Millaista on kahvi Kyproksella?
Ollaan menossa parin viikon kuluttua Pafosiin ja pitänee ottaa vedenkeitin mukaan, jotta saa kunnon kahvia tiputettua. Vai kannattaako?
Jos ei kunnon kahvia, viikko on pitkä aika......
Kahvi Kyproksella?
14
1773
Vastaukset
- Toukokuun
Ja Kesäkuun vaihteessa Larnakassa meillä oli vedenkeitin mukana ja ostimme sieltä murukahvia ..adabteria meillä ei ollut mutta otimme sen television pistokkeesta niin ei tarvinnut ostaa samoin teimme Gambiassa että saimme puhelimen laturin toimimaan. Kahvi on muutenkin näissä etelän maissa tosi kallista ja huonoa. Tulimme viikko sitten Marmariksesta jossa mainostettiin muutamassa baarissa että meiltä saa Suomalaista Juhlamokkaa..ei tullut kysyttyä hintaa mutta arvatenkin kallista, koska paikallisenkin hinta oli ihan pilvissä. Hyvää matkaa.
- peelo6
Alkuperäinen kysymys lienee trolli??
- Takkutukka*
joka keitetään pikkuruisella kuparipannulla on kyllä erittäin hyvää ja maistamisen arvoista!
Kaupasta ostettuna kahvi on hintavaa eikä ehkä ihan suomalaiseen makuunkaan. - tollero1
oikeasti ole, eihän?? jessus, ottakaa ihmeessä ruisleipä ja hk:n blöö kanssa mukaan, kyproslainen ruoka on ihan erilaista kuin Suomessa!!
Pysyisitte kotona!- kakskytä
Ota myös mukaan suomalaisia elokuvia, paikalliset aivan paskoja, katsele niinä päivät pitkät hotellihuoneessa.
Äläkä nokkaas muutenkaan näytä ulkomaailmalle.
Ehän tuo myöskään paikallisia pesusieniä tullessasi sieltä ethän .
- maassa maan tavalla
Suomalainen kahvi ei muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ole kovin ihmeellistä, sen perään on turha haikailla maailmalla. Maista paikallisia sumppeja niin saatat joskus huomata miksi ulkomaan elävät pitävät kahviamme hieman kummallisena....
- Lentäjän Poika
Mikäli tarkoitat kunnon kahvilla tyypillistä suomalaista kitkerää, hailakanväriseksi värjättyä vettä, niin vastaukseni on lyhyt ja ytimekäs: ei kannata. Kyprokselta saat mitä todennäköisemmin hyvää, oikeaa kahvia.
- pafos
Kahvi on pahaa siellä, meillä oli mukana omat juhla mokka paketit. Ruoka muutenkin todella kummallista, vain kahtena päivänä söimme hyvän ruoan. Tulimme Pafokselta eilen. Lämpötilat huiteli 28- 30 astetta joka ikinen päivä. Kaikki on todella kallista siellä, ei tuotu kun paikallista viiniä tuliaiseksi.
- peelo6
Meillä oli omat saludot mukana. Arvasimme, että kahvi on kyproksella erilaista kuin kotona 39 euron keittimellä tiputettu. Samoin ruokaan suhtauduimme niin epäluuloisesti, että otimme omat säilykehernerokat kotoa mukaan. Liian kuumakin siellä oli ja paikalliset ihmiset näyttivät lentokenttäbussin ikkunasta nähtynä oudoilta. Niinpä olimme koko kaksiviikkoisen lähes kokonaan hotellihuoneessa perheen kanssa keskenämme jutustellen, ilmastointi säädettynä 18C:aan. Koska maisema hotellihuoneen ikkunasta ei vastannut koti-ikkunasta nähtyä kaunista pajukkoa, päätimme pitää verhot kiinni koko loman. Levitimme kotipihasta tehdyn julistekuvan siihen verhoon kiinni, kyllä miellytti silmää. Siivoojakin oli ihan outo ja puhui kummaa kieltä, sen käännytimme päivittäin pois oven takaa kolkuttelemasta. Mutta täytyy sanoa, kyllä se matkailu avartaa mieltä.
- nahku
peelo6 kirjoitti:
Meillä oli omat saludot mukana. Arvasimme, että kahvi on kyproksella erilaista kuin kotona 39 euron keittimellä tiputettu. Samoin ruokaan suhtauduimme niin epäluuloisesti, että otimme omat säilykehernerokat kotoa mukaan. Liian kuumakin siellä oli ja paikalliset ihmiset näyttivät lentokenttäbussin ikkunasta nähtynä oudoilta. Niinpä olimme koko kaksiviikkoisen lähes kokonaan hotellihuoneessa perheen kanssa keskenämme jutustellen, ilmastointi säädettynä 18C:aan. Koska maisema hotellihuoneen ikkunasta ei vastannut koti-ikkunasta nähtyä kaunista pajukkoa, päätimme pitää verhot kiinni koko loman. Levitimme kotipihasta tehdyn julistekuvan siihen verhoon kiinni, kyllä miellytti silmää. Siivoojakin oli ihan outo ja puhui kummaa kieltä, sen käännytimme päivittäin pois oven takaa kolkuttelemasta. Mutta täytyy sanoa, kyllä se matkailu avartaa mieltä.
kommentti peelo6 :) Heh, on se käsittämätöntä et lähdetään kokonaan uuteen kulttuuriin ja sit nuristaan ku siellä ei ole yhtään samanlaista ku Suomessa.
- love cyprus
Kyproksella juodaan pääasiassa pikakahvia ja sit on tietty oma kyproslainen kahvi.
Pikakahvi on tosi hyvää, parempaa kun suomi sumppi.
Hei jos ei maailmalla pärjää lomalla ilman suomi pöperöö niin sit on paras pysyä kotona. Sit kun asut ulkomailla vuosia, niin sit ymmärtää et kaipaa kotiruokaa.- Naxos
Sehän on vaan siitä kiinni mihin on tottunut! Olen matkustellut "maat ja mannut" -Venäjää, Aasiaa ja Karibiaa kierrelty, turistirysät ja Euroopan suurkaupungit koluttu, mutta suomalaista kahvia on aina tullut ikävä! Juon kyllä espressot ja macchiatot mutta kunnon suomisumppia ei voita mikään! Haluavathan kiinalaisetkin syödä matkallaan aina riisiä, miksi siis on niin junttia jos suomalainen haluaa suomalaista kahvia, en ymmärrä??
Suomalaiset ovat suomalaisten mielestä aina tosi nolo näky missä tahansa, mutta eivätpä ne ruotsalaiset, britit, norjalaiset ja etenkään amerikkalaiset ole maailmalla yhtään sen vähemmän juntteja kuin mekään, usein päin vastoin... USA:n asukkaat eivät lähde ellei lomakohteessa ole paikallista Wal-Marttia.
- the5hiraz
Kypros ja kahvi ... voih, miten kaipaan Limassolin kahviloiden frappé:a. Sellaista ei kai saa Suomessa missään. Jos joku tietää paikan, vihjatkoon.
- Kyproksella asunut
Frappeja on kyllä tullut Suomessa ikävä.
Frapen valmistaminenhan on oikeastaan aika yksinkertaista:
1. Hieman pikakahvijauhetta lasin/mukin pohjalle halutusta vahvuudesta riippuen ja lasin koosta sokeria maun mukaan (paikalliset annospussit esim. "nescafee frappé" olisivat parhaita, mutta kyllä muukin pikakahvi käy)
2. Päälle vettä noin. parin sentin verran (ei liikaa). Ehkä noin 1/6 lasin tilavuudesta.
3. Vatkataan " frappe-sekoittimella" * kiinteäksi vaahdoksi ( tietenkin lasin reunoja varoen). Vaahtoa ei saa olla liikaa, vaan tilaa tulisi jäädä.
4. Lisätään jäitä.
5. Kaadetaan päälle vettä/maitoa tai molempia maun mukaan niin paljon, että vaahto kohoaa hieman lasin reunan yli.
6. Sekoitetaan pillillä.
7. Valmiissa frapessa tulisi erottua raja vaahdon ja nesteen välillä. Tämän vuoksihan frappe ei säily kauaa, sillä vaahto alkaa kadota pikkuhiljaa.
* Minulla ei tosin ole täällä Suomessa kunnollista "frappe-sekoitinta", joten vaahdon joutuu yleensä tekemään erikseen jossain muualla kuin lasissa.
Aineiden oikeiden suhteiden löytäminen voi olla alussa hieman hankalaa, mutta se onnistuu kokeilemalla. Ei ole olemassa yhtä "oikeaa", sillä frapeja on erilaisia. Paikalliset saattavat kertoa kahvilassa tarkkaan, että kuinka paljon kahvia/sokeria/maitoa/jäitä heidän frappensa tulisi sisältää. Tosin jonkinlaiset standardit on kyllä kahviloissa sille, että mikä on medium tai makea jne.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1384148- 892029
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151991Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi581618Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541462Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1341427VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1001338- 741236
- 981151
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1181070