kertokaa kokemuksia kultsista ja millainen on rodultaa?

kultainensydänC

olen harkinnut jo pitkään kultaistanoutajaa. haluaisin nyt kuulla millainen on kultainennoutaja luonteeltaan. myös koirien hyvät ja huonot puolet haluaisin kuulla myös.
itselläni on enään chihuahua kun saksanpaimenkoirani poistui keskuudestamme noin puolisen vuotta sitten. kuoli siis vanhuuteen. nyt olen harkinnut chihulleni kaveria kultaisestanoutajasta. olen tutustunut koiraan goldenring sivustolla. mutta haluisin kuulla teidän mielipiteenne millainen on kyseinen koira.
ja onko kellään kultaistanoutajaa ja chihua. mitenkä rodut mätsää keskenään.

6

509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kultsi71

      Minulla on 5 kk:n ikäinen kultsityttö, edellinen oli cavalier (joka valitettavasti kuoli). Tämä on ensimmäinen kosketukseni ko. rotuun ja tähän mennessä en ole ainakaan katunut. Meidän kultsimme on aika rauhallinen pennuksi, tosin villiintyy välillä ulkona ja on silloin melkoisen riehakas irti juostessaan. Sisällä aika rauhallinen, yritää tosin hyppiä vieraiden päälle, nuolla kasvoja yms. vaikka yritämme sitä tästä tavasta opettaa pois.

      Olemme alusta asti opettaneet, että sohvalle ei saa tulla. Pennullamme on oma karvapatja, jolla se mielellään loikoilee. Tosin, joskus poissa ollessamme on selvästi ilmaantunut painauma sohvaan... aika ovela tyttö. Se ei haittaa, pääasia on mielestäni se, että esim. vieraiden läsnäollessa ei yritä tunkea koko ajan syliin sohvalle. Yläkertaankaan emme ole vielä kultsiamme päästäneet eli meillä on koiraportti. Tämä jalkojen takia, jotta se ei satuta portaissa itseään ja aiheuta lonkille/kyynärille vahinkoa kasvuaikana. Alakerrassa on kuitenkin 100 neliötä temmellyskenttää, mikä näyttää riittävän. Jossain vaiheessa pentumme yritti hyppiä ruokapöydälle poissaollessamme (penkin kautta) mutta muutamien "suihkepulloharjoitusten" jälkeen se tapa jäi pois. Muutamasta kohti on tapettia ja listaa purrut, mutta ei vielä tehnyt suurempia tuhoja. Aika hyvin näyttää uskovan kieltäessämme tai viimeistään, jos otamme suihkepullon mukaan kuvioihin.

      Toki kultsi on aika iso eli joutuisitte vähän katsomaan chihuahuan perään, ettei temmeltäessä tule vahinkoa. Meidän pentumme on aivan innokas painimaan muiden koirien kanssa ja siinä on hyvä olla suurinpiirtein samankokoinen vastapuoli. Muuten ainakin meidän koiramme on lempeä, ei ole yhdellekään koiralle murissut tai muuten ilmaissut epäluuloa. Eli hyvin luottavainen koira on tämä meidän tyttömme, siinäkin on varmasti eroja eri yksilöiden välillä. Kannattaa ehkä ottaa pentu sellaisesta paikasta, jossa se on syntymästään asti ollut tekemisissä muiden koirien kanssa.

    • kittamään

      kultsu-urosta tottelevaisuuteen ja voin kertoa kokemuksen kautta...

      Kultsut ovat luonteeltaan yleensä ystävällisiä, hyvin ihmisten ja koirien kanssa toimeen tulevia, toimeliaita koiria. Ne ovat suhteellisen helppoja kouluttaa, tosin uroksen kanssa voi olla hieman vaikeampaa.
      Kultsun koulutus on siis vaihtelevaa, se on joillakin helppoa ja joillakin vaikeaa. Kultsu oppii esimerkiksi tottelevaisuuden liikkeet helpohkosti, joillakin tarvitaan ehkä enemmän treenausta kuin muilla. Kultsullahan on taipumus noutaa, mutta joillakin koirilla se ei ole kovin selvästi näkyvillä - esimerkiksi ko. uros ei nouda, edes pakkonoudolla. Kultsut ovat yleensä persoja herkuille, joten liikuntaa pitää olla ettei lihavuus yllätä. Nameilla koira on helppo kouluttaa ja kultsu muistaa myös oppimansa asiat, myös negatiiviset. Se ei ole parhain koira suojeluun, vaan esimerkiksi hakuun. Tapaamillani kultsuilla on myös ajoittain " korvat hukassa " eli nenänsä kanssa työskennellessään kultsu ei välttämättä reagoi muihin käskyihin.

    • noutajan emäntä

      Meillä on nyt 8 kk:n ikäinen narttu(pentu). Tosi kultainen luonteeltaan. Meillä on myös kissa, ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka pentu on tosi kulta, niin kissa olisi kyllä ihmeessä, jos ei pääsisi välillä ylöspäin sitä karkuun. Kokoero on sen verran iso, että kun pentu haluaa leikkiä, niin kissa tallautuisi kyllä muuten jalkoihin, vaikkei pentu pahaa tarkoitakaan. Eli aika haukka saat kyllä chihuahuan turvallisuuden vahtimisessa olla. jos aiot ottaa näin suuren pennun sille kaveriksi. Tai sitten voisit harkita aikuista koiraa, joka on pahimman leikki-iän ohittanut.

    • #anni~

      Luonne on kaikinpuolin ihailtava. Ystävällinen, oppivainen, tottelevainen, kiltti, suloinen..
      Tosiaan..Kultsit tuppaavat innostumaan asioista PALJON ja sitä myöten ehkä vähän liikaakin. :D
      Eli homma täytyy olla hanskassa, ja johdonmukaisuutta pitää löytyä !!
      Hyvin tulee toimeen toisten koirien kanssa, täytyy vain valvoa kultsin ja chihun välisiä leikkejä. Siiskun kultsihan on aika suuri verrattuna chihuun ;D

    • Jaana-57

      Meillä oli ensimmäisenä koirana kultanennoutaja, ja jäänyt mieleen aivan ihanana rotuna. Tuosta on kyllä aikaa jo jonkin verran, ja nyt olenkin kuullut että rotua on jalostettu niin että mukaan on tullut vähän sekopäisempiä yksilöitä.
      Mutta siis tämä meidän kultsu oli ihan "aito ja oikea" kullanvärinen poika. Kiltein koira mitä olen ikinään tavannut! Tuli lasten kanssa toimeen erinomaisesti, sillä oli hellä ja kärsivällinen. Koira oli peruskoulutettu, eli siis sen kanssa en harrastanut tottelevaisuutta niin jämäkästi kuin muiden koirieni kanssa olen jälkeenpäin tehnyt, seuraaminenkin oli "vaunuseuraamista" eli ei kaikkien toko-oppien mukaista. Mutta huvittavaa oli se, että vaikka minun kanssa kisattiin välillä siitä kumpi on pomo, niin lapsia se totteli aina. Eli saatoin huoletta päästää koiran lenkille lasten kanssa, ja antaa sen peuhata heidän kanssaan ulkona ilman valvontaa.
      Meillä se toimi koko perheen lohduttajana, ja myös opettajana monissa asioissa. Sen kainalossa on kaikki perheenjäsenemme itkeneet monet itkut. Se opetti nuorimmaisen kävelemään liikkumalla hitaasti tämän vieressä niin että tyttö sai pitää karvoista kiinni tukea saadakseen. Se oli myös "opetusvälineenä" kun toinen tyttöni halusi oppia kouluttamaan koiria. Se toimi myös "äitinä" kaikille myöhemmille koirille ja kissoille mitä meille tuli. Mutta oli se persoonallinen ja hyvä hyväksikäyttäjäkin, jos herkkuja ei jaettu sen kanssa niin mökötys alkoi saman tien. :) Toisten koirien kanssa ei tapellut, paitsi jos toinen hyökkäsi kiinni, ja silloin tämä meidän koira voitti aina.
      Itsellä ei oikeastaan kultaisestanoutajasta huonoa sanottavaa ole, ehkä meillä kävi vain tuuri kun saimme tämän ihanan otuksen pitää elämissämme 15 vuotta! Ja ainakin silloiseen elämäntilanteeseemme se oli juuri sopiva.

    • T_A-R_Y

      Mulla on Kultainennoutaja.Se on tosi kiltti ja ihana muutenkin.Noin varmaan kaikki sanoo omasta koirasta eikä se kerro oikeastaan mitään.Jotenka ajattelin kertoa huonoja puolia uros puolisesta kultsista(koska itselläni on uros):Voi olla dominoiva,itsepäinen,vartioiva,tempperamenttinen ja lujatahtoinen.Mun koira on kaikkee noita!SSe on hirvee jukuripää joskus mut nyt oon saanu sen tottelee paremmin kun harjottelin sen kanssa erilaisia lähestymistemppuja.(esim anna pusu:D)Vähä aika sitten kirjoitinkin siitä uuden keskustelun.Mutta kultaisetnoutajat ovat muuten tosi ihmisrakkaita,LAPSIRAKKAITA,hyväksyy reviirilleen vain tutemmat koira-kaverit jne.KANNATTAA HANKKIA KULTTI SE ON NIIN PARAS ROTU ETTEI TOTTAKAAN!Ps.Chihuahua sopii kultaisennoutajan kamus.Ois oikein söpö yhdistelmä kun on iso/pieni parivaljakko:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe