valkosipuli allergia

Kysyjä1

Hei!

Onko täällä ketään kenellä olisi diagonioitu valkosipuli allergia? itselläni epäilen vahvasti ja lääkäri pari vuotta sitten sanoi että on mahdollista mutta testeissä en ole ollut. Olen vain välttänyt syömästä mitään missä on valkosipulia.
Osaisiko joku sanoa oikeita tietoja oireista?

19

11251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valkosipulialergia
    • Valkosipuliallergikko

      Pääsin prick-testiin kärsittyäni valkosipulin aiheuttamista vaikeista vatsakivuista n. 10 vuotta, senjälkeen oireena olikin nokkosihottuma. Vältin luonnollisesti valkosipulia, mutta sitä löytyy nykyään lähes joka ruoasta mausteet mukaan lukien, joten välttäminen oli hyvin vaikeaa, jos söi työpaikalla, yms.
      Saatuani allergiatestistä positiivisen tuloksen, sain työpaikalla valkosipulittoman dieetin.
      Kotona tein kaiken ruoan itse, opin myös lukemaan tarkkaan tuoteselosteet (mm. mausteissa).

      Aluksi tosiaan oireena oli vatsakivut (saan samanlaisia myös sipulista, mitä myös vältän, allergiaa ei todettu), myöhemmin 3 vrk kestänyt nokkosihottuma.

    • Allergia löytyy

      Itselleni ei ole diagnosoitu, mutta sukuvikana kulkee kyseinen allergia. Oireilut meillä melkolailla samoja kuin pähkinä- tai kala-allergioissa, eli henki salpaantuu, ääni lähtee, kurkkua kuristaa, käsistä lähtee tunto ja tajuntakin saattaa hengen salpaantumisen vuoksi lähtä. Ja nämä oireet saattavat alkaa oireilemaan jo valkosipulin hajusta...Ravintoloissa syödessä pitääkin aina varautua siihen, että on mahdollisimman lähellä ovea tai muuten hyvin ilmastoidussa kohdassa.

    • APSP1

      Työkaverillani oli valkosipuliallergia. Hän kertoi että jos ruuassa oli valkosipulia niin ensimmäisenä oireena tuli päänahan kova kutina. Jos kaveri oli sattunut syömään enemmänkin valkosipulia niin hänen puhe alkoi hidastua ja sammaltaa ihan niinkuin olisi ollut kännissä.

    • iya1

      Mulla on testeillä toderttu valkosipuliallergia, ilmeisesti lievä.
      Itse en edes pidä valkosipulista, joten altistuminen tulee mausteiden kautta / ruuista, joissa valkosipulia on. Oireita en näistä pienistä määristä valkosipulia edes saa.

    • jeps789

      Mulla on prick-testeissä todettu valkosipuliallergia. Oireina mm. oksentaminen.

      • Työpaikan kummajaine

        Minulla myös on valkosipuliallergia, jota ei ole testeillä vahvistettu, mutta käytännössä todettu. Oireena raju oksentaminen. Haju ei aiheuta kuin kuvotusta, mutta pienikin määrä esim. mausteseoksessa aiheuttaa oksentelun.


    • Ei valkosipulille!

      Ihan kauheita oireita parhaillaan ja törmäsin tähän viestiketjuun etsiessäni jotain juttua valkosipulin aiheuttamista kovista vatsakivuista / kuvottavasta ja oksettavasta olosta.. Söin tänään kalaa lounaspaikassa ja siinä oli mausteena käytetty valkosipulia. Kaavin maisteseosta pois mutta n puoli tuntia lounaalla käymisen jälkeen tuli tosi paha olo, nyt vatsaa vääntää ja kääntää ja aivan kun olisi vatsatauti.. Tiedän sen johtuvan valkosipulista, yleensä varmistelen ettei ruuassa ole valkosipulia (mitään allergiatestiä ei ole tehty, mutta oireiden mukaan olen osannut vältellä sitä jo monia vuosia) ja nyt kävi näin. Aww.. Kun mikään muu ei auta kuin aika.. Näitä oireita voi olla parikin päivää :/

      • Eeropy

        Minulla ajatuksen juoksun hidastuminen ja karkuun rakkuloita hikoilua kuumeinen olo todettu valkosipuli allergiasta johtuvaksi


    • valkosipuliallergia?

      Minä olen kärsinyt valkosipuli-allergiasta noin puoli vuotta. Jos ruuassa on tippakin valkosipulia tai valkosipulimaustetta, en ehdi edes ateriaa syömään loppuun asti kun pitää kiiruhtaa vessaan. Pöntöllä istutaan sellanen puolisen tuntia ja kirotaan kun vatsaa vääntää ja takapuolta polttelee kuin olisi hirveän määrän vahvaa chiliä syönyt. Tänään kävin terveyskeskuksessa kyselemässä ja sain maanantaille soittoajan. mikäli oikein ymmärsin, allergiatestit edessä.. Tietääkö kukaan mitä allergiatesteissä tehdään? itse en ole ikinä aiemmin ollut millekään allerginen niin ei ole ollut tarvetta käydä.

    • Variksetar

      Hei. Testattu on valkosipuli. Allergiaa on. Oireet kutina, punoitus, ihottuma, ripuli ja astmaoireita sekä pahimmillaan henkitorvon turvotusta.
      Valkosipuli on myös ristiallerginen penisillinille. Jos Penisilliiniyliherkkyys niin voi olla valkosipuliallergiaa.

    • mennen-

      Saan päänsärkyä, nyt loppu valkosipulin syönti. 🤥

    • saku33

      Ei ole testttu, mutta välittömästi tulee kauhea ripuli, jos valkosipulia on enemmälti. Saattaa olla melko katastrofaaliset seuraamukset.

    • Carlicus

      Maustetehdas Ruoveden Herkku Jäminkipohjassa valmistaa ainoana valkosipulitonta aromisuolaa.

      • Anonyymi

        kiitos hyödyllisestä vinkistä!


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Hei
      Ei ole testattu, mutta tiedän testaamattakin että valkosipulista tulee huono olo. Jos olen huomaamattani (en ole maistanut) syönyt ruokaa joka sisältää valkosipulia, alkaa sydän hakkaamaan, päässä tyrkyttää ja on pyörryttävä olo (samanlainen olo kuin olisi krapula). Huono ole yleensä menee oho puolessa tunnissa.

      Sirpa

    • Anonyymi

      Yhdelle kun herkistyt, herkistyt helpommin muillekin ruoka-aineille.

      Lisäaineita tulisi vältellä eniten, sillä juuri ne herkistävät ja sen jälkeen sellainenkin ravinto, mille ei ole ollut aiemmin allerginen, muuttuu allergisoivaksi.

      Sipuli- ja lisäaine-allergisille, ei Suomessa valmisteta eineksiä, tai niitä on tosi vähän. Kokeilemalla voi yrittää selvittää, mille on allerginen, mutta allergisoivat lisäaineet ihmisravinnossa, pitäisi vain selkeästi ja kokonaan kieltää.

    • Anonyymi

      No on kovat flunssan oireet kurkku turpoaa ja verenpaine nousee jo pienestä määrästä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      346
      3895
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1719
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      60
      1480
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe