Pallastunturi suljettava, alue eläimille

Kairafotari

Pallastunturi aidattava ja suljettava liikkumiselta. Vanha hotelli on huonokuntoisena ja kannattamatomana hävitettävä. Liikkuminen Pallastunturilla saatava erikoisluvanvaraiseksi. Jos ei muu auta niin aidattakoon alue tunturin eläimille ja kasveille.
Etelän ihmiset yrittävät väkisin tehdä Lapin tuntureista itselleen sopivia alueita. Kävelkööt ja nauttikoon kaupungin kaduilla siellä missä niitä on, on vastuutonta yrittää tuputtaa kaupunkiympäristöjä tuntureihin.
Ruka on tuhottu, Levi on tuhottu ja lisää tuhotaan, samoin Pyhätunturi ja kuinka monta muuta. Jäljet korjautuvat vasta seuraavassa jääkaudessa.
Laskettelu ja biletys porukoille riittää paikkoja muualtakin kuin parhailta luontoalueilta.
Esimerkiksi Leville on rakennettu suuri Sveitsiläis kylä ja huipulle kammottava lasiseinäinen hotelli ja lisää tulee. Kuitenkin juuri nyt on asiakkaista valtava pula, paikallisista lehdistä ja mainoksista saa väärän kuvan hyvin menevästä liiketoiminnasta... Asiakasmäärät ovat suurempia pääasiassa vai pääsiäisen tienoilla.
Liikemiesten mistään vastaamaton porukka on pikaisesti saatava järjestykseen. Heidän puuhailunsa koituu luontoa ja myös koko maan kansantaloutta vastaan. Eivät he omilla rahoilla rakenna.

9

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järki mukaan

      tässä pitäis Suomen kansan palata muutaman vainoharhaisen hörhön mielipiteen takia.Hotelli oli ensin ja sitten muodostettiin puisto.Verorahojahan sieltä tulee eri muodoissa,tulee viherpipertäjienkin elatus samalla hoidettua.

      • Naavaparta

        tuo aloitusviesti oli tyypillinen etelän variksen huuto. ikinä et ole Lapissa asunut ja luonnosta vieraantunut. sinut pitäisi sulkea laitokseen : ) pallashotelli ei ole ikinä eikä tule olemaan mikään bilepaikka. levi on kämänen nyppylä, verrattavissa himokseen. sen joutaakin uhrata laskettelijoille. olet hölmö jos luulet että eläimet voidaan aidata johonkin, oletko tietoinen siitä että porot kulkevat paliskunnan alueella ja se aitaus ei ole pallaksen kansallispuisto. yleisesti ottaen kaikki kommentit ja kiihkeimmät viherpiipertäjät ovat luonnosta täydellisesti vieraantuneita hölmöläisiä joilla ei ole mitään elämänkokemusta luonnon kanssa elämisestä.


      • rehellinen lapinmies
        Naavaparta kirjoitti:

        tuo aloitusviesti oli tyypillinen etelän variksen huuto. ikinä et ole Lapissa asunut ja luonnosta vieraantunut. sinut pitäisi sulkea laitokseen : ) pallashotelli ei ole ikinä eikä tule olemaan mikään bilepaikka. levi on kämänen nyppylä, verrattavissa himokseen. sen joutaakin uhrata laskettelijoille. olet hölmö jos luulet että eläimet voidaan aidata johonkin, oletko tietoinen siitä että porot kulkevat paliskunnan alueella ja se aitaus ei ole pallaksen kansallispuisto. yleisesti ottaen kaikki kommentit ja kiihkeimmät viherpiipertäjät ovat luonnosta täydellisesti vieraantuneita hölmöläisiä joilla ei ole mitään elämänkokemusta luonnon kanssa elämisestä.

        Mielestäni pallaksen seutua ei voida enää pitää minään kansallispuistona Alueella toimii useampi hiihtohissi ja jos minkälaista aktiviteetin harrastajaa. Ei tuota aluetta voi mieltää kansallispuistoksi sanan varsinaisessa merkityksessä. Luontohan siellä ei ole koskematon, ihmisen kädenjälki näkyy kauas. Se aitahan on paliskuntien raja-aita se kuuluukin olla siellä. Mutta että hotellia laajentamalla ja porukkaa lisäämällä pallas on hyvää vauhtia tulossa bilepaikaksi mitä se nytkin on pienemmässä mittakaavassa. Ja sanottava on että kylläpä nämä ns. lappilaiset ovat melkoisesti itse vieraantuneet luonnosta ja haluavatkin vieraantua paikalliset ei metsässä vaella muulla kuin mönkijöillä ja moottorikelkoilla. Raha ratkaisee tässäkin hommassa. Pallaksen kohtalo on todennäköisesti lipumassa massaturisti kohteeksi jossa etelän turisti "vaeltaa" hetta-pallas välin ja olettaa sen olevan jotain erämaata. Saapuakseen uuden hotellin lämpimään syleilyyn ja sivistykseen. Ja paikallinen naavaparta karauttaa lynksillä tahi mönkijällä hotellille kaljalle ja hymyilee ihmetellen miksi ne patikoi ja hiihtää kun koneellakin pääsee. ja kaikilla on illuusio, olevansa koskemattomassa kansallispuistossa


    • Kairafotari

      Omien voittojen toivossa Pallaksen rakentamista puuhaa itseasiassa yksi liikemies, seurauksena olisi samalla tunturin luonnon tuhoutuminen. Yrittäjällä on ennestään jo 20 hotellia, (HS 16.10.) Ensin oli vaatimuksena 350 paikkaa lisää ja jos niitä ei saa rakentaa niin hän ei rakenna ollenkaan! (Sopii, siitä vaan, ei kukaan pakota rakentamaan). Tyypillistä taktiikkaa jolla yritetään saada valtiovallan myötäilemänä kunnan päättäjät pakon eteen. Ja kun saataisiin pää auki rakentamiselle niin vaatimukset kasvaisivat moninkertaisiksi. Muut yrittäjät alkaisivat välittömästi vetoamaan, linjalla, "meille myös samat oikeudet".
      Mitään korjaamatonta ei ole vielä tapahtunut. Nykyinen kansallispuisto voidaan valtioneuvoston päätöksellä muuttaa Luonnonpuistoksi jolloin säännöt tulisivat huomattavasti tiukemmiksi. Tai vaihtoehtona alueen sulkeminen , poronhoito perinteisenä muotona olisi kuitenkin sallittava.
      Rakentaminen on sikälikin turhaa koska lähellä olevalla Oloksella on riittävästi majoitus kapasiteettia. (HS.16.10)

      "Myös rehellinen lappilainen"

      • Järki mukaan

        olisi palattava.Tuleehan työpaikoista verorahoja.Niillä on maksettu myös monen viherhörhön koulutus.Lapissa,Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa on kymmenin kilometrein aitiutta,ei talon taloa missään.Kyllä Suomessa luontoa riittää.


    • VOIT..

      PAINUA HEVONVITTUUN.

      OLISKO HYVÄ AJATUS ?

      KANSALAISTEN MIELESTÄ OLISI ..

      Sen jälkeen sinuun voitaisiin noudattaa vanhaa hyvää lappalaisten kasvatustapaa;

      - POLJETHAN JÄNKHÄN EIKÄ KOITA PERÄÄN HAUKU..

      Sen pituinen se tarina.

      IHANAA LEIJONAT IHANAA !!!!!!!!!!!!

    • Anonyymi

      Siellä taitaa olla melko kuollutta sydäntalvena. Ei sinne pidä mennä vastakuin keväthangilla.

    • Anonyymi

      On siellä pallastunturilla ääriolosuhteita talvella. Älkää hyvät immeiset raahatko ketään sinne tuntemaan voittajafiiliksiä.

    • Anonyymi

      Enempi ole Itämeren kohtalosta, maailman suirimmasta jätealtaasta. Miksi Helsinki, helsinkiläiset kippaavat talvijätteet mereen. Missä ovat lionnonsuojelisjat?, Miettikää. Olen samaa mieltä että Pallas pitää säilyttää vapaana mönkijöistä ka etelän turisteista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe