Mistä löydän palovaroittimen joka ilmaisee loppumassa olevan pariston jollain muulla tavalla kuin alkamalla uikuttamaan lyhyitä vinkaisuja n. minuutin välein? Sehän on enemmän sääntö kuin poikkeus, että tuo tapahtuu yöllä ja siinä on mukava lähteä metsästelemään että mikähän se niistä talon viiden varoittimesta sillä kertaa vinkuu.
Tuo muu tapa voisi olla esim. jatkuvasti palava tai tiheästi vilkkuva valo. Normaalistihan toimintakuntoisen varoittimen valo vilkkuu noin minuutin välein, mutta silloin kun paristo on vaihdon tarpeessa, valo voisi vilkkua vaikka kerran sekunnissa tai palaa jatkuvasti.
Toinen vaihtoehto olisi verkkovirtatoiminen varoitin akkuvarmennuksella, eli siellä olisi verkkovirrasta latautuva akku, eikä varmennusparisto joka kuitenkin täytyisi uusia yhtä usein kuin paristokäyttöisenkin varoittimen paristo. Ja mitä noihin viimeksi mainittuihin (verkkovirtatoimiset paristovarmennetut) olen törmännyt, ne uikuttavat varmennuspariston vaihtotarvetta samalla tavalla kuin perinteiset paristokäyttöisetkin, joten verkkovirran hyöty on noissa tasan 0%.
Mistä siis löytää JÄRKEVÄ palovaroitin, joko:
1) paristokäyttöinen, joka ilmaisee paristonvaihtotarpeen jotenkin muuten kuin äänimerkillä
tai
2) verkkovirtakäyttöinen akkuvarmennettu, joka ei tarvitse paristonvaihtoa eikä täten ilmaise sen vaihtotarvettakaan
Palovaroitin joka ei uikuta paristoa
14
2012
Vastaukset
- 24/7
Osta olemassa oleviin palovaroittimiisi 10v kestävät 9v litiumpatterit, tosin varaudu siihen että vanhoista varoittimista loppuu käyttöikä ennen kuin itse pattereista loppuu potku. Elämä helpottuu kun ei tarvitse pattereita vaihdella, muistat vain testata ne varoittimet säännöllisesti ja vaihtaa uusiin kun sen aika on.
- paristonvaihtaja
Toinen tapa vältää piippailut yöllä on vaihtaa paristot päivämäärän mukaan. Esim. joka vuosi 112-päivänä eli 11. helmikuuta tai jos paristot vain vuoden käytön jälkeen ovat mittaamalla todeten (kuormittava mittari) aivan iskussa niin harvemmin, vaikka joka toinen tai joka kolmas vuosi.
Jos paristo on viittä vaille loppu mutta hälytin ei vielä piippaile sen johdosta, saattaa oikean hälytyksen sattuessa virta loppua kesken. Mutta tämä on vain oma arvaukseni. Itse vaihdan hälyttimien paristot 11. helmikuuta aina parillisina vuosina. Helppo muistaa, eikä ole turhaa päänvaivaa koko asiasta. - mutta...
paristonvaihtaja kirjoitti:
Toinen tapa vältää piippailut yöllä on vaihtaa paristot päivämäärän mukaan. Esim. joka vuosi 112-päivänä eli 11. helmikuuta tai jos paristot vain vuoden käytön jälkeen ovat mittaamalla todeten (kuormittava mittari) aivan iskussa niin harvemmin, vaikka joka toinen tai joka kolmas vuosi.
Jos paristo on viittä vaille loppu mutta hälytin ei vielä piippaile sen johdosta, saattaa oikean hälytyksen sattuessa virta loppua kesken. Mutta tämä on vain oma arvaukseni. Itse vaihdan hälyttimien paristot 11. helmikuuta aina parillisina vuosina. Helppo muistaa, eikä ole turhaa päänvaivaa koko asiasta.Juu arvelinkin, että tulee näitä "laita 10 vuoden paristo"- ja "vaihda paristo kerran vuodessa" -miehiä. Kysymys oli kuitenkin, että onko esittämieni vaihtoehtojen 1 tai 2 mukaisia palovaroittimia olemassa. Niin ainoastaan se kiinnostaisi tietää.
- paristonvaihtaja
mutta... kirjoitti:
Juu arvelinkin, että tulee näitä "laita 10 vuoden paristo"- ja "vaihda paristo kerran vuodessa" -miehiä. Kysymys oli kuitenkin, että onko esittämieni vaihtoehtojen 1 tai 2 mukaisia palovaroittimia olemassa. Niin ainoastaan se kiinnostaisi tietää.
Palovaroittimia on tietenkin myös näkövammaisten asunnoissa, mikä pitää ottaa huomioon laitteiden suunnittelussa. Jos varoitin antaa vain valomerkkejä pariston loppumisesta, näkövammainen ei tule asiasta tietoiseksi. Tähän mennessä en ole nähnyt kaupan hyllyssä varoitinta, jossa olisi suuri varoitusteksti "EI NÄKÖVAMMAISTEN KÄYTTÖÖN".
Toisaalta, mites kuulovammaiset...? No, niille on ehkä omanlaisiaan hälyttimiä jotka äänen lisäksi (naapurien pitää myös kuulla varoitin) valaisevat jotenkin. Ehkä joku kuulovammaisten etujärjestö osaa kertoa näistä varoittimista enemmän, koska onhan niitä oltava olemassa.
Kaikki ihmisen keksimät vekottimet tarvitsevat joskus huoltoa. Mikä vika on ajatuksessa, että vaihtaa paristot vaikka joka toinen vuosi, en ymmärrä (tai käyttää sitä litiumparistoa). Autokin kulkee paremmin kun sen tankkaa välillä. - hyvä vinkki !
Mistä selviää palovaroittimen "viimeinen käyttöpäivä" ?
- Sähkömies EVP
Juuri niin, todella surkeita nykyiset varottimet tuossa pariston loppumisilmaisussa. Itsellänikin kokemus jossa monta päivää etsin varoitinta, joka oli jäänyt sekametelikoppaan alinmaiseksi. Arvasin kyllä, että palovaroitin se on joka uikuttaa, mutta lyhyt äänimerkki ei antanut aikaa pakallistaa vehjettä. Sitten kysymyksiisi:
1) ei ole tullut vielä vastaa
2) verkkokäyttöisiä akkuvarmennettuja on vain laitteissa jotka koostuvat erillisestä keskuksesta ja varoittimista. Sellaista akkuja ei kuitenkaan ole vielä keksitty joka kestäisi ikuisuuden, 8-10 vuotta lienee niiden kestoikä.- johdot samalle paristolle
Eihän sitä tarvitsisi muuta kuin johdottaa kaikki palovaroittimet samaan koteloon ja sinne vaikka sitten vain yksi 9V paristo. Mahtaisiko onnistua että syöttää koko talon palovaroittimet yhdellä tavallisella 9V patterilla? Luulisin että onnistuu, virran kulutushan on todella pieni. Jos tavallinen patteri kestää yhdessä varoittimessa vuosia, niin yksi yhteinen vaikka viidelle palovaroittimelle kestänee vuoden.
- ei uikuttele...
Pistä tavallinen paristokäyttöinen ja korvaa 9V paristo neppariliitännällä varustetulla muuntajalla.
- paristonvaihtaja
Muuntaja on periaatteessa näppärä idea, mutta sähkökatkon sattuessa muutajalla pitäisi olla UPS, jotta hälytin toimisi katkojenkin aikana. Jos maaseudulla isompi myrsky on katkonut sähköt perusteellisesti, katkot voivat kestää vaikka päiviä tai viikonkin, ja kyllä näin on tapahtunutkin.
Sori nyt kun olen ilonpilaaja. ;) - kyllä se jotenkin onnistuu
paristonvaihtaja kirjoitti:
Muuntaja on periaatteessa näppärä idea, mutta sähkökatkon sattuessa muutajalla pitäisi olla UPS, jotta hälytin toimisi katkojenkin aikana. Jos maaseudulla isompi myrsky on katkonut sähköt perusteellisesti, katkot voivat kestää vaikka päiviä tai viikonkin, ja kyllä näin on tapahtunutkin.
Sori nyt kun olen ilonpilaaja. ;)No mitä jos laittaa ladattavan patterin ja muuntajan rinnan?
- paristonvaihtaja
kyllä se jotenkin onnistuu kirjoitti:
No mitä jos laittaa ladattavan patterin ja muuntajan rinnan?
"No mitä jos laittaa ladattavan patterin ja muuntajan rinnan?"
Jatkuvassa ylläpitolatauksessa oleva akku on melko nopeasti entinen -valitettavasti.
-Sori jälleen! ;)
- en ole kokonu ongelmaksi
Vaihda kaikkiin patterit vaikka joka toinen vuosi, niin eivät vingu tyhjää.
- Mahtavaa!
Jes! Hyvä neuvo! Kiitos! Tätähän ei vielä oltu ehdotettukaan! Ongelma ratkesi!
- sähkömies71
Asenna murtohälytin ja siihen liitä palohälytin. Murtohälyttimessä itsessään on tyypillisesti akkuvarmennus, mutta sähköjen katkettua se ei anna hälytystä ellei sitä erikseen ohjelmoida tekemään sitä. Tämä ratkaisee vinkumisongelman, eli palohälytin vinkuu ainostaan jos meinaa tulla tulipalo.
Merkeistä esim. DSC...
t. sähkömies71
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1135263
- 675064
- 914124
Miten mä olisin
Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.753610Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv603218- 432801
- 152297
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️521924- 401800
Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.371638