Olen tässä miettinyt

.....................

,että jos muuttaisin takaisin Suonenjoelle. Asuin siellä n, 50 vuotta sitten. Lapsuuden muistot sieltä ovat todella lämpöiset. Muistan Meltovuon baarin, siinä rinteessä, Kutvosen kurvin, Sionin sillan, sen vanhan, kulmakahvilan, sen "synnin pesän" siinä aseman aukiolla, Raatikaisen parturiliikkeen, Hujasen Sepon, Pääkkösen Maran, ja Kutvosen huonekalutehtaan jossa molemmat vanhempani olivat töissä. Suonenjoki oli tuolloin kuin sarjakuvan Mämmilä. Sisäänpäin kääntynyt tiivis kyläyhteisö, jossa mallastivat tiukka huiviset helluntalaisseurakunnan hampaattomat mammat ja "kiikku iita" antoi kakaroille kyytiä. Miten on nykyään? Onko Suonenjoella mitään työllistävää tekijää, lukuun ottamatta sitä mansikkabisnestä? Entä vuokra-asunnot? Onko niitä saatavissa? Kirjoitelkaa jos siltä tuntuu. Olisi kiva kuulla, että miten lapsuuteni kotikylä nykyään makaa.

23

2456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      voin vaan sanoa että älä muuta takaisin suonenjoelle, muista Suonenjoki sellaisena kuin se oli joskus. Ei kukaan oikeesti halua asua täällä. Juoppoja ja masentuneita ihmisiä on valtaosa sjokelaisista nykyään ja pieni syrjääntynyt kylä kun on kyseessä niin on vaan todella inhottavaa että naapuri tai joku juoruileva lähiöämmä tietää sun asiat paremmin ku sä ite:( mut päätös on sinun

      • ajan henki

        Kyllä se kun 50 vuoden kuluttua muistelee tätä hetkeä on niin auvoista. Niinhän se aina, että tämän hetkinen arkitodellisuus aina ikävää ja ihmiset ilkeitä. Mutta ei sitä enää muista jos joku 50 vuotta sitten tuijotellut ilkeästi kaupungilla tai jotenkin muuten eivät ideologiat yhtyneet. 50 vuoden kuluttua se jo herttaista kaikki.


    • tauti työtään tekee

      Sinne se minunkin ex palasi ja entistä hullummaksi tuli!

    • voi-mahdotonta

      Tuo kiikku iita särähti vähän. Muistan ko henkilön.

    • 678753

      Pidä vaan kultaiset muistosi, kaikki on muuttunut, niinkuin kaikilla muillakin paikkakunnilla. Sitä lapsuudenmaisemaa ja henkilöitä ei enää ole, ketään et tunne ja tunnet itsesi oudoksi uudella paikkakunnalla. Piireihin et pääse ellet satu jotain henkilöä tuntemaan jonka kautta pääset tutustumaan muihin. Siksi me ollaan niin omissa oloissamme koska ketään uutta ja outoa ei haluta tuntea ellei sitä tunne joku tuttu. Möllötetään sitten.

    • Elämäontämähetki

      Täällä ihmiset keskustelevat keskenään. Istahdetaan alas kahdestaan, juodaan kahvit, katsotaan toista, mitä sinulle oikein kuuluukaan vai eikö mitään. Avataan yhteiset muistot, sytytetään kynttilä pöydälle. Jos jokin asia on satuttanut, se avataan ja keskustellaan. Puhutaan toiselle niin että ymmärtää, päästetään paha pois, jotta voidaan yöllä nukkua rauhassa. Joka sitä ei ymmärrä, ei ymmärrä. Näin ajatellen kaikki se mitä on, muuttuu kauniimmaksi, erilaisemmaksi. Tyyntä päivää sinulle täältä tyynten vesien ääriltä:)

    • Enrumempaanpysty

      Kauneus kasvaa sen ympärillä, joka ajattelee kauniita asioita, ja rengas laajenee koko ajan.

    • 6985745

      Heheheee.

    • Vanhanmallinukkeli

      Kuten 678753 kertoikin, on helpompi vain muistella, kuin yrittää löytää lapsuuttaan ja nuoruuttaan takaisin. Se on kai sitä nostalgiaa. Minäkin olen miettinyt. Muutin pois Suonenjoelta työn perässä noin 50 vutta sitten. Parhaat hetket muuttoni jälkeen olivat ehdottomasti ne ensimmäiset kesälomat Suonenjoella, silloin kaikki oli vielä" ennallaan". Muistattekos: "Kai Seppo teki tepposen ja käy tam-tam, Suonejoki, here i come"! Nuoruus on mennyt ja vanhuus tullut. Kun käyn muutaman kerran vuodessa kotinurkilla, näen kaiken entisen muuttuneen nykyiseksi. En tunne entisiä kavereitani eivätkä he minua. 50 vuotta on tehnyt tehtävänsä. Tiedän, kun minulle on kerrottu, että jotkut kavereistani työntävät koiranputkea. Ehdotan ketjun aloittajalle, jos satut lukemaantätä useita vuosia aiemmin aloittamaasi ketjua, että palaat palstalle ja kerrot kuinka kävi. Ja mitä ajattelet nyt. Jatketaan jutustelua. Itsekin aloitin keran yhden ketjun joka näytti lopahtavan ja on siirretty arkistoon, kun "kaikki oleellinen" oli käyty läpi.
      Silloin keskusteltiin pääasiassa Suonenjoen vanhoista paikoista.

      • Aloittaja--

        Olen käynyt Suonenjoella nyt pariin otteeseen ja olenkin päättänyt, että pysyn täällä Helsingissä. Ei siellä ole kuin haileita muistoja ja kohta ei enää niitäkään ja niitä ei voi syödä. Mummon ja Papan hauta huokuu yksinäisyyttään kirkon hautausmaalla kivimuurien sisällä. Mutta joki tuntuu virtaavan edelleen niin kuin on virrannut kivikaudelta alkaen. Se ei tiedä ajankulusta mitään. Olisimpa se joki.


    • Anonyymi

      Suonenjoki tarvitsisi yhden Vesa Keskisen niin alkaisi tapahtua.

      • Anonyymi

        ehkä niin ...mansikkabisnes pilasi tämän kylän..aikoinaan oltaisiin saatu tänne teollisuuttakin mutta silloin ei olisi ollut mansikan poimijoita. heh perkele hassusti meni sitten sekin juttu.
        Omat lehmät ojassa ja sillee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ehkä niin ...mansikkabisnes pilasi tämän kylän..aikoinaan oltaisiin saatu tänne teollisuuttakin mutta silloin ei olisi ollut mansikan poimijoita. heh perkele hassusti meni sitten sekin juttu.
        Omat lehmät ojassa ja sillee.

        Suonenjoki on rautatien ja ysitien varrella, joten logistiikka ainakin kuljetuksen osalta olisi saatu toimimaan, jos joku vain olisi keksinyt tuotteen joka olisi kelvannut maailmalla.
        Samanlaisia haavemaaailmassa eläviä kuntia joissa muistellaan vain entisiä aikoja, on Suomessa kymmeniä ja kymmeniä. Suonenjoella ei ole ollut koskaan oikeaa "mansikkabisnestä". Muutamat mummonmiljoonien liikevaihdolla 60-ja70-luvulla tiloillaan mansikkaa viljelleet eivä todellisuudessa pyörittäneet maakunnan ja kunnan talouselämää merkittävästi. Kate jäi vähäiseksi, ja pääosin koululaisille maksetuista palkoista ei kunnat ja valtio juurikaan hyötynyt. Kuten nytkin nähdään, viljely avomaalla on epävarmaa, koska ei koskaan tiedetä millä hinnalla ja minkä laatuisena tuotteeen saa myydyksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ehkä niin ...mansikkabisnes pilasi tämän kylän..aikoinaan oltaisiin saatu tänne teollisuuttakin mutta silloin ei olisi ollut mansikan poimijoita. heh perkele hassusti meni sitten sekin juttu.
        Omat lehmät ojassa ja sillee.

        Mansikan poimijoita????
        Onko niitä sitten nykyään????
        Jos ulkomailta ei lennätettäisi mansikanpoimijoita niin peltoon jäisivät.


    • Anonyymi

      Elä muuta

    • Anonyymi

      Jos minä saisin päättää, niin tekisin Suonenjoesta Suomen ja Euroopan suurimman järvikalan tuottajan. Suonenjoella on puhtaat ja kirkkaat vedet ja juuri sopivasti virtausta. Siellä kasvaisi luonnonvaraisesti kuhaa ja haukea kun säiliöautolla kippaisi sinne särkeä petokalijen ruaksi. Näin ei tulisi saasteongelmia.

    • Anonyymi

      Saako Suonenjoella helppoa tuheroa jos on kaunis mies?

      • Anonyymi

        Hyvää ja halpaa ei ole olemassa.
        Helppoa saa mutta laadusta joutuu tinkimään.


      • Anonyymi

        Jos posliini kelpaa niin sitä saa eräästä karaoke pubista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos posliini kelpaa niin sitä saa eräästä karaoke pubista.

        Mutta jos onkin homo niin saako perää helposti vai joutuuko kauankin tinkaamaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jos onkin homo niin saako perää helposti vai joutuuko kauankin tinkaamaan?

        Täällä on naiset niin kortilla, että jokainen reikä on hintansa väärti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä on naiset niin kortilla, että jokainen reikä on hintansa väärti.

        Järkevintä on hakea nainen muualta ja välttää paikkoja joissa sinkkumiehet saalistavat tuoreita kasvoja häikäilemättömästi. Saattaa tulokkaita ahdistaa lukuisat lähentely-yritykset paikallisten jämähtäneiden poikamiesten toimesta


    • Anonyymi

      Paluumuutto on virhe, ei ole enää kaupunki ja ihmiset se mikä se oli kun aikanaan lähdit pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      88
      6240
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2584
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      29
      2106
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe