Naisten itsepuolustus 24.10., Espoo

Tiedoksi

Naisten itsepuolustuskurssi järjestetään 24.10. klo 12-16 Espoon Krav Magan tiloissa Tapiolan tennispuistossa, Tuulikuja 1. Osallistumismaksu on 30 eur.

Kurssilla käydään läpi mm. väkivaltaisen ihmisen tunnusmerkit, de-eskalointi, EEE eli Etäisyys, Este ja Exit sekä Mitä sitten kun muu ei auta - Irtaantuminen tilanteesta.

Kurssin vetäjänä on Jani Suvanto. Suvannon mukaan Krav Maga sopii erinomaisesti naisille, sillä mahdollinen väkivaltatilanne pyritään ratkaisemaan yksinkertaisilla ja aggressiivisilla keinoilla.
-Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että myös heikompi ja pienempi henkilö pystyy puolustamaan itseään. Koska kyseessä on nainen niin hyökkääjänä on todennäköisesti mies ja tarkoituksena on raiskata tai pahoinpidellä. Tässä tilanteessa väkivallan kohteen tulisi pyrkiä pakoon keinoin millä hyvänsä. Silloin aggressiivinen toiminta on onnistumisen edellytys, kertoo Suvanto.

Krav Magassa ainoana päämääränä onkin selviytyä omaa tai läheisten turvallisuutta uhkaavista vaarallisista tilanteista, toki Suomen lain puitteissa toimien. Tavoite on hyvin yksinkertainen: selviytyä vaarallisesta tilanteesta mahdollisimman pienillä vahingoilla itselleen tai läheisilleen.

- Nopeat jalat ja kyky välttää väkivaltaan johtavia tilanteita ovat kuitenkin parasta itsepuolustusta, painottaa Suvanto.

Sitovat ilmoittautumiset Naisten itsepuolustuskurssille 16.10. mennessä sähköpostiosoitteeseen [email protected] !

Lisätietoja Espoon Krav Magasta, ks. http://www.espoonkravmaga.fi/

4

974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harrastajanainen

      Hieman pisti silmään tuo kommentti, että naisen kimppuun hyökkäjä on todennäköisesti mies ja tarkoituksena tällä raiskata tai pahoinpidellä. Nuohan ovat niitä tapahtumia mitkä herkemmin ylittävät uutiskynnyksen, mutta eivät kai välttämättä kirkkaasti yleisimpiä? Baarissa tai vastaavassa paikassa sattuvassa rähinässä saattaa hyökkääjä ihan hyvin olla toinen nainen, ja toisaalta miehen suunnalta tulevassa väkivallassakin tarkoitus voi olla pahoinpitelyn tai raiskauksen sijaan esim. liikkumisen estäminen ja sitä kautta alistaminen henkisesti fyysisesti. Ja tokihan naisilla on rahaa ja arvoesineita siinä missä miehillä, joten ryöstökin voinee tulla kyseeseen.

      Myönnän toki että en ole tutustunut kotimaisiin kyselytutkimuksiin ja tilastoihin, joten en osaa sanoa mitkä hyökkäykset ovat mitenkin yleisiä (mielenkiintoista kyllä olisi tietää). Edellisen kappaleen pohdinta perustuu siis vain havaintoihin ympäristöstä ja omaan järkeilyyn.

      Olen ehdottomasti sitä mieltä, että naisen(kin) olisi hyvä olla henkisesti, taidollisesti ja fyysisesti valmis puolustamaan itseään. Tuntuu vain että ehkä olisi hyvä asennoitua myös sitä silmälläpitäen että hyökkääjällä saattaa monessa tilanteessa olla mielessä jotain muuta kuin raiskaus tai pään hakkaaminen tohjoksi. Jonkinasteinen raiskaajien (ja etenkin kuuluisien ns. puskaraiskaajien) pelko on naisten parissa yleistä mutta muita uhkia ei välttämättä samalla lailla mietitä.

      • Tiedoksi

        Naisten itsepuolustuskurssi järjestetään 24.10. klo 12-16 Espoon Krav Magan tiloissa Tapiolan tennispuistossa, Tuulikuja 1. Osallistumismaksu on 30 eur. Kannattaa tulla!

        Kurssilla käydään läpi mm. väkivaltaisen ihmisen tunnusmerkit, de-eskalointi, EEE eli Etäisyys, Este ja Exit sekä Mitä sitten kun muu ei auta - Irtaantuminen tilanteesta. Kurssin vetäjänä on Jani Suvanto.

        Kurssi sopii kaikille naisille ja varusteeksi riittää normaali vaatetus tai tavalliset jumppavaatteet!

        Vielä ehdit ilmoittautua mukaan sähköpostiosoitteeseen [email protected] !

        Lisätietoja Espoon Krav Magasta, ks. http://www.espoonkravmaga.fi/


      • styg436

        harrastajanainen on 3 asiaa mitä äijä haluaa tehdä naiselle


        1. Hakata
        2. Raiskata
        3. Ryöstää


        ja mitä nainen voi tehdä on

        1. ryöstää tai hakata vaikka ryöstö on 0.1% mahdollista


    • gtghtrhf

      hieno homma

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe