Aihe

Rapuja akvaarioon

Ravunpyrstö.

voiko laittaa rapuja akvaarioon? Voiko laittaa semmoisia rapuja joita voi syödä? Lisääntyvätkö hyvin? Onko täplärapuja vai jokirapuja mahdollista laittaa akvaarioon?
Mitä kaloja voi laittaa akvaarioon jonka voi syödä? Voiko laittaa ahventa tai taimen? Lisääntyvätkö nopeasti? Mikä on hyvä koko akvaariolle jossa rapuja? entä ahvenia?
Kiitos vastauksista.

3

227

  Vastaukset

  • kaikki suomalaiset kala- sekä rapulajit on eläinsuojelulaissa kielletty pitämästä vankeudessa muuten kuin poikkeus luvalla, käy katsomassa niitä vaikka Kotkan maretariumissa tai Tampereen Särkäniemen akvaariossa

   • Eälinsuojelulain 13 § on nimeltään "Luonnonvaraisten eläinten ottaminen elätettäväksi" ja se alkaa näin: "Luonnonvaraisten nisäkkäiden ja lintujen ottaminen elätettäväksi on kielletty..." Tuossa momentissa ei puhuta mitään kaloista tai mistään selkärangattomista. Ja kun puhutaan rauhoittamattomista lajeista, en löydä tuollaista kohtaa joka noin vain kieltäisi kalat ja ravut laista. Ehkä ne on mainittu sitten jossain muussa kohdalla lakia.

    Kokonaan toinen kysymys on se millä akvaario saadaan jäähdytettyä tarpeeksi viileäksi, ainakaan kesähelteiden aikaan, jotta eläimet pärjäävät akvaariossa. Mutta se ei ole lakikysymys, vaan akvaristinen ongelma jonka voi ratkaista hinnakkaalla jäähdyttimellä, tai altaan sopivalla sijoittelulla.


   • Kalamies_ kirjoitti:

    Eälinsuojelulain 13 § on nimeltään "Luonnonvaraisten eläinten ottaminen elätettäväksi" ja se alkaa näin: "Luonnonvaraisten nisäkkäiden ja lintujen ottaminen elätettäväksi on kielletty..." Tuossa momentissa ei puhuta mitään kaloista tai mistään selkärangattomista. Ja kun puhutaan rauhoittamattomista lajeista, en löydä tuollaista kohtaa joka noin vain kieltäisi kalat ja ravut laista. Ehkä ne on mainittu sitten jossain muussa kohdalla lakia.

    Kokonaan toinen kysymys on se millä akvaario saadaan jäähdytettyä tarpeeksi viileäksi, ainakaan kesähelteiden aikaan, jotta eläimet pärjäävät akvaariossa. Mutta se ei ole lakikysymys, vaan akvaristinen ongelma jonka voi ratkaista hinnakkaalla jäähdyttimellä, tai altaan sopivalla sijoittelulla.

    esim.marmorirapu.
    näitä löytyy välillä jopa annetaan ilmaiseksi palstoilta,lähinnä sen takia että lisääntyvät vähän turhankin hyvin....


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   5219
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3923
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2883
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1918