Microsoft Office Word ym

mijas

Olen ihan tumpula aloittelija pystymetsästä. Pc on hankittu. Haluaisin hakkia Microsoft Office 2007 Word,ja Exel--ohjelmat. Suomalaisessa Kirjakaupassa oli myynnissä paketti 139 € ja paketin kyljessä pitkä ritirimpsu mitä ominaisuuksia pitäisi koneessani olla, että em. paketin voisi asentaa. Kannattaako hankkia tuo paketti vai ei ?? Jostain on aloitettava. Pystynköhän sen itse surauttamaan koneelleni. ?? Koneellakin on tarjolla Microsoft Office juttuja, mutta ei ihan samoja, jos olen käsittänyt oikein. Tarvitsisin juuri nuo ohjelmat. Onko kenelläkään kokemusta ??

11

1319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On mahdollista, että olet ostanut koneen, jossa on Office 2003 valmiiksi asennettuna. Tällöin saisit ehkä päivityksenä edullisesti version 2007?
      Mitä luultavimmin uudehkoon koneeseesi käyt myös se kirjakaupan paketti, ellei sitten Pc:si ole käytettynä ostettu jne. Tällöin pitäisi tarkistaa juurikin ne vaatimukset, että täyttääkö koneesi ne.

    • exet.nettisivu

      mahdollista niin kannattaa tila netistä
      esim. office paketin sai hintaan 100 Euroa, ja tottakai voi itse asentaa.
      itsellänikin on office 2007 ja olen tykännyt

    • hölöttäjä222

      ilmainen vastaava voisi kanssa tulla kyseeseen...

      http://fi.openoffice.org

      Ja asennuksen jälkeen muutat asetuksiin, että tallentaa vain mäsäsoftan muotoihin...

      :)

    • Jos olet ostanut uuden PC:n melko hiljattain, niin kyllä siinä Microsoft Office 2007 toimii. Se sisältää Wordin ja Excelin.

      Näkemäsi paketti oli todennäköisesti Office 2007:n Home and Student -versio. Siinä on sama Word ja Excel kuin kalliimmissakin versioissa. Saattaa löytyä halvemmallakin kuin 139 euroa, tosin lähinnä erikoistarjouksina.

      Pystyt asentamaan itse.

      Koneessa on todennäköisesti Office 2007:n kokeiluversio, joka toimii 60 päivää. Koneiden myyjät saattavat mainostaa sitä suurena etuna, vaikka kokeiluversion voi ladata netistäkin ja vaikka sen toiminta-aika siis on rajoitettu. Ks.
      http://office.microsoft.com/fi-fi/products/FX101759651035.aspx
      Jos sellainen on koneessa, niin ostettuasi Office 2007:n sinun ei edes tarvitse asentaa sitä vaan riittää aktivoida se normaalikäyttöön.

      Sitten vain lainaamaan tai ostamaan sopiva opaskirja (tai ehkä Word- ja Excel-opas erikseen). Ilman opaskirjaakin käytön aloittaminen onnistuu, mutta todennäköisesti opit käyttämään vain mitättömän pienen osan ohjelmien ominaisuuksista ja niitäkin osaksi väärin.

      • Ostin eilen Office Home and Student 2007-paketin, maksoin 99 €, nyt se on laitettu koneelle. Olen käynyt jo jonkin aikaa kurssia Word, Exel ym. Olisi pitänyt hommata tuo paketti jo aiemmin, olisin oppinut nopeammin, kuin vain kurssilla. Kirjakin on käytössä, sen mukana on cd-levyllä kirjan harjoitukset. Nekin olen laittanut koneelleni. Kiitos neuvoista. PC on ensimmäinen kotikone minulla ja opettelen kaiken alusta alkaen.


      • mijas kirjoitti:

        Ostin eilen Office Home and Student 2007-paketin, maksoin 99 €, nyt se on laitettu koneelle. Olen käynyt jo jonkin aikaa kurssia Word, Exel ym. Olisi pitänyt hommata tuo paketti jo aiemmin, olisin oppinut nopeammin, kuin vain kurssilla. Kirjakin on käytössä, sen mukana on cd-levyllä kirjan harjoitukset. Nekin olen laittanut koneelleni. Kiitos neuvoista. PC on ensimmäinen kotikone minulla ja opettelen kaiken alusta alkaen.

        Vaikuttaa siltä, että opiskelun sijasta olet hankkimassa pysyvää aivovammaa kun käytät Windowsia.

        Hyötyä tuosta ei juurikaan ole, sillä nuo ohjelmistot muuttuu kokoajan ja joudut opettelemaan hommat uusiksi noin 6v välein.


      • dgstjjffjjfs
        M-Kar kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä, että opiskelun sijasta olet hankkimassa pysyvää aivovammaa kun käytät Windowsia.

        Hyötyä tuosta ei juurikaan ole, sillä nuo ohjelmistot muuttuu kokoajan ja joudut opettelemaan hommat uusiksi noin 6v välein.

        En nyt sanois että mun piti paljon harjoitella siirtyessäni vanhasta uuteen officeen. Samat jutut hieman eri kuorrutuksella.


      • pehmeet aivot?
        M-Kar kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä, että opiskelun sijasta olet hankkimassa pysyvää aivovammaa kun käytät Windowsia.

        Hyötyä tuosta ei juurikaan ole, sillä nuo ohjelmistot muuttuu kokoajan ja joudut opettelemaan hommat uusiksi noin 6v välein.

        Duunin takia käyttänyt vissiin kaikkia Windowseja. Nyt on Vista. En ole huomannut suurempaa opiskelutarvetta. Parilla Ohje-klikkauksella tämmöinen tavallinen toimistorotta on vaihdosta selvinnyt.


      • M-Kar kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä, että opiskelun sijasta olet hankkimassa pysyvää aivovammaa kun käytät Windowsia.

        Hyötyä tuosta ei juurikaan ole, sillä nuo ohjelmistot muuttuu kokoajan ja joudut opettelemaan hommat uusiksi noin 6v välein.

        Mikä ohjelmisto ei muutu ??


      • mijas kirjoitti:

        Mikä ohjelmisto ei muutu ??

        "Mikä ohjelmisto ei muutu ??"

        Sellainen ohjelmisto mitä voi halutessaan käyttää niin pitkään kuin haluaa, että ei tarvitse uusia yhteensopimattomuuksien tai vastaavien asioiden takia, tai muutokset on hyvin hitaita kun on rakennettu paremmin standardoiduille perustuksille.

        Esimerkiksi MS Office on juuri tälläinen ohjelma mikä muuttuu. Vertaa vaikka vuoden 2003 ja 2007 julkaisuja:

        http://www.bestvistadownloads.com/screenshot/microsoft-office-2003-download-omngcrxi.html
        http://blogs.msdn.com/photos/jensenh/images/547376/original.aspx

        Ihan erilaisia eikö totta?

        Ihan kohta ilmestyy MS Office 2010 johon pitää käytännössä päivittää, koska tämä tallentaa .docx formaatissa eritavalla kuin MS Office 2007. Ja tässä tapauksessa MS Office 2007:ssa sattui olemaan epästandardia mallia tuo .docx niin uusiksi menee kohta. Tämän lisäksi MS Officen julkaisut on "ajastettuja", että mihinkään julkaisuun ei tehdä tietoturvakorjauksia loputtomiin. MS Officen tapauksessa kuitenkin onneksi tehdään pitkään, että niitä korjauksia tehdään 10v. Tämä on hyvä juttu. Mutta toimivuutta uusissa Windowseissa ei välttämättä luvata, että ei ole suositeltavaa asentaa mitään MS Officea Windowsiin joka on MS Officea yli 5v uudempi.

        Pahin riesa sitten on tuo Windows, koska se on yleisistä työpöytäkäyttöjärjestelmä ainoa jossa ei ole standardi arkkitehtuuri, ja tämän lisäksi siinä ei ole valmiina oikein mitään ominaisuuksia kuten officea yms. vaan kaikki pitää lisätä siihen.

        Koska Windowsin rakenne on epästandardi, siinä on vielä alunperin tehty perustavanlaatuisia suunnitteluvirheitä. Se kun on alunperin suunniteltu niin, että sitä käyttää vain yksi käyttäjä, ja yhtä ohjelmaa kerrallaan, ja että se ei ole kiinni Internetissä. Ja nykymaailma on jotain muuta. Tästä syystä Windowsia korjataan asteittain ja siihen tulee isoja muutoksia. Näkyy käyttäjälle sitten niin, että asetusten paikat vaihtelee, tiedostot tallentuu uusissa Windowsissa eri paikkoihin kuin ennen, ja jos ohjelman sanotaan toimivan "Windowsissa" niin se ei tarkoita sitä, että se toimii kaikissa käyttöjärjestelmissä minkä merkki on Windows. Ohjelmat käytännössä tehdään johonkin Windowsille, ja toimii sitten joissakin Windows versioissa, ja uuden Windowsin yhteydessä vanhat ohjelmat helposti hajoavat tai tulee ongelmia. MS Officen sekä Windowsin yhteentoimivuus on sentään ihan hyvä, että siksi uuteen Windowsiin voi asentaa vielä alle 5v vanhan MS Officen.

        Tämä tietysti koskee myös laitteita jotka on tehty johonkin Windowsin versiolle, että niitäkin sitten uusitaan välillä, että kannattaa myös ostaa sellaisia standardimallisia laitteita ellei halua niitäkin ostaa aina uusiksi.

        ---

        Homman opetus nyt on se, että voit unohtaa oppivasi tietotekniikkaa kun voit olla varma, että hommat muuttuvat kokoajan. Pysyt jatkossakin tumpulana tämän merkkisillä ohjelmilla kun otetaan huomioon Windowsin ja MS Officen julkaisutahti, sekä se että tietokoneitakin uusitaan ties minkä vikojen takia ja kun ne yhteensopivuudet muuttuu, keskimäärin 6v välein opettelet käyttämään ihan perusasioita ja et oikein ehdi kunnolla oppia mitään kun hommat menee taas uusiksi.

        Vertailukohtana, standardimallisissa käyttöjärjestelmissä tiedostot ovat asuneet jokseenkin samoissa paikoissa jotain 30v eikä ole mitään isoja ja rajuja muutoksia ollut, ohjelmat muuttuu paljon rauhallisemmin. Olen käyttänyt jotain ohjelmia kohta 15v, ja ne ohjelmat on olleet olemassa vielä kauemmin eikä ole tarvinnut opetella asioita uusiksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3269
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2278
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1504
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1345
    Aihe