Marsuni ei syö enää heinää

Huolestunut1

Marsuni ei syö heinää enää. Mutta kaikki muu ruoka kyllä maistuu hyvinkin esim. tuoreruoat, jyvät, kovetetut leivät. Ilmeisesti marsu pitää viedä lääkäriin??

11

3200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kahden marsun omistaja

      Tosi outoa, koska mun marsut vetää heinää (tuoretta) niin paljo ku niille jaksaa kantaa. Ja heinähän on marsun perusruokaa. Kannatais varmaan kysyy joltain eläinlääkäriltä, että mikä sillä on. Aika omituista marsulta....

      • kuikku3

        Minunkin marsuttimille hain äsken heinää ja heti alko riemuissaan hyppiin ja syömään.(nää veijarit vetää kyl heinää kun viimistä päivää)


      • -veine
        kuikku3 kirjoitti:

        Minunkin marsuttimille hain äsken heinää ja heti alko riemuissaan hyppiin ja syömään.(nää veijarit vetää kyl heinää kun viimistä päivää)

        Sehän on marsun pääasiallista ravintoa todellakin, ja sitä marsun pitäisi syödä ja pelkästään sillä marsu jo pärjää, kaikki muu (tuoreet, kasvikset, pelletit) ovat vain lisää ja täydennystä. Jos marsu ei syö kuitua (heinää) on jossain vikaa, ja viimeistään vikaa on sitten sen jälkeen kun se on pari päivää syömättä sitä heinää; tulee hammaspiikkejä, liian pitkiä hampaita ja suolisto-ongelmia, ripulia, kaasuuntumista ja suolen lamaantumista josta taas kuolema.
        Marsun siis pitää syödä sitä kuivaheinää päivittäin jotta se pysyisi kaikin puolin kunnossa. Eläin kannattaa tutkituttaa jos sen syöminen poikkeaa normaalista.


    • .....

      Minkälaatuista heinä on? Joskus ainakin marketista ostetut heinät ovat niin "olkisia" tai jopa homeisia, että kelpaavat pelkästään biojätteeksi. Eli kokeile jotain parempilaatuista heinää ja jätä "herkut" vähemmälle, jos näin on. Heinä on kuitenkin sitä marsun perusruokaa, jolla maha pysyy kunnossa.

    • Speedy123

      Marsulle heinä on elintärkeä ravinto! Vähennä pian marsusi muun ruoan määrää jotta se söisi heinää, sillä meillä kävi kerran sama juttu kun marsumme sai liikaa muuta ruokaa. MArsulle tulee ummetus liian vähäisestä heinästä joka voi TAPPAA!! MEidän marsu oli eräänä aamuna apea, ei syönyt mitään, eikä ulostetta ollut häkissä yhtään. Muutaman tunnin kuluttua soitimme päivystävälle eläinlääkärille ja tämä sanoi että äkkiä ruiskulla rypsiöljyä ja ananasmehua suoraan marsun suuhuun muutaman tunnin ajan. Öljy ja mehu löysentää marsun mahaa joka saa sen sitten ulostamaan. Illalla pelkäsin koko ajan että marsuni kuolee. Istuin sen häkin vieressä koko ajan ja toivoin parasta. Oli suuri ihme, kun marsuni alkoi aamulla syömään vähän heinää. Siis huolehdi marsusi pian syömään heinää, ennen kuin on liian myöhäistä!!

      • Motherofearth

        Minunkaan marsu ei syö tällähetkellä kuivaa heinää (tuore heinä maistuu kyllä ja tuoreruoka ja pelletit).Suusta poistettiin hammaspiikkejä viikko sitten että johtuneeko sitten siitä? Ehkä suu senverran kipeä vielä....


    • Minkälaatuista heinä on? Meillä ei ainakaan syödä, jos on liian olkista. Kannattaa kokeilla vaihtaa heinämerkkiä, mikäli ostat sen kaupasta. Tai jos haet tallilta, niin varmista että se on suolaamatonta.

    • hannaa-a

      Heinän haluttomuus voi johtua myös siitä että ne saa niin paljon muuta ruokaa.

      Minun kanini lopettivat joskus heinän syönnin koska ne saivat liika pellettejä kun vähensin pellettejä niin johan heinä maistuin. Voit koitaa vähentää pellettejä mutta jos mittän ei tapahsu kannataa kysäistä eläin lääkäriltä...

    • sulo ja mikki

      ei minunkaa marsuni syö paljoo heinää mut kyl jonkun verran. jos olet ostanut marsun omistajalta niin otappa sitten yhteyttä marsun omistajaan ja sano et marsuni ei syö ollenkaan heinää. jos olisit ostanut marsusi eläinkaupasta niin kantsii sit men lääkäriin.

    • juniormarsu

      Siis meidän marsulla ihan sama juttu! Ja kaiken lisäks vielä laihtunu. Itse ainakin nyt laitoin marsun semmosee laatikkoon mikä on täynnä heinää. Ja nyt syö ihan normaalisti kun ei oo muuta tarjolla. Heinästä varmaan riippu myös. Sillä tuo heinä mitä se syö on hevosen heinää eikä olkimaista. Marketin heinä ei maistu.

      • Zedä

        Kannattaa käydä tarkistuttamassa hampaat eläinlääkärillä, ettei ole piikkejä jotka haittaa syömistä. Laihuus voisi johtua myös esim. sisäloisista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6286
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      30
      2130
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1641
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1347
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe