistat talon papereiden mukaan? No se on sinun oli mikä oli. Koska teillä on testamentti, puolisosi perisi puolet ja lapsesi jakaisi loput. Mutta jos perut testamentin hänellä ei olisi mitään muuta oikeutta kuin asumisoikeus yhteiseen kotiin. Leskellä on kuitenkin oikeus saada tasinkonsa pesästä mutta sen voisi hoitaa rahalla ja tässä otettaisi velat huomioon myös(mahdollisesti reilusti vähemmän kuin puolet asunnon arvosta). Tämä kuitenkin estäisi omaisuuden valtaosan siirtymisen toiseen sukuun.

   Setäsi mahdolliseen perintöön sanoisin, keskustele setäsi kanssa ja neuvo hänelle että teettää testamentin jossa puolisosi suljetaan pois tai sitten pistää varat suoraan lapsillesi.

   Neuvoni: Maksa se parisataa euroa sille juristille niin saat varmasti sinulle henkilökohtaisesti parhaimman tuloksen.

   • nix nax

    >>Neuvoni: Maksa se parisataa euroa sille juristille niin saat varmasti sinulle henkilökohtaisesti parhaimman tuloksen.


  • maallikkojuristi

   >

   Tämä on epäselvää. Kuka saa omaisuuden omistukseensa testamentin perusteella jos puolisolle jää vain hallintaoikeus?

   Joka tapauksessa, jos peruutat testamenttisi, niin silloin vain omat lapsesi perivät sinun jäämistöstäsi osituksen jälkeisen osan. Lapsille ei tarvitse tehdä testamenttia eikä testamentin toissijaismääräystäkään tarvita koska jonkun lapsesi kuollessa miehesi, joka ei siis ole lasten isä, ei peri heidän kauttaan mitään.

   >

   Juuri näin menee jos mies on varaton. Huomaa että mies voi vaatia korvausta siitä rahasta jonka on vastikkeetta käyttänyt sinun lainasi maksamiseen siltä osalta kuin sitä ei voida katsoa osallistumiseksi perheen elatukseen (eli lainan pääoman lyhennyksen osalta). Omistat kyllä omaisuutesi itse, mutta ajattelit myös pitää puolisosi siihen panostaman summan omilla perillisilläsi?

   >

   Et voi tehdä mitään. Ainoastaan setäsi voi testamentissaan halutessaan sulkea puolisosi avio-oikeuden pois.

   >

   1. Jos odotettavissa olevat perinnöt tai muu omaisuuden lisäys ovat suuria, ota avioero heti.
   2. Lahjoita omaisuuttasi omille lapsillesi jo eläessäsi. Ota kuitenkin huomioon AL 40a§.
   3. Elämällä pitempään kuin miehesi ja vetoamalla kuoleman jälkeisessä osituksessa tasinkoprivilegiin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   196
   4314
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   439
   2147
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   47
   1117
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   79
   1056
  5. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1039
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   262
   923
  7. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   24
   912
  8. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   87
   906
  9. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   302
   901
  10. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   102
   899
  Aihe