kaupungin johtajan visioita`?

sillail

2 / . Kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin mukaan viesti sisältää selvän tappouhkauksen.

3 / Lindelöfin mukaan viestissä puhutaan nimenomaan tappamisesta.

4 / Viestin lähettäjän henkilöllisyys on tiedossa ja poliisi on häntä myös kuulustellut.

5 / Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf kertoi uhkauksesta kaupunginhallitukselle maanantaina. Kaupungin tietoon uhkausviesti tuli poliisilta viime perjantaina, mutta se oli lähetetty jo 7.9.

1

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suhahtaa alaspäin

      lähde: http://www.kymensanomat.fi/uutiset

      Kotka on tekemässä jo 12 miljoonaa tappiota
      29.9.2009 4:00


      Tulosta painavat alas muun muassa arvioitua pienemmät myyntivoitot ja arvioitua suuremmat sosiaali- ja terveysmenot. Henkilöstömenoissakaan ei ole päästy säästöihin.
      Eija Anttila

      KOTKA. Kotkan kaupungin talous jatkaa jyrkkää sukeltamistaan. Kotkan ennakoidaan tekevän tänä vuonna 12 miljoonaa euroa tappiota.

      Kesän aikana ennusteen mukainen tulos on suorastaan romahtanut: kun kesäkuun lopun ennusteen mukaan tuloja oli kertymässä ”vain” kolme miljoonaa euroa menoja vähemmän, elokuun lopussa tappio oli nelinkertaistunut.

      Romahdukseen on monta syytä. Tulopuolella suurimmat riskit ovat omaisuuden myyntivoittojen toteutumatta jääminen ja maankäytön tulokasvun pysähtyminen. Myyntivoittotavoite oli alunperin tälle vuodelle neljä miljoonaa, joka on nyt tingitty kahteen miljoonaan euroon.

      Menopuolella sosiaali- ja terveyslautakunnan palvelujen ostoihin ja avustuksiin varattujen määrärahojen ennakoidaan ylittyvän jopa 5,7 miljoonalla eurolla.

      Helpotusta talouteen ei ole saatu henkilöstömenojen vähennystoimistakaan. Esimerkiksi virkojen täyttökielto ei ole lähtenyt puremaan toivotulla tavalla, eikä käynnissä oleva yt-menettely ole tuonut nopeita ratkaisuja taloustilanteeseen.

      Yleinen talouden taantuma näkyy kaupungin taloudessa kaksisuuntaisesti: verokertymä pienenee ja vastaavasti työllisyyden hoitoon ja toimeentulotukeen kuluu entistä enemmän rahaa. Veropuolella olennaisin muutos on tapahtunut yhteisöveroissa, jotka elokuun loppuun mennessä olivat laskeneet 12 prosenttia verrattuna viime vuoteen.

      Niin kutsuttuina turhina menoerinä voidaan pitää sairaanhoitopiirin jonopäiväkustannuksia (koko vuonna 1-1,3 miljoonaa euroa) joita ei ole pystytty estämään toiminnallisin muutoksin sekä Kelalle maksettava työmarkkinatuen kuntaosuus, jota kertyy tänä vuonna noin 2,5 miljoonaa euroa.

      Kotkan talousnäkymät vaikuttavat ensi vuoden talousarvion laadintaan niin, että toimintakatteen on supistuttava. Toimintakatetavoite ensi vuodelle on -237,5 miljoonaa euroa.

      Toimintakatteen supistamiseksi on tehtävä toiminnallisia muutoksia kuten toimipisteiden karsimista, aukioloaikojen supistamista ja toimintatapojen uudelleen arviointeja, jotka hillitsevät toimintamenojen nousua.

      Talousjohtaja Jaana Kuuvan mukaan kaupungin palvelutuotannon menoista on ensi vuonna karsittava 1,5 prosenttia. Hänen mielestään esimerkiksi toimipisteverkon tiivistäminen ei välttämättä tarkoita palvelujen heikentymistä.

      Myös investointiohjelman valmistelussa on tavoiteltava maltillista tasoa ja haettava mahdollisuuksia supistaa tai lykätä hankkeita.

      Investointien tulorahoitus uhkaa tänä vuonna jäädä kymmenen prosentin tuntumaan, minkä vuoksi miltei 40 miljoonaa investoinneista on rahoitettava lisääntyvällä lainanotolla.

      Jaana Kuuvan mukaan nykyisillä eväillä velkaantumiseen ei saada helpotusta. Tilanne on kuitenkin ristiriitainen, sillä investoinneilla puolestaan voidaan hoitaa työllisyyttä.

      Kotkan kaupungin lainamäärä oli elokuun lopussa 209,6 miljoonaa euroa, joka on 3832 euroa jokaista kotkalaista kohti.

      Jaana Kuuvan mielessä on aito huoli siitä, miten kaupungin talous saadaan tasapainotettua. Paitsi odotettavissa oleva 12 miljoonan euron tappio Kotkan taloutta rasittavat myös noin 5,6 miljoonan euron alijäämät menneiltä vuosilta.

      Tilanne Kotkassa on monia vertailukuntia hankalampi, sillä niissä taantumaa vastaan voidaan taistella kassaan kertyneiden ylijäämien turvin.

      Kun Kotkan alijäämä tämän vuoden jälkeen nousee lähelle 18 miljoonaa euroa, suora analogia veroprosenttiin tarkoittaisi veriäyrin korotusta 2,25 prosentilla. Ja silläkin vasta kuitattaisiin kertyneet miinukset eikä muuta väljyyttä jäisi lainkaan.

      Kuuvan mukaan kaupungin tulonäkymiä valvotaan nyt viimeiseen saakka ennen talousarvion laatimista. Alkaako valoa näkyä vai mennäänkö vielä rankasti alaspäin? Kukaan ei ole vielä rohjennut esittää valistunutta arviota siitä, milloin taantuma hellittää, mutta sen vaikutukset kuntatalouteen näkyvät ainakin pari vuotta.

      Kuuva kehottaa pitämään pään kylmänä. Nyt ei pitäisi puhua vain budjettivuodesta 2010 vaan nähdä kauemmaksi tuleviin vuosiin ja mahdollisuuksiin, mitä siellä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe