Kissan nopeus

F

Tietääkö kukaan, kuinka nopeasti kissa pystyy juoksemaan. Oman kissamme tämänhetkinen huippunopeus on noin 22 km/h. (sisätiloissa) Vastauksia kaivataan!

5

1358

  Vastaukset

  • 50km/h, norjalainen metsäkissa kylläkin juoksee jäniksen kiinni hangessa, joka tietävästi nopein maaeläin ilveksen jälkeen Suomessa. Kissoilla on niin räjähtävä lähtö ja kiihtyvyys, ettei sitä voita mikään. Kissa pesee likimain 100m matkalla kaikki koirat ahdisteltuna ja paljon ulkona olleena. Kotikesykissa ei voi semmosta tehdä, se voi hyytyä huomattavan helposti ymmärtämättömyyttään. Ilves Suomessa nappaa kaiken liikkuvan juosten ja vaanien kiinni, mikään ei pääse pakoon.

   Hybridikissat, servaalit ja kaikenmaailman muut on kuin ois turbotettuja kotikissaan nähden. Hyppäävät 2 kertaa korkeammalle jne. Gebardi päihittääkin sitte kaikki maaeläimet, myös koiran hyvin helposti radalla. Disneyn 60 luvun rainassa, ratakoira kilpailussa juoksutettiin gepardia niin se kyllä juoksee radan ympäri vaikka koirilla olisi puolen kierroksen etumatka. Gepardi saavuttaa täyden nopeuden alle 3 sekunnissa ja kykenee nopeimmillaan alle 3 sekunnin 100m matkaan niin halutessaan. Tosin se ei viitsi juosta pitkään. Mielellään alle 500m jahdatessa, 500-800m matkoja saattaa tehdä riippuen yksilöstä, ahdistettuna luontodokkareissa pari kilometria taittuu kuitenkin hurjalla tahdilla. 120km/h. Viettävässä alamäessä vähänkään voi olla 140km/h. nopeimmat pätkät. Yksilöissä on kyllä erojakin. Kerrotakoon, että puuma kykenee hyppyyn suoraan ylöspäin 6m ja lumileopardi pituutta yli 15m.

   Olen kissoja pitänyt ja tutkinut niitä myös niiden asuinseuduilla. Gepardi oli mielenkiintoisin. Sellasta pidimme lemmikkinä. Joskus lähdimme ajamaan, niin gebardi juoksi automme perässä mittarin mukaan 90km/h vaivattomasti joitakin satoja metrejä.

   • Jänis juoksee kovempaa kuin kissa,60km/h mutta vaanimalla kissa voi jäniksen kiinni saada.Vinttikoirat voivat juosta jopa 80km/h, joten saavat helposti kiinni jänikset ja kissatkin.Saksanpaimenkoirakin voi juosta yli 50km/h, ja ne ovat kyllä napanneet kissoja, jäniksistä en ole kuullut.
    Karhukin voi kiihdyttää 65km/h nopeuteen.Ilves on varmasti luonnoneläimistä tehokkain metsästäjä, vaanimistaktiikkansa ja nopeutensa vuoksi.


  • Kissat eivät kovin nopeita ole, eivät kerkeä edes tietä ylittämään ennen kun auto jo tulee.Monia kissoja jää vuosittain tiellä autojen ruhjomaksi, kissojen vauhti ei siis ole riittävä.

  • 3.2 sekunttia 0-100km/h.riippuu vähän mitä on syötetty.

   • Riippuu kissasta. Kotikissa voi parhaimmillaan pinkoa 49 km/h, mutta gepardi 120 km/h. Otettava kuitenkin huomioon se, että kissat ovat sprinttereitä, ei kestävyysjuoksijoita.

    Onko sinulla seuran tai tekemisen puute? Yksinäinen perjantai vai koko viikonloppu?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   280
   10388