Surullinen muistopäivä lähestyy

scania 99

Kuka muistaa vielä, mitä tapahtui kälviällä 10.11.2005 muutama päivä ennen isänpäivää? Onko siellä radanylityspaikassa tehty mitään? Vai vieläkö on puskat edessä. ettei näe junaa ja vieläkö risteys on vartioimaton? Tällaista onnettomuutta ei olisi, eikä saa enää tapahtua! Mitenkähän on menehtyneitten miesten perheet jaksaneet jatkaa elämää? Tunteeko kukaan teistä kyseisiä henkilöitä? Pakko se on vaan jatkaa elämää.Ja aika on sellainen, että suru hälvenee, kaipaus jää.

12

730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • runttujärventiekö?

      kävin paikan päällä sillon päivällä.Itku tuli. näky oli niin lohduton.En tiejä, onko siellä radanylityspaikasa tehty mitään korjauksia.sais kyllä tehä.

    • - Karva ooppeli -työni puolesta

      Ei kait siellä ole mitään parannuksia tehty. Tarkkana saa olla liikenteessä muutenkin. Huolimattomuus tappaa. Se on tosi asia. Aina sitä luulee, ettei nyt minulle mitään satu. Mutta kun siellä liikenteessä on niitä muitakin. Ikinä en ylitä junan rataa, ettenkö katso vas, oik ja vielä vas.

    • ei enää vr llä

      yhtään mitään ainoastaan jonku typerän puolin laittavat joka muka estää jotakin,vr on aseke yhtiö jossa määräävät osakkaat ja niiden mielestä voitto on tärkempi kuin menetyt ihmishenget näiden vr kapitalistien mielestä yhtiön pitää tehdä voittoa minimaalisin kustannuksin vaikka vr kalusto hyytyy radalle jo syksyllä niin miten onkaan talvella -20"c pakkasessa? italiassa tehdyt veturit ja vaunut eivät sovellu olosuhteisiimme ja muutenkin vr n turvallisuus ajattelu on silmänlumetta muutoinkin vr n palvelut kusee mm lippujen myynti paikkoja on vähennetty koko ajan kuten kannuksesta siellä pitää liput ostaa internetistä.Samaan aikaan toisaalla puomeja sekä ylläpitoa karsitaan jotta kuluja syntyisi vähemmän niinkö se turvallisuus paranee?

      • maanviljelijä -60

        Sillä tunsin toisen menehtyneistä. Mukava ja valoisa mies luonteeltaan. Ja aina oli aikaa vaihtaa muutama sananen. Kyllä se oli kauhea tapahtuma. Jätti jälkensä niin moneen ihmiseen. Kuulin, että koko snellmanin sakki , työntekijät olivat erittäin murheellisia silloin.Mutta niinhän tuo on, niinkuin aloittaja mainitsi, että aika auttaa unohtamaan, mutta ei unohtamaan.


    • suuria

      Kokkolan ja Ylivieskan välinen rautatieosuus tullaan rakentamaan kaksiraiteiseksi noin kolmen vuoden sisällä, rakennustyöt alkavat muistaakseni vuonna 2011. Samalla kaikki tasoristeykset koko väliltä muutetaan ylikäytäviksi tai suljetaan kokonaan. Väliaikaista tarvetta varten mitään tasoristeyksiä ei ole ryhdytty muuttamaan vartioiduksi.

      • paikan päällä kävin

        että ees jotain tehdään siis parannuksia. Kyllä mustaki oli kauhee tää kälviän tapaus.Voi voi voi...


      • uutispimento.
        paikan päällä kävin kirjoitti:

        että ees jotain tehdään siis parannuksia. Kyllä mustaki oli kauhee tää kälviän tapaus.Voi voi voi...

        Mikä kälviän tapaus? Oonko eläny jossain uutispimennossa, vai miksi en oo tommosesta kuullu yhtään mitään?

        Toisaalta, ei näissä suomen onnettomuuksissa pysy enää perillä kun vähän väliä joku jää junan-tai auton alle tai tulipalot riehuu tai joku hullu ammuskelee.


      • scania - 99
        uutispimento. kirjoitti:

        Mikä kälviän tapaus? Oonko eläny jossain uutispimennossa, vai miksi en oo tommosesta kuullu yhtään mitään?

        Toisaalta, ei näissä suomen onnettomuuksissa pysy enää perillä kun vähän väliä joku jää junan-tai auton alle tai tulipalot riehuu tai joku hullu ammuskelee.

        10.11.1005 pendolino juna ja snellmanin teurasauto ajoivat yhteen. Kaksi miestä kuoli ja muutama lehmä.Teurasauto oli jostain syystä jäänyt radalle, ylittäessään sitä ja samaan aikaan tuli juna...erittäin murheellista.


      • - sama merkki -
        scania - 99 kirjoitti:

        10.11.1005 pendolino juna ja snellmanin teurasauto ajoivat yhteen. Kaksi miestä kuoli ja muutama lehmä.Teurasauto oli jostain syystä jäänyt radalle, ylittäessään sitä ja samaan aikaan tuli juna...erittäin murheellista.

        Vuosi tietenkin 2005 anteeksi nopeuteni.


    • Transportterikuski.

      Liian kiire ei saa olla.Kyllä haudassa joutaa levätä myöhemminkin.Ja sitten ei ole enää kiire mihinkään.Malttia sinne autonrattiin itse kullekkin. Ja silti tulee jotain yllättävää ja odottamatonta eteen.Olin ajaa hirvikolarin tässä n. vuosi sitten.Meni niin läheltä, että tärisin jonkun aikaa jälkeen päin ratissa.Pakettiauton ohjaamossa ei todella ole turvallista.Tuo junaonnettomuus oli kyllä kauhea tapaus.Elämä jatkuu kuitenkin, menehtyneitten perheissä.Kyllä aika parantaa. Mutta varmasti se muistuu mieliin, kun se aika nyt lähestyy todellakin, se surullinen muistopäivä.

    • äiti väkeä .

      Muistan, mitä tapahtu kyseisenä sateisena päivänä. Silloinhan ei ollu lunta ja pimeää ja usvaista oli ilma. Kuulin radiosta. Ja soitin heti eräälle henkilölle ja varmistin, ketä. Saamme muistaa lämpimin ajatuksin kuolleiden perheitä. Mutta kyllä se suurin tuska on koettu. Itseltä kuoli ystävä ja omainen 5 ja 4 v sitten, että tiedän miltä tuntuu.

    • PendoLiini

      Ja keli samanlainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe