Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Budjetti kuukaudeksi?

rinkka ja nainen

Tiedan etta budjetista on puhuttu paljon ja se riippuu ihan ihmisesta, mutta kertokaapa kokemuksianne, paljonko keskimaarin pitaisi laskea budjetiksi jos suunnitelma on seuraava:

Olen 26-vuotias nainen, menossa yksin kuukaudeksi Aasiaan (Thaimaa-Laos-Vietnam -akselille rinkan kanssa, meno-ja paluulennot Bangkokista), tarkoitus majoittua halvimpiin hostelleihin ja syoda halvalla. En juo sinansa mitaan (drinkki tai pari silloin talloin) ja en aio maksaa nahtavyyksista liikaa mutta tietysti perus sisaanpaasymaksut ym. Kulkea aion busseilla, kenties yksi pidempi lento valiin.

Ei siis lasketa nyt vaateshoppausrahoja mukaan.

Riittaako 1500-2000 euroa kuukaudeksi vai tuleeko talla rahalla laskemaan joka pennin, koko ajan, ja olemaan lopussa taysin peeaa?

Paljonko itse kulutitte ja mihin rahan paaosin kaytitte?

5

1837

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jarmoparmo

      Riittää helposti. Tonnillakin pärjäät kevyesti. Itse kiersin viime vuonna kuukauden Thaimaassa rinkan kanssa. Rahaa paloi noin 1600€ enkä todellakaan ole mikään hyvä raha-asioissa vaan pikemminkin tuhlaaja tyyppiä. Sisälsi myös majoitukset (noin 10€/yö), lennon Samuilta Phukettiin sekä minibussi ja lauttamatkat. Baareissa tuli käytyä paljon ja se olikin reissun selvästi suurin menoerä. Jos et kupittelua harrasta niin budjetista tippuu vähintään puolet. Tuolla rahalla myös tarjosin jonkin verran ruokaa ja juomaa tuntemattomille ja puolitutuille. Olen varma, että jos elät kertomasi mukaan niin tonnin tuhlaaminen tekee tiukkaa. Kyllähän muutamalla satasella kuussa jo ostaa tuolla suunnalla majoituksen, ruuan, ruokajuomat ja bussiliput. Toki rahaa kannattaa varata ylimääräistä mukaan, mutta jos 1500 on kassaa niin ko. tyylillä elämällä jää varmaan tähteeksi.

      Arvioni on, että jos oikein halvat majoitukset etsii niin 10 eurolla päivä tulee toimeen tosin joutuu tarkkailemaan eikä viinaa kärsi ottaa. 20 eurolla päivä voi jo nauttia muutaman oluenkin ruuan mukana, mutta muille ei kärsi tarjoilla. 50 eurolla pv kärsii jo juhlia ja rellestää sekä harrastaa jotain.

      Majoitukseen jos varaat 10 euroa/yö niin se riittää. Sillä saa ilmastoidun huoneen low season aikaan kovimmistakin turistirysistä. High seasonilla ainakin tuleetin huoneen. Rysien ulkopuolelta myös high seasonilla ilmastoidun huoneen. Halvempiakin majoituksia löytyy, mutta tuo on hyvä varata. Paikalliset ateriat ei maksa kuin euron-pari ja jos päivässä 2-3 ateriaa vetää niin ei siihen paljon kulu. Bussiliput on melkein ilmaisia eikä junakaan paljon maksa. Muutaman sata kilometriä pääsee muutamalla eurolla. Sisäänpääsymaksut nähtyvyyksiin on usein länkkäriltä vähän korkeammat, mutta siinäkään ei puhuta monesta eurosta eli halvalla pääsee jos vaan suurimmasta juhlimisesta pysyy erossa. Eihän kalja tai parikaan paljon illalla rannalla istuessa ja juotaessa maksa. Laos ja Vietnam tuskin ainakaan kalliimpia kuin Thaimaa.

      3000-5000€ budjeteistakin kuulee puhuttavan, mutta ne menee sitten tyttöbaarien kanta-asiakkaille jotka juottavat puolen kymmentä tyttöä ja naapurin baaritiskin asiakkaat:)

      Hyvää matkaa. Pärjäät varmasti.

      • alkuperainen

        Kiitos paljon erittain mukavasta ja asiallisesta vastauksesta :) Nayttaa siis olevan budjettisuunnitelma kunnossa, hyva juttu!


    • oravapyörästä pois

      Moi.
      Olen 42 v mies ja lähdössä myös kuukaudeksi reppumatkalle samoille seuduille kuin sinäkin. Vähän arveluttaa matkustaa yksin. Eli matkaseuraa tässä etsiskelen. Olen kaikinpuolin kunnon mies - haluan vain hypätä nyt hetkeksi pois oravanpyörästä kun siihen tuli mahdollisuus.
      Laita meiliä tai kaikki jotka tämän sattuvat lukemaan meilailkaa [email protected] ja tutustutaan vähän ja katsotaan josko löydettäisiin toisistamme matkakaverit.

      • alkuperainen

        Hei,
        Kiitos viestistasi mutta tarkoituksenani on ihan vaan menna yksin ja vapaasti ja tavata uusia ihmisia matkalla! Olen tasta reissusta niin kauan haaveillut.

        Jos mina, 26-vuotias pieni blondi nainen parjaan, niin etkohan sinakin, 42-vuotias mies, parjaa :) Hyvaa reissua!


      • 20
        alkuperainen kirjoitti:

        Hei,
        Kiitos viestistasi mutta tarkoituksenani on ihan vaan menna yksin ja vapaasti ja tavata uusia ihmisia matkalla! Olen tasta reissusta niin kauan haaveillut.

        Jos mina, 26-vuotias pieni blondi nainen parjaan, niin etkohan sinakin, 42-vuotias mies, parjaa :) Hyvaa reissua!

        Hei! Matkalla kannattaa käyttää mielestäni paikallisiä hyväkseen, ei tarvii maksaa välikäsille. Suosittelen matkasehekkejä. Minä en luota safety bokseihin halvoissa majapaikoissa. Minulle on thailady järjestänyt pankista tallelokeron. Minä annan rahani Thaimaassa ladylle päivittäin, koska thaikuilta veloitetaan eri tavalla, välillä menen jopa piiloon. Suosittelen, jos varaat majoitusta pitemmäksi aikaa, neuvottelet suoraan omistajien kanssa, minulta yritettiin veloittaa tuplahintaa välittäjiltä. Minun lentoni Thaikkuihin
        maksoi 450 egee, majoitus kk noin kk 200 euroa, yövyn samassa paikassa. Jos etsitte ruokapaikkaa, voitte
        vaikka ottaa paikallisen mukaan, tulee varmasti halvemmaksi. Minulle matkat ovat tulleet joka kerta halvemmaksi. Lady arvostaa sitä, että olet saanut hänet hierontahommista pois. Kaikki turistimiehet eivät ymmärrä sitä, että kaikki ladyt eivät ole selkätyöläsiä. Jos ment Thaikkuihin yli kuukaudeksi, tarkista lähetystön sivuilta uudet säännöt. Minä hankin viisumin. Ja asiaan: mitä vähemmän käytät reissuun rahaa,
        sitä antoisampi matka on. Vinkiksi jos iskee kaipuu uudelleen: Minä varasin edullisen matkan Thaikkuihin
        marraskuulle helmikuussa.
        Loy Krathong juhla Thaimaassa 2.11.2009


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe