Kysymyksiä arkkitehdiksi opiskelusta

rix rax poks

Opiskelen tällä hetkellä teolliseksi muotoilijaksi (AMK), ja haluaisin valmistuttuani opiskella vielä arkkitehdiksi Tampereella.
Millaista opiskelu on, onko se kauhean "teknistä" ja kuivaa, paljon lukemista?
Olen melkoisen taiteellinen, ja minulle tulisi ehkä vaikeuksia, jos opiskelu on kauhen teoriapainoitteista, ja pitäisi istua kaikki illat nenä kiinni kirjassa. Myös matikka, fysiikka yms on minulle vain pakollinen paha, mutta olen kuullut, että esim matikkaa ei pahemmin pääsykokeiden jälkeen enää tarvitse opiskella.

Riittääkö pääsykokeisiin lyhyt matikka? Montako prosenttia laskuista pitää olla suurinpiirtein oikein, että matikan osuus menee läpi? Vaihteleeko raja joka vuosi tason mukaan? Tarvitseeko näitä matikan taitoja oikeasti paljonkin sitten itse tutkinto-opiskelussa?

Ajattelin, että jos en pääse pääsykokeiden kautta lukemaan tutkintoa, pyrkisin avoimen yliopiston väyläopiskelijaksi. Onko minulla mahdollisuuksia päästä teollisen muotoilijan tutkinnolla väylään? (koska väylä on tarkoitettu ensisijaisesti arkkitehtuuria sivuavien tutkintojen suorittaneille tai arkkitehtuuria opiskelleille)
Tietääkö joku, saisinkohan työttömyyspäivärahaa, toimeentulotukea tms, , koska en voi saada mitään opintososiaalisia etuja avoimen puolella? Töissähän en oikein edes pystyisi käymään, koska opiskelu avoimessa väylässä on normaalia päiväopiskelua. Tuo keskiarvoraja mikä pitää saavuttaa päästäkseen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi, 4/5, tuntuu kyllä aika kovalta, varsinkin jos opiskelu on kauhean "teknistä" , eli ei mun vahvinta aluetta :).

1

591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pääkäärme

      Itse opiskelen toista vuotta TTYllä arkkitehtuuria ja opetus EI ole ollut kovin "teknistä" ja kuivaa, enemmänkin taiteellista ja monipuolista. Ei edes rakennusfysiikan perusteet arkkitehdeille -kurssilla tarvitse laskea yhtään mitään, riittää että osaa teorian (raksapuolen opiskelijoilla on samalla kurssilla erillinen "laskutentti" jota arkkarit ei suorita)

      Pääsykokeisiin tarvii pitkän matikan, mutta on siitä selvitty lyhyellä myös. Matikan pääsykoe on enemmänkin karsiva koe, ja itse piirrustuskoe on se tärkein. Vanhoja kokeita on katseltavissa täältä: www.dia.fi
      Luulen että matikan koe on vain jäänyt vuosien varrelta roikkumaan, ennen vanhaan piirrettiin ja suunniteltiin asiat käsin, nykyään AutoCAD (lue: Computer Aided Design) sun muut tietokonepohjaiset ohjelmat ovat tuoneet apua tähän. En väheksy käsin piirtämistä, se on mielestäni edelleen se oikea tapa ja erittäin hyödyllinen. Mutta esim. Ruotsissa ei ole ollenkaan matikan pääsykoetta, pelkästään suunnittelu/piirustustehtävät.

      Avoimen yliopiston kautta opiskelulla ei saa ainakaan opintotukea, muista en osaa sanoa tarkalleen. Väyläopiskelijaksi pääsee kuka vaan, se että siinä sanotaan "ensisijaisesti arkkitehtuuria sivuavien tutkintojen suorittaneille tai arkkitehtuuria opiskelleille" on mielestäni BS.
      Ei ole mielestäni kovin vaikeeta saada tuo 4/5 keskiarvo, varsinkin kun ne pakolliset kurssit eivät ole kovin haastavia.. Riittää että tekee kurssien harjoitustyöt kunnolla ja tarkasti (ohjeiden mukaan).

      Itselläni on plakkarissa vain yksi kolmonen, loput ovat nelosia, pari viitosta löytyy. En pidä itseäni yhtään "teknillisenä". Hoida hommat kunnolla ja panosta lopputulokseen, niin eiköhän niitä "hyviä kurssisuorituksia" tule!

      Onnea opintoihin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe