Taistelukala huonossa kunnossa...

kalaystävä

Hei.
Elikkäs. Ostin kolme viikkoa sitten itselleni taistelukalan. Nyt kuitenkin kyseinen kala on mennyt ihan parin vuorokauden sisällä huonoon kuntoon.. Se hengailee suodattimen päällä tai sitten nurkassa akvaarion pohjalla.. Ruoka ei sille maistu..

Testasin vesiarvot ja ne olivat kunnossa. Lämpötila on myös ok. Muut kalat ovat ovat aktiivisia ja kunnossa..

Taistelukalan suomut näyttäisivät olevan hieman kohollaan, mutta muita fyysisiä oireita ei ole..

Mitä siis tehdä?

15

7774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fish KING

      mitkä ovat numeroina/lukemina hyvät
      - vesi arvot ... ;)

      jotain on pielessä

      kero samalla
      - akvan tilavuus
      - kalasto
      - hoitorutiinit, päivittäin, viikottain, kuukausittain, harvemmin
      - tekniikkaa, nimet/merkit, malli numerot

    • tulipyrstö

      Mitkä ovat kunnossa olevat vesiarvot ja mitä on ok lämpö. Miksi et kerro arvoja numeroina, ilman niitä tai edes kuvaa taistosta on mahdotonta päätellä tai edes arvailla mikä kalallasi on.

    • kalaystävä

      Hei.

      Akvaario 80l
      Ph 7,0
      Nitriitti alle 0,3
      Lämpötila 28 astetta
      Veden virtaus ei ole liian kova
      Muu kalasto: parvi neontetroja, parvi kirsikkabarbeja, parvi intiaaninsulkia, monni
      Akvaarion hoito 2-3 viikon välein, veden vaihto 1/3, suodattimen puhdistan joka toisella veden vaihtokerralla,
      Aqua safe käytössä joka kerta kun vaihdan veden
      Baktozym käytössä joka kerta kun puhdistan suodatinta
      Ruokana hiutaleita, jotka tehostavat väritystä sekä kuivattuja toukkia
      Hapetin käytössä kerran viikossa n. 1/2h
      1 iso kasvi, joka ulottuu pintaan asti
      Hiilidioksidilisä kasvin hyvinvointia varten

      Taistelukala pullistunut ja suomut hieman kohollaan, ei jaksa uida kuin vähän aikaa pinnalla kunnes painuu taas pohjaan köllöttämään. Joskus hengailee suodattimen päällä ja haukkoo pintaa. Ei syö. On ollut tällainen jo pari päivää, ennen se oli pirteä, uiskenteli aktiivisesti ympäriinsä ja söi hyvällä ruokahalulla...

      Onko nyt tarpeeksi tietoa, että voitte sanoa edes jotain tämän kalan tilasta?!? Kyse ei näemmä ole siis vedestä tai hoitorutiineistani.. Voiko kalaa enää auttaa?

      • tulipyrstö

        Tämä nirppanokka toteaa, että kalasi ovat kusessa, kirjaimellisesti.
        Et kertonut nitraattia, joka on varmaa yli 50.
        Ensinnäkin noi litkut eivät korvaa vedenvaihtoa, ja nitriittiä ei saa olla ollenkaan.
        Hapettimesta ei ole mitään hyötyä. Kasveja pitää olla lisää X10.
        Veden vaihdot noi pienessä altaassa 50% joka viikko.
        Neontetroille lämpötila max 25 C astetta. Taistelukala kuolee eikä menetykset jää siihen, jos et muuta hoitorutineita ja laske lämpöä.


      • fish KING

        Kumma kun vain taisto on huonossa kuosissa ;(
        Neonit paahtuvat tuolla sillä niiden optimi veden lämpötila on 24..25 paikkeilla.
        Barbeillekin vesi on liian lämmintä 8(
        Monni, jos partamonni; se vaatii 130l akvan kodikseen !!

        ... ei olla nirppanokkia vaan ajatellaan kalojakin lemmikkeinä ja niiden parasta ;)

        Vaihda vettä viikoittain, kahdesti n. kolmannes kerralla !!

        Suodatin tulee puhdistaa VAIN tarvittaessa !!
        - JOS JOUDUT SEN PUHDISTAMAAN NOIN USEIN, HÄLYYTYS KELLOJEN PITÄISI SOIDA ...

        Bactozym saanee levät kasvamaan, turha ravitseminen on pahasta ;(

        Hapetin saisi olla päällä 24/7 tai ainakin öiseen aikaan jolloin happikato on suurinta akvaariossa.

        Minkälaista hiilarilisää käytät?

        Taiston käyttäytyminen tai sen puute viittaa myrkytyksen oireisiin mikä johtuu nimen omaan vaillinaisista hoitomenetelmistäsi akvaasi ja sen kaloja kohtaan, näillä ohjeilla kun toimit tästä päivästä eteen päin, luulisi kalojenkin "nauttivan" akvaariossasi.


    • kalaystävä

      Turha tänne on näköjään kirjoitella, kun palkaksi saa vaan järkyttävän moraalisaarnan ja jumalattoman vitutuksen vielä kaupan päälle..

      En ole tässä ekaa kertaa pappia kyydissä, vaan akvaario on minulla ollut jo kohta viisi vuotta. Hyvin on tähän asti toiminut systeemit ja neontetrani sekä intiaaninsulkani ovat vanhempia kuin keskimääräinen elinikä normaalisti näillä lajeilla.. Kasveja minulla on ollut aikaisemmin enemmän, mutta olen todennut yhden suuren kasvin paremmaksi vaihtoehdoksi kuin kymmenen rönsyilevää sekamelskaa.. Suodatin alkaa olemaan hieman vanha jo ja harkitsen uuden hankkimista tämän vanhan tilalle, tosin se vaatii tietysti tiettyjä isompia toimenpiteitä sitten. Siksi on tullut sitä suodatinta puhdistettua normaalia useammin prkl.

      Enkä todellakaan ole mikään 15-vuotias teini, joka kiduttaa kalojaan kahden litran maljakossa. Niitäkin on nimittäin!! Enkä jaksa alkaa enää selittelemään itseäni ja akvaarioni hyvinvointia teille, sillä ette pysty sitä kuitenkaan loppujen lopuksi kunnolla näyttöpäätteen takaa arvioimaan.

      Käännyin jo kahden akvaarioliikkeen puoleen ongelmassani ja auttoivat hyvin asiallisesti ja ystävällisesti asiakasta. Tänne en enää tule.. Kiitos ja hei teille. Mesotkaa keskenänne!

      • tulipyrstö

        Teinit ovat erittäin päteviä akvaarion hoitajia. He tietävät kalojen hoidosta, vesiarvoista sekä perusasiasta eli vedenvaihdoista, enemmän kuin eräät aikuiset jotka kuvittelevat tietävänsä kaiken.


      • fish KING

        ... toiset ottavat neuvot rakentavasti akvaliikkeiden liikkeenharjoittajat eivät yleensä edes välitä, muustakuin päivän kassan saldosta, tämäkin on fakta joka on todistettu täällä moneen kertaan ;(


      • Alle 15

        Mä oon alle 15 vuotias ja minulla on akvaario!!! Kalat on terveitä, huolehdin itse akvaariosta ja kissasta, akvaario on myös 90l eikä minulle tulisi ikinä mieleenkään pistää kaloja 2l maljakkoon!!


      • fish KING
        Alle 15 kirjoitti:

        Mä oon alle 15 vuotias ja minulla on akvaario!!! Kalat on terveitä, huolehdin itse akvaariosta ja kissasta, akvaario on myös 90l eikä minulle tulisi ikinä mieleenkään pistää kaloja 2l maljakkoon!!

        Kaikki on asenteesta kiinni!!


    • Taistelukala kuoli

      Oma taistelukalani kävi tämän kaltaista kuolinkamppailua eilen. Otin tosissani nämä akvaarioharrastajien "neuvot", ilmastin akvaani hulluna ja tein kiireesti vedenvaihtoja.
      Taistelukalani löytyi aamulla kannon sisältä kuolleena. Kidukset olivat turvonneet, mahan värit katosivat jo ennen kuolemaa. Taistelukala ehti elää meillä vuoden.

      Vein vesinäytteet akvaariokauppaan ja sain kuull,a, että vesiarvot olivat tosi hyvät, nitraatti tosin liian alhaalla vedenvaihtojen takia. Kauppias oletti että taistelukalani oli ilmeisimmin ollut noin kahden vuoden ikäinen, siis kuoli ikänsä johdosta. Värin haalistuminen etuevien etupuolelta kertoi tästä. Lemmikkikaupat, jotka myyvät taistelukaloja samoista akvaarioista kuin muitakin, myyvät taistoja usein yli-ikäisinä. Sillä, ostitko kalan kolme viikkoa sitten tai vaikka eilen, ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

      Lisäksi hapettamista ei kannata taistelukalan takia tehdä: taistelukala on labyrinttikala. Se hengittää veden pinnassa happea, sen takia ei akvaarion hapettamisesta ole siis mitään iloa.

      Lisäksi lämpötilasta: taistelukala viihtyy parhaiten 28-30 asteisessa vedessä, sitäkään ei kannata laskea taistelukalaa varten eikä se sitä paitsi kesäkuumalla ilmastoimattomissa asunnoissa menestyksellisesti voi tehdäkään.

      Älkää siis uskoko näitä valopäitä, jos oma taistelukalanne on kuolemassa. Ostakaa seuraavalla kerralla taistelukalanne akvaariokaupasta. Etsikää pienin, virkein ja mahdollisesti keskeltä vielä värjäytymätön yksilö. Sen kasvua ja touhuja voitte seurata 1,5-2 vuotta. Kuvatun kaltainen kuolinkamppailu on siis kaukana edessä meilläkin tänään hankkimani nuoren koiraan osalta.

      • taistelukala kuoli

        tarkoitin siis värien kadonneen etuevien takaa ja yläpuolelta


      • -japi-

        taistelukalan, kuten muittenkin kanssa on hyvin paljon eroja.... kannattaa kokeilla ja katsoa mistä tykkäävät... esim tämä meidän upea parivuotias uros naaraineen viihtyy erittäin hyvin paikoissa missä hapetimet ja kohtalainen virtaus. tosin meillä akvaario ei ole siitä ihan pienimmästä päästä, pari litraa alta 600 litraa. veden läpökään ei ole niin nuukaa kuhan ei kaupasta tuodessa jäihin tiputa, itellä ollu monta taiselukalaa ja ja kaikki on viihtyny terveinä ja hyvävärisinä. tuota kasvien runsautta pitäisin kyllä tärkeänä ja kunnon piilo minne voi tarvittaessa mennä. jos naaraita, pitää olla myös täysin virtaamaton paikka jos haluaa jälkikasvua. ja jos kutukupla tulee nii vähintään väliseinä akvaariolle tai pojut syödään.


    • rolf

      rolf

    • tygjjioj

      Aloittaja tässäkin kyselee ilmouttamatta altaan nittraatti-/nitriittiarvoja pidemmältä ajalta, kovuutta jne. Hyödytöntä kysellä neuvoja ilman vesiarvotietoja ja jos akvassa kaiken päälle on kaloja, jotka vaativat keskenään erilaisia vesiarvoja, lämpötiloja jne. Kalallasi oli mitä ilmeisimmin väärien olosuhteiden laukaisema vesipöhö. Vesipöhö turvottaa kalaa, nostaa suomuja pörhölleen, tuhoaa maksan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe