Mitä opiskella avoimessa yliopistossa eläinlääketiet. varten?

kisu.

Hei!

Valmistuin nyt keväällä 2008 lukiosta ja olen pitämässä välivuotta. Tarkoitus olisi hakea keväällä helsingin eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan, mutta olen kuullut, että sisään on aika vaikeaa päästä. Lähtöpisteeni eivät tule olemaan hyvät ( 3 C:tä, 1 B, 1 A) enkä myöskään ole kirjoittanut biologiaa, fysiikkaa tai kemiaa, joista saattaisi olla hyötyä. Kuulin tänään tuosta avoimesta yliopistosta, joka saattaisi auttaa sisään pääsemisessä. Ongelmaksi kuitenkin muodostui se, että en tiedä mitä kursseja sieltä kannattaisi käydä. Mitä kursseja siis kannattaisi opiskella, että olisi jotain hyötyä kun pyrkii eläinlääketieteelliseen?

Sitten myös ihan näin ohella; onko minulla mitään mahdollisuutta päästä sisään jos opiskelen valintakoe materiaalin erittäin hyvin ja saan siitä todella hyvät pisteet ja lähtöpisteeni ovat huonot?

2

2484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei mulla oo nimimerkkiä!

      Olet kuullut oikein, eläinlääketieteelliseen on vaikea päästä. Tänä vuonna otettiin 68 uutta opiskelijaa.

      Koska olet eläinlääkiksestä kiinnostunut, olet varmasti tutustunut mm. tiedekunnan opiskelijavalintasivuihin ja tiedät, että elukalle on sama pääsykoe kuin ihmislääkikseen, ja luetaan sama kirja eli Galenos. Ensi vuonna tulee varmasti uusi painos, mutta kannattaa lainata kirjastosta tämän vuoden Galle, ja katsoa, kuinka vaikeaa tai helppoa aineisto on. Samoin kannattaa hankkia käsiinsä aiempien vuosien pääsykoekysymyksiä ja mallivastauksia, niin saat tuntumaa mm. vastaustekniikkaan.

      Kerroit, että et ole kirjoittanut bi-fy-ke, mutta kuinka paljon olet käynyt niiden kursseja lukiossa? Jos olet suorittanut esim. kaikki kemian kurssit hyvillä arvosanoilla, niin sinulla on varmasti (eläin)lääkikseen pääsemikseksi tarvittava rautainen laskurutiini. Tai laaja fyssa, tai laaja matikka.

      Mieti siis, olisiko hyödyllisempää opiskella noita luonnotieteitä vaikka ilta/etälukiossa, jos niissä on puutteita.

    • tarjontaa?

      Kannattaa katsoa HY:n kotisivuilta avoimen yliopiston tarjonta eläinlääketieteellisen kohdalta. Avoimen yliopiston väylän oppimäärää et millään ehdi tässä talvessa suorittamaan, mutta saat "näppituntumaa", miten kannattaa vastata pääsykokeissa.

      Toiset mainitsivatkin jo Galenoksesta. Kemia ja fysiikka ovat siinä tärkeimmissä rooleissa. Halutessasi voit ilmoittautua maa- ja metsätieteellisen fysiikan ja kemian opintojaksoille YKEM100, YFYS1, YFYS2, niin saat tarvittavat pohjatiedot Galenoksen lukemiseen, jos olet epävarma osaamisestasi. Biologia on Viikin (mmtdk) KTB-opintojaksoilla. Nämä opintojaksot ovat maksullisia muille paitsi tiedekunnan päätoimisille opiskelijoille. Niihin on mahdollista päästä Erillinen opintosuoritusoikeus-lomakkeella, kun perustelee kunnolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe