onko sdi kylmä?

Vilu-ukko

Jäi ostamatta 1.9 sdi -99 koska kuulin sen olevan talvella tosi kylmän. Onkohan tosi? Ja onko esim. 1.9 tdi paljonkin lämpimämpi? Eli vaikuttaakohan moottorin teho paljonkin sisälämpöön, jos autossa ei ole asennettuna mitään lisälämmityslaitetta?

9

892

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • olenmika

   Ei se voi olla niin kylmä että sen takia ostamatta kannattais jättää. Kaikki autot on kylmiä kun ne pihalta hangesta starttaa, mutta en usko että mikään nykyauto on kylmä tunnin ajamisen jälkeen. Ihan sama mikä auto on niin lohkolämmitin sisätilanlämmitin on ehdoton jos autoa joutuu pihalla säilyttämään ja ajaa vain lyhyttä matkaa. Tdi polttaa dieseliä paremmalla hyötysuhteella joten lämpöä voi syntyä hiukan paremmin. Vaikutustahan tällä on tietenkin vain ennenkuin moottori on saavuttanut normaalin käyntilämpötilan. Sitten ratkaisee enää lämmittimen kenno, joka on luultavasti molemmissa samanlainen.

   • Palelija

    Et ole tainnut ajaa uusia kiisseleitä joissa lämpöä ei tosaan heru talvipakkasilla. Lisälämmitin on ihan pakollinen tai muuten olo on kuin vanhassa kuplassa.


   • Kotitarvefyysikko

    >Tdi polttaa dieseliä paremmalla hyötysuhteella joten lämpöä voi syntyä hiukan paremmin.

    Höh!

    Polttoaineen energiasisällöstä osa muuttuu liike-energiaksi ja osa lämpöenergiaksi (hukkalämmöksi). Auton sisätilojen lämmitykseen käytetään hyväksi juuri tätä hukkalämpöä. Hyötysuhde on saatavan liike-energian suhde polttoaineen koko energiasisältöön. Mitä parempi hyötysuhde, sitä enemmän polttoaineesta saadaan irti eteenpäin kuljettavaa energiaa ja sitä vähemmän jää harakoiden ja matkustajien lämmittämiseen.

    Nykyisten dieselien hyvä hyötysuhde kostautuu juuri siten, että lämmityslaite jää hieman tehottomanpuoleiseksi.


  • Icecube!

   Meillä ollut 8 vuotta polo sdi farmari ja voin luvata, että lämpöä ei heru. Toisena autona Golf 1.8T ja se kyllä puskee lämpöä jo muutaman kilometrin jälkeen, mutta onhan kulutuskin erilainen.

  • on

   juu, on kylmä. Mulla oli just toi 1,9 sdi (fabia). Tarvii lisälämmittimen jos meinaa viihtyä autossa. Polttoaineen kulutus oli oikeesti alla 4l/100km maantiellä ja alle 5 l/100km keskustassa.

  • vilu-ukko

   Eipä ystäväni sitten hourinutkaan, kun varoitteli että jo vähänkin kovemmilla pakkasilla ja pidemmillä matkoilla voi tulla oikeasti ikävä kylmyyden tunne. Onhan se loogistakin, kun miettii mihin 4-5 l/ 100km(n. 1 tunti) polttoainetta voi riittää. Jossakinhan sen muutaman diesel-litran energiamäärän rajan on pakko olla. Kiitti tosi paljon komenteista.

   • Pelkässä

    kaupunkiajossa pakkasilla voi olla viileä, kun lämmöt ei koskaan nouse 90' asteeseen asti. Maantieajossa pitkällä matkalla ei varmasti tule kylmä, jos termostaatti on kunnossa. Jotku virittelee keulapahveja/viimasuojia koska ei jaksa vaihtaa termaria, vaikka eipä se pahvi muuta sitä tosiasiaa että termari aukeaa liian aikaisin tai on juminut auki asentoon.


   • Airami
    Pelkässä kirjoitti:

    kaupunkiajossa pakkasilla voi olla viileä, kun lämmöt ei koskaan nouse 90' asteeseen asti. Maantieajossa pitkällä matkalla ei varmasti tule kylmä, jos termostaatti on kunnossa. Jotku virittelee keulapahveja/viimasuojia koska ei jaksa vaihtaa termaria, vaikka eipä se pahvi muuta sitä tosiasiaa että termari aukeaa liian aikaisin tai on juminut auki asentoon.

    Kieltävätpä merkkiliikkeessä vaihtamasta.. Ei suositella.


  • Classic sdi

   Minulla on ollut kohta vuoden -99 Polo sdi classic. Mielestäni tosi lämmin auto. Tosin lämpenee melko hitaasti mutta tehokkaat ja nopeasti toimivat istuinlämmittimet korjaavat tuonkin asian. En tiedä millainen termostaatti autossani on mutta muutaman kilsan jälkeen alkaa tulla lämmintä ilmaa. Pidän yleensä keskisuuttimiakin auki joista myös tulee lämmintä ilmaa. Mielestäni Polo sdi on paremminkin lämmin auto kuin kylmä. Myös kulutukseen ja luotettavuuteen/kestävyyteen olen ollut tosi tyytyväinen!!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   85
   3474
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1660
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1203
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   104
   1030
  5. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   101
   880
  6. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   869
  7. 218
   836
  8. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   217
   757
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   67
   731
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   724
  Aihe