keittiöpäällikön virka

apua pian!

Kertokaa äkkiä mitä keittiöpäällikön toimenkuvaan kuluu? Eroaako paljon ravintolapäällikön hommista ?
niitä teen nyt.
Kuuluuko keitiöpäällikölle ruoanvalmistusta,vai hoitako hän vaan kaikki päällysasiat? Ja saako siinä myös toimia asiakaspalvelussa?
Kyse on siis tälläisestä hiihtokeskuksen baari/ruokaravintola keittiöpäällikön pestistä.
Minkalaista palkkaa ruukaa keittiöpäällikkö saada? nykyisessä ravintolapäällikön työssä palkka on siinä 2000e luokkaa sit verot siitä pois.eli käteen n.1400e kuussa. Keittiöpäällikön virassa olisi työnantaja eri kuin nykyisessä.

Auttakaa äkkiä :)

14

6293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkp.

      No eikö kukaan muka tiedä?
      Sanokaa edes nettisivu mistä niitä palkkoja löytyis ku ei pamin sivuilta löytynyt.

    • jusa1974

      Jos olet tuollaisessa tehtävässä, et kysele palkkoja tai työtehtäviä! Olet selkeästi epäpätevä työhösi. EROA heti,ennenkun paikka on sinun takiasi nurin! Keittiöpäällikön tulee osata kaikki keittiöön liittyvät toimet. työnorganisoinnista ruoanlaittoon tilauksiin markkinointiin ym ym....

      • alk.p

        Idiootti! Olen siis ravintolapäällikkönä nyt!
        Osaatko lukea!
        Ajattelin hakea keittiöpäällikön paikkaa eri firmassa,tämän takia kyselen että mitä kaikkea siihen keittiöpäällikön hommaan kuuluu,koska en keittiöpäällikön hommia ole tehnyt!!
        Ammatiltani olen ravintolakokki.
        Kaiken maailman idiootteja sitä tähänkin maahan sopii. Toivottavasti kukaan ei sinulaisestasi työntekijästä joudu kärsimään.
        Nykyisessä työssä teen kaikkea mitä ravintola bisnekseen kuulu. Listat,tilaukset invikset ja henkilöstön palkkaukset...asiakaspalvelua ruoanvalmistusta ja roskienkin kuskausta.


      • kk
        alk.p kirjoitti:

        Idiootti! Olen siis ravintolapäällikkönä nyt!
        Osaatko lukea!
        Ajattelin hakea keittiöpäällikön paikkaa eri firmassa,tämän takia kyselen että mitä kaikkea siihen keittiöpäällikön hommaan kuuluu,koska en keittiöpäällikön hommia ole tehnyt!!
        Ammatiltani olen ravintolakokki.
        Kaiken maailman idiootteja sitä tähänkin maahan sopii. Toivottavasti kukaan ei sinulaisestasi työntekijästä joudu kärsimään.
        Nykyisessä työssä teen kaikkea mitä ravintola bisnekseen kuulu. Listat,tilaukset invikset ja henkilöstön palkkaukset...asiakaspalvelua ruoanvalmistusta ja roskienkin kuskausta.

        Tuskin sä mikään kauheen kova ravintolaalan ammatilainen oo kun et tiedä edes mitä keittiöpäälikönhommiin kuuluu!ehkä on parempi että pysyt siinä ruoskien kannossa.Kaikki te luulette että kun hetken oon ravintola alan hommia tehny ni nyt voin hakea johtotehtäviin!!!!!!


      • Ravintoloitsia jo 25
        alk.p kirjoitti:

        Idiootti! Olen siis ravintolapäällikkönä nyt!
        Osaatko lukea!
        Ajattelin hakea keittiöpäällikön paikkaa eri firmassa,tämän takia kyselen että mitä kaikkea siihen keittiöpäällikön hommaan kuuluu,koska en keittiöpäällikön hommia ole tehnyt!!
        Ammatiltani olen ravintolakokki.
        Kaiken maailman idiootteja sitä tähänkin maahan sopii. Toivottavasti kukaan ei sinulaisestasi työntekijästä joudu kärsimään.
        Nykyisessä työssä teen kaikkea mitä ravintola bisnekseen kuulu. Listat,tilaukset invikset ja henkilöstön palkkaukset...asiakaspalvelua ruoanvalmistusta ja roskienkin kuskausta.

        Niin minä en ainakaan uskaltaisi jättää keittiötäni tuon kokemuksen varaan, en myöskään palkkaisi sinua itse keittiööni.


      • Woi aikoja
        Ravintoloitsia jo 25 kirjoitti:

        Niin minä en ainakaan uskaltaisi jättää keittiötäni tuon kokemuksen varaan, en myöskään palkkaisi sinua itse keittiööni.

        pimpeli-pom!Hae vaan paikkaa ja toivottavasti saat.Sulle alkaa kissanpäivät.istuskelet työkopissasi martellin toimistotuolilla,seleailet tietokonetta,harkkarit tuovat sulle koppiiss ruuat,kahvit y.m mitä mielesi tekee.ylimmän johdon lähestyessä olet tärkeän näköinen puhelimessa,pöydällä puhelinluettelon kokoinen kalenteri auki.koppiin kannattaa hankia lisälämmitin hien saamiseksi otsalle merkkinä hirmuisesta työpaineesta.tässä neuvoja aluksi,lopuksi tärkein:Mikäli olet töissä hiihtokeskuksessa OTAPPA JA SUKSI KUUSEEN!!!!


    • Helenia

      Keittiöpäällikkö vastaa vain keittiön toiminnasta. Tehtävä pysyisi siis about samana keittiön suhteen, tilausten tekemiset, kilpailuttamiset yms. todennäköisesti jatkuisi, samoin keittiöhenkilökunnan työnjohto ja valvonta. Tarjoilupuolelle sen sijaan vastuusi ei enää ulottuisi. Ravintolan koosta ja tyylistä riippuu sit onko kyseessä ylennys vai alennus rp:n paikkaan. Ravintolapäällikköhän on toki virkana korkeempi, monipuolisempi ja päheempi, mut vaikkapa jonkun pienen pikaruokalan päteävänä ravintolapäällikön kannattaa toki pyrkiä isommille vesille isomman, "hienomman" ravintolan keittiöpäällikkönä.

      Jos on kokki ammatiltaan se saattaa jopa olla enemmän sitä, mitä tykkää tehdä. :)

      • boss gg

        saanen epäillä jos ei edes tiedä mikä on keittiöpäälikkö ja mitä toimenkuvaan kuuluu........niin mahtaakohan ammattitaito riittää edes kyseiseen virkaan..


      • Helenia
        boss gg kirjoitti:

        saanen epäillä jos ei edes tiedä mikä on keittiöpäälikkö ja mitä toimenkuvaan kuuluu........niin mahtaakohan ammattitaito riittää edes kyseiseen virkaan..

        Senkun epäilet.

        Ravintola-alalla on niin moninaisesti käytössä termejä, (siis että kaikissa ravintoloissa ei ole käytössä kaikkia virkoja, vaikka tehtävät hoidetaankin) ettei yhden termin sisällön tuntemattomuus vielä tee epäpäteväksi.

        Työkokemuksen perusteella ihan pätevältä vaikuttaa jannu kyseiseen virkaan, sitä et voi kiistää?


      • yli 20v keittiöpääll
        Helenia kirjoitti:

        Senkun epäilet.

        Ravintola-alalla on niin moninaisesti käytössä termejä, (siis että kaikissa ravintoloissa ei ole käytössä kaikkia virkoja, vaikka tehtävät hoidetaankin) ettei yhden termin sisällön tuntemattomuus vielä tee epäpäteväksi.

        Työkokemuksen perusteella ihan pätevältä vaikuttaa jannu kyseiseen virkaan, sitä et voi kiistää?

        Virka on virkasopimukseen perustuva julkisen sektorin työsuhde. Ravintolatyö tapahtuu yksityisellä sektorilla Maran TES:n mukaisissa työsopimussuhteessa.

        Keittiöpäällikkö on titteli, johon jokainen voi halutessaan ruveta. Yleensä siihen kuitenkin vaaditaan keittiömestarin pätevyys. Keittiömestarin nimikkeen käyttö edellyttää nykyisin ammattitutkinnon suorittamista. Toki taitava ja kokenut kokkikin pärjää pienemmissä paikoissa keittiön esimiehenä. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että tällöin hänellä on hyvä ohjaaja ja esimies varmistamassa onnistuneen ammatillisen kehityksen ja työpanoksesta saatavan liiketoiminnalisen hyödyn saamiseksi. Työn ohessa kouluttautuminen on varsin tarpeellista.

        Isommissa yksiköissä on käytössä kokeneelle keittiömestarille keittiöpäällikön vakanssi. Yleensä hänen vastuualueeseen kuuluu useamman ravintolapisteen tai -yksikön ruokatuotanto, ostotoiminta, varastovalvonta ja keittiön työnjohto keittiömestarin tai/ja vuoromestarien kanssa.

        Työ on tällöin lähes aina tulosvastuullista ja nykyään henkilöstöresurssien kulloisenkin ajankohdan hallinnan kannalta varsin haasteellista ja suunnitelmallisuutta sekä osaamista vaativaa. Samoin häneltä vaaditaan hyviä työpaikkaohjaajan taitoja sekä eritoten asiakaslähtöisyyden ymmärtämistä.

        Tällainen keittiöpäällikkö työskentelee varsin tiiviisti markkinointi- ja myyntihenkilöiden kanssa. Heidän ohjeistuksensa ja perehdyttämisensä vaatii usein näiden alueiden hyvää tuntemusta.

        Toisin sanoen: Onnistuakseen työssään keittiöpäälliköllä on oltava varsin kattava ymmärrys kaikista strategisesti tärkeistä vastuualueista: tuotanto, logistiikka, myynti, markkinointi ja henkilöstöasiat.

        Lisäksi on oltava vähintään hyvän keskitason ruuanlaittaja, jolla ei mene sormi suuhun atk-hommissa.

        Keittiöpäällikön varusteisiin kuuluu myös jonkinkokoinen työkalupakki pikkukorjauksiin...


      • Vesa Vesseli
        yli 20v keittiöpääll kirjoitti:

        Virka on virkasopimukseen perustuva julkisen sektorin työsuhde. Ravintolatyö tapahtuu yksityisellä sektorilla Maran TES:n mukaisissa työsopimussuhteessa.

        Keittiöpäällikkö on titteli, johon jokainen voi halutessaan ruveta. Yleensä siihen kuitenkin vaaditaan keittiömestarin pätevyys. Keittiömestarin nimikkeen käyttö edellyttää nykyisin ammattitutkinnon suorittamista. Toki taitava ja kokenut kokkikin pärjää pienemmissä paikoissa keittiön esimiehenä. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että tällöin hänellä on hyvä ohjaaja ja esimies varmistamassa onnistuneen ammatillisen kehityksen ja työpanoksesta saatavan liiketoiminnalisen hyödyn saamiseksi. Työn ohessa kouluttautuminen on varsin tarpeellista.

        Isommissa yksiköissä on käytössä kokeneelle keittiömestarille keittiöpäällikön vakanssi. Yleensä hänen vastuualueeseen kuuluu useamman ravintolapisteen tai -yksikön ruokatuotanto, ostotoiminta, varastovalvonta ja keittiön työnjohto keittiömestarin tai/ja vuoromestarien kanssa.

        Työ on tällöin lähes aina tulosvastuullista ja nykyään henkilöstöresurssien kulloisenkin ajankohdan hallinnan kannalta varsin haasteellista ja suunnitelmallisuutta sekä osaamista vaativaa. Samoin häneltä vaaditaan hyviä työpaikkaohjaajan taitoja sekä eritoten asiakaslähtöisyyden ymmärtämistä.

        Tällainen keittiöpäällikkö työskentelee varsin tiiviisti markkinointi- ja myyntihenkilöiden kanssa. Heidän ohjeistuksensa ja perehdyttämisensä vaatii usein näiden alueiden hyvää tuntemusta.

        Toisin sanoen: Onnistuakseen työssään keittiöpäälliköllä on oltava varsin kattava ymmärrys kaikista strategisesti tärkeistä vastuualueista: tuotanto, logistiikka, myynti, markkinointi ja henkilöstöasiat.

        Lisäksi on oltava vähintään hyvän keskitason ruuanlaittaja, jolla ei mene sormi suuhun atk-hommissa.

        Keittiöpäällikön varusteisiin kuuluu myös jonkinkokoinen työkalupakki pikkukorjauksiin...

        Kiitos viimeiselle jotakuin ensimmäisen asiallisen viestin lähettämisestä tähän ketjuun.

        Täällä kysytään jos ei tiedetä jotain. Silloin siihen kohtelias ihminen vastaa jos tietää asiasta jotain.
        Ei täällä sovi huudella sen kummemmin eikä haukkua toista kun täällä kysyy.
        Kukaan haukkuja kun ei antanut rakentavia vastauksia tulee heidät rankata alimpaan pohjasakkaan.

        Näin on. Kiitos.


    • niinpä niin

      Mien voit tienata ravintolapäällikkönä 2000 e??? Onko palkkauksesi ajantasalla??? Itse saan keittiömestarina 2800e ja keittiöpäällikkö tienaa tätä kurjaa palkkaa enemmän.

      • ÄSKOO

        Ei herrajumala oo totta.....miten ylipäätänsä jollain kokilla voi tulla mieleenkään hakea jotain korkeinta pestiä keittiöstä. No ei siinä mitään, vielä hurjempaa on jos joku työnantaja suostuu palkkaamaan kokin keittiöpäällikön virkaan..huh-huh. Sääliksi siinä käy molempia osapuolia.
        Voinpa vaan arvailla miten pitkä se yhteinen tie onkaan :)


      • yli 20v keittiöpääll
        ÄSKOO kirjoitti:

        Ei herrajumala oo totta.....miten ylipäätänsä jollain kokilla voi tulla mieleenkään hakea jotain korkeinta pestiä keittiöstä. No ei siinä mitään, vielä hurjempaa on jos joku työnantaja suostuu palkkaamaan kokin keittiöpäällikön virkaan..huh-huh. Sääliksi siinä käy molempia osapuolia.
        Voinpa vaan arvailla miten pitkä se yhteinen tie onkaan :)

        Kuten mainitsin aiemmassa viestissäni: Hyvä, kokenut kokki voi vastata itselleen kohtuullisen kokoisen keittiön arjen toteutumisesta hyvässä liikkenjohdollisessa ohjauksessa ja toivottavasti myös täydennyskoulutuksessa (työn ohessa). Näin varmistetaan, että henkilö onnistuu ammatillisessa haasteessaan ja työnantaja saa haluamansa hyödyn, pitemmällä aikavälillä.

        On kuitenkin liian monta esimerkkiä, joissa kavereille laitetaan (tai itse ottavat) liian isot saappaat jalkaan. Ulkoinen ja sisäinen laatu, työilmapiiri, suunnitelmallisuus työssä ja toiminnassa, asiakasturvallisuus ja hygienia, työn kuormitus ja työturvallisuus, vastuullisuus sekä mikä pahinta: varsinainen bisnes ja henkilö itsekin saadaan rapakuntoon.

        Joskus vain joku/jotkut noista osa-alueista, pahimmillaan kaikki.

        Jo nykyisten hygienia- ja työsuojelumääräysten ja työlainsäädännön vuoksi toivon, että yritysten liikkenjohdot ymmärtäisivät palkata keittiötoimintojensa vastuuhenkilöiksi riittävän koulutuksen saaneita, tiedoiltaan ja taidoiltaan osaavia sekä kokemuksen kautta ammatillisen ymmärryksen omaavia esimiehiä.

        Elinkeinon huomisen haasteet tulevat olemaan sitä luokkaa, että tottumattomalle ne ovat ylivoimaisia.
        Silloin palaa tupakkaa ja rahaa, niin kauan kuin sitä riittää, valitettavasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1485
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe