HELP

I ♥ Birds

Mikä lintu minulle sopisi?
Olen 12vuotias vastuuntuntoinen tyttö jolla on vähän kokemusta linnuista.
Olen lukenut monia kirjoja papukaijoista ja ihastunut niihin 100%
Äitini sanoi että auttaisi ilo-mielin sillä hänellä on kokemusta todella paljon isoista linnuista.
Haaveilen aika isosta seurallisesta linnusta.
Meillä on paljon tilaa ja aikaa linnulle.
Toivon että kertoisitte mikä lintu minulle sopii.

4

578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heksuliina

      Kiva että sinäkin olet kiinnostunut linnuista. Otsikon ja paikan avulla taidat olla kiinnonostunut isoista papukaijoista. Kuitenkin:

      Undulaatit ovat suosituimpia lintuja. Ne ovat helppohoitoisia ja miellyttävä-äänisiä lintuja, jotka oppivat yleensä puhumaan helposti.

      Neitokakadu on ihanteellinen lintu siinä mielessä, ettei se ole kallis eikä kovaääninen. Neitokakaduista kehittyy joskus erinomaisia matkijoita. Ne ovat luonteeltaan sopuisia ja soveltuvat siksi hyvin lapsiperheisiin.

      Kanarialinnut ovat suosittuja laulajia. Erityisesti koiraspuoliset kanarialinnut ovat erinomaisia laulajia. Kanarialintuja löytyy monen värisinä.

      Peippojen heimoon kuuluu myös loistopeippolajeja, kuten seeprapeippo ja lokkipeippo. Ne ovat helppohoitoisia lintuja, jotka pesivät yleensä menestyksekkäästi häkissä. Ne sopivat hyvin sellaiselle ihmiselle, joka ei ole paljoa kotona. Laulajina ne eivät ole kummoisia.

      Suuret papukaijat ovat älykkäitä, sosiaalisia ja pitkäikäisiä eläimiä. Ne ovat monesti taitavia matkijoita ja kiintyvät voimakkaasti omistajaansa. Ne ovat kuitenkin myös äärimmäisen vaativia eläimiä, joten niiden ottamista kannattaa harkita useampaan kertaan. Kaijat ovat seurallisia eläimiä, jotka vaativat omistajansa aikaa ja huomiota. Kiireiselle ihmiselle ne eivät sovi. Isoilla kaijoilla on vahva nokka, jolla ne saattavat saada aikaan pahaa tuhoa esimerkiksi huonekaluissa. Ne saattavat myös purra omistajaansa kiinni otettaessa. Isojen papukaijojen ongelmana on niin ikään usein kova, vihlova ääni. Isoja papukaijoja ovat muun muassa amatsonit, harmaapapukaijat ja kakadut.

    • -M-

      Jos lintu tulee ensisijaisesti äidillesi ja hänen vastuulleen, ja kokemustakin tosiaan jo löytyy niin lajiksi sopii lähes mikä vaan mikä molempia miellyttää. Kaikki papukaijat ovat seurallisia, muu mutta luonne vaihtelee jonkun verran ja kannattaa miettiä onko toiveissa vilkkaampi vai rauhallisempi, rapsuttelua rakastava vai muuten vaan mukana touhuava, pehmeä vai itsepäinen lintu, onko metelöinnin määrällä väliä jne., ja aina pitää muistaa että yksilölliset erotkin voivat olla todella suuria.

      Jos taas lintu tulisi juuri sinulle ja äiti on vain tausta-apuna ja rahoittajana, kannattaa miettiä paljon muitakin asioita. Onko sinulla uskallusta ja kärsivällisyyttä käsitellä isoa lintua silloinkin kun se sattuu pahalle päälle? Iso kaija elää todella kauan ja pienemmätkin jopa pitkälle toistakymmentä vuotta. Juuri nyt sinulla on aikaa ja tilaa, mutta entä muutaman vuoden päästä kun aloitat opiskelun, muutat omillesi ja rupeat ehkä seurustelemaan. Jääkö lintu äidillesi jos opiskelijakämppään ei saa ottaa lemmikkejä lainkaan, tai lintusi on sinne liian suuri? Riittääkö opiskelijabudjetista rahaa ison linnun hoitoon, ja ennen kaikkea riittääkö se aika kun kohta todennäköisesti aloitat aika vilkkaan vaiheen elämässäsi? Pariskunta undulaatteja, neitsikoita tms pienempiä kaijoja on helpompi kuskata mukana ja pitävät seuraa toisilleen jos sinulla on kiireistä, yksinäisen ison kaijan voisi olla parempi jäädä äidillesi ainakin jossain vaiheessa.

      Eli jos todella ihan omaa lemmikkiä kaipaat, suosittelisin tuossa iässä pariskuntaa pienempiä lintuja ja sitä isompaa vasta kun elämän suunta alkaa selkiintyä. Tai sitten jos vain se isompi kiinnostaa niin henkisesti tipu enemmän äidillesi ja touhuat kakkosihmisenä sen kanssa nyt ainakin niin kauan kuin kotona vielä asut.

      • lintufani

        ok :)


      • lintufani
        lintufani kirjoitti:

        ok :)

        Sain joulukuussa harlekiini neitokakadun ja myöhemmin lutino tuli taloon :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7506
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4342
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2069
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1706
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1695
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1639
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe