onko sdi kylmä?

Vilu-ukko

Jäi ostamatta 1.9 sdi -99 koska kuulin sen olevan talvella tosi kylmän. Onkohan tosi? Ja onko esim. 1.9 tdi paljonkin lämpimämpi? Eli vaikuttaakohan moottorin teho paljonkin sisälämpöön, jos autossa ei ole asennettuna mitään lisälämmityslaitetta?

9

843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olenmika

      Ei se voi olla niin kylmä että sen takia ostamatta kannattais jättää. Kaikki autot on kylmiä kun ne pihalta hangesta starttaa, mutta en usko että mikään nykyauto on kylmä tunnin ajamisen jälkeen. Ihan sama mikä auto on niin lohkolämmitin sisätilanlämmitin on ehdoton jos autoa joutuu pihalla säilyttämään ja ajaa vain lyhyttä matkaa. Tdi polttaa dieseliä paremmalla hyötysuhteella joten lämpöä voi syntyä hiukan paremmin. Vaikutustahan tällä on tietenkin vain ennenkuin moottori on saavuttanut normaalin käyntilämpötilan. Sitten ratkaisee enää lämmittimen kenno, joka on luultavasti molemmissa samanlainen.

      • Palelija

        Et ole tainnut ajaa uusia kiisseleitä joissa lämpöä ei tosaan heru talvipakkasilla. Lisälämmitin on ihan pakollinen tai muuten olo on kuin vanhassa kuplassa.


      • Kotitarvefyysikko

        >Tdi polttaa dieseliä paremmalla hyötysuhteella joten lämpöä voi syntyä hiukan paremmin.

        Höh!

        Polttoaineen energiasisällöstä osa muuttuu liike-energiaksi ja osa lämpöenergiaksi (hukkalämmöksi). Auton sisätilojen lämmitykseen käytetään hyväksi juuri tätä hukkalämpöä. Hyötysuhde on saatavan liike-energian suhde polttoaineen koko energiasisältöön. Mitä parempi hyötysuhde, sitä enemmän polttoaineesta saadaan irti eteenpäin kuljettavaa energiaa ja sitä vähemmän jää harakoiden ja matkustajien lämmittämiseen.

        Nykyisten dieselien hyvä hyötysuhde kostautuu juuri siten, että lämmityslaite jää hieman tehottomanpuoleiseksi.


    • Icecube!

      Meillä ollut 8 vuotta polo sdi farmari ja voin luvata, että lämpöä ei heru. Toisena autona Golf 1.8T ja se kyllä puskee lämpöä jo muutaman kilometrin jälkeen, mutta onhan kulutuskin erilainen.

    • on

      juu, on kylmä. Mulla oli just toi 1,9 sdi (fabia). Tarvii lisälämmittimen jos meinaa viihtyä autossa. Polttoaineen kulutus oli oikeesti alla 4l/100km maantiellä ja alle 5 l/100km keskustassa.

    • vilu-ukko

      Eipä ystäväni sitten hourinutkaan, kun varoitteli että jo vähänkin kovemmilla pakkasilla ja pidemmillä matkoilla voi tulla oikeasti ikävä kylmyyden tunne. Onhan se loogistakin, kun miettii mihin 4-5 l/ 100km(n. 1 tunti) polttoainetta voi riittää. Jossakinhan sen muutaman diesel-litran energiamäärän rajan on pakko olla. Kiitti tosi paljon komenteista.

      • Pelkässä

        kaupunkiajossa pakkasilla voi olla viileä, kun lämmöt ei koskaan nouse 90' asteeseen asti. Maantieajossa pitkällä matkalla ei varmasti tule kylmä, jos termostaatti on kunnossa. Jotku virittelee keulapahveja/viimasuojia koska ei jaksa vaihtaa termaria, vaikka eipä se pahvi muuta sitä tosiasiaa että termari aukeaa liian aikaisin tai on juminut auki asentoon.


      • Airami
        Pelkässä kirjoitti:

        kaupunkiajossa pakkasilla voi olla viileä, kun lämmöt ei koskaan nouse 90' asteeseen asti. Maantieajossa pitkällä matkalla ei varmasti tule kylmä, jos termostaatti on kunnossa. Jotku virittelee keulapahveja/viimasuojia koska ei jaksa vaihtaa termaria, vaikka eipä se pahvi muuta sitä tosiasiaa että termari aukeaa liian aikaisin tai on juminut auki asentoon.

        Kieltävätpä merkkiliikkeessä vaihtamasta.. Ei suositella.


    • Classic sdi

      Minulla on ollut kohta vuoden -99 Polo sdi classic. Mielestäni tosi lämmin auto. Tosin lämpenee melko hitaasti mutta tehokkaat ja nopeasti toimivat istuinlämmittimet korjaavat tuonkin asian. En tiedä millainen termostaatti autossani on mutta muutaman kilsan jälkeen alkaa tulla lämmintä ilmaa. Pidän yleensä keskisuuttimiakin auki joista myös tulee lämmintä ilmaa. Mielestäni Polo sdi on paremminkin lämmin auto kuin kylmä. Myös kulutukseen ja luotettavuuteen/kestävyyteen olen ollut tosi tyytyväinen!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe