Hoitovinkki: armoton lenkkeily

101 prossaa

Yksi tuntematon tapa hoitaa orastavaa alkoholismia on lenkkeilyn aloittaminen. Hetken kuluttua kehon tuottamiin endo- ja testomömmöihin jää koukkuun ja määriä on vain lisättävä. Loppu vapaa-aika kuluu palautteluun, tulevaan lenkkiin valmistautumiseen, vammojen hoitamiseen ja valmennusvinkkien hakemiseen netistä ym juoksuporukoiden kanssa häröily. Tarkka kirjanpito lenkeistä, ajoista, sykkeistä yms ja omien tilastojen seuraaminen lisää koukutusta.
Nautinnon saa lopulta vain lenkillä ja heti sen jälkeen pari tuntia on olo kuin taivaassa eikä v...tuta yhtään mikään. Olo on jotenkin freesi, eikä viinaa tee mieli, koska se sotkee tulevat lenkit, jotka ovat koko ajan mielessä.
Koukusta koukkuun, mutta hieman parempaan. Töissäkin voi käydä, eikä lähimmäisille tule v...tuiltua niin paljon.

20

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perääkin

      sen verran, että liikunta auttaa kummasti. Ei se minunkaan lenkkeilyinnostus ihan helpolla käyntiin lähtenyt alkuaikoina, mutta jotain piti tehdä, sillä halusin oikeasti raitistua ja tulla kuntoon. Nyt lasken sitten joka suupalan ja kaloreita vertailen kaupoissa ja ravintoloissa. Viina ja kalja ne vasta lihottavatkin ja turvottavat, joten siinä mielessä niistä on tullut epämiellyttäviä aineita jo näiden ominaisuuksien takia. Aluksi join saunan jälkeen holitonta olutta, mutta nyt olen vaihtanut senkin kalorittomaan vissyyn ja varmaan sekin vaihtuu piakkoin raikkaaseen veteen, sillä vissyssä on turvottavia suoloja.

      Nyt olenkin sitten ihan innoissani vaatekaupoissa kun saan sovitella muutamaa kokoa pienempiä ja muodikkaita vaatteita. Ystävättäret kyselevät laihdutusvinkkejä ja kun mainitsen, että alkoholi kokonaan pois, niin sellainen kuuri ei sitten enää heitä viehätäkään, jostain syystä...

      Tällähän on tuplavaikutus, sillä ennen väsyttävän työrupeaman päätteeksi palkitsin itseni oluella tai viinillä, mutta nyt lenkille! Entiseen aikaan olin jatkuvasti väsynyt, mutta nyt on virtaa niin, ettei ehdi kaikkea edes tekemään mitä mieli tekisi. Mieliala kohosi huimasti. Toki minuakin ottaa joskus päähän, mutta rivakka ulkoilu piristää kummasti.

      Se, että näyttä paremmalta ja on hoikistunut vaikuttaa ainakin näin naisihmisen itseluottamukseen valtavasti.

      Vaikeata on alkuunsa, mutta niin palkitsevaa!

      • kauneus vielä löytyy...

        -joo tulin pitkästä aikaa tänne palstalle satuin aukasee ja lukee juuri tän sun kirjoituksen...mulla on aikalailla samanlaista ...minä aloitin säännöllisen lenkkeilyn ja sit esim jo toukokuusta olen sit käyny sunnuntaisin sellasen 12-13 km lenkin ...aloin tarkkailla painoani ja 7 kg on nyt lähteny... olen raitistunut ja kunto on noussu ihan huippulukemiin...mulla kanssa on sillai että alkoholi lihottaa eli se on nyt loppu kokonaan ja tavotteita on valtavasti ja aina meno päällä nyt talveksi on sit kuntonarut painot yms..yms.. pakkasten varalle että on iltaisin ohjelmaa huimaa tää touhu ja sit ajattelen että aikaa saavuttaa todella ihanat tulokset vaikka ensikesään mennessä ja sekin että olem muuttanut ruokavalioni täysin uusiksi ja säännölliseksi -ja sit se että on henkisesti ihan eriluokan ihminen sekin on ihana asia ...tsemppaan kaikkia meitä etenkin naisia jotka tekee todella työtä sen eteen että saadaan ns. uusi elämä siihen uskon ja se hymykin alkaa nyt löytyä pikku hiljaa.. terveisiä sulle tv: nyt tasantarkkaan raitis nainen.-hyvää syksyä!!!


    • ööööh..

      Puolen tunnin lenkki muutaman kerran viikossa auttaa sekin masennuksiin, ahdistukseen ja unettomuuteen.
      Toimii myös nopeatoimisena apuna, kun levottomuus iskee.

    • kaffeemuki

      Me alkoholistit ollaan vähän äärimmäisyyksien ihmisiä, monessakin asiassa. Liikuntakin on helppoa vetää överiksi, juomattomuuden nimissä ihminen kuntoilee itsensä piippuun, turhauu koko suorittamiseen varsin nopeasti ja palaa juomiseen. Se pohjimmainen tarve juoda ei katoa ihmisestä juoksemallakaan. Oivallus lähtee korvien välistä, se tulee sitten kun on tullakseen.

      Kohtuullinen liikunta on kumminkin erittäin hyvä stressinhallintakeino, kunhan löytyy laji josta itse pitää. Monipuolinen ravinto ja riittävä lepo ovat kokonaisuuden kannalta aivan yhtä tärkeitä, kuten jonkinlainen päivärytmi, vaikka olisi työtönkin. Avainsana on elämän säännöllisyys, kun juodessa vallitsi epäsäännöllisyys.

      • lenkille taas

        Totta, puolisolle kun sanoo, että lähtee lenkille, voi lenkkeillä iloisesti kapakkaan?


    • Katsotaan nyt

      ja mitä tuloksia esim. coopper 5000 ja 10.000 ikä ja paino. Kuulosti vähän itsepetokselta koko juttu. Tyypillistä alottelija höpötystä.

    • paljon juossut

      Jopa vuosikausia. Ja joku kysyi aikoja, ei tosin minulta, cooperissa meni liki 4000 ja 10000m maastossa 34 minuuttiin, enkä ihan nuori ollut tuolloin.
      Mutta minulla alkoi kääntyä koko lenkkeily siten, että kun oikein rääkkäsin itseäni kuntoillen tunsin, että olen ansainnut palkinnoksi pari kaljaa...
      Sitten kun jalat alkoivat hajota, eikä voinut juosta piti juoda ne 'pari' kaljaa ketutukseen, kun ei voi juosta.
      Hyvä jos lenkkeily auttaa joitakin. Ja auttoihan se minuakin. Riippuvaisuus siitä on terveellisempää, kuin alkoholiriippuvuus. Siitä olen rankan koulun jälkeen päässyt. Ainakin toistaiseksi.

      Nytkin olisi ihan hyvä ulkoiluilma. Ei pysty lähtemään edes kävelemään. Ei huvita oikein mikään.
      Ei ole kyllä kaljaakaan, enkä ajatellut hakeakaan.

      • Raaka-rolle

        mutta tuskin kovin paha alkoholisti olit ennen juoksija uraasi tai sen aikana. Alkoholi luultavasti tuli kuviohin mukaan vasta jälkeen päin. Niinkuin monella urheilijalla. Kännipäissä voi urheilijakin riehua, mutta määrät ja kerrat ovat kohtuukäyttäjää vähäisemmät. Siis pitkänmatkanjuoksussa.


    • Pyttipannu ja kaljaa lenkin päälle

      kuinka pitkät matkat pitäisi olla että ei tekisi mieli ottaa janoon raikasta olutta, vaan saisi janon menemään jollain muulla.

      • ............

        .......


    • pyörää keksimään

      Kyllä kunnon alkoholisti palkitsee itsensä lenkin jälkeen. Niin minä ainakin tein.
      Mitä rankempi lenkki, sitä rankempi känni päälle.

      • Raaka-rolle

        tollainen on, siis luultavasti käyt kävelemässä töölön lahden ympäri ja sitten pubiin. Tälläinen höpötys juoksemisesta ja alkoholisimista on aivan älytöntä. Kohta varmaa joku täällä antaa neuvon tupakoitsijalle. Hei kuule käyppä juoksemassa aamulla 5 km lenkki niin ei tee tupakkaa mieli koko päivänä ja on mahtava olo kokopäivän.


      • juoksija-juoppo, joka nykyään polttaa :(
        Raaka-rolle kirjoitti:

        tollainen on, siis luultavasti käyt kävelemässä töölön lahden ympäri ja sitten pubiin. Tälläinen höpötys juoksemisesta ja alkoholisimista on aivan älytöntä. Kohta varmaa joku täällä antaa neuvon tupakoitsijalle. Hei kuule käyppä juoksemassa aamulla 5 km lenkki niin ei tee tupakkaa mieli koko päivänä ja on mahtava olo kokopäivän.

        etkä varmaan ole kokeillutkaan kovin vahva mielipide.
        Kyllä siinä perää on, että aivot tuottavat omaa huumetta fyysisen rasituksen jälkeen. Eikä kaikki viitsi pilata lenkkiä ottamalla niitä palkitsevia kaljoja.
        Ja jää siinä juostessa muutama röökikin polttamatta ja tulee mietittyä koko tupakoinnin typeryyttä, kun se vähän tupakkamiehellä/naisella on hieman huonompaa tuo hapenotto.


      • njierwgvn
        juoksija-juoppo, joka nykyään polttaa :( kirjoitti:

        etkä varmaan ole kokeillutkaan kovin vahva mielipide.
        Kyllä siinä perää on, että aivot tuottavat omaa huumetta fyysisen rasituksen jälkeen. Eikä kaikki viitsi pilata lenkkiä ottamalla niitä palkitsevia kaljoja.
        Ja jää siinä juostessa muutama röökikin polttamatta ja tulee mietittyä koko tupakoinnin typeryyttä, kun se vähän tupakkamiehellä/naisella on hieman huonompaa tuo hapenotto.

        olotila mitä tässä harrastelijat yrittävät kuvat ei kyllä tule sellaisella harjoittelulla, minkä ohessa tupakoidaan ja käytetään alkoholia edes runsaasti. Tälläisen olotilan saavuttamiseen vaaditaan aikamoista omistautumista juoksulle ja sellaisia tuloksia joita tässä yksi juoksija kuvasi 4000 cooperissa ja maastokymppi 34 min.

        Aika harva tupakoitsija saavuttaa tälläisiä tuloksia eikä ole kovin yleisiä sellaisten piirissä joka juovat itsesä humalaan. Itseään kyllä voi pettää vaikka kuinka paljon ja uskotella olevansa "maagisissa tiloissa " juoksun jälkeen. Koko tämä höpötys sai alkunsa kuin Runners world lehdessä oli artikkeli tästä aiheesta noin 30 vuotta sitten. Sen jälkeen kaikki alkoivat höpöttämään näistä olotiloista. Oman viime vuonna juostun 3200 coopper jälkeen ei mitään sanottavaa iloa tuntenut paitsi siitä vedosta jonka kirkkasti voitin se kyllä lämmitti.


    • Ei oo mun juttuni

      Sopii varmaankin, niinkuin ap esittää, orastavan alkolismin kohdalla kukkaan puhkeamisen lykkäämiseen, tuskin sen estämiseen. Hyvä hoitomuoto kenelle vaan sopii. Painojen nosto selin makuulta sopii jalkavaivaisille, ja uiminen.

      • hfdhfd

        Oikeesti tosi hieno homma jos joku on pystynyt muuttamaan elintavat tuolleen. Voi että kun löytäisi itsestäkin tuollaista päättäväisyyttä ja aktiivisuutta.

        Siitäkai se lähtisi vain että jalkaa toisen eteen ja pullo kiinni.


      • klv< dsvmö<

        selällään tapahtuva nostelu ei ole läheskään niin vaarallista kuin juokseminen. Siinä voi jopa tupakoida ja juoda alkoholia, eikä ole mitään välitöntä hengenvaaraa. Itse suosittelenkin tälläistä punttien kolistelua tälläiseksi oheistoiminnoksi jos o ongelmia alkoholin kanssa ja vaikka tupakoi .


        Älkää missään tapauksessa lähtekö lenkille muuta kuin kävelyvauhtiselle jos teillä on samaan aikaan ongelmia alkoholin tai tupakoitte. Juoksemisesta ei ole kuin haittaa jos sen yhdistää tupakkaan ja viinaan.


      • klv< dsvmö< kirjoitti:

        selällään tapahtuva nostelu ei ole läheskään niin vaarallista kuin juokseminen. Siinä voi jopa tupakoida ja juoda alkoholia, eikä ole mitään välitöntä hengenvaaraa. Itse suosittelenkin tälläistä punttien kolistelua tälläiseksi oheistoiminnoksi jos o ongelmia alkoholin kanssa ja vaikka tupakoi .


        Älkää missään tapauksessa lähtekö lenkille muuta kuin kävelyvauhtiselle jos teillä on samaan aikaan ongelmia alkoholin tai tupakoitte. Juoksemisesta ei ole kuin haittaa jos sen yhdistää tupakkaan ja viinaan.

        Mie yhistin juoksemisen tupakin ja viinan. Miksi pitäisi lopettaa muut nautinnot juoksun tieltä? Juoksu on silti hyväksi.


      • Anonyymi
        CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Mie yhistin juoksemisen tupakin ja viinan. Miksi pitäisi lopettaa muut nautinnot juoksun tieltä? Juoksu on silti hyväksi.

        Juu. Yksi sininen tupakki päivässä rentouttaa kehoa ja mieltä.


    • Anonyymi

      Kannattaa olla hyvässä kunnossa, jos tulee vaikka tarve paeta gepardin lailla metsään suljetulta osastolta. Kunnon sprintti, niin jää antenniosaston väki ja siriuslaiset kakkoseksi.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe