Raahen terveyskeskus/aluesairaala! Nyt kaipaan kokemuksia!

Vittuuntunut!!!

Elikkä, itselläni on liuta (huonoja) kokemuksia Raahen tk-sta, ja tänään eräs hlö lähipiirissäni sai tietää, että hänen kohdalla on tehty hoitovirhe. :/

Kaipaisin kuulla muidenkin tai heidän läheisten ym kokemuksia tästä "ihanasta" kohtelusta, mitä aika moni joutuu kokemaan... :/ Lääkärit puhuu päälle, ei kunnioita, ole empaattisia ja passittaa milloin mihinkin...

Sitä pitää kai aina mennä Oysiin jos pahempi hätä tulee... (Y)

31

5958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikesta pitää valitaa

      Joka paikkakunnalla, jossa TK/sairaala on, kuulee justiinsa samat valitukset. Mm. Oululaiset pyrkivät Raaheen saamaan "parempaa" hoitoa kuin mitä mielestään paikkakunnalla saavat. Ala painua lukemaan lääketiedettä ite, niin varmasti paranee mielestäsi hoidon taso Raahessa merkittävästi ?

    • Oylyläinen

      Ei OYS:iinkaan niin vain mennä. Pitää olla oman paikkakunnan lääkärin lähete että pääsee.
      OYS nyt ei tosiaankaan ole mikään ihmeitä tekevä paikka, onnen tyyssija, ihan normaali sairaala.
      En ymmärrä mikä sädekehä OYS: in ja sen lääkäreiden pään päällä on ulkopaikkakuntalaisten mielestä.

    • hh

      imee tissiä joten täysipaska koko lääkäriasema.

    • köpöttelijä

      KUN ON TARPEEKSI SAIRAANA,Itse olen tämän todennut,olin tosi huonossa kunnossa ei tarvinnut odotella lääkäriä kauaa verikokeita otettiin pikimmiten,koko henkilökunta on erittäin ystävällistä kaiken se paljon työmäärän keskellä mitä heillä on.

    • Eila M.

      En voi moittia Raahen sairaalaa enkä terveyskeskusta. Olin eilen siellä ultrassa jossa kuvattiin sylkirauhasta ja en voi moittia hoitoa enkä hoitajia. Lääkärin kanssa oli hoitaja erittäin ystävällisiä minua kohtaan vaikka olen jo 68 vuotta. Kun pääsin kotiin niin terveyskeskuslääkäri Timo Kurtti soitti ja määräsi lääkkeet apteekkiin, erittäin hyvää palvelua. Eikä maailmassa ole toista niin ystävällistä ja asiallista lääkäriä kuin on Timo Kurtti terveyskeskuksessa, toivon kaikkea hyvää hänelle, hän on oikea lääkäri joka kuuntelee potilasta ja ottaa asiat hoitoon heti.

    • EM

      Ajattelin että vastaan sinulle kun minulla on kokemuksia sekä Raahesta että Oyssista. Ei se aina ole autuaaksi tekevä paikka se Oyss, en moiti hoitajia enkä lääkäriä, mutta virheitä tulee ihmiselle oli missä ammatissa hyvänsä. Minulle tehtiin varjoainekuvaus muutama vuosi sitten Oulussa ja se meni oikein hyvin kun lähete oli yksityislääkäriltä. Sydämen varjoainekuvauksen teki sama lääkäri joka oli Diakonissalaitoksella yksityislääkärissä ja antoi lähetteen Oyssiin. Nyt kuukausi sitten tehtiin varjoainekuvaus sydämeen terveyskeskuksen lähetteellä ja kuvauksen teki erikoistuva lääkäri yksin. Se meni pieleen ja tuli kova verenvuoto kun se tehtiin nivuksesta isosta valtimosta. Lääkäri huusi apua ja sieltä tuli mies verhon takaa kaveriksi ja laitettiin paino valtimon päälle moneksi tunniksi ja jouduin jäämään sairaalaan kun kuvaus epäonnistui ja jäi siihen. Eikä siitä sen enempää, ei käsketty eikä annettu uutta aikaa vaan käskettiin kotiin ja lasku tuli ennenkuin ehdin kotiin, että tämmöistä se elämä on. Ei se ihminen ole virheetön missään sairaalassa ei edea Oyssissa.

    • zorrotuskaa

      Raahen TK:n lääkäreitä on ohjeistettu, että mitään sellaisia lääkkeitä, jotka mahdollisesti saattavat poistaa ahdistusta ja jopa tuottaa oluen verran mielihyvää ei saa määrätä milloinkaan potilaille. Ei edes sellaisia lääkkeitä jotka voivat epäsuorasti johtaa potilaan mielihyvän tunteen kohoamiseen (potenssilääkkeet).

      Siitähän saattaa syntyä RIIPPUVUUTTA! No riippuvuutta syntyy ruoasta varsinkin herkullisista aterioista, riippuvuutta syntyy kavereista, riippuvuutta syntyy työstä, riippuvuutta syntyy yhteisöistä, riippuvuutta syntyy kaikista harrasteista, jos harrastus tuottaa harrastajalleen mielihyvää.

      Mielen rauhaa Raahen vanhoillislääkevaltaa käyttäville lääkäreille.

    • Ljerppinen

      Nyt kyllä olet ymmärtänyt asian hieman väärin.Ei kenelläkään ole syytä toimia otaksumiesi ohjeiden mukaan. Kaikkeen hoitoon käytetään voimassaolevaa käypähoito suositusta. Se on kyllä selvä, että päivystysvastaanotolla ei normaa-listi kirjoiteta pkv-reseptejä. Ja onneksi on käytössä erikoissairaanhoitotasoinen mielenterveysyksikkö.

    • peukalo keskellä

      Ihmiset älkää koskaan antako erikoistuvan lääkärin tehdä teille mitään toimenpidettä. Ylioppilaaksi päästyään ovat olleet nenä kiinni kirjassa muutaman vuoden. Käsillä eivät ole tehneet mitään, eivätkä osaa. Erikoistuvat saattavat pilat hyvin aloitetun toimenpiteen esim. jälkitarkastuksessa tehtävän pikkuoperaation seurauksena. Erikoistuvalla lääkärillä käytännön työskentely on aivan surkeaa, jos sitäkään. Vaatikaa aina valmis lääkäri, jos jotain toimenpidettä tehdään, edes pientä sellaista. Erikoistuvan paikka on seurata takavasemmalla puuttumatta mitenkäään itse suoritukseen.

    • Mie ihmettelen

      Miksi Raahen terveyskeskuksessa on siirrytty niihin tragediahoitajiin? Joidenkin koh-dalla, kuten kavereideni, on jäänyt itse lääkäri kohtaamatta! Kuka arvioisi puolueet-tomasti paikallisen terveyskeskuksen hoidon ja asiantuntemuksen tason?

      • En ihmettele

        Mitä nuo tragediahoitajat ovat, millaisia tragedioita ne hoitavat? Lisäksi voisit hiukan opetella kirjoittamaan, ei sitä tavuviivaa tarvi tökkiä jokapaikkaan. Terveyskeskus arvioidaan puolueettomasti auditoinnilla, tiedätkö mitä se tarkoittaa?


      • Mie ihmettelen
        En ihmettele kirjoitti:

        Mitä nuo tragediahoitajat ovat, millaisia tragedioita ne hoitavat? Lisäksi voisit hiukan opetella kirjoittamaan, ei sitä tavuviivaa tarvi tökkiä jokapaikkaan. Terveyskeskus arvioidaan puolueettomasti auditoinnilla, tiedätkö mitä se tarkoittaa?

        Kyllä vain tietää. Kaverini on töissä Pörhollä. Esitteli miulle Audi A 6:n.


    • Lessulassi

      Millaisia kokemuksia porukoilla on pääsystä Raahen terveyskeskukseen nyt tou-kokuussa? Onko luvattu aikaa ennen syyskuuta? Ja tekeekö ne vielä Raahen sai-raalassa leikkausten jälkitarkastuksia?

      • turhautunut

        Ei tämä toukokuu mikään poikkeus ole aikaahan ei terkkariin saa jos ei satu joku sukulainen olemaan siellä töissä joka järkkää ajan.


    • Muualta muuttanut

      Suurin osa kielteisistä jutuista on höpöhöpö-juttuja. Tarvittaessa on saanut hoitoa ja kohtuu ajassa.
      En tiedä sitten miten on tilanne näillä "kroonikoilla".

    • Pöytä

      Olikikohan tk:n puolella muutaman sadan jono vieläkin? Sairaalan puolelle on hii-pinyt lääkäripula.Mikä lie hallinnon osuus tai johtamisen?

    • 9+9

      Ei taija olla ihan korrekti kyxsymys? hyshys?

    • Keuhkoaja

      Miksi ihmeessä Raahen sairaalassa on lopetettu sisätautilääkärien takapäivystys? Onko sairaalan ja päivystyksen lopettamista suunniteltu hiljaisuudessa? Eli tuleeko ampparirumba OYS:n Raatteentielle tulevaisuudessa?
      Kaupungilla huhutaan lääkäreiden joukkopaosta kummallisen hallinnon hoidon takia!
      Onko asiassa tai asialla perää?

    • Hallinnoija

      Jos asia kiinnostaa, missä vika, niin kannattaa kysyä Raahen sairaala/tk:n hallinnosta. Sieltä saa tietoa.

    • Ljerppinen

      Voisikos osan hallintopuolen viroista lopettaa ja siirtää rahat hoitajien ja lekureiden palkkaamiseen? Olisi enempi hyötyä jonottaville potilaille!

      • IrinaJ

        Montako ns ylimääräistä päällikön tointa/virkaa on Hyvinvointikuntayhtymässä? Ei taida jäähä alle 30 kappaleen?


    • AnnastiinaK

      Hyvä, että joitakin toimintoja on siirretty Oulaskankaalle. Yksi iso rahasyöppö on Suomen kartalla oleva kummajainen nimeltä Raahen psykiatrinen osasto. Ei ole mitään kustannusvastaavuutta, mutta sitää monta hoitajaa läpi vuorokauden vain muutaman potilaan parantamiseen! Oulaisiin tämä'kin toiminto huomattavasti edullisempi siirtää. Ja osastolla nyt työskentelevät avohoitoon töihin! Lyhenisivät jonot kovasti.

      • hop hop!

        Höh! Töihin ne masentuneet sieltä, niin ei tarvi koko hela laitosta!


    • ASKi

      No, ei ole kysymys sairaudel laadusta, vaan siitä, miten ihminen hoidedaan kustan-nustehokkaasti uusin lääketieteellisin menetelmin. Nykykäytännössä kartetaan pieniä ja runsaasti henkilökuntaa sitovia yksiköitä. Sillä parempaan käyttöön hoitajat tulee avohoidossa. Liekö missään muualla Suomessa Raahen kokoista yksittäistä psykiatrista osastoa?

    • Lessulassi

      Paikallislehti uutisoi, että hyvinvointikuntayhtymän asioita oli käsitelty kaupunginval-tuustossa nelisen tuntia. Jutussa kiinnitti huomiota kaksi asiaa, 1) HVKy:n omia ihmi-siä on päättämässä työpaikkansa rahoituksesta. Joku ihmetteli, miten HVKy:n palve-lukseen on otettu kompetenssia vailla olevia henkilöitä johtoon. 2) Kritiikki terveys-palveluita kohtaan on suuri ja väki lähtee pois. Puhutaan tyytymättömyydestä johtoon.
      Uudessa johdossa keskustelukulttuuri lie vaihtunut saneluksi/ yksipuoliseksi puheluksi.---Tämä kaikki ei voi olla vaikuttamatta Raahen maineeseen. Tarvittaisiin nopea imagonkohotus.

    • Astheriksi

      Viestiketjun aloittanut lienee hajulla asioista, sillä paikallisessa sanomalehdessä on yksi lääkärikin kommentoinut HVKY:N tilannetta!

    • asiaöllinenpotilas

      on kokemusta niin raahen tk-sairaalasta, oys:sta . oys: n yhteispäivystys on varsinainen raatteen tie, tuntikaupalla jonotusta, narkit, hummalikot ja mustalaiset möykkäävät. raahen tk-päivysrtys siihennnähdenl intukoto, tunteja menee raahessakin, mutta rauhallisempaa kuin oulussa. sairaalan puolenpalvelut paljon itsestä,riippuu. mitrn kohdellaan, jos joka välissä pitää päästä tupakallla,hsaisee viinalle ja paskalle, niin ei ihme, jos kohtelu ei ole empaattista, jos itse olet asiallinen , noiin kohtelusikin on asiallista, mutta jos itse puhuu päälle, eikä annna hoitajan tai lääkärin vastata, niin taas kohtelu huononee. omas vaiva pitää kertoa ja sitä hoidetaan, einaapurin tai sukulaisten asioita, turha on huutaa ja syytellä--

    • APkirjoittaja

      Täällä taas - yhdeksän vuotta sitten tämän kirjoitin ja näköjään tasaisin väliajoin jaksettu nostaa esille. Paljon on tässä vuosien varrella myös muuttunut.

    • Anonyymi

      Raahen päivystykseen kun soittaa, moni hoitaja on ylimielinen, tyyliin että tuu jos sun nyt sitte on pakko tulla tms.

    • Anonyymi

      Et ole ainoa.
      Raahen terveyskeskuksesta ei saa apua.
      Lääkäri(t) ylimielisiä eivät kuuntele potilasta, ei empatian häivääkään, eikä minkään maailman kunnioitusta potilasta kohtaan, olettavat asioita potilaasta jotka eivät pidä paikkaansa, esim.lääkityksestä.
      Eivät tutki.
      Kannattaa ottaa yhteyttä potilasasiamieheen.

    • Anonyymi

      Meillä täällä Helsingissä on sellainen ongelma että sairaanhoitajat luulevat olevansa lääkäreitä.
      Jakelevat mm. kuolemantuomiota puhelimessa vanhuksille. Saakohan niistä bonuksia?
      Muutenkin ovat ilkeitä kuin pirut, samoin osa lääkäreistä.
      Käskevät potilaita hakeutumaan yksityiselle.

      Koko terveyskeskus voitaisiin yksityistää, tulisi veronmaksajille halvemmaksi.
      Potilaita kohdeltaisiin varmasti paremmin.
      Nythän saavat käyttäytyä miten vaan, palkka juoksee eikä ole pelkoa potkuista

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe