Kairouan ja Tunis

Jari.

Täällä 44-v. mies, joka lähtee ensi perjantaina 3 viikoksi Tunisiaan Sousseen. Aion siellä matkustaa junalla Kairouaniin, joka on islamin uskon 4. pyhin kaupunki sisämaassa, n. 70 km Soussesta. Kiinnostaisi kuulla kokemuksia ko. paikasta ja Suuresta moskeijasta. Siis, että kai sinne kristittykin pääsee siististi pukeutuneena? Luin, että ko. rukoustilaan pääsee vain muslimit. Valokuvaus?

Olen saanut selville, että ostoksia kannattaa tehdä jossakin muualla kuin turistikohteissa. Eli esim. pääkaupunki Tunisissa on enemmän valikoimaa ja edullisemmat hinnat. Se täsmää varmaan myös em. Kairouaniin!?

Onko kalaruoat ja keitot puhtaita ja edullisia Soussessa? Tietenkin siis riippuu ravintolasta, mutta keskihintataso olisi hyvä tietää. Kuulin, että kannattaa aterioida paikallisten ihmisten suosimissa ravintoloissa, saa parempaa, edullisempaa ja monipuolisempaa ruokaa.

Pidän enemmän kävelystä ja virikkeellisemmästä kohteiden katasastamisesta, mutta myös Välimeressä aion uida yms. Kävellessäkin ruskettuu, ilmeisesti vielä monipuolisemmin.

Detur tekee retken Tunisiin. Bardo-museo olisi varmasti arvokas nähtävä. Sitten voi osallistua myös toiselle retkelle Saharan autiomaan porteille. Se on kuulemma suosittu. Minua vaan kiinnostaa enemmän pääkaupunki Tunis ja pyhä Kairouanin kaupunki.

Kolme viikkoa Tunisiassa on aika pitkä aika, mutta siinä ehtii hyvin matkustaa junalla. Olen enemmän päivä-aktiivinen, eli ei kiinnosta liikuskella öiseen aikaan turvallisuudenkaan vuoksi.

Otan matkalle mukaan n. 600 € ja toivon sen riittävän koko kolmeksi viikoksi. Visa-kortti on, mutta en uskalla/tohdi sitä vieraassa maassa käyttää. Rahanvaihtoon paras paikka on pankit esim. Soula-centerissä Soussessa.

Lokakuu taitaa olla viimeinen "helle-kuukausi" Tunisiassa. Avoimin mielin lähden sinne. Aiempaa matkailukokemusta on: Turkki, Kanarian saaret, Alankomaat, Belgia, Saksa, Viro, Tanska, Norja ja Ruotsi.

2

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiitu1

      Käy Tunisista Karthagossa.
      Sinne pääsee helposti satamasta paikallisjunalla, maksaa suuntaansa noin euron. Junan löytää helposti, kun kävelee päärautatieasemalta ensin suoraan kaupungin halkovalle puistobulevardille ja kävelee sitä oikealle aina satamaan asti. Matkan varrella vasemmalla on turistitoimistokin, josta neuvovat auliisti.
      Pysäkki on Karthago Hannibal, muutama pysäkki eteenpäin on Sidi Bou Said, kaunis varakas asuinalue, turistienkin suosiossa, joten sieltä ei kannata ostella mitään.
      Käy myös Monastirissa, sinne pääsee Soussen rannasta Medinan kohdalta ns. Sahelin metrolla, maksaa noin 3 euroa meno-paluu ja kestää suuntaansa noin 25min. Siellä saa vietettyä mukavasti yhden päivän, kun käy entisen pressan Habib Bourghiban mausoleumissa, ei maksa mitään, ja suuressa hiekkakivilinnoituksessa, maksu muutaman euron. Mukavia ruokapaikkkojakin sieltä löytyy.
      Kairouanista en osaa valitettavasti kertoa mitään, kun en ole siellä käynyt.
      Itse olin Tunisiassa viimeksi toukokuussa. Minäkin viihdyn paremmin päiväelämän pyörteissä, joten yöelämästä en osaisi sanoa mitään. Ostoksia kannattaa tehdä vasta matkan loppupuolella, niin tiedät paremmin hintatasosta. Käy ensin tsekkaamassa hintataso kiinteähintaisista liikkeistä, joten osaat sitten tinkiä medinoissa reilusti vaan alle kauppojen hintojen. Kummasti vaan hinnat tippuivat, kun sanoin aina hakevani ostokset muuten kiinteän hinnan paikoista.
      Matkabudjettisi kuulostaa sopivalta, riittää aivan varmasti ostoksiinkin.
      Mukavaa matkaa, nähtävää riittää paljon!

    • Tiitu1

      Ai niin,
      jäi mainitsematta, että Tunisiin kannattaa mennä Soussesta itsekseen päivämatkalle junalla.
      Muistaakseni jotain 15 euroa matkaa meno-paluulippu, suuntaansa kestää 2,5 tuntia. Heti aamusta menee junia noin tunnin puolentoista välein. Hetellin matkakansiossa on yleensä aikataulut, oppailtakin usein aikatauluja. Enemmän saat tietysti Tunisista irti, jos jäät sinne yhdeksi yöksi hotelliin, silloin toisen päivän voi hyvin viettää KArthagossa ja Sidi Bou Saidissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe