bussilla kulkeminen dubaissa?

matkailijaturisti

miten tuo homma toimii siellä? saako matkan maksettua bussiin mennessä vai pitääkö olla etukäteen ostettu lippu (jos niin mistä)? toimiiko homma samanlailla kun suomessa eli painetaan jonkin näköstä nappia kun halutaan jäädä pois? onko totta, että edelleen naisille on varattu erikseen paikat? entä jos nämä paikat on varattuja? täytyykö kuljettajalle kertoa etukäteen minne on menossa vai onko kaikki liput saman hintaisia?

saattaa olla vähän tyhmiä kysymyksiä, muta en tunne dubaita kovin hyvin enkä halua kovin pahasti eksyä.. kuitenki tarkoitus liikkua aika paljon, ja busseilla tuo olisi melkein ilmaista. tiedän kyllä, että taxitkaan ei kalliita ole. metrokin olisi muuten hyvä, mutta kun noita asemia on niin vähän avattu..

9

1910

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dubaifani

      Bussilla on kätevää matkustaa Dubaissa, suurin osa busseista on uusia ja ilmastoituja, reittejä on monia ja vuorovälit suht tiheitä. Pysäkillä on merkitty bussinumerot, jotka siinä pysähtyvät. Bussi toimii niin, että ensinnäkin näytät bussille pysähtymismerkkiä viittamalla kädellä. Ostat bussiin astuessasi kertalipun kuljettajalta (2 dirhamia). Kuljettajalle ei välttämättä tarvitse kertoa minne matkustat, koska tuo hinta kattaa periaatteessa koko kaupungin. Naisille on varattu bussin etuosasta muutama penkkirivi. Niihin ei ole pakko istua, mutta yleensä yksinään matkustavat, etenkin "paikalliset" naiset haluavat naisten paikoille. Jos niissä istuu mies niin hänet häädetään penkiltä, jos naispaikat on täynnä. Olen kerran nähnyt, kun kuski ei ottanut uusia naismatkustajia pysäkiltä, koska naispaikat oli täynnä.
      Bussista pois halutessasi painat nappia hyvissä ajoin ennen pysäkkiä.

      Busseissa on käytössä myös ns. matkakortti -laitteet. Ostat kortin, johon lataat rahaa.
      Tässä englanninkielinen selitys ladattavasta kortista:
      Red ticket:
      * 2 Dh paper ticket
      * Can be recharged for one or two journeys and up to 10 journeys max or as a travel pass from one to five days
      * Ticket can only be used for one type of transportation at a time (only metro or bus)
      * No e-purse account
      * Has to be prepaid with the correct journey type
      * Ticket is valid for 90 days only
      * Can be purchased from any ticket booth and ticket vending machines

      Tässä bussien reitit ja aikataulut:
      http://www.rta.ae/wpsv5/links/publictransportpdf.htm

      Antoisia bussimatkoja sinulle Dubaissa!

      • matkailijaturisti

        tästä oli hurjasti apua! kiitän!:)


      • dubaifani

        Matkailijaturisti ! Toivottavasti et ole vielä lähtenyt Dubaihin, sillä bussilla maksaminen onkin muuttunut sitten Metron tulon. Sorry, että annoin virheellistä tietoa.
        Bussissa tai metrossa EI VOI ENÄÄ MAKSAA KÄTEISELLÄ, ostettava ennakkoon kortti. Kortin käyttö on erittäin kätevää. Riippuu miten paljon haluat matkustella, mutta mielestäni paras vaihtoehto on luottokortin kokoinen Nol Silver card. Se maksaa aed 20 (n. 4 euroa), jossa on matkarahaa aed 14. Kortin voi ostaa metro- ja bussiasemilta, myös jotkut ruokakaupat myyvät niitä (mm. Bur Dubain Spinneys). Kortti on heti käyttövalmis ja siihen voi ladata lisää matkarahaa tarpeen mukaan.
        Kun menet bussiin laitat kortin lukijalaitteen päälle, siinä näet samalla myös kortissasi olevan saldon. Kun lähdet bussista pois, on kortti myös silloin muistettava laittaa lukijalaitteeseen. Eli sekä bussiin noustessa ja bussista pois lähtiessä on kortti laitettava lukijaan. Näin matkan pituuden ja matka-alueen mukaan veloitetaan kortilta matkan hinta. Näet tässä vaiheessa mitä matkasi maksoi.
        Ellet muista pois lähtiessä käyttää korttia lukijassa, kortilta veloitetaan suurempi summa (joka kuitenkaan ei ole kuin vähän päälle euron).
        Silver card käy sekä metrossa, bussissa että vesibussissa (= eri kuin abra, sinne maksetaan käteisellä 1 dirhami). Silver cardilla matkustaminen on hieman edullisempaa kuin red cardilla.
        Metroasemalta ei pääse metrotunneliin ellei leimaa korttiaan, myös metrosta pois tullessa on leimauslaitteet.
        Red Card on siinä mielessä huonompi vaihtoehto, siinä on tiedettävä etukäteen mistä mihin matkustat. Eikä sillä voi matkustaa kuin joko vain metrossa tai vain bussissa. Eli et voi vaihtaa metrosta bussiin. Kuskit eivät jousta! Näin kun kaksi turistia ei päässyt punaisella kortilla bussiin, koska siinä ei ollut ostettuna kyseistä matkaa.

        Metro on bussien lisäksi erittäin kätevä matkustustapa. Monelta asemalta on liityntäbusseja lähialueille. Metroasemilla on oppaita, jotka avuliaasti neuvovat. Myös paperisia opaslehdykäisiä on saatavilla.


    • Tuolla reitit
      • kiitän!!

        Hei, oletko siis jo ehtinyt matkustaa Dubai metrolla?
        Voiko mainitsemallasi kortilla matkustaa useampi ihminen kerrallaan vai pitääkö jokaiselle olla oma?
        Kulkeeko metro maan alla vai pinnalla osan matkasta? jostain luin että se kulkisi "teiden pinnan yläpuolella", mutta onko ko. jutussa sekoitettu ehkä palmusaaren monorailiin?
        Mikä on tuo maitisemasi vesibussi? Minne kulkee? Abrat kyllä muistan, mutta en tällaista.
        Missä hotellissa majoituit tällä kerralla? Vinkkejä perheelle sopivista hotelleista Bur Dubaissa?


      • dubaifani
        kiitän!! kirjoitti:

        Hei, oletko siis jo ehtinyt matkustaa Dubai metrolla?
        Voiko mainitsemallasi kortilla matkustaa useampi ihminen kerrallaan vai pitääkö jokaiselle olla oma?
        Kulkeeko metro maan alla vai pinnalla osan matkasta? jostain luin että se kulkisi "teiden pinnan yläpuolella", mutta onko ko. jutussa sekoitettu ehkä palmusaaren monorailiin?
        Mikä on tuo maitisemasi vesibussi? Minne kulkee? Abrat kyllä muistan, mutta en tällaista.
        Missä hotellissa majoituit tällä kerralla? Vinkkejä perheelle sopivista hotelleista Bur Dubaissa?

        Silver card, kuten muutkin Dubaissa käyvät matkakortit, on tarkoitettu yhdelle henkilölle/matka. Korttia voi lainata kaverille, jos hän matkustaa toisena ajankohtana. Kortit ei ole nimettyjä eikä nimiä missään kysytä. Mutta siis samalla kertaa ei yhdellä kortilla voi matkustaa kuin yksi henkilö. Alle 5-vuotiaat matkustaa ilmaiseksi.

        Metron punainen linja kulkee suurimman osan maan päällä, korkealle tolppien varaan on tehty metrolinja. Kivasti näkee maisemia, etenkin jos mahtuu katselemaan Rashidiyan suuntaan menevään etummaiseen vaunuun. Jebel Aliin mentäessä (tosin ihan sinne asti ei pääse, kun asema ei valmis) ensimmäinen vaunuosasto on ns. kultavaunu, jonne pääsee vain kultakorttilaiset. Seuraava vaunuosasto on vain naisille ja lapsille, muut osastot kaikille, eli niissä matkustaa myös naiset. Metro kulkee ees-taas, siksi toiseen suuntaan mentäessä kultaosasto on ensimmäisenä ja takaisin tullessa viimeisenä osastona. Metrohan on automaattinen, siinä ei ole kuljettajaa.
        BurJumanin ostoskeskuksen kohdalla Jebel Alin suunnasta tultaessa rata sukeltaa maan alle ja siitä kun linja jatkaa Deiran puolelle, niin kulkee Creekin alta ja nousee pinnalle CityCentren jälkeen.

        Vesibussi on isompi kuin abra, lasiseinäinen vene, joka kulkee omia reittejään Creekillä. Matkustaminen on kalliimpaa (4 dirhamia) kuin abralla (1 dirhami). Abrassahan on aivan oma tunnelmansa, joten käytän sitä itse mieluummin Creekin ylitykseen.
        Täältä voit lukea lisää vesibussista: http://www.rta.ae/wpsv5/wps/portal/publicServciesWaterTaxi

        Bur Dubai, varsinkin Mankhool alue on suosikkini, josta on kätevää lähteä mihin suuntaan tahansa bussilla, metrolla, kävellen, kaupat ja ravintola ovat myös lähellä. Siellähän on monia perheille sopivia hotelleja (varsinkin huoneistohotelleja), joista löytyy myös isoja huoneistoja. Näin äkkiseltään suosittelen Xclusive hotel apartmentsia (vieressä Aurinkomatkojen käyttämä Kirklees nyk. Ascot). On siisti, ei hometta, isot huoneistot, hyvin varusteltu, hyvä uima-allas katolla, jonne paistoi koko päivän aurinko, rauhallinen, mukava henkilökunta, edullinen. Katso esim. Hotels.com sivulta. Huoneiston hinnan päälle tulee verot mutta nekin näkyy kun menee sivua tarpeeksi pitkälle. Hotels.comin kautta varatessani ei ollut mitään ongelmaa, kaikki toimi hienosti hotellissa.

        Kunhan punaisen metrolinjan kaikki asemat ja vihreä linjakin avautuu, niin sen jälkeen löytyy monia muita alueita, joihin kannattaa majoittua.


    • ulalla..

      Hei!
      Olen menossa Dubaihin, enkä tiedä maasta juuri mitään. Olisiko Deiran lähellä jotain kiinnostavia nähtävyyksiä? läysin jo ostoskeskuksen ja palmusaaret. Olisiko jotakin muuta erikoista? Ja sitten vielä kysymys metroista? Menevätkö metrot tiheästi/onko metro-asemia paljonkin? Kiitos jos autatte!

    • dubai-lomalle

      Morjens!
      Voisiko joku vinkata jonkin hyvän nähtävyyden Dubaissa? Ollaan menossa perheen kanssa Bur Dubaihin lomamatkalle, ja olemme menossa ainakin aquaventure-vesipuistoon palmusaarille. :) Ollaan menossa viikoksi, ja olisi kivaa jos muksuillekkin keksittäisiin lisää tekemistä loman ajaksi. Eli löytyisikö lapsillekkin sopivia nähtävyyksiä ja paikkoja?

    • dubai-loma ohi

      Osta Lonely Planetin Dubai city guide-kirja. Siitä löytyy kaikki oleellisimmat tiedot ja nähtävyydet Dubaista plus hyvät kartat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe