Hyvä ohjelma

3dsmaxparas

Kokeilkaa 3ds max ohjelmaa. Paljon aidompaa jälkeä saa ku millään muulla ohjelmalla kattokaa vaikka tuolta ton kaverin sivuilta http://kkdesing.us.tc.

Kallis se on ku piru, mutta hyvä kans :=)

7

616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      Se kun on tunnetuin ja suosituin ammattisofta 3D- kuvioissa. Sitä on käytetty käytännössä kaikissa tietokonepeleissä ja ties missä.

      Siinä on iteasiassa kaks vikaa. Se on pirun kallis, ja toisekseen aika vaikea- Kallis on suhteellinen käsitys, mutta esim. mulla ei ole ollut ikinä varaa ostaa sitä, kun laskutusta ei niin hirveästi sillä saisi. Ja Vaikeus johtuu taas siitä, että se on iso ohjelma, siinä on niin paljon toimintoja.

      Ok, kuka tahansa osaa käyttää fotaria, jotenkin. Käytännössä aina on kuitenkin kuse jostain "elements".n perus toiminnoista. Suurimmalla osalla menee luu kurkkuun, kun pitäisi osatakin jotain. Samma näissä 3Dkuvioissa. Väännäppä kokeeksi viiden minuutin animaatio Maxilla. Mä saan väännettyä sen videon, ensin tosin pitää ostaa puoli metriä kirjoja ja istua koneella puoli vuotta.

      • joo.

        Äläs nyt liioittele. :)

        Kyllä paljon muitakin 3D softia käytetään todella paljon esim. pelien tekoon.

        Sitten toki useat harrastelijat suosii ilmaista, itse pidän Blenderistä. Blenderiä kyllä käytettää jotkut ammattilaisetkin, vaikkei toki open source softana ihan yhtä suosittu siellä ole.

        Täytyy kyllä todeta, että oli ohjelma mikä tahansa, ei sillä tee mitään jossei sitä osaa käyttää. Ja sama päinvastoin, lähestulkoon kaikilla hyvillä 3D softilla saa loistavaa jälkeä kun niitä vaan osaa käyttää. Blenderilläkin, vaikka on täysin ilmainen käyttäjälle. ;)


    • Käytännössä jokaisella järkevällä renderöintisoftalla saa aidonnäköistä jälkeä. Homma on kiinni lähinnä tekijästä.

      • 3d autodeskistäkin on useampaa mallia, mm. maya joka on enemmän animointi ja video kun taas 3ds max on enemmän mallintamiseen esimerkiksi muotoilijoille tai jopa tekniseen piirtämiseen mihin on myös autocad.

        Onhan niitä muitakin ohjelmia, mutta ei niistä enempää.
        Ohjelmalla ei niinkään väliä vaan tekijän taidoilla. Mallintaminen on sinänsä yksinkertaista kun sen osaa, mutta sen tekeminen on raaka työtä eikä oikotietä ole ikinä. Aika on rahaa ja siksi tekijän tulisi hallita ohjelma suhteellisen hyvin. Jokainen siihen pystyy mutta nopeus on valttia. Itsekin opiskelen koulussa autodesk maxilla tällä hetkellä. On siinä opettelemista.

        Itse mallintaminen onnistuu suhteelisen helposti, mutta nopeuteen tarvitsee kokemusta.
        max on loppuen lopuksi melko selkeä vaikka ominaisuuksia onkin paljon. Lisäksi täytyy oikeasti tietää miten asiat menevät todellisuudessa. Esim. Vesi ei ole sinistä vaan se johtuu taivaan väristä. Valot eivät ole niin yksinkertaisia kuin luulisi. Ja materiaalien hallinta on ihan oma lukunsa kuin myös rendaus. (mihin ohjelmaan tarvitaan peliin vai videoon)


    • Niin.

      Ei Photoshop ole 3D mallinnusohjelma. Vaan Photoshop on kuten nimi sanookin, ensisijaisesti valokuvien muokkaamisen tarkoitettu ohjelma. Siinä sivussa kätevä työkalu 2D grafiikan luontiin. Ja sitä grafiikkaa tarvit myös 3DS Maxissa, nimittäin kaikki textuurit, kuvat, taustakuvat jne. on silti 2D muotoa ja niitä ei paljon Maxissa ole kätevää tehdä.

      Jos haluat ilmaisen 3DS Maxin, niin käy täällä:

      http://www.blender.org/

      Todella pätevä ohjelma, jolla saat todella hyvää jälkeä kunhan osaat.

      • jukkajaseppotaamasma

        Joo kyllä noi mayat ja 3ds max:t on aika lailla samanlaisia ku oon käyttäny niitä tossa jo tollaset 3 vuotta aika aktiivisesti. On aika kovaa homaa toi mallentaminen teksturointi animointi renderöinti yhelle ihmiselle. Mallentaminen sinällään ei oo vaikeeta kuten tossa edellä on mainittu, mutta sitten ku haluaa tehä oikeen tarkan, hyvin tehdyn mallin jonka voi teksturoida ilman mitään poppakonsteja ni aika moni jannu siitä tippuu pois.

        Teksturointi on hyvä tehä photarilla ja ei sekään ihan helppoa aina oo. Sitten vielä kun haluaa sen mallinsa laittaa vaikka johonkin peliin ni sitten voi joutua säätämään photarin kanssa kuten esim. Source engine pelit on hyvä esimerkki siitä kun täytyy muuttaa tga:si ja sitten taas johonkin toiseen formaattiin.

        Animointi on aika mielenkiintoista hommaa ja siinäkin saa välillä säätää esim luiden kanssa kun saadaan joku liikkumaan aidosti. Ei ne siellä pelistudioillakaan niin mee, että yks tekee kaiken alusta loppuun vaan on monia jotka on keskittynyt yhteen asiaan eli toiset mallentamiseen toiset hoitaa niihin teksturit ja sitten joku animoi ne ja sitten vielä joku renderöi ne tai sitten pelimoottori renderöi.

        Ei se niin paljoo oo kiinni siitä mitä ohjelmaa käyttää jos haluaa aidon näköstä vaan renderöinti tekee aika paljon ja hyvät materiaalit ja teksturit. V raylla ja mental rayllakin on aikas suuret erot jos aitoutta katotaan.

        Tais toi ketjun tekijä feilata ton linkkinsä kanssa ja varmaan meinas http://kkdesign.us.tc


    • 3D-visualisointi

      Jos haluat oppia lisää 3ds maxin käytöstä varsinkin arkkitehtuurin mallinnuksessa, niin käy katsomassa http://www.3d-visualisointi.blogspot.com/
      Sieltä löytyy tutoriaaleja 3ds maxin ja V-rayn käyttöön. jos etsit jotain tiettyä tutoriaalia niin voit jättää pyynnön sivustolle ja sellainen tutoriaali luodaan. Sivustolla on myös 3d vinkkejä, uutisia ja ilmaisia malleja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe