Mikä koirassani on?

coconuts

Olen kauan epäillyt, että koirani on seropi, koska se käyttäytyy aivan eri tavalla kun rodun kuuluu. Se tosin on rekisteröity ja näyttelyissä on käyty 2x. Isää en ole nähnyt, kuvia vain ja emo oli kyllä tipsun näköinen, aika korkea vain.

Kyseessä on siis tiibetinspanieli.
Se on 30cm korkea, normaali rungoltaan ja sillä on pitkät koivet ja isot tassut. Sillä on kiharat hörökorvat ja häntäkään ei ole kokonaan selän päällä kippurassa. Se kävelee välillä kuin saksanpaimenkoira eli takapää alhaalla, niskaan tulee hirveät "löysät nahat" tai silleen jännästi, en osaa selittää ja koira vetää. Sitten se paimentaa asioita, hiippaa hiljaa pää alhaalla ja hyökkää kun on tarpeeksi lähellä. Lenkeilläkin se käy makaamaan jos tulee toinen koira vastaan ja syöksähtää sitä kohti kun se on suurinpiirtein kohdallamme. Se on nopea oppimaan, osaa olla vapaanakin. Koira myös ulvoo ja rikkoo helposti leluja, etenkin pehmoleluja. Joten onko tämä vain harhaluuloa vai onko aihetta epäillä?

5

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hukka-Musti

      Nuo viimeiset sanasi antoivat minulle täyden käsityksen ongelmanne syystä. Vai myös ulvoo ja rikkoo leluja? Koira vaikuttaa turhautuneelta, eli on hermostunut liian vähäisestä liikunnasta tai aktivoinnista. Ainakin oletan niin. Lenkaillä koira taitaa yrittää haastaa toiset koirat leikkiin. Häiriökäyttäymyminen on usein turhautumisesta johtuvaa, ainakin sinun tapauksessasi vaikuttaa olevan.

    • koirakuisk.

      Hukalla pointtia turhautumisesta ja energisyydestä. Kannattaa keksiä koiralle tekemistä, piiloleikkejä ympäri asuntoa ja vaikka omatekemää esterataa, aktivointipallonkin voi hommata tai kyhätä itse jonkin Ruubikin kuution tälle..:D

      Minkä ikäisestä koirasta muuten kyse? Kuulostaa aika nuorelta, että normi käytöstä periaatteessa.

      Ja ei rotumääritelmä kerro tosiaan kaikkea (tämä vain yleinen huomio), tästä aiheesta saisi muuten hyvän keskustelunaiheen... Monella koiraihmisellä olisi varmasti hauskaa kerrottavana siitä, kuinka oma koira onkin esim. lempeä lössykkä muiden koirien kanssa, vaikka rotumääritelmässä kerrottaisiin kyseisen rodun rodunomaisesta varauksellisuudesta ja vihamielisyydestä muita koiria kohtaan.

      Esim. chihuahuan rotumääritlmän mukaisesti chihun tulisi olla mm. rohkea ja eloisa , mutta kyllä niitä nynneröitäkin löytyy, eivät uskalla liikkua mihinkään ja häntä jalkojen välissä, silmät anorektisen heikkoina. Tähän tosin vaikuttaa sitten se ihminen siellä taustalla, jos pitää antaa chihulle 9 kuivanapua päivässä että pysyy "kivan pienenä" ja sitten kanniskelee koiraa käsilaukussa, kunnes viikonloppuina vie sitä koirien missikisoihin niin... Menee jo eläinrääkin puolelle, anorektisena pitäminen ja omiin ihmisen tarpeisiin koiran käyttäminen.

      Meni jo vähän asian vierestä. Ruotuun!

      • coconuts

        Joo siis iältään n. 1,6v eli nuori koira on. :) Meillä on myös 7v saman rotuinen koira(josta mainitsinkin) ja kuulumme koiraseuraan, jonka tapahtumissa käymme aina kun voimme ja parin viikon päästä on kiihdytyskilpailu johon osallistumme. Koira kyllä tykkää tosi paljon leikeistä, pitäisi sitten varmaan leikkiä sen kanssa enemmän kun ei hirveästi ole aikaa tai ei tajua leikkiä sen kanssa. Luihin se eniten käyttää aikaansa, tykkää järsiä/lutkuttaa niitä kauan aikaa.


    • JYGF

      Koirallasi on ongelma: Sen omistaja ei ole ihan ajan tasalla koiran käyttäytymisestä/ osaa lukea koiraansa ja on luultavammin itse koiran "häiriö" käyttäytymisen taustalla.

    • Eales

      Meillä myös yli 30 cm korkea, laihahko tipsu narttu. On pitkät koivet jne. Teki myös välillä tuota samaa "menen maahan" ja hyökkään kohdalla. Mutta en ole antanut tehdä sitä enää sen jälkeen, se ärsyttää selvästi muita koiranomistajia (yrittävät mennä hienosti ohi). Meidänkin tipsun koulutus on ollut jopa helppoa! Kävelee vierellä, tulee kutsusta, onkun mikäkin sirkuskoira. Toiseen tipsuumme verrattuna, on todellakin erilainen ja aktiivinen. Pomppii metsissä kiviltä kiville ja painattaa todella lujaa eteenpäin :) rekattu myös :) Ehkä tipsujakin on vain moneen lähtöön :)

      Onko sinulla kuvaa linkittää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe