Mistä aamuripuli kertoo?

Anonyymi

Siis mulla on nyt jo about vuoden verran (en kyllä muista tarkkaa aikaa) niin ollu joinakin aamuina silleen, että kun oon heränny ja käyny vessassa pissalla, niin heti pian sen jälkeen saan juosta uudestaan vessaan kun maha menee ihan kuralle ja sit tulee melkein pelkkää vettä. En ehdi ikinä edes suuhuni mitään pistämään, niin ei se ny mikään imeytymishäiriö voi olla?
Syön aina illalla jotain ennen kuin menen nukkumaan, ja aamulla mulla on yleensä nälkä (riippuu tietty kuinka paljon oon illalla syöny) niin jotenkin hassua että on ihan ripulilla vaikka ei oo vielä mitään syöny... Onhan tää nyt ärsyttävää kun joinakin aamuina saa montakin kertaa käydä veskissä ennenku pääsee mihinkään lähtemään... Voisko olla jotain ärtynyttä peräsuolta, stressimahaa tai jotain?
Se menee yleensä kerralla ohi, joskus saa muutamaankin otteeseen käydä, eikä päivällä tuu enää mitään.. tai joskus voi tulla joskus iltapäivällä. Yleensäki mulla on aina maha joko todella löysällä tai sit kovalla. Yleensä löysällä, mikä on tosi rasittavaa, kun saa viiskin kertaa päivässä käydä isolla hädällä ja takapuoli on ihan ruvilla kun saa koko ajan pyyhkiä. Mut ripulilla ei oo kun silloin tällöin aamuisin.

8 kommenttia

Vastaukset

 • itselläni on ollut vastaavia oireita jo 30 vuotta. Varma en tietenkään voi olla mutta sulla saattaisi hyvinkin olla stressivatsa. Mulla sellainen on. Mulla ei ole keliakiaa, ei laktoosi-intoleranssia eikä muutakaan vastaavaa vaivaa. Silti maha on löysällä lähes aina ja ilmavaivat ovat mahtavia. Tietyt ruoka-aineet ovat kyllä pahasta, etenkin omenat ja kahvi. Hiilihapolliset juomat ovat myös pahoja. Samoin runsas kasvisten syönti. Paras apu vatsan löysyyteen ja ilmavaivoihin ovat hiilitabletit. Niitä ei pidä kylläkään käyttää jatkuvasti että vatsa ei totu niihin ja jos on taipumusta ummetukseen, voivat hiilitabletit aiheuttaa sitä.

  Stressivatsa on vaaraton mutta hyvin kiusallinen vaika, joka vaikuttaa jopa sosiaaliseen elämään.

  Tsemppiä!

  • se ruokasooda säännöllisesti, niin olo on paljonkin hilppoisampi sitten aamuisin eikä litkua tarvii pusertaa.

  • Epäilen kanssa nyt sitä stressivatsaa.. harmi vaan ettei siihen oo oikein parannuskeinoja, paitsi just toi ruokavalion muuttaminen mut sekin on niin kovin vaivalloista kun ei oikein tiedä että mikä niitä ilmavaivoja tekee kun tuntuu että ihan sama mitä syön, niin aina on jossain vaiheessa päivää ilmaa mahassa ja ravaan isolla hädällä monta kertaa päivässä. Tykkään kauheasti omenoista ja kahvista, mutta ymmärrän kyllä jos ne pitää jättää pois. Kasviksia en syö muutenkaan melkein lainkaan... ja sitten jos kääntää ihan päälaelleen niin sit vatsa menee kauheen kovalle eikä sekään kivaa ole.
   Mut onhan tää joo sosiaalista elämää ajatellen myös aika rankkaa, siis kun koko ajan kauheet ilmavaivat eikä tiedä mihin niitä menis päästelemään, ja sit kun joudun käymään vessassa ni pakko on aina suihkuttaa jotain ilmanraikastajaa niin sekös vasta paljastaa että edellinen on käynyt isolla. Mut mieluummin haistelen kyllä ilmanraikastajaa kuin SITÄ itseään! Hiilitabletteja vois kokeilla, oon niitä joskus kunnon ripuliin syöny ja tehos muuten aika nopeesti.

 • http://keskustelu.suomi24.fi/node/8467601

  Uskoisin, että tästä apua.

  Ite saan laitosruuaasta tuollaisia oireita.

  Eli aamulla kanelia ruokalusikallinen mukilliseen kuumaa vettä , kun on maha tyhjentyny..ennen kahvia kandee juoda...pitäis olla ohitten seuraavana päivänä.
  Sit kun alkaa taas tuleen takas, niin uusiksi.
  Uskon, että väärät mädättäjäbakteerit välillä on pääsemässä enemmistöön mahassa.

 • Minä olen saanut apua Precosasta . Se vaikuttaa jopa tosi nopeasti . Apteekki suositteli. Maksaa vähän yli 12 €. Yleensä mulla oli 1-3 ripulointi aamupäivällä.

 • Alflorex on myös hyvä vatsalle. Se alkoi auttaa noin 2 kk:n syömisen jälkeen. Sitä pitää syödä jatkuvasti, joka päivä, vaikka lopun elämää. En tiedä auttaako sekään kaikkeen ja kaikille.
  Itsellä on ärtynyt, epäsäännöllinen vatsa, lääkekuurienkin tuhoama, milloin mitäkin tulee, aamulla saa juosta vessassa monta kertaa.
  Alfoleria pitää syödä noin kolme kuukautta ennenkuin se auttaa.
  Sisätautilääkäri neuvoi tämän.

 • 38v mies joka kärsii jokaaamuisesta ripulista.Vatsa toimii aamupäivän aikana kerran päivässä?Itsehoitona Visiblin x 2 ja Pegorion x 2. Suoli toimii vaan sen 1 kerran päivässä, ei taida olla normaalia että suoli toimii niin harvoin?Muina aikoina vatsa ei toimi lainkaan?

  • Eiköhän ole hyvä rytmi jos suoli toimii kerran päivässä. Visiblin ja Pegorion molemmat ummetuslääkkeitä, joten miksi ihmeessä sinä niitä ripuliin syöt?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.