LIKAISET PÄIVÄKODIT!

Mitä tehdä?

Oletteko vanhemmat pistäneet merkille kuinka likaisissa oloissa lapsianne hoidetaan...
Ei ihme että taudit leviävät. Ja kokoajan siivoushenkilökunnan tunteja ollaan vähentämässä. Ihan puistattaa!

38

5400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lenssu

      Oletko töissä päiväkodissa vai onko lapsesi hoidossa päiväkodissa?

      • H1N1 tulossa...

        Olen neljän lapsen äiti ja vanhimman laitoin päiväkotiin -97 ja nuorin on tällähetkellä pari vuotias. Samassa päiväkodissa kaikki olleet. Olen vain laittanut merkille kuinka puhtaustaso on laskenut näinä vuosina. Todella likaista. "Omassa "päikyssäni vähän sama juttu, laitoshuoltaja painaa hiki päässä eikä silti kerkiä sitä mitä pitää, huolestuttaa kovin...


      • Lika on hyväksi
        H1N1 tulossa... kirjoitti:

        Olen neljän lapsen äiti ja vanhimman laitoin päiväkotiin -97 ja nuorin on tällähetkellä pari vuotias. Samassa päiväkodissa kaikki olleet. Olen vain laittanut merkille kuinka puhtaustaso on laskenut näinä vuosina. Todella likaista. "Omassa "päikyssäni vähän sama juttu, laitoshuoltaja painaa hiki päässä eikä silti kerkiä sitä mitä pitää, huolestuttaa kovin...

        No tuskin siellä niin likaista on, että lapset siitä sairastuisivat sen todennäköisemmin kuin muutenkaan päiväkodeissa, joissa siis on lauma kuka mitenkin flunssaisia lapsia ahdettuna samaan tilaan. Lääkärit ovat huomanneet, että kaikkein heikoin vastustuskyky on lapsilla, jotka viettävät aikaansa ylisiivotuissa tiloissa, eivätkä saa mitään kosketusta nk. normaaliin likaan ja pölyyn.

        Ihan toinen juttu on sitten se, rasitetaanko sitä ainokaista laitoshuoltajaa liikaa vaatimalla tekemään enemmän töitä kuin yksi ihminen kohtuudella pystyy. Hänen kohdallaan voisi miettiä ihan työsuojelukysymyksiä.


    • Äityli-----

      Minun lapseni olleet yht. nelisen vuotta päiväkodissa ja samaa katsellut; kyllä on siivotonta ollut. Kuraeteiset aina aivan kauheat (toisaalta sen ymmärtää kun jatkuva trafiikki), pölypalleroisia sisäeteisissä ja muuallakin, muu (esim.WC hygienia) arveluttaa...Yleinen siisteystaso mielestäni huononlainen. Muutaman kerran huomauttanut "risut ja ruusut" laatikkoon mutta ei vastausta....

      • Lh-82

        Olen työssä päiväkodissa hoito- ja kasvatustehtävissä. Toimenkuvaani ei varsinainen siivous kuulu, mutta iltavuorosta ennen kotiinlähtöä olen ottanut tavakseni käydä läpi kaikki ryhmäni tilat, että ne on suhtkoht´ siistissä kunnossa. Varsinkin kuraeteinen täytyy useimmiten lakaista. Ainakin meillä panostetaan paljon siihenkin, että lapset opetetaan pitämään huolta sekä omista että päiväkodin yhteisistä tavaroista. Meillä eivät nuket retkota nurkassa alastomina, pelit eivät ole sikinsokin ym. ym. Minusta on mukava tulla töihin siistiin ympäristöön. Sanoisin, että päiväkodin siisteys ei saa olla ainoastaan yhden ihmisen varassa. Kyllä koko henkilökunnan (ja vanhempienkin!) täytyy omalla toiminnallaan pitää paikkoja kunnossa ja olla esimerkkinä. Esim. kuraisilla kengillä ei kävellä sisällä, vanhemmatkin voivat lapsensa kanssa järjestää vaatelokerikon ym.


    • päiväkotilainen

      Päiväkodissa työskentelevänä voin sanoa, että meillä ainakin on siivouksen taso laskenut joka vuosi. En kyllä ajattele, että lapset tämän takia sairastelisivat enemmän, mutta äärimmäisen inhottavaa työskennellä tiloissa, missä edellisten päivien tahrat lattioissa ja hiekat rahisee lattioilla ja mattojen alla. Meillä on kyllä valitettu siivousfimaan (vaihtunut muutaman vuoden aikana monesti) siivouksen tasosta. Juuri eilen kävi firman esimiehet tekemässä tarkistusta, eivätkä kovin tyytyväisiltä vaikuttaneet. Meillä on kyllä nähty jos jonkin moista siivoojaa. Välillä on nuoria, joita ei näytä siivoaminen kiinnostavan pätkääkään, on ollut siivoja jonka on nähty tanssivan rätti kädessä ja kännykkään puhuen ja onpa ollut nuori pariskuntakin, jotka eivät osanneet tehdä mitään yksinään eikä oikeastaan yhdessäkään.
      Meillä ei siis siivoaminen kuulu laitosapulaiselle, vaan on ulkoistettu. Toki jokaisen ruokailun jälkeen lakaisemme lattiat, mutta vaatisi joka päivä kosteapesun.

      • suttuun kyllästynyt

        Tuo sama siivouksen tason lasku pätee myös ainakin meidän kerrostalossa. Siivousfirmat ovat nykyään surkeita. Roskahuone on niin ällöttävä, etten halua edes viedä biojätteitä biojäteastioihin kun pitää ylittää semmoinen kamala tahmainen väylä ja ne roskikset ovat jotain aivan hirveää. Samoin talon hissi on ällöttävässä kunnossa monesti. Ihmiset valuttavat jätepusseista nestettä lattialle ja siivooja puhdistaa hissin tosi harvoin. Porraskäytävässä on ollut pissaa ikkunoissa, oksennusta matolla, koirankakkaa tai vastaavaa hississä...ah...Ja työpaikoilla wc:t ovat monesti kamalan suttuisia...


      • Ex-siivooja
        suttuun kyllästynyt kirjoitti:

        Tuo sama siivouksen tason lasku pätee myös ainakin meidän kerrostalossa. Siivousfirmat ovat nykyään surkeita. Roskahuone on niin ällöttävä, etten halua edes viedä biojätteitä biojäteastioihin kun pitää ylittää semmoinen kamala tahmainen väylä ja ne roskikset ovat jotain aivan hirveää. Samoin talon hissi on ällöttävässä kunnossa monesti. Ihmiset valuttavat jätepusseista nestettä lattialle ja siivooja puhdistaa hissin tosi harvoin. Porraskäytävässä on ollut pissaa ikkunoissa, oksennusta matolla, koirankakkaa tai vastaavaa hississä...ah...Ja työpaikoilla wc:t ovat monesti kamalan suttuisia...

        Porrassiivouksessa varsinkin ne alueet on todella suuria, siivoojat ei yksinkertasesti ehdi tehdä niin hyvin kuin haluaisivat. Aikoinaan esim. aulat ja hissit siivottiin päivittäin, nyt ne kai hutastaan kerran pari viikossa. Siivoojahan ei siis päivystä porraskäytävässä odottamassa että jos vaikka koira paskoo sinne niin hän voi heti siivota sen pois.
        Jos asukkaat ja ihmiset työpaikoilla on sikoja, se ei ole siivoojan syy.

        Sama homma varmaan toimisto ym. siivouksessa. Aina se epäsiisteys ei ole siivoojan syy, vaan pihin kiinteistöyhtiön (=halvalla pitää päästä, joten harvennetaan siivouskertoja) ja ahneen (siivoojan täytyy pienellä liksalla tehdä kauhean kokoinen alue) siivousyrittäjän.


      • Siivousteknikko

        Toi on niin totta että kun kunnan omat siivoojat on lempattu pihalle ja tilalle tullut yksityinen
        firma puhtaustaso on aina romahtanut!

        Kunnalla vaaditaan aina kunnon koulutus alalle mutta yksityisillä firmoilla siivoaa kenen ne on kiinni kadulta saanut. Ja tulos on kaikkien tiedossa.


    • vielä opiskelija

      Meidän päiväkodissa on oma siivooja joka siivoaa aina päivällä ja sitte ennen ku lähetään ulos iltapäivällä.. meillä kyllä siistiä..mutta kun tullaan esim.aamulla pihalta sisälle nii likaa tulee, hiekkaa, kiviä jne..
      ja voit itse miettiä kuinka pieniä on nykyään huoneet ja isoja ryhmiä..meilläkin ryhmässä melkein 20 lasta ja ei ne bakteerit ihan noin "lian kautta leviä" kyllä se oma hygenia on tärkeä.. esim. vahemmat pesee lasten kädet kun tuo päiväkotiin ja monet vanhemmat tuovat kipeitä lapsiaan hoitoon.. (jopa kuumeisia)
      ja se että henkilökunta huolehtii hyvästä hygieniasta ja lasten hygieniasta!!

    • Talvi tulee

      Päiväkodeissa on paljon eroja: lapseni vaihtoi joku aika sitten päiväkotia. Edellisessä siivooja hoiti työnsä hyvin, ainak un lapset ulkoilivat siivosi ryhmien tiloja. Ja oli todella siistiä ja viihtyisää.

      Nykyisessä päiväkodissa siivoojan näen joka päivä, mutta vain kaksi kertaa hän on lakaissut lattiaa. JA ihan ääneen sanoi, että on luopunut kuramattojen puistelusta/ravistelusta, koska ovat niin hiekkaisia!! Hoitotäti mattoa silloin puisteli...

      Ja meidän kunnassa siivoishenkilöstö on ihan kaupungin palkkalistoilla. Väittäisin siivouksentason ainakin täällä olevan kiinni ihan siitä ihmisestä, joka siellä on työkseen siivoamassa.

      • Tiedän mistä puhun

        Ammattitaitoinen laitoshuoltaja ei ikinä "lakaise lattioita" vaan kaikki me asiantuntijat kyllä tietävät
        millä menetelmällä mikä lika poistetaan . Siivousmenetelmät, nihkeä-, kostea-, märkäpyyhintä, pesu- menetelmä tarvittaessa, veden OIKEA käyttö puhdistusmenetelmissä, mikrokuidut, VEDETÖN SIIVOUS
        ym. -------------Eli pointti on että kyseinen siivooja EI ole ammattitaitoinen, asiansa syvällisesti osaava
        (ja ylpeä siitä!) tutkinnon omaava OSAAJA.

        Päiväkodeissa kyllä näyttää heiluvan jos jonkinlaista mopin heiluttajaa, eikä se näköjään riipu onko yksityisellä firmalla (katastrofi!) tai kunnan omalla siivouksella.


    • .......

      Omissa työpäiväkodeissani jälki on ollut aina siistiä. Meillä onkin talon oma siivooja. Mutta voin sanoa, että kerrostalossa, jossa asun, taso on todella paljon laskenut sen jälkeen, kun talonmiehestä siirryttiin säästösyistä siivousfirmoihin. Meillä kaupungilla siivojilta vaaditaan koulutus, mutta siivousfirmoissa kuka tahansa kouluttamaton pääsee siivoamaan.

      Minusta onkin kurjaa, että jossain päiväkodeissa siivoojista louvutaan ja sitten joku kouluttamaton käy illalla paikat läpi. Meillä ainakin siivooja on aikuinen siinä missä muutkin ja tuntee lapset. Lapsille siivooja on tärkeä henkilö.

      Mutta siivoushan ei yksin ole siivoojan vastuulla. Siniset pussukat eteisessä on sitä varten, että ne laitetaan jalkaan lasta viedessä ja hakiessa tai riisutaan kengät kokonaan pois. Lelujen kerääminen myöskään ei ole siivoojan tehtävä vaan kyllä meillä on ihan itsestäänselvyys, että lapset aikuisten avustuksella keräävät lelut jokaisen leikin jälkeen ja päivän päätteeksi. Naulakoista vielä sellainen juttu, että on myös vanhempien vastuulla pitää vähän huolta, mitä romua sinnekin on kerääntynyt. Ovat naulakot onneksi useimmilla siistejä, mutta on tapauksia, että naulakossa on kaikki mahdollinen roina, joka pursuilee yli äyräiden. On hammasharjaa (vaikka tarhassa ei pestä hampaita), kesällä talvivaatteita, likaiset vaihtovaatteet unohtuneena, kasa ikivanhoja tiedotteita, leluja monen viikon lelupäiviltä, kolmet jumppatossut jne.

      Muistattehan, että siivojan tehtävä on siivota ja ylläpitää siisteyyttä, ei korjata toisten välinpitämättömyydestä johtuvia jälkiä. Arvosta toisen työtä, niin sinuakin arvostetaan.

      • tieto on

        On ihan totta että puhtaus-, siisteys,-ja viihtyisyystason ylläpitoon kuuluu KAIKKIEN PÄIVÄKODIN TYÖSKENTELEVIEN henkilökunnan TYÖNKUVAAN. Ei yksin laitoshuoltajan työnkuvaan.

        Etenkin nyt kun esim. 3-os. päiväkodit----->1 laitoshuoltaja vastaa sekä koko ruokahuollosta että siivoushuollosta--->KOKO HENKILÖKUNNAN VASTUU YLEISESTÄ VIIHTYISYYDESTÄ korostuu!

        Siitä on ihan turha päikyn tätien mussuttaa mitään turhaa..!


    • jooo-o

      Miksi päiväkodeissa pitäisi olla desinfioitu joka paikka moneen kertaan? Miksei perussiisteys riitä? Imurointi, pöytien pyyhkiminen jne riittää... Päiväkoti, jossa meidän lapsi on, on mielestäni siisti ja siihen verrattuna meidän koti on sikolätti. Lapsi sairastelee, mutta normaalia, koska kerää vastustuskykyä. Enemmän hirvittää ylihysteriointi, jossa joka tahra täytyy desinfiointiaiineilla pyyhkiä.
      Siistiä ilmettä edesauttaa että on jokaisella tavaralla oma paikkansa.

      • päiväkotilainen

        Ei nyt mikään steriili paikka tarvitse ollakaan, mutta ei ole kovin mukavaa työskennellä saati lasten leikkiä paikassa, missä on edellisten päivien ruokatahrat lattioissa ja lattiat ovat tahmeat ja mattojen alta tulee hiekkaa. Kyllä pitää perussiistiä olla siivousjäljen, jos siitä kerran maksetaan.


    • alle 30v laikkari

      meillä on 80-luvulla tehty siivousmitoitus. siivousaika on laskettu vain pinta-alan mukaan ei lian,lian määrän, pintojen vanhuuden mukaan tai toimitilan toiminnan mukaan. siivousvälineet on 80-luvulta, koneita ei ole kun ne maksaa. Tarkaa töynkuvaa en tiedä koska päivittäiset työtehtävät vaihtelevat jatkuvasti. Perussiivoukset pitää tehdä iltaisin eli tulet myöhemmin töihin... mutta teet myös ne aamu hommat jotka jäi tekemättä koska tulet myöhemmin töihin. eli 2kertainen työ. Jos satut olemaan viikon kipeenä kukaan ei tee sinun töitäsi vaan saat tehdä ne sit saikulta tultuasia. eli viisin kertainen homma.
      kyselin esimieheltä uudempaa siivousmitoutusta ja uusia ohjeita(vanhat kiroitin itse 2v sitten päiväkoti on ollut aloittanut toimintansa 60-luvulla) ne ei kuulema ole tarpeen ja jos se tehtäisiin niin minun kokopäivä työni voisi tippua osariksi. ottaisin mielummin 6h työn kuin 8h työn jossa teen 15h työt sekä pitäisin huolen etten tee mitään ylimääräistä vain ne työt mistä saan palkan. Pk:ssa on yli 30 hoitajaa ja meitä vain 2. hoitajat eivät lakaise mitään lattioita eikä saa edes henkilökunnan vessassa papereita roskiin. Sama siivousmitoitus on käytössä jokaisessa tämän kunnan päiväkodissa. Laitoshuoltajia ei arvosteta tippakaan. :(
      p.s älkää välittäkö kirjoitusvirheistä, äkäisenä niitä ei jaksa korjailla.=)

      • tumpsu

        Siivosin puoli vuotta päiväkotia, (kevennetty työ). kun olin toisen sairauden vuoksi estynyt tekemään, omaa työtäni.
        Puolen vuoden aikana sain pahat tenniskyynerpäät, joista kärsin vieläkin, polvikierukka repeytyi, kiireellisen työtahdin vuoksi. 5 osastoa, kun sijaisia ei saanut palkata edes toisen loman sijaiseksi, menee kuulemma johtajan palkasta. ??? Siivoojan terveydestä viis.
        En tiedä miten asiat ovat, kuitenkaan en kykene enää senkään vertaiseen työhön mitä ennen "kevennettyä" tekemään. Onko tämä vika minussa vai työtahdissa. Onko siivoojalla enää mitään arvoa. Tekisi mieleni sanoa rumasti . "Hukkukaa paskaan." minun puolestani.
        Poveni jouduin leikkauttamaan yksityisellä, ei kuulemma ole hengenvaarallista. Kun ei pääse kävelemään, mutta töissä olisi käytävä.

        MIKÄ ON ARVOSI TYÖLÄINEN, olisi laulettu joskus 70 luvulla.


      • tahtos enempi tuntej
        tumpsu kirjoitti:

        Siivosin puoli vuotta päiväkotia, (kevennetty työ). kun olin toisen sairauden vuoksi estynyt tekemään, omaa työtäni.
        Puolen vuoden aikana sain pahat tenniskyynerpäät, joista kärsin vieläkin, polvikierukka repeytyi, kiireellisen työtahdin vuoksi. 5 osastoa, kun sijaisia ei saanut palkata edes toisen loman sijaiseksi, menee kuulemma johtajan palkasta. ??? Siivoojan terveydestä viis.
        En tiedä miten asiat ovat, kuitenkaan en kykene enää senkään vertaiseen työhön mitä ennen "kevennettyä" tekemään. Onko tämä vika minussa vai työtahdissa. Onko siivoojalla enää mitään arvoa. Tekisi mieleni sanoa rumasti . "Hukkukaa paskaan." minun puolestani.
        Poveni jouduin leikkauttamaan yksityisellä, ei kuulemma ole hengenvaarallista. Kun ei pääse kävelemään, mutta töissä olisi käytävä.

        MIKÄ ON ARVOSI TYÖLÄINEN, olisi laulettu joskus 70 luvulla.

        teen 5 tuntista työpäivää 3 osaston pk.ssa.vastuulleni kuuluu siivoukset ja keittiö.sekä tarvittaessa sijaistaminen.eli siivoukset jää pois jos sijaistan ryhmässä!
        mitkä siivouskoneet?!?!siis tiskikone ja pyykkikone :P..juu...minä pyykkään päiväkodissa lakanat ja kaikki.ei niitä pesulaan viedä :D...ollaan pomon kanssa tehtyy minuutti aikataulu missä on tarkkaan merkitty mitä teen milloinkin ja millon pitää ruokakärryt palauttaa minulle keittiöön ja näin.tappotahdilla siis mennään.

        helsingissä on työpaikkailmoituksen mukaan samankokoisessa päiväkodissa 2 KOKOPÄIVÄISTÄ!kun minä teen sen homman yksin osa-aikaisena.parhaani yritän kuitenkin.vaikka tiedän että enempi pitäisi.jotenkin vaan ei huvita tehdä ylityötä mistä ei saa rahallista korvausta...tälläkin hetkellä ylitöitä viikon verran pitämättä....


      • Tuttu juttu...
        tahtos enempi tuntej kirjoitti:

        teen 5 tuntista työpäivää 3 osaston pk.ssa.vastuulleni kuuluu siivoukset ja keittiö.sekä tarvittaessa sijaistaminen.eli siivoukset jää pois jos sijaistan ryhmässä!
        mitkä siivouskoneet?!?!siis tiskikone ja pyykkikone :P..juu...minä pyykkään päiväkodissa lakanat ja kaikki.ei niitä pesulaan viedä :D...ollaan pomon kanssa tehtyy minuutti aikataulu missä on tarkkaan merkitty mitä teen milloinkin ja millon pitää ruokakärryt palauttaa minulle keittiöön ja näin.tappotahdilla siis mennään.

        helsingissä on työpaikkailmoituksen mukaan samankokoisessa päiväkodissa 2 KOKOPÄIVÄISTÄ!kun minä teen sen homman yksin osa-aikaisena.parhaani yritän kuitenkin.vaikka tiedän että enempi pitäisi.jotenkin vaan ei huvita tehdä ylityötä mistä ei saa rahallista korvausta...tälläkin hetkellä ylitöitä viikon verran pitämättä....

        Monelta työaikasi alkaa entä loppuu?

        Teetkö aamupalat, monelta siellä on aamupala?

        Onko välipala klo14? Kuka tiskaa vp- tiskit?

        Onko "pomo" pk:n pomo vai siivoustoimen esimies vai kenties ruokahuollon esimies?

        Miksi ja mistä ylityöt tulevat?

        Miten on mahdollista että sijaistat ryhmässä?


      • Ajatteleppa!
        tumpsu kirjoitti:

        Siivosin puoli vuotta päiväkotia, (kevennetty työ). kun olin toisen sairauden vuoksi estynyt tekemään, omaa työtäni.
        Puolen vuoden aikana sain pahat tenniskyynerpäät, joista kärsin vieläkin, polvikierukka repeytyi, kiireellisen työtahdin vuoksi. 5 osastoa, kun sijaisia ei saanut palkata edes toisen loman sijaiseksi, menee kuulemma johtajan palkasta. ??? Siivoojan terveydestä viis.
        En tiedä miten asiat ovat, kuitenkaan en kykene enää senkään vertaiseen työhön mitä ennen "kevennettyä" tekemään. Onko tämä vika minussa vai työtahdissa. Onko siivoojalla enää mitään arvoa. Tekisi mieleni sanoa rumasti . "Hukkukaa paskaan." minun puolestani.
        Poveni jouduin leikkauttamaan yksityisellä, ei kuulemma ole hengenvaarallista. Kun ei pääse kävelemään, mutta töissä olisi käytävä.

        MIKÄ ON ARVOSI TYÖLÄINEN, olisi laulettu joskus 70 luvulla.

        Oletteko koskaan kuulleet ergonomiasta, vedettömästä siivouksesta, mikrokuiduista, säädettävistä välineen varsista (edellyttäen että niitä osaa käyttää monipuolisesti...), nykyaikaisista näppäristä siivous-
        koneista, mikrotauoista, taukoliikunnasta, muusta itsensä huolehtimisesta.....jne.jne....

        Nykyajan laitoshuoltajan ja siivoojan pitää olla terveesti itsekäs ja ajatella omaa etuaan!!!

        Ei sitä palkkaa makseta sulle yhtään sen enempää vaikka repisit itsesi kuinka hajalle...
        On vain omaa tyhmyyttä ja ajattelemattomuutta että ei suojele kalleinta mitä sulla on;

        OMA KEHO, OMA MIELI, OMA TERVEYS!!!!!


      • tahtos enempi tuntej
        Tuttu juttu... kirjoitti:

        Monelta työaikasi alkaa entä loppuu?

        Teetkö aamupalat, monelta siellä on aamupala?

        Onko välipala klo14? Kuka tiskaa vp- tiskit?

        Onko "pomo" pk:n pomo vai siivoustoimen esimies vai kenties ruokahuollon esimies?

        Miksi ja mistä ylityöt tulevat?

        Miten on mahdollista että sijaistat ryhmässä?

        meillä on yli 50 lasta ja työaikaani vaihtelen sitä tarpeen mukaan (kunhan on se 5 tuntia).aamupala on 8-8.30 jonka aamuvuoro valmistaa.kun tulen töihin tiskan,menen siivoamaan,sitten tulee ruoka jonka mittaan ja laitan tarjolle,sitten jatkan siivoilua (jos kerkiän),käyn syömässä,tiskaan,siivoan keittiön,siivoan ja tiskaan välipala tiskit mitä kerkiän.välipala on meillä 13.30.
        pomolla tarkoitan päiväkodin vastaava lto.ta.ja mitään siivoustoimen esimiestä minulla ei ole.ainoastaan ruokahuollon esimies :D...

        ylityöt tulevat juuri niistä sijaistamisista.sillä SIJAISIA EI SAA joten siirryn sitten töiltäni ryhmään.

        totta kai käytän säätövartista moppia ja mahdollisimman ergonomisia asentoja.valitettavasti meillä on vain tietyt jutut mitä saadaan tilata ja mistä niitä tilataan..kerran erehdyin tilamaan pesuainetta vakiolistojen ulkopuolelta..siitäkös soppa syntyi :(...hurjaa pestä kotisiivous aineilla julkisia tiloja :D..


      • kukkis10
        Ajatteleppa! kirjoitti:

        Oletteko koskaan kuulleet ergonomiasta, vedettömästä siivouksesta, mikrokuiduista, säädettävistä välineen varsista (edellyttäen että niitä osaa käyttää monipuolisesti...), nykyaikaisista näppäristä siivous-
        koneista, mikrotauoista, taukoliikunnasta, muusta itsensä huolehtimisesta.....jne.jne....

        Nykyajan laitoshuoltajan ja siivoojan pitää olla terveesti itsekäs ja ajatella omaa etuaan!!!

        Ei sitä palkkaa makseta sulle yhtään sen enempää vaikka repisit itsesi kuinka hajalle...
        On vain omaa tyhmyyttä ja ajattelemattomuutta että ei suojele kalleinta mitä sulla on;

        OMA KEHO, OMA MIELI, OMA TERVEYS!!!!!

        Olen itse päiväkodissa töissä ja olen huomannut, että siivouksen taso on laskenut viime vuosina. Toinen päiväkotiapulainen on jatkuvasti sairaana ja sijaisiahan ei saa. Toinen työntekijä sitten väsyy yksin puurtamiseen ja ei taida tehdä ihan kaikkea mitä pitäisi. Jumppasali on usein tosi pölyinen jne. Olemme puhuneet tästä työpaikalla, mutta väsynyt työntekijä vain toteaa ettei yksin ehdi. Taitaa olla vähän joka paikassa samalla lailla. Päteviä apulaisia on varmaan hankala saada.


      • sssks
        kukkis10 kirjoitti:

        Olen itse päiväkodissa töissä ja olen huomannut, että siivouksen taso on laskenut viime vuosina. Toinen päiväkotiapulainen on jatkuvasti sairaana ja sijaisiahan ei saa. Toinen työntekijä sitten väsyy yksin puurtamiseen ja ei taida tehdä ihan kaikkea mitä pitäisi. Jumppasali on usein tosi pölyinen jne. Olemme puhuneet tästä työpaikalla, mutta väsynyt työntekijä vain toteaa ettei yksin ehdi. Taitaa olla vähän joka paikassa samalla lailla. Päteviä apulaisia on varmaan hankala saada.

        jos on likaista jos siirrytään vedettömään siivoukseen. Miten saatte "tilsaantuneen " perunamuussin pois lattiasta ja pissat wc:n- lattialta. Kyllä et ole tainnut ergonomiaopissa varmaan ymmärtänyt muuta kuin itsesi. Kyllä lasten jäljeltä kun siivoat joudut käyttämään vettä ja pesuainetta. Se siitä.
        Mielestäni myös pitää olla aikaa siivota kunnolla, lapset leikkii lattialla välilä kesäaikaan pikkuhoususillaan olisimmeko itse likaisella lattialla paljain ihoin esim. autoleikeissä pitkällään ym.

        Olemme toki velvollisia ajattelemaan itseämme ja pitämään huolta terveydestämme joten pidetään järki päässä ja työ kunniassa.


      • tahtos enempi tuntej
        sssks kirjoitti:

        jos on likaista jos siirrytään vedettömään siivoukseen. Miten saatte "tilsaantuneen " perunamuussin pois lattiasta ja pissat wc:n- lattialta. Kyllä et ole tainnut ergonomiaopissa varmaan ymmärtänyt muuta kuin itsesi. Kyllä lasten jäljeltä kun siivoat joudut käyttämään vettä ja pesuainetta. Se siitä.
        Mielestäni myös pitää olla aikaa siivota kunnolla, lapset leikkii lattialla välilä kesäaikaan pikkuhoususillaan olisimmeko itse likaisella lattialla paljain ihoin esim. autoleikeissä pitkällään ym.

        Olemme toki velvollisia ajattelemaan itseämme ja pitämään huolta terveydestämme joten pidetään järki päässä ja työ kunniassa.

        hauskasti kuvasit tuon muusin lattiaan :P.siinä se onkin.jos sitä vedettömästi koittaa poistaa.niin varmasti jää tärkkelystä lattiaan.eli ei tule puhtaaksi.
        ite pesen vähintään kerran vuodessa (yleensä kesällä ja jouluna) koko talon lattian ihan perinteisellä harjalla jynssäten.ja mikä pas...anteeksi likavesi lähtee.sen mikrokuidun voi jättää pienille pinnoille.kuten patterien taukset.mutta lattiat ja seinä on pakko pestä ihan vedellä ja aineella.ja tietty vessat.niissä nyt on ihan omat aineet..
        säädettävä varsi on.ja itsekkäänä olen säätänyt kaikki meijän mopit/lastat ja harjat mulle sopivaksi :D.


      • alle 30v laikkari
        Ajatteleppa! kirjoitti:

        Oletteko koskaan kuulleet ergonomiasta, vedettömästä siivouksesta, mikrokuiduista, säädettävistä välineen varsista (edellyttäen että niitä osaa käyttää monipuolisesti...), nykyaikaisista näppäristä siivous-
        koneista, mikrotauoista, taukoliikunnasta, muusta itsensä huolehtimisesta.....jne.jne....

        Nykyajan laitoshuoltajan ja siivoojan pitää olla terveesti itsekäs ja ajatella omaa etuaan!!!

        Ei sitä palkkaa makseta sulle yhtään sen enempää vaikka repisit itsesi kuinka hajalle...
        On vain omaa tyhmyyttä ja ajattelemattomuutta että ei suojele kalleinta mitä sulla on;

        OMA KEHO, OMA MIELI, OMA TERVEYS!!!!!

        Kyllä tiedämme mitä ergonomia tarkoittaa ja hyvin tiedämme uuden aikaiset siivousmenetelmät ..yms minun esimieheni on mies lastentarhanopettaja joka ei tiedä laitoshuoltajan työstä mitään. koko päivähoidon päällikkö ei tiedä mitä laitoshuoltajat tekee. ei heitä kiiinnosta siivous tipan tippaa, he vain ihmettelevät miksi heillä ei työntekijät viihdy tai on jatkuvasti sairaslomalla. jos mainitset pomolle ergonomiasta, vedettömästä siivouksesta, mikrokuiduista, säädettävistä välineen varsista ja nykyaikaisista näppäristä siivous-
        koneista, mikrotauoista, taukoliikunnasta, muusta itsensä huolehtimisesta niin nehän nauraa sut pihalle.Nuihin edellä mainittuihin juttuihin menee RAHAA ja kyllä me olemme 40 vuotta vanhoilla jutuilla menty niin kyllä ne kelpaa 2000-luvullakin. Toivon että saataisiin päivähoidon alueelle oa Siivoustyönjohtaja tai edes siivoustyön ohjaaja joka pikkasen edes ymärtäisi laitossiivouksesta..kyllä kotana lapsikin osaa siivota.


      • Ajatteleppa!
        alle 30v laikkari kirjoitti:

        Kyllä tiedämme mitä ergonomia tarkoittaa ja hyvin tiedämme uuden aikaiset siivousmenetelmät ..yms minun esimieheni on mies lastentarhanopettaja joka ei tiedä laitoshuoltajan työstä mitään. koko päivähoidon päällikkö ei tiedä mitä laitoshuoltajat tekee. ei heitä kiiinnosta siivous tipan tippaa, he vain ihmettelevät miksi heillä ei työntekijät viihdy tai on jatkuvasti sairaslomalla. jos mainitset pomolle ergonomiasta, vedettömästä siivouksesta, mikrokuiduista, säädettävistä välineen varsista ja nykyaikaisista näppäristä siivous-
        koneista, mikrotauoista, taukoliikunnasta, muusta itsensä huolehtimisesta niin nehän nauraa sut pihalle.Nuihin edellä mainittuihin juttuihin menee RAHAA ja kyllä me olemme 40 vuotta vanhoilla jutuilla menty niin kyllä ne kelpaa 2000-luvullakin. Toivon että saataisiin päivähoidon alueelle oa Siivoustyönjohtaja tai edes siivoustyön ohjaaja joka pikkasen edes ymärtäisi laitossiivouksesta..kyllä kotana lapsikin osaa siivota.

        kun esimiehet ovat jotain päivähoidon edustajia....

        Kysymys:
        Kuinka suuresta kunnasta (kaupungista) on kyse?

        Tiedätkö muuten kuinka kuntasi muut kiinteistöt on hoidettu siivouksen suhteen (onko ne hoidettu
        '"keskitetysti" siivoustoimen kautta?

        Eli te päivähoidon laitoshuoltajat olette päivähoidon alaisuudessa...


      • 28
        Ajatteleppa! kirjoitti:

        kun esimiehet ovat jotain päivähoidon edustajia....

        Kysymys:
        Kuinka suuresta kunnasta (kaupungista) on kyse?

        Tiedätkö muuten kuinka kuntasi muut kiinteistöt on hoidettu siivouksen suhteen (onko ne hoidettu
        '"keskitetysti" siivoustoimen kautta?

        Eli te päivähoidon laitoshuoltajat olette päivähoidon alaisuudessa...

        hohhooo eipä olla kaikki!kunta on meitä ulkoistanut (esim. sol,iss...etz...),yksityisen tai ostopalvelu päiväkodin laitsari EI OLE kunnanpäivä hoidon alaisuudessa vaan palkkaa maksavan firman.joka säännöt ja henkilöstömäärän sanelee :).
        vaikka meille suurelle osalle maksetaankin g-taulukon palkka :P.


      • J:K
        28 kirjoitti:

        hohhooo eipä olla kaikki!kunta on meitä ulkoistanut (esim. sol,iss...etz...),yksityisen tai ostopalvelu päiväkodin laitsari EI OLE kunnanpäivä hoidon alaisuudessa vaan palkkaa maksavan firman.joka säännöt ja henkilöstömäärän sanelee :).
        vaikka meille suurelle osalle maksetaankin g-taulukon palkka :P.

        päivähoidon tädit sitten suhtautuneet kulttuurin muutokseen..?

        Kaiketi aikaisemmin kunnan omana työnä tehty ja nyt sitten yksityisellä..

        Miten on kaikki toiminut, kokemuksia?


      • alle 30v laikkari
        J:K kirjoitti:

        päivähoidon tädit sitten suhtautuneet kulttuurin muutokseen..?

        Kaiketi aikaisemmin kunnan omana työnä tehty ja nyt sitten yksityisellä..

        Miten on kaikki toiminut, kokemuksia?

        Ihan suomen suurimpiin kaupunkeihin kuulutaan. Muut kiinteistöt on hoidettu siivoustoimen kautta. =/


      • 28
        J:K kirjoitti:

        päivähoidon tädit sitten suhtautuneet kulttuurin muutokseen..?

        Kaiketi aikaisemmin kunnan omana työnä tehty ja nyt sitten yksityisellä..

        Miten on kaikki toiminut, kokemuksia?

        SAAKO HALVALLA YLEENSÄ HYVÄÄ??


      • tahtos enempi tuntej
        28 kirjoitti:

        SAAKO HALVALLA YLEENSÄ HYVÄÄ??

        JEEEE!!mut täyspäistetään (lue: täyspäiväistetään) ensi vuoden alusta :).


      • oolkk
        tahtos enempi tuntej kirjoitti:

        JEEEE!!mut täyspäistetään (lue: täyspäiväistetään) ensi vuoden alusta :).

        Helsingin päiväkodit, siivous ja keittiö.
        Palmian työntekijät käyvät jopa 3:ssa paikassa päivän aikaan siivoamassa, kouluissa ja pk:ssa. Vankivahti taskussaan, olen kuullut. Eikö tämä ole jo ihmisarvoa alentavaa orjatyövoimaa.

        Missä on työläisen kunnioittaminen. Kysyn vaan. Onko vielä Suomessa kuinka monta orjaksi sitoutuvaa montaa jäljellä. Ehkä on tarkoitus tällä työllistää ulkomaalaiset, kun heille se ei varmaan ole ongelma, kun eivät paremmasta tiedä.

        Tämä on myös poliittinen järjestelmä, kotouttaa ulkomaalaiset. Nöyriksi alusta pitäen. Suomalainen kun ei pysty enää nöyrtymään, ollaan opittu liian helpolle.
        No aikansa kutakin... jää nähtäväksi kuinka toimii pidemmän päälle.


    • laitsari

      olen laitoshuoltajana päiväkodissa ja työaika itellä ainakin nin että yleensä tilat siirretään 1xpäivä niin jos sinne sen jälkeen tahroja tullut ni ne sit siivotaan seuraavana päivänä.

    • siivotonta

      Meillä on ainakin niin likaista, että pahaa tekee. Siivousfirma vaihtuu vähän väliä, mutta mitään muutosta ei tule. Asiasta valitetaa, mutta muutosta ei tule. Meillä ei siis siivouksesta vastaa laitosapulainen/hoitoapulainen, vaan kaupungin palkkaama siivousfirma. Tämä huono siivouksen laatu on jatkunut vuosia, mutta siivouksen jälki ei ole parantunut, vaikka firmat vaihtuisivat. Siivojat ovat yleensä tummaihoisia miehiä tai nuoria, ei vissiin taito ja motivaatio riitä, eikä palkkakaan varmasti houkuttele.

    • siivoojako

      Työskentelen itse päiväkodissa. olen osittain siivooja sekä välillä ryhmässä. Suoraan sanottuna minun aikani ei riitä siivoamiseen, koska joudun ryhmässä olemaan enemmän. Siinähän nähdään että missä liassa ollaan. vessat pitäisi pystyä kunnolla siivoamaan,mut jää joskus kokonaan siivoamatta. et näin.

    • Tipitiu

      Meillä kyläpäiväkodissa hoitajat eivät puhdista pottia lasten välillä ollenkaan. Istutetaan lapsi potalle, otetaan pois, ei pyyhkäistä potan reunoja (jos siis ei ole tullut mitään), vaan heti perään seuraava lapsi potalle ja sama rumba taas seuraavan ja seuraavan kohdalle. Edes käsiä ei pestä. Joten siitä ne taudit vasta tarttuukin. Onneksi lapsemme ei siellä hoidossa ole EIKÄ MENE! :D

    • merkonomi

      Hei. Kyllä kuulostaa kamalalta nuo kokemukset pk:ssa työskentelystä. Olin ajatellut alanvaihtoa vanhoilla päivillä ja taitaa jäädä ajatuksen tasolle. Kuulin pari vuotta sitten entiseltä naapurilta karmeita kokemuksia hänen päiväkotiapulaisena toimimisestaaan. Henkilökunta oli kyykyttänyt oikein kunnolla ja laittanut kaikki sottatyöt hänelle. Lopulta hän sairastui masennukseen ja jäi työkyvyttömyyden takia eläkkeelle.

      Nimim: Jotain rajaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1476
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1194
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe