Romanit ja Mersu

Tarinoita!

Jostain syystä Mersuja pidetään romanikansalaisille ominaisina autoina, eikä siinä ole mitään väärää. Viisas on se, joka laadusta maksaa. Kertokaa tosijuttuja romaneista ja mersuista! Jospa kerron ensin omia kokemuksiani.

Ostin ensimmäisen 123-mersuni liikkeestä, jossa romanipariskunta oli vaihtanut sen uudempaan. Alkuun auto pelasi hyvin ja vaikutti hyvin pidetyltä. Soittimessa oli valmiina komeat tangokasetit, ja etusäleikössä kiiltävä hevosenkenkä oli varsin edustavan näköinen. Ensimmäisen siivouksen yhteydessä penkin alta löytyi korttipakka, ja niillä korteilla pelataan vieläkin. Käytön jälkiä autossa ei näkynyt, lukuun ottamatta puhki kulunutta kuskin oven ikkunalistaa.

Autossa oli vetokoukku, jolla eräänä kesänä oli tarkoitus vetää peräkärryssä polttopuita mökille. Lähdin vetämään kärryä, mutta loppupäässä auton kulku kävi kovin vaikeaksi. Tuntui kuin kuormassa olisi ollut kiviä, eikä moottori enää jaksa. Ennen pitkää Mersu hyytyi tien poskeen, ja siitä se hinattiin paikalliselle verstaalle. Verstaalla tulikin yllätyksenä, että auto oli heille aivan tuttu. Siihen oli kuulemma vaihdettu takaiskarit jo neljä kertaa. Autolla nimittäin oli vuosikaudet vedetty pienen kaksion kokoista Soliferia, joka useimmiten oli täyteen lastattu. Tällä kertaa ei ollutkaan iskarit loppu, vaan auton runko oli murtunut poikki. Puukuorma oli viimeinen niitti Mersulle, joka oli kiskonut Soliferia ympäri suomenmaata noin 700 tkm. Auto meni varaosiksi, eikä siinä suurta rahallista menetystä tullut. Ostajana minun olisi pitänyt tarkastaa auto paremmin ennen kaupantekoa.

12

4536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olisi

      jäänyt ostamatta, jos olisin tiennyt, että ed. omistaja on ollut romani. Ne kun eivät osaa rehellistä autokauppaa tehdä, eli et taatusti saa rahoillesi vastinetta, jos romanilta (tai romanin käytössä olleen) kulkupelin ostat. Toivottavasti otit opiksesi.

      • Kaupparatsun

        No olishan sitä voinut Hagert vainaalta S-mersun ostaa, kun olivat aina niin tiptop kunnossa ja hyvin pidettyjä.


      • Ei värillä väliä

        Olen havainnut, että mitä koulutetummalta vitivalkonaamaiselta autonomistajalta auton ostaa sitä enemmän ostajalle (minulle) puhutaan silkkaa paskaa ts. valehdellaan päin naamaa. Romanilta en ole autoani ostanut. Vielä. Ehkä vaihteeksi saisin asiallista autokaupantekoa osakseni.


      • Anonyymi

        Mistä ovatkin saaneet mersuun rahhoo nuo valtakunnan ykkös loisijat????


    • Eki

      ... olen romanien kanssa autokauppoja tehnyt. Noin 6 vuotta sitten myin 124-koppaisen Mersun ja viime keväänä ostin Toyota Land Cruiserin (vm 1983).

      Siitä Mersusta tuli ensin vähän sanomista kun ostaja sai selville että rekisteritunnus oli vaihtunut välillä. Luuli kai että auto oli ollut pois rekisteristä kolarin takia. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan taksiyrittäjä jolta aikoinaan ostin sen oli tehnyt konkurssin tms ja auto oli ollut ulosottomiehen huostassa, sen takia kilvet oli poistettu. Loppujen lopuksi sain ostajan vakuuttuneeksi, että mistään kusetuksesta ei ollut kyse.

      Ja se Toyotakin on ikäänsä ja hintaansa nähden ihan OK. Ruostetta vain nimeksi ja tekniikka pelaa kaikin puolin.

      Eli eipä ole isompaa valittamista! No, onhan se aika erikoista että nämä heput eivät luota pankkeihin vaan kaupat tehdään selvällä setelirahalla.

      • kotimainen

        kerran on tehty kauppaa ja siihen se saa jäädäkkin....saatavia ois vielä 3 vuoden takaa...
        ei rahaa vaan auton osaaa ....vieläkin kaikuu korvissa " se mitä luvataan se myös pidetään"...
        niinpä niin mutta ompahan historiallinen mersu riittää omille pojille kertomista ja opastusta kaupoissa ...vaikka epäilin kaupanteossakin ääneen tulevia tavaroita ...mutta en ole luopunut vielä toivosta ehkä jonain päivänä vielä saan ne :0


    • Anonyymi

      Sen verran on rahaa saamatta romaneilta, etten niiltä kyllä mitään autoa osta. Enkä muiltakaan ulkomaalaisen näköisiltä. Vaikka luulisi, että kaiken pitäisi olla selvää, aina löytyy joku jippo sieltä taustalta. Normisuomalaiselta kun auton, yleensä säästää rahan lisäksi myös hermoja.

    • Anonyymi

      Kysyisin miten on varaa niin,ellei tee töitä? Itsellä ei ole varaa.

      • Anonyymi

        Aikamoisia nämä meidän romanit, heidän perinteisiin kuuluu henkilön kuoltua polttaa kaikki omaisuus. En tiedä meneekö kultakäädyt siinä mukana, vai jääkö se tähteelle.


    • Anonyymi

      Mersu on edelleen mannen unelma nro 1.

    • Anonyymi

      Ostin mersun ihan käyttöautosta uutena. Ei tarvitse miettiä mitä saa. Saa parasta mitä voi rahalla saada.

      Mannejen kanssa tai muiden ulkomaalaisten kanssa en tee kauppaa koskaan enkä ota kavereiksi. Ovat kovin rasistista sakkia varsinkin tuolta etelästä tänne tulevat. Ja usein silti elävät minun veroeuroilla.

    • Anonyymi

      Mersu on muurarin ja mustalaisen sekä paperiduunarin unelma auto, ainakin paperitehtaan vieressä näkee uudehkoa meisseliä parkissa samoin kun Hagertit eli westlaken miehet ajelee swedukilpisillä ja mikä ettei kun samanmoinen kanttihousu Björn wahlroos myös Ruotsin pummi ajelee swedukilvillä olevalla kulkupelillä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1563
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe