Kissan nopeus

F

Tietääkö kukaan, kuinka nopeasti kissa pystyy juoksemaan. Oman kissamme tämänhetkinen huippunopeus on noin 22 km/h. (sisätiloissa) Vastauksia kaivataan!

11

6469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KAReponen

      50km/h, norjalainen metsäkissa kylläkin juoksee jäniksen kiinni hangessa, joka tietävästi nopein maaeläin ilveksen jälkeen Suomessa. Kissoilla on niin räjähtävä lähtö ja kiihtyvyys, ettei sitä voita mikään. Kissa pesee likimain 100m matkalla kaikki koirat ahdisteltuna ja paljon ulkona olleena. Kotikesykissa ei voi semmosta tehdä, se voi hyytyä huomattavan helposti ymmärtämättömyyttään. Ilves Suomessa nappaa kaiken liikkuvan juosten ja vaanien kiinni, mikään ei pääse pakoon.

      Hybridikissat, servaalit ja kaikenmaailman muut on kuin ois turbotettuja kotikissaan nähden. Hyppäävät 2 kertaa korkeammalle jne. Gebardi päihittääkin sitte kaikki maaeläimet, myös koiran hyvin helposti radalla. Disneyn 60 luvun rainassa, ratakoira kilpailussa juoksutettiin gepardia niin se kyllä juoksee radan ympäri vaikka koirilla olisi puolen kierroksen etumatka. Gepardi saavuttaa täyden nopeuden alle 3 sekunnissa ja kykenee nopeimmillaan alle 3 sekunnin 100m matkaan niin halutessaan. Tosin se ei viitsi juosta pitkään. Mielellään alle 500m jahdatessa, 500-800m matkoja saattaa tehdä riippuen yksilöstä, ahdistettuna luontodokkareissa pari kilometria taittuu kuitenkin hurjalla tahdilla. 120km/h. Viettävässä alamäessä vähänkään voi olla 140km/h. nopeimmat pätkät. Yksilöissä on kyllä erojakin. Kerrotakoon, että puuma kykenee hyppyyn suoraan ylöspäin 6m ja lumileopardi pituutta yli 15m.

      Olen kissoja pitänyt ja tutkinut niitä myös niiden asuinseuduilla. Gepardi oli mielenkiintoisin. Sellasta pidimme lemmikkinä. Joskus lähdimme ajamaan, niin gebardi juoksi automme perässä mittarin mukaan 90km/h vaivattomasti joitakin satoja metrejä.

      • ilvestehokkain

        Jänis juoksee kovempaa kuin kissa,60km/h mutta vaanimalla kissa voi jäniksen kiinni saada.Vinttikoirat voivat juosta jopa 80km/h, joten saavat helposti kiinni jänikset ja kissatkin.Saksanpaimenkoirakin voi juosta yli 50km/h, ja ne ovat kyllä napanneet kissoja, jäniksistä en ole kuullut.
        Karhukin voi kiihdyttää 65km/h nopeuteen.Ilves on varmasti luonnoneläimistä tehokkain metsästäjä, vaanimistaktiikkansa ja nopeutensa vuoksi.


    • liianhitaita

      Kissat eivät kovin nopeita ole, eivät kerkeä edes tietä ylittämään ennen kun auto jo tulee.Monia kissoja jää vuosittain tiellä autojen ruhjomaksi, kissojen vauhti ei siis ole riittävä.

      • Anonyymi

        Tuo on kyllä hyvä havainto. Ja noita itekkin tiellä nähny. Mutten aatellu sen johtuvan hitaudesta, vaan omistajan kyvyttömyydestä tarjota lemmikilleen lain vaatima turvallinen pitopaikka.


    • Urbox

      3.2 sekunttia 0-100km/h.riippuu vähän mitä on syötetty.

      • tuntinopeus

        Riippuu kissasta. Kotikissa voi parhaimmillaan pinkoa 49 km/h, mutta gepardi 120 km/h. Otettava kuitenkin huomioon se, että kissat ovat sprinttereitä, ei kestävyysjuoksijoita.

        Onko sinulla seuran tai tekemisen puute? Yksinäinen perjantai vai koko viikonloppu?


    • Anonyymi

      Naapurin äksy saksanpaimenkoira jaksoi juosta kevyesti hetken aikaa minun mopon mukana täydessä vauhdissa ja meidän lihava kotikissa pääsi leikiten karkuun tuota koiraa. Arvioikaa siitä.

    • Anonyymi

      Ennätystehdas on tutkinut joskus kotikissan lähtönopeuden. Se on nopeampi kuin Ben Johnson on ollut.
      Matkahölkkä on hitaampaa,ehkä pienen koiran juoksunopeus.

    • Anonyymi

      en suosittele kokeilemaan mutta wanhassa nyrkkeilyvalmennus oppaassa oli: jos haluat nähdä TODELLA nopeat refleksit niin heitä kuumia hiiliä nukkuvan kissan päälle.
      näin siis satavuotta sitten opetettiin urheilijoita...(-;

      • Anonyymi

        Ööö. Mitä urheilijat oppivat muka tosta?


    • Anonyymi

      Saksanseisoja ja terrierit on kuulemma paljon nopeempia. En ole nähnyt, mutta juttua kuullut.
      Ei pidä koemielessä tuputtaa kissaa naapurin pihalle jossa koiria. Myös vinttarit, sakut ja muut metsästysroduista on nopeita. Nykyään on paljon leveän hymyn koiria, vaikuttavat lauhkeilta, mutta en riskeerais. Tuskin jää edes jäljitintä tai pantaa jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe