Mahdolliset yo-juhlat

vinkkejä kaipaava

Voisiko joku neuvoa miten eronnut pariskunta voisi järjestää nuorelle hänen ansaitsemansa juhlat ilman kenenkään mielipahaa. Tausta: vanhemmat eivät tule toimeen keskenään, joten yhteinen juhla ei mahdollinen. Toinen vanhempi jo kerran joutunut jäämään pois lapsen juhlasta varsinaisena juhlapäivänä (vietettiin toisena päivänä myöhemmin), koska ne pidettiin kotona, jossa lapsi asuu enemmän. Toinen vanhempi (kotiin jäänyt) omii kaikki tilaisuudet ja järjestelyt itselleen varsinaisina juhlapäivinä, koska on kuulemma yksinhuoltaja mikä ei pidä paikkaansa. Tuntuu, että tämä haluaa kostaa toiselle vanhemmalle eron (jonka itse aiheutti), jossa toinen joutui jättämään lapset. Vinkkejä kaivataan kiitos.

4

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----

      Kysymys siis kuuluu: Pystyttekö hillitsemään itsenne juhlan ajaksi ja juhlistamaan saman katon alla vai vietättekö erikseen. Jos erikseen, niin taitaapa se juhlien järjestäminen normaalisti jäädä sille jonka luona enemmän asutaan. Jos taas yhdessä niin sitten olisi helpompi sopia kumman luona. Ja jos yksi järjestää ja toinen osallistuu kustannuksiin ja ilmestyy paikalle vasta juhlapäivänä saattaisitte välttyä turhilta riidoilta.

      Kyllä kannattaa tarkkaan miettiä, koska usein päivää ei pilaa toisen vanhemman puuttuminen (jos juhlaa on sovittu juhlistettavaksi jokin toinen päivä) vaan vanhempien riitely. Eli jos vähänkin epäilyttää samoissa tiloissa olo, niin järkätkää erikseen. Mutta puhumalla (tai vaikka s-postia/kirjeitä kirjoittamalla) nuo asiat järjestyy. On kuitenkin hyvin tilanne ja perhe kohtaista.

      • --

        Olisiko ehkä mahdollista järjestää juhlat jossain puolueettomalla rintamalla? Seuraintalolla, metsästysmajalla yms mikä ei ole kummankaan vanhemman koti??? Näin olisi varmasti molempien helpompi tuntea olonsa mukavaksi juhlassa..


    • fdhfdgssgdgds

      Jos asutte suhteellisen lähekkäin (50 km?), niin ihan mahdollistahan on laittaa toiset juhlat alkamaan vaikka klo 14 ja toiset klo 17. Näin meillä on toimittu (itse olen avioerolapsi).

      Tai sitten voitte tosiaan miettiä, että ettekö pysty yhdeksi päiväksi tai oikeammmin muutamaksi tunniksi unohtamaan kaunojanne ja juhlimaan yhteistä lastanne, jonka kuitenkin yhdessä halusitte ja aikaan saitte. Omat yo-juhlani vietetiin yhdessä paikassa, enkä olisi halunnut kahden paikan väliä ravatakaan, vaikka usein synttäreitä ym. juhlia vietettiinkin kahdessa paikassa.
      Järjestelyt menevät ihan ok, kun sovitaan vaan säännöistä. Se, jonka kotona (lapsen kotona luultavasti) juhlat järjestetään, huolehtii esim. makeista tarjoiluista ja toinen suolaisista. Toinen tuo sitten ennen lakitustapahtumaa voileipäkakut jääkaappiin. Koululta juhliin. Eihän siinä nyt niin montaa tuntia kuitenkaan mene, eikö aikuiset ihmiset pysty sen vertaa sovussa olemaan?

      Toikin oli ihan hyvä neuvo, et juhlat pidettäis jossain työväentalolla tms. juhlatilassa. Seurakuntatalolla, ravintolassa tms. Ottakaa vaikka pitopalvelukin, niin on puolueeton taho kakkuja tekemässä. Maksakaa puoliksi.

      terv. 2008 ylioppilaaksi päässyt avioerolapsi

    • kerran se kirvelee

      Voisiko tämä mielestään vähemmälle jäänyt vanhempi alkaa nyt järjestää juhlia omassa kotonaan, siis siinä kodissa jossa lapsi ei asu. Ilmoittaa hyvissä ajoin sille ex-puolisolle ja sopii lapsen kanssa tietysti ensiksi, että juhlat on nyt hänen luonaan. Tää toinen saa sitten järkätä juhlat milloin haluaa, mutta ei tietenkään samana päivänä. Eikä juhlavieraiden tarvi harhailla ja tulee kunnon juhlat. Jos tuo ei passaa sille ex-puolisolle niin antaa hänen järjestää juhlat yksin, menee sinne sitten kunnon lahjan kanssa mutta tekee tiettäväksi että toisenkinlainen järjestely olisi voinut tulla kyseeseen. Mitä sitä kainostelemaan selvää asiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      448
      4795
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1712
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1448
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1349
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1306
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1181
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      875
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe