MAISSIALLERGIA

Pakko löytyä syy allergiaani

Minkälaisia oireita maissi aiheuttaa maissiallergikoille?
Entä voiko lääkkeiden ja vitamiinien lisäaineena olevat, mm. maltoosi, maltodekstriini, maissitärkkelys ym. aiheuttaa oireita maissiallergisille?
Olisin tosi kiitollinen vastauksista.

22

17941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viuluniekka

      Hei, minulla on maissiallergia. Riippuu varmasti täysin ihmisestä, että mitä aiheuttaa, mutta itsellä oireina järjetön mahakipu, turvotusta ja ripulia, ja siis hyvin pienestäkin määrästä. Myös ainakin maltodekstriini ja maissitärkkelys aiheittavat minulle samat oireet, luultavasti maltoosikin.

      Ärsyttävän vaikeaksi mennyt elämä maissiallergian myötä, kun melkein kaikessa tuntuu olevan maissia ainakin jossain muodossa, mutta ei voi kun yrittää olla tarkkana sen suhteen mitä syö.

    • maissiton

      Olen 24 -vuotias ja viljoista allerginen maissille ja ohralle. Minulla on paljon muitakin allergioita. Oireet ovat olleet lukuisat niitä yleisimpiä ihottumia ja kutinoita lukuunottamatta. Minulla oli mm. paha refluksi, vatsaoireita, ummetusta, päänsärkyä ja pahin oireeni oli kurkun ahdistus. Tähän voi liittää myös hiivatulehdukset, aftat suussa, flunssaherkkyys, väsymys, yleinen yleiskunnon ja jaksamisen heikkeneminen yms. vaikka mitä!

      Kaikki tärkkelys -jotain ainesosat, maltodekstriini, mallasuute, glukoosisiirappi yms. on tehty viljasta tai maissista. Itse saan niistä kaikiasta välillä oireita. Tuotteesta riippuu sitten mitä viljaa on käytetty(aina ei lue selosteessa) tai onko ko. tuote siedettävä vai ei. Määriäkään ei selosteissa pahemmin ilmoitella ja asia käy selväksi vain kokeilujen kautta. Jäätelöissä esim. käytetään yleensä vehnää. Maissiallergikkona varoisin ainakin: muroja, myslejä, jogurttia, kermaa, suurusteita, eineksiä, salmiakkia, leipiä, leivonnaisia, karkkia, juustonaksuja, jopa kinkkuja saa kytätä. Tosi herkkä voi saada oireita myös maidosta tai piimästä, niissäkin käytetään valmistusvaiheessa maissiöljyä.(mm. Valio)

      Paras apu ruoka-allergiselle on yksinkertaisesti tehdä ruoat itse, itse valitsemistasi raaka-aineista. Tämä lienee ainoa tapa jolla tiedät varmasti mitä suuhusi pistät. Itselläni yleiskunto parani hyvin pian ruokavalio muutoksen tehtyäni ja nyt on jaksamistakin tehdä kaikki ruoat itse. Kurkkuoireita ilmenee vieläkin sillä on vaikea muistaa aina varoa ihan kaikkea. Kannattaa käyttää tarvittaessa antihistamiineja.

      Maissiallergia on harvinainen ja siksi ehkä yksi pirullisimmista sillä tuotevalmistajat eivät välitä... Tsemppiä!!

      • Ei keliaatikko

        Mistä saan ohjeita leivontaan,kun ei ruokavaliossa käy kotimaiset viljatuotteet,maissi eikä gluteenittomat jauhoseokset? Riisi,tattari,hirssi soveltuvat.Myös maito ja kananmuna.Olisi kiva leipoa itse pannaria tai edes jotain..


    • ilona1971

      Minä olen allergisoitunut parin vuoden sisällä maissille. Oireita aiheuttavat itse maissi ja lisäksi sen johdannaiset kuten maltodekstriini jne.

      Oireina minulla puolen tunnin sisään alkavat vatsakivut ja totaalinen vesiripuli ja ihan tajuton kutina ja ihon lehahtaminen ja kuumotus. Ja en tajua miksi koko ainetta pitää tuntkea joka elintarvikkeeseen. Nyt on luettava kaikki tuoteselosteet läpi jatkossa, sillä oireilen niin rankasti : (.

      Itse voi tehdä ruokansa, mutta olisi kiva käydä joskus ulkonakin syömässä. Viimeksi sain Bic Macin kastikkeesta reaktion (maltodekstriini) joten täytyy katsoa tosi tarkkaan jatkossa mitä suuhunsa laittaa. Harmittaa tämä vaiva!

      • Anonyymi

        Mäkissä käydessä voi pyytää jättämään kastikkeen pois, jos se on ainoa allergisoiva aine hampparissa.


    • lifeasrosalie

      Olen 13v tyttö. Ja olen ollut pienestä asti allerginen maissille. Minuun vaikuttaa muunnettu tärkkelys, maltodekstriini,maissitärkkelys ja maltoosi. Minulla oireena ovat järkyttyvä mahakipu joka voi kestää pari päivää,ripuli tosi pahana, oksentelu ja pahin on se kun henkitiet menevät umpeen. Välttelen maissia parhaani mukaan. Koulussa minulla on omat ruuat joka päivä,kaikki ihmettelevät aina allergiaani koska se on tosi harvinainen. En tunne ketään jolla oisi sama allergia.
      Mutta tämän allergian kanssa oon oppinut elämään. Ja vaikka maissia on jokapaikassa ei se haittaa. Olen tottunut tähän ja tämä on osa elämääni.

    • JH

      Itselläni alkoi maissiallergia vuonna 2002 kun olin kun olin 27. Vasta tänä vuonna tajusin, että minulla on maissiallergia. Allergia testit vuonna 2002 näyttivät maissille negatiivistä. Tänä vuonna en enää kestänyt oloani joka on kokoajan aivan hirveä. Tein sitten allergia dietin odotin kun kaikki oireet katosivat ja lisäsin yhden aineen per viikko. Kunnes tuli maissi kohdalle ja blam 15-20 minuuttia syönnista turposin ja iho oli kuin auringon polttama.

      Oireita on ollut kuin olisi auringonpolttama kokoajan, vatsan turvotus, dermographismus (ihon piirtäminen), silminen polttelu, nilkkajäykkyys ja nilkkakivut. Muitakin oireita on ollut kuten luitten särkeminen varsinkin sääriluussa, verta purkautui ihon alle jaloissa (ihan kuin mustelmia koko jalan kattavalti polvista alaspäin). Muitakin oireita on ollut.

      Kaikki tämä kiva on sitten johtunut maissista. Hiton allergialääkkeitäkään ei voi käyttää kun kaikissa on maissia ne pistävät pahempaan kuntoon. Olen yrittänyt soitellä lääketehtaille mutta kaikissa on jotain maissijohdannaista. Jenkeissä on kuulemma sellainen kuin Alavert antihistamiini jossa ei ole maissia mutta sitä kun ei euroopasta saa. Nestemäisissä antihistamiineissa on sorbitolia tai muuta sokeria joka on tehty maissista.

      Yksiä ikävimpiä on sitruunahappo, etikka ja c-vitamiini (askorbiinihappo) jotka on melkein tätä nykyä aina tehty maissista. Sitruunahappo eli E330 tehdään nykyään homeesta nimeltä Aspergillus niger käyttämällä sokeria. Ja se sokeri millä se tehdään on käytännössä aina maissisokeria.

      E202:kin on maissijohdannainen ja sitä on nykyään kaikissa raejuustoissa. Luomu raejuustoakin pitää ostaa.

      Aloin tutkimaan ja kääntämään englanninkielisiä listoja suomeksi kaikista aineista mitkä voi olla maisista ja olen nyt kolmisen sivua aineita saanut listattu ja neljäs sivu ainakin vielä tulossa. Nelisivuinen lisäaine hirvitysvihkonen jota pitää sitten katsella. Yritän olla katsomatta, eli tehdä ruuan niin että kaikki lisäaineet on minimissä. Yksi mitä kantsuu kans varoo on sitruunapippuri siinä kun on yleensä ainakin sitruunahappoa.

      Yksi pottumaisimmista allergioista mitä tätä nykyä voi olla kun maissia on ihan kaikessa. Pitäs varmaan pistää joku sivusto pystyyn kun luulen, että kaltaisiani ihmisiä löytyy paljon joilla on sama allergia mutta allergia testit näyttää negatiivista.
      Luulevat varmaan olevansa lisäaine-allergikkoja, totuus on karumpi eli maissiallergia.
      Tullut nyt jo eteen ennenkuin lista on edes valmis jo 40 e-kooodilla varustettua ainetta joka voi olla maissista. Kuten E460 jota on usein juustoraasteissa. Niin E620-E625 ja aspartaami voi olla myös maissista.
      Varmaan useimmiten lisäaineet ovat maissista kun se on vaan niin halpaa.

      Friggsin riisikakut ja ihan pelkistetyt perunalastut ainakin taffelin sisältää pieniä määriä maissia. Kokeiltu on ja allergia oireita tuli. Muitten aineitten saastuminen maisilla on todella ongelma, kuten jauhot ja muut.
      Riippuu tietenkin miten herkkä maissille on, jotkut kestävät pientä määrää.

      Aika elämäntapamuutos on ollut pitää kaikki tehdä kotona. Pitää ostaa vahaamattomia hedelmia ja vihanneksia koska vaha jota vihanneksiin ja hedelmiin laitetaan on monesti maissista tehty. Vaha ei lähde vedellä huuhtelemalla vaan pitää pestä jollain saippualla pois.

      Ihmettelinkin kun joskus söin omenoita ja sain kunnon allergiaa. Vaikka kuorin omenan kun kuorisessa pieni osa vahasta menee omenaan kuoriessa.
      Myös kesäkurpitsasta olen saanut oireita juuri siitä syystä, että siinä on ollut vahaa päällä.

      Ei muuta voi sanoo kuin kiva elämä :) Muille kanssa kestämistä kyllä tää tästä kun oppii mitä voi suuhunsa pistää. Kannattaa pysyä tuotemerkeissä mistä ei ole saanut oireita.

      • niinjaniin

        Käsittämätöntä, miten maissia tungetaankin joka paikkaan.


    • JH

      Niin ja valion normaalit maidot kannattaa kans unohtaa ja ostaa vaan luomu maitoa tai luomu versioita sellaisista valion tuotteista mihin on lisätty d-vitamiinia koska luomu versioissa ei ole lisättyä d-vitamiinia. Yllätys yllätys d-vitamiini jota valio lisää on maissiöljyssä eli kaikissa valion tuotteissa missä on lisättyä d-vitamiinia on maissia. Valion ei kuulemma tarvitse ilmoittaa lain mukaan maidossa on maissia.
      Arlasta en tiedä onko niitten d-vitamiinissa maissia vai ei.

      • Anonyymi

        On mennyt maailma hyvin allergiseksi. Ennenvanhaan ostettiin lehmän maitoa kaupasta
        Kaikki joivat enkä muista mistään allergioista että olis puhuttu.
        Eikä silloin ollut allergia tablettejakaan itselläni on verikokeessa todettu että olen allerginen mutta ei tiedetä mille aineelle reagoin. Kun tavalliset pistetestit eivät näyttäneet mitään . En ole koskaan edes ajatellut että sitä voisi olla allerginen maissillekkin .


    • JH

      Soittelin valiolle ja ovatkin vaihtaneet maissiöljyn rypsiöljyyn. Mainiota :)

      • maissiton

        Vieläköhän JH käyt täällä? Olisi kiva saada tuo sinun lista, sillä olen myös hyvin allerginen maissille. Oireina mm.4 tunnin ripuli mehuista joihin lisätty c-vitamiinia. Meitä maissiallergisia on tässä suvussa jo 4kpl kolmessa sukupolvessa...


    • yykaakoo1

      Hei, mulla suolistokeliakia todettu v-88, sitten tuli samaan myös rakkulainen ihokeliakia, tänä päivänä tuntuukin jo että olen allerginen kaikelle ruualle vaikka dieetini on "puhdas", leivon itse, apua ei löydy, kyynärpäät japolvet ovat rakkuloita täynnä. parhaiten iho ja maha rauhoittuu kun ei syö yhtän mitään! tiedoksenne että nykyään on paljon viattomilta vaikuttavia elintarvikkeita ja leikkeleitä joissa on teksti gluteeniton, se ei kuitenkaan pidä paikkaansa! Viimeissimät kovat oireet ovat tulleet "gluteenittomista" kunnon lihanakeista. Näkemiin mm. nakit ! Muunneltu vehnätärkkelys on minulle myös myrkkyä , se on se aine josta gluteeniton jauho myös tehdään!

    • niinjaniin

      Kiitos kun olette kertoneet. Maissi ei ole kovin ravitseva elintarvike ja usein geenimuunnettukin.

    • Hitunen

      Voi kunpa joku tosiaan tekisi sivuston/blogin aiheesta!

    • Maissiallergikko

      Hei , tajusin nyt maissia syödessäni että jaha tästä on tullut hyvin kipeä maha aina niin olen varmaan allerginen sitten maissille .. Mutta en edes pitänytkään maissista

    • Maissimama

      Onkohan nuo maissiallergiaoireet aina välttis nuon pahoja ku edellä on kerrottu? Ku 8kk vaavini on alottanu sormiruokailun maissinaksuilla kun ne on rakeenteeltaan ns turvallisia kun on pehmeitä ja liukee suuhun... Tuntuu saavan nokkosihottumaa niistä ja yhtenä pvnä hiukan ripuloi. Ihottumaa on tullut ny selkään, mahaan, leukaan, kyynärtaipeisiin, olkavarsiin, ranteisiun, reisiin.. enemmän tai vähemmän. En toki ole varma johtuuko oireet maissista, mutta oireet tuntuu lisääntyvän jos syö runsaammin maissia, ja päinvastoin. Mietin siis vaan että voiko olla maissiallergiaa kun oireet ei kuitenkaa nuin pahoja oo ku edellä mainitut?

      • Maissologi

        Oireet voivat olla näköjään hyvinkin erilaisia, eli kokeilisin ehdottomasti jättää maissi väliin joksikin aikaa ja myös tarkistaa ettei muissa ruoissa ole mitään maissiin pohjautuvaa ainetta. Helppohan tuo on vielä 8 kk ikäisellä testatakin, kun ei vielä syö niin monipuolisesti :).


    • cornia

      yksi maissi-allergikko täällä lisää mulla on myös laktoosi-intoleranssi mutta sen kanssa nykyään pärjää mainiosti kun monet tuotteet on nykyään laktoosittomia mutta toista on tuon maissin ja sen johdannaisten kanssa joita tunketaan lähes joka elintarvikkeeseen aivan järjetöntä miksi tälläinen on joskus päässyt leviämään että maissia käytetään joka paikkaan yksi positiivinen juttu on että valio on muuttanut maissiöljyn kotimaiseen rypsiöljyyn lisätessään d-vitamiinia maitoon ,toivottavasti joku tekisi oman sivuston maissi-allergikoille sillä uskon että meitä on suomessa paljon jotka eivät edes vielä tiedä olevansa maissille allergisia kiitos etukäteen siitä hänelle

    • Anonyymi

      Minullakin on maissiallergia. Oireina ihottuma, väsymys/uupumus, päänsärky, nivelkipu. Tarkkaan saa lukea tuoteselosteet. En syö makeisia juuri ollenkaan, ongelmaksi on tullut glukoosisiirappi, jota käytetään nykyään paljon, eikä juurikaan mainita onko se maissista vai ei.
      En nähtävästi ole yksin allergiani kanssa.

    • Anonyymi

      Söin ensimmäisen kerran kermainen kanakastike ja riisi, valmiin ruoan, ja mitäs yöllä alkoi vasen kylki oudosti kutiamaan joka aamua kohti eneni. Laitoin kortisooni voidetta ja tänään toisen kerran. Kylki on täynnä pieniä punaisia näppyjä laajalla alueella. Sitten sytytti: muunnettu maissitärkkelys täytyy olla syynä.!! Tuote jota söin oli minulle täysin uusi.

      • Anonyymi

        Minulla on todettu IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä.
        Gluteenit ei sovi, mutta yhtälailla oireita tulee myös maissista ja sen eri johdannaisista.

        Oireet: suolisto/vatsa-oireita, korvakäytävien kutinaa, kipeitä "aftoja" suun limakalvoille ja kutinaa ja pistelyä ympäri kehoa!

        Tarkkana joutuu olemaan vältellessään näitä maissitärkkelyksiä. Melkein mihin tahansa näitä maissijohdannaisia on tungettu!!! Niitä ovat lukemattomat einekset, valmisruuat, makeiset jne. jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe