Aihe

IPOC rahasto hyvin tunnettu Suomessa aikaisemminkin !!!!

Pitipähän sattua

KESKISUOMALAINEN 19.11.2008

Ahvenlammen sijoittajan taustat Kremlissä asti
19.11.2008 21:51 (Päivitetty 19.11.2008 21:51)

Kuva: Piia Hietamäki
Huoneistopiste Oy:n myyntijohtaja Kimmo Ojanen ja Silta Solutions Oy:n hallituksen jäsen Konstantin Sukhin kävivät Saarijärvellä lokakuun alkupuolella kertomassa Denis Fokinin omistaman Hotelli Lempilampi -yhtiön suunnitelmista Ahvenlammelle. Miehet kuuluvat myös Hotelli Lempilammen hallitukseen.

Janne Arola

Saarijärven Ahvenlammelle luksuslomakylää puuhaavan pietarilaisen liikemiehen Denis Fokinin taustat yltävät aina Venäjän politiikan korkeimmalle huipulle asti. MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman mukaan Fokin voidaan yhdistää jopa Venäjän nykyisen presidentin Dmitri Medvedevin neuvonantajaan Leonid Reimaniin.

Ohjelman keskiviikkoisessa jaksossa Fokinin taustoja selvitettiin perusteellisesti. Fokinilla on liiketoimia Suomen lisäksi esimerkiksi Sri Lankassa, Montenegrossa, Espanjassa ja Bulgariassa.

Suomessa Fokin toimii maakauppoja tekevän Silta Solutions -osakeyhtiön omistajana ja hallituksen puheenjohtajana. Silta Solutionsin emoyhtiö puolestaan on Luxemburgiin rekisteröity telealan sijoitusyhtiö Complus Holding SA. Complus Holdingin omistaa Bermudalle rekisteröity IPOC-rahasto, jonka omistaja on Zürichin kansainvälisen kauppakamarin välimiesoikeuden toissavuotisen päätöksen mukaan Leonid Reiman.

IPOC-rahastoa on epäilty rahanpesusta eri puolilla maailmaa. Tuomioita ei kuitenkaan ole langetettu. Reiman on itse kiistänyt yhteytensä IPOC-rahastoon.

45 minuuttia yritti saada keskiviikkoiltaiseen lähetykseensä haastateltavaksi myös itse Fokinin, mutta hän kieltäytyi edustajiensa välityksellä. jne ..........................

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/ahvenlammen-sijoittajan-taustat-kremlissä-asti/289309

TALOUS SANOMAT 25.05.2006

Pekkarinen odottaa TeliaSoneralta selvitystä

- Suomen valtio lähtee omistajaohjauksessaan siitä, että kaikkien yhtiöiden, joissa valtio on omistajana, täytyy toimii erittäin korkeilla eettisillä ja moraalisilla periaatteilla, kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen.

Kuva: Tor Wennström/Lehtikuva 25.05.2006 06:00

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) edellyttää teleoperaattori TeliaSoneran johdolta selvitystä yhtiön kumppanin laittomuuksista.

- Pidän luonnollisena, että TeliaSoneran operatiivinen johto informoi keskeisiä omistajiaan tilanteesta, Pekkarinen sanoo.

Kansainvälisen kauppakamarin välimiesoikeuden mielestä TeliaSoneran Bermudalle rekisteröity kumppani IPOC International Growth Fund on syyllistynyt rahanpesuun eikä se omista väittämäänsä 25,1 prosenttia venäläisestä Megafon-operaattorista. TeliaSonera on Megafonin suuromistaja.

- Jos kaikki tämä pitää paikkansa, niin kieltämättä se on hyvin vakava tilanne, varsinkin jos kyseessä on tietoinen toiminta. Jos on jostain syystä taas eksytty tai asiassa on jotain epäselvyyttä, en usko että yhtiö olisi tietoisesti tällaisen tahon kanssa toiminut.

Taloussanomat kertoi välimiesoikeuden päätöksestä keskiviikkona.

Pekkarinen keskusteli keskiviikkona asiasta kauppa- ja teollisuusministeriön omistajaohjausyksikön johtajan Markku Tapion kanssa. Hän ei ole itse ollut yhteydessä TeliaSoneraan eikä poliittisella tasolla Ruotsin hallitukseen.

- Tässä yhteydessä en kuitenkaan kerro keskustelusta sen tarkemmin. Minun tehtäväni ei ole soitella operatiiviselle johdolle. Meillä on omistajaohjausyksikkö, joka on tällaisissa asioissa yhteydessä yhtiön hallitukseen.

Pekkarisen mukaan Suomen valtio ei voi hyväksyä, että osittain valtion omistaman yhtiön kumppani olisi mukana rahanpesussa. Välimiesoikeuden päätös ei ole sama kuin tuomioistuimen päätös: välimiesoikeuden päätös ei ole lainvoimainen. Asiassa on Pekkarisen mielestä kuitenkin selvitettävää.

- Suomen valtio lähtee omistajaohjauksessaan siitä, että kaikkien yhtiöiden, joissa valtio on omistajana, täytyy toimii erittäin korkeilla eettisillä ja moraalisilla periaatteilla.

- En näe tässä tapahtumassa mitään sellaista, että Suomen kannattaisi yli 13 prosentin omistus päästää käsistä pois.

TeliaSoneran hallituksen puheenjohtajan Tom von Weymarnin mielestä välimiesoikeuden päätöksessä riittää pohdittavaa. Hänen mukaansa Suomen valtion edustaja ei ollut keskiviikkona häneen yhteydessä. Hän kuitenkin myöntää, että hallituksen ja omistajien välillä on aikaisemmin keskusteltu omistusepäselvyyksistä ja väitetyistä laittomuuksista.

- Nyt on vedettävä johtopäätös, että huhujen takana on jotain substanssia. Nämä huhuthan ovat olleet liikkeellä vuosikausia.

jne...............................

Petri Sajari

http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=200614307

32

1586

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Aripaev.ee

   TeliaSonera Venemaa partneril rahapesukahtlus

   Sirje Rank
   26.05.2006 00:00

   TeliaSonera on sattunud keerulisse olukorda seoses oma osalusega Venemaa suuruselt kolmandas mobiilsidefirmas Megafon.
   Zürichi arbitraažikohtu järelduste põhjal on TeliaSonera salajaseks äripartneriks Megafonis, kus endine Telia omandas osaluse 2000. aastal, Venemaa sideminister ja president Vladimir Putini lähedane liitlane Leonid Reiman, keda süüdistatakse ametipositsiooni kuritarvitamises isikliku rikastumise eesmärgil ning rahapesus, kirjutas sel nädalal ajaleht Wall Street Journal.

   Soome kaubandus- ja tööstusminister Mauri Pekkarinen teatas seepeale, et ootab TeliaSonera juhtkonnalt äripartneri võimalike hämarate tegude kohta selgitust. "Pean loomulikuks, et TeliaSonera tegevjuhtkond suuremaid omanikke olukorrast informeerib," ütles Pekkarinen ajalehele Taloussanomat. "Kui see kõik paika peab, on olukord vaieldamatult väga tõsine."

   Ministri sõnul ei saa Soome valitsus leppida sellega, et osaliselt riigi osalusega firma äripartner on seotud rahapesuga. Soome valitsus tahab, et riigi osalusega firmad oleksid laitmatu eetilise ja moraalse renomeega. TeliaSoneras kuulub Soome riigile ca 14%, suurim osanik on Rootsi riik ca 45 protsendiga.

   Kui see kõik paika peab, on olukord vaieldamatult väga tõsine.
   Mauri Pekkarinen, Soome kaubandus- ja tööstusminister Vaidlus Megafoni omandiõiguste üle kestab aastaid. Üheks osapooleks on Vene oligarh Mihhail Friedmanile kuuluv Alfa Group, teiseks Bermudal registreeritud rahvusvaheline kasvufond IPOC, mille otseks kasusaajaks väidab Zürichi arbitraažikohus nüüd oma uuringute tulemusel Venemaa sideministri Leonid Reimani. Vaidlus käib 25% osaluse üle Megafonis, mis firma LV Finance aastal 2003 Alfa Groupile müüs. IPOC väidab, et omas ise selle osaluse ostuoptsiooni. Zürichi kohus andis õiguse Alfa Groupile.

   Vaidluse käigus nihkus uurimise teravik järjest enam sellele, kes on IPOCi tegelik omanik ja kasusaaja. Sel nädalal avaldatud otsuses väidab Zürichi arbitraažikohus, et Reimani lähedase sõbra, Taani juristi Jeffrey Galmondi asemel on selleks Reiman ise. Kohtu väiteil on Reiman kuritarvitanud oma ametipositsiooni, et isikliku rikastumise eesmärgil fondi kantida suuri osalusi Vene telekommunikatsioonisektoris, tekitades kahju Vene riigile.

   Veel väidab kohus, et Reiman kasutas sidefirmades osaluste omandamiseks rahapesuskeeme. Viimastesse on segatud Saksamaa suuruselt teine pank Commerzbank AG, mille mitme kõrge töötaja vastu on algatatud juurdlus. Leonid Reiman eitab süüdistusi.

   TeliaSonerale kuulub Megafonis 43,8%. Wall Street Journali andmeil võib Zürichi arbitraažikohtu otsus, millel ei ole küll tavalise kohtuotsuse kaalu, probleeme põhjustada ka rahvusvahelistele finantsasutustele, mis on Venemaa telekommunikatsioonisektorile enam kui 100 miljonit dollarit laene andnud.

   http://www.aripaev.ee/3232/uud_uudidx_323211.html

   • korkea etiikka

    09.03.2005 09:00:00 CET (TeliaSonera AB)

    MegaFonin osakkeenomistajat yhtenäisinä osakassopimuksen takana

    Venäläisen matkaviestinoperaattori MegaFonin pääosakkeenomistajat TeliaSonera, TelecomInvest (”TCI”) ja IPOC International Growth Fund Limited (”IPOC”) ilmoittivat tänään allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka tarkoitus on vahvistaa osakkeenomistajien välisiä suhteita ja selventää MegaFonin hallintoa ja toimintaa.

    Sopimuksen pääkohtia ovat mm. seuraavat:

    • TeliaSonera, TCI ja IPOC vahvistavat sitoutuvansa olemassa olevaan, juridisesti sitovaan osakassopimukseen, joka säätelee osapuolten välisiä suhteita ja takaa MegaFonin riippumattomuuden. Osakassopimus estää nimenomaisesti suoraa tai epäsuoraa kilpailijaa, kuten Alfa-konsernia, omistamasta osuutta MegaFonista. Osapuolet pyrkivät siksi, MegaFonin parasta tavoitellen, aikaansaamaan ratkaisun käynnissä olevaan kiistaan koskien Alfan vaadetta, jonka mukaan sille kuuluisi osuus MegaFonista.

    • Osapuolet tunnustavat MegaFonin olemassa olevan osakassopimuksen pätevyyden ja sitovuuden ja tuomitsevat Alfa-konsernin yritykset kiistää osakassopimuksen sitovuus Khanti-Mansiskin tuomioistuimessa Siperiassa esitetyillä vaateilla. Osakkeenomistajat vaativat Alfaa luopumaan tästä kanteesta.

    • TeliaSonera, TCI ja IPOC pyrkivät aktiivisesti saamaan MegaFonin listatuksi pörssiin heti, kun kiista Alfa-konsernin kanssa on ratkaistu.

    • Ottaen huomioon osakkeenomistajien yhteisen kannan ja MegaFonin tilanteen vakauttamisen IPOC ja TCI luopuvat Tukholmassa käynnissä olevassa välimiesmenettelyssä esitetyistä vaateistaan TeliaSoneraa kohtaan.

    • TeliaSonera osallistuu jatkossa yhä enemmän MegaFonin toiminnan kehittämiseen nimittämällä yhtiön sisään TeliaSoneran henkilön. Näin varmistetaan, että MegaFon hyötyy jatkossakin TeliaSoneran teletoimintaan ja palvelukehitykseen liittyvästä osaamisesta ja asiantuntemuksesta.

    "Tällä sopimuksella, joka koskee tiettyjä perusperiaatteita ja sitoutumistamme osakassopimukseen, on tärkeä merkitys MegaFonin vakaudelle ja päivittäiselle toiminnalle. Uskomme Megafonin listautumisen olevan oikea etenemistapa, jotta TeliaSoneran osakkeenomistajat saavat maksimoitua omistuksensa arvon", sanoo TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igel.

    IPOC Capital Partnersin omistaja Jeff Galmond toteaa: "Tänään solmittu sopimus auttaa meitä varmistamaan, että MegaFonin johto ja osakkeenomistajat keskittyvät täysin siihen, että MegaFonista rakennetaan vahva kilpailija Venäjän matkaviestinmarkkinoille. MegaFonin osakkeenomistajat ovat nyt yhtenäisinä olemassa olevan osakassopimuksen takana, ja tämä sopimus kieltää kilpailijoita ostamasta osuutta MegaFonista. Alfan on aika hyväksyä osakassopimuksen kiistämätön pätevyys."


  • Tähtitornin mäeltä

   Aamulehti 16. lokakuu 2009, 12:12
   Pääuutiset Kotimaa Pirkanmaa Tapahtumat Perustiedot.Kaikki blogit Oma blogini.

   Miksi venäläiset ostavat maata Suomesta,kiihtyvällä tahdilla???????????
   Kirjoittanut pentti kosonen (16. lokakuu 2009, 12:12)

   Venäläiset ovat tehneet noin 80 isoja maakauppoja Suomesta. Suojelupoliisi on alkanut tutkimaan,mm näitä asioita,koska moni tontti on ostettu mm Sotilasalueiden lähettyviltä,esim mastojen läheltä.

   Itse oletan,että venäläiset ostavat Suomen pala palalta itselleen,näin on helpomi saada maa,liitettyä Venäjän Karjalaan,siten rajaa ei tarvitse,kaikki teksti tulee ensin venäjäksi ja sitten suomeksi.

   Onko tässä kysymys sotilaspoliittisesta asiasta,kun tuntuu siltä,että suurista maakaupoista jäljet johtavat Kremliin????? En usko,sitä että vain bisnes mielessä ostetaan,koska Venäjän Karjalassa maa on paljon halvempaa,esim teollisuudelle,sekä sähkölle,vaikka Venäläiset haluavat liittyä Suomen kantaverkkoon,jollakin tavoin.

   Sekin tässä on ihmeellistä,että Suomalaiset eivät saa ostaa maata Venäjän Karjalasta,se on todellakin harvoja,jos ovat saaneet,hässäkä kun tulee,niin sinne jää maat ja mökit,ehkä se on syy Venäläisillä ostaa turvallisesta Suomesta tontteja,firmoja ym,mutta kaikki ei näytä siltä,mitä he ovat luvanneet. Tagit:

   < Edellinen viesti..9 kommenttia

   http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/miksi-venaelaeiset-ostavat#comments

  • Tietoa kaippava

   Toimiiko Saarijärven Kaupungin johto asiassaan Ministerin kertomien ylevien periaatteiden mukaisesti vai eikö toimi?

   Toimiiko tietoisesti vai tiedottomana?

   • Kysyn vaan

    Ministeri Mauri Pekkarinen kertoi TALOUS SANOMOMISSA 25.05.2006 seuraavia yleviä periaatteita TeliaSoneran Bermudalle rekisteröidystä IPOC rahastosta liikekumppanina ja siihen liittyvistä yhtiöistä.

    Saman "tahon" kanssa, jonka jäljet viittaavat Bermudalle ja samaan IPOC rahastoon puhaa myös Saarijärven kaupunki Ahvenlammen maakaupoissa ja kaavoituksessa.

    Koskeekohan Ministeri Pekkarisen valtion yhtiöille viitoittamat ylevät periaatteet myös Suomen kaupunkien ja kuntien hallintoa ja liiketoimia vai onko se ihan eri juttu?

    TALOUS SANOMAT 25.05.2006

    "Pekkarinen odottaa TeliaSoneralta selvitystä

    - ""Suomen valtio lähtee omistajaohjauksessaan siitä, että kaikkien yhtiöiden, joissa valtio on omistajana, täytyy toimii erittäin korkeilla eettisillä ja moraalisilla periaatteilla"", kertoo kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen.

    Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) edellyttää teleoperaattori TeliaSoneran johdolta selvitystä yhtiön kumppanin laittomuuksista.

    - ""Pidän luonnollisena, että TeliaSoneran operatiivinen johto informoi keskeisiä omistajiaan tilanteesta"", Pekkarinen sanoo.

    Kansainvälisen kauppakamarin välimiesoikeuden mielestä TeliaSoneran Bermudalle rekisteröity kumppani IPOC International Growth Fund on syyllistynyt rahanpesuun eikä se omista väittämäänsä 25,1 prosenttia venäläisestä Megafon-operaattorista. TeliaSonera on Megafonin suuromistaja.

    - ""Jos kaikki tämä pitää paikkansa, niin kieltämättä se on hyvin vakava tilanne, varsinkin jos kyseessä on tietoinen toiminta. Jos on jostain syystä taas eksytty tai asiassa on jotain epäselvyyttä, en usko että yhtiö olisi tietoisesti tällaisen tahon kanssa toiminut""

    Pekkarisen mukaan Suomen valtio ei voi hyväksyä, että osittain valtion omistaman yhtiön kumppani olisi mukana rahanpesussa. Välimiesoikeuden päätös ei ole sama kuin tuomioistuimen päätös: välimiesoikeuden päätös ei ole lainvoimainen. Asiassa on Pekkarisen mielestä kuitenkin selvitettävää.

    - ""Suomen valtio lähtee omistajaohjauksessaan siitä, että kaikkien yhtiöiden, joissa valtio on omistajana, täytyy toimii erittäin korkeilla eettisillä ja moraalisilla periaatteilla"", kertoo Ministeri Pekkarinen.

    http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=200614307


   • Bulvaani salainen

    Katso Tekniikka ja Talous
    Harri Repo 12.10.2006

    Toimitusjohtaja Jukka Suninen lappeenrantalaisesta Remal International -kiinteistönvälitystoimistosta arvioi, että venäläiset omistavat Suomessa jo nelinumeroisen määrän loma-asuntoja.

    ”Määriä ei saa suoraan selville, koska henkilöt eivät hanki kiinteistöjä omilla nimillään. Usein omistus laitetaan yrityksen tai yritysryppään nimiin. Tämä johtuu laista, jonka mukaan tietyillä aloilla valtiolla on ollut oikeus takavarikoida omaisuutta myös ulkomailta.”

    Venäläiset ovat hamstranneet tonttimaata myös isoista hiihtokeskuksista kuten Tahkolta sekä Kolilta. Tahkolla on parin vuoden kuluessa käynnistymässä reilun sadan miljoonan rakennushankkeet, jotka nojaavat vahvasti venäläiskysyntään.

    http://www.tekniikkatalous.fi/rakennus/article39976.ece


  • Meneekö hyvin?

   Putin varoittaa EU:ta kaasutoimitusten ongelmista
   1.11.2009 22:50
   A A STT–AFP–DPA

   Moskova. Venäjän pääministeri Vladimir Putin varoitti sunnuntaina EU:ta mahdollisista kaasutoimitusten katkoksista, kertoivat venäläiset uutistoimistot.

   Putin oli soittanut EU:n puheenjohtajamaan Ruotsin pääministerille Fredrik Reinfeldtille ja kertonut maksukiistoista Ukrainan kanssa.

   Venäjän kaasu kulkee Ukrainan kautta Keski-Eurooppaan. Viime tammikuussa Venäjän kaasutoimitukset keskeytyivät yli kymmeneen EU-maahan Venäjän ja Ukrainan maksukiistan vuoksi.

   Helsingin Sanomat 2.11.2009

   http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Putin varoittaa EUta kaasutoimitusten ongelmista/1135250436530

   • tonttiehdoista

    297
    1 kpl
    Korttelin 5805 tonttien luovutusehdot Napapiirillä/Tähtikuja
    Kuultavana asiassa yhteyspäällikkö Heikki Kontiosalo.
    Lasse Kontiola poistui klo 17.00.
    Juhani Juuruspolvi esitti Reijo Sulasalmen kannattamana, että kaupunginhallitus edellyttää raha tai pankkivakuutta suuruudeltaan 600 000 €. Vakuuden voimassaoloaika on 3 vuotta tai niin kauan kuin alueen tie, vesi, sähkö, viemäriverkosto ja rakenteet ympäristöineen ovat kokonaisuudessaan alueelle rakennettu ja kaupungin puolesta vastaanotettu.

    http://www.rovaniemi.fi/suomeksi/Palveluhakemisto/Ajankohtaista/Uutisarkisto.iw3?showlocation=d4d4bcad-c18d-4ace-a6dd-56339d5659...

    Apulaiskaupunginjohtaja Anttilan muutosesitys:
    Kohta 12 muutetaan. Korttelin 5805 yhdyskuntatekniikan ja tarvittavan kadun rakentamisen kustannusten korvaamisesta tehdään vuokralaisen kanssa erillinen sopimussakon ja vakuuden sisältävä sopimus ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

    Riku Tapio esitti Maarit Airaksisen kannattamana, että ehtoihin lisätään, että vuokraajan kanssa tehdään erillinen sopimussakon ja vakuuden sisältävä sopimus ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Muutoin apulaiskaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

    Suoritettiin nimenhuutoäänestys: Tapio jaa 9 ( Viitala, Törmänen, Tapio, Myllymäki, Mattanen, Harju-Autti, Airaksinen, Kuulasmaa, Trög) ja Juuruspolvi ei 4 ( Rundgren, Kunnari, Juuruspolvi, Sulasalmi) ja poissa kaksi (Myöhänen ja Kontiola) .

    Kaupunginhallitus päätti äänin 13-0 Tapion esityksen mukaisesti.


   • vai mikä?
    tonttiehdoista kirjoitti:

    297
    1 kpl
    Korttelin 5805 tonttien luovutusehdot Napapiirillä/Tähtikuja
    Kuultavana asiassa yhteyspäällikkö Heikki Kontiosalo.
    Lasse Kontiola poistui klo 17.00.
    Juhani Juuruspolvi esitti Reijo Sulasalmen kannattamana, että kaupunginhallitus edellyttää raha tai pankkivakuutta suuruudeltaan 600 000 €. Vakuuden voimassaoloaika on 3 vuotta tai niin kauan kuin alueen tie, vesi, sähkö, viemäriverkosto ja rakenteet ympäristöineen ovat kokonaisuudessaan alueelle rakennettu ja kaupungin puolesta vastaanotettu.

    http://www.rovaniemi.fi/suomeksi/Palveluhakemisto/Ajankohtaista/Uutisarkisto.iw3?showlocation=d4d4bcad-c18d-4ace-a6dd-56339d5659...

    Apulaiskaupunginjohtaja Anttilan muutosesitys:
    Kohta 12 muutetaan. Korttelin 5805 yhdyskuntatekniikan ja tarvittavan kadun rakentamisen kustannusten korvaamisesta tehdään vuokralaisen kanssa erillinen sopimussakon ja vakuuden sisältävä sopimus ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

    Riku Tapio esitti Maarit Airaksisen kannattamana, että ehtoihin lisätään, että vuokraajan kanssa tehdään erillinen sopimussakon ja vakuuden sisältävä sopimus ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Muutoin apulaiskaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

    Suoritettiin nimenhuutoäänestys: Tapio jaa 9 ( Viitala, Törmänen, Tapio, Myllymäki, Mattanen, Harju-Autti, Airaksinen, Kuulasmaa, Trög) ja Juuruspolvi ei 4 ( Rundgren, Kunnari, Juuruspolvi, Sulasalmi) ja poissa kaksi (Myöhänen ja Kontiola) .

    Kaupunginhallitus päätti äänin 13-0 Tapion esityksen mukaisesti.

    Kepun kehittämispäällikkö Lasse Kontiola voisi tietää?

    RovaniemiEtusivu >Artikkeli
    Venäläisten mökkikylä viivästyy
    julkaistu eilen klo 16:06, päivitetty eilen klo 16:17

    Venäläisten mökkikylän rakentaminen Rovaniemen Napapiirille viivästyy.

    Venäläisyhtiön piti aloittaa mökkien rakentaminen jo tänä vuonna, mutta hanke on vielä neuvotteluvaiheessa.

    Rovaniemen Kehitys Oy:n yhteyspäällikön Heikki Kontiosalon mukaan mökkikylän rakentaminen alkanee ensi vuonna. Rovaniemen kaupungin ja venäläisen hotelliyhtiön Zaur Napson edustajat neuvottelevat asiasta tällä tai ensi viikolla.

    Kaupunginhallitus on antanut venäläisille vuoden loppuun saakka lisäaikaa alueen vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen. Alun perin vuokrasopimus piti kirjoittaa elokuun loppuun mennessä.

    Kaupunki aikoo vaatia venäläisiltä vakuusrahaa, joka on maksettava, jos hanke keskeytyy. Kontiosalo ei paljasta vakuussumman suuruutta, mutta sanoo sen olevan yli puoli miljoonaa euroa.

    Lisäksi venäläisten on maksettava mökkikylän kunnallistekniikka, noin 265 000 euroa. Venäläisten maksettavaksi tulee katu ja katuvalaistus sekä vesi- ja viemärijohdot.

    "Olen yhä luottavainen"

    Kontiosalo vakuuttaa silti olevansa edelleen toiveikas.

    - Neuvotteluissa mikään ei ole muuttunut alkuasetelmasta. Kohde on merkittävä, eikä tällainen hetkessä synny. Olen yhä luottavainen, että mökkikylä toteutuu, Kontiosalo toteaa Lapin uutisille.

    Venäläiset aikovat rakentaa majoitustilat Napapiirin Pajakylään noin 400 ihmiselle.

    - Alueelle suunnitellaan 25 suhteellisen isoa rakennusta. Jokaisessa niissä olisi neljä huoneistoa ja noin 240 neliömetriä, Kontiosalo toteaa.

    Vuokrasopimuksessa vaaditaan, että vähintään 40 prosenttia mökkikylästä on rakennettu kolmessa vuodessa.

    YLE Lappi / Perttu Ruokangas

    Lisää aiheesta:

    Venäläisen mökkikylän sopimusehtoja kiristettiin päivitetty 23.06. klo 16:15
    Rovaniemen elinkeinojaosto puolsi Napapiirin venäläismökkikylää päivitetty 22.06. klo 17:24

    http://yle.fi/alueet/lappi/2009/11/venalaisten_mokkikyla_viivastyy_1146492.html


   • kaavoituksissa
    vai mikä? kirjoitti:

    Kepun kehittämispäällikkö Lasse Kontiola voisi tietää?

    RovaniemiEtusivu >Artikkeli
    Venäläisten mökkikylä viivästyy
    julkaistu eilen klo 16:06, päivitetty eilen klo 16:17

    Venäläisten mökkikylän rakentaminen Rovaniemen Napapiirille viivästyy.

    Venäläisyhtiön piti aloittaa mökkien rakentaminen jo tänä vuonna, mutta hanke on vielä neuvotteluvaiheessa.

    Rovaniemen Kehitys Oy:n yhteyspäällikön Heikki Kontiosalon mukaan mökkikylän rakentaminen alkanee ensi vuonna. Rovaniemen kaupungin ja venäläisen hotelliyhtiön Zaur Napson edustajat neuvottelevat asiasta tällä tai ensi viikolla.

    Kaupunginhallitus on antanut venäläisille vuoden loppuun saakka lisäaikaa alueen vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen. Alun perin vuokrasopimus piti kirjoittaa elokuun loppuun mennessä.

    Kaupunki aikoo vaatia venäläisiltä vakuusrahaa, joka on maksettava, jos hanke keskeytyy. Kontiosalo ei paljasta vakuussumman suuruutta, mutta sanoo sen olevan yli puoli miljoonaa euroa.

    Lisäksi venäläisten on maksettava mökkikylän kunnallistekniikka, noin 265 000 euroa. Venäläisten maksettavaksi tulee katu ja katuvalaistus sekä vesi- ja viemärijohdot.

    "Olen yhä luottavainen"

    Kontiosalo vakuuttaa silti olevansa edelleen toiveikas.

    - Neuvotteluissa mikään ei ole muuttunut alkuasetelmasta. Kohde on merkittävä, eikä tällainen hetkessä synny. Olen yhä luottavainen, että mökkikylä toteutuu, Kontiosalo toteaa Lapin uutisille.

    Venäläiset aikovat rakentaa majoitustilat Napapiirin Pajakylään noin 400 ihmiselle.

    - Alueelle suunnitellaan 25 suhteellisen isoa rakennusta. Jokaisessa niissä olisi neljä huoneistoa ja noin 240 neliömetriä, Kontiosalo toteaa.

    Vuokrasopimuksessa vaaditaan, että vähintään 40 prosenttia mökkikylästä on rakennettu kolmessa vuodessa.

    YLE Lappi / Perttu Ruokangas

    Lisää aiheesta:

    Venäläisen mökkikylän sopimusehtoja kiristettiin päivitetty 23.06. klo 16:15
    Rovaniemen elinkeinojaosto puolsi Napapiirin venäläismökkikylää päivitetty 22.06. klo 17:24

    http://yle.fi/alueet/lappi/2009/11/venalaisten_mokkikyla_viivastyy_1146492.html

    Merisaloa ja Yli-Saunamäkeä epäillään lahjuksen antamisesta
    31.12.2009 0:43 | Päivitetty: 31.12.2009 6:32
    A A HS–STT

    Keskusrikospoliisi epäilee konkurssiin menneen Nova Groupin johtohahmoja Arto Merisaloa ja Tapani Yli-Saunamäkeä lahjuksen antamisesta Rovaniemen kelkkatehdasjutussa. Asiasta kertovat Alma Median sanomalehdet. Alman mukaan krp epäilee useita henkilöitä Nova Groupissa ja Nova Kiinteistökehityksessä.

    Krp on Alman mukaan laajentanut tutkintaa, jossa on aiemmin selvitetty Rovaniemen kaupunginhallituksen entisen puheenjohtajan Ari Ruotsalaisen (kesk) toimintaa. Krp epäilee Ruotsalaista virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen ottamisesta kelkkatehtaan kaavoituskäsittelyn aikana vuonna 2007.

    Ruotsalainen oli mukana tekemässä kaavoituspäätöstä tehtaasta, jonka rakennutti Nova Group. Viime eduskuntavaaleissa Ruotsalainen sai 10 000 euroa vaalirahaa Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä (KMS), jota Nova rahoitti avokätisesti.

    Poliitikkoja vaaleissa rahoittanut Nova Group ajautui konkurssiin viime kesänä.

    Aiemmin HS.fi:ssä:
    Poliitikkoa epäillään lahjusrikoksesta kelkkatehdasjutussa Rovaniemellä

    Muualla verkossa:
    Uutinen aiheesta Aamulehdessä

    http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Merisaloa ja Yli-Saunamäkeä epäillään lahjuksen antamisesta/11352518...


   • tutkimukset
    kaavoituksissa kirjoitti:

    Merisaloa ja Yli-Saunamäkeä epäillään lahjuksen antamisesta
    31.12.2009 0:43 | Päivitetty: 31.12.2009 6:32
    A A HS–STT

    Keskusrikospoliisi epäilee konkurssiin menneen Nova Groupin johtohahmoja Arto Merisaloa ja Tapani Yli-Saunamäkeä lahjuksen antamisesta Rovaniemen kelkkatehdasjutussa. Asiasta kertovat Alma Median sanomalehdet. Alman mukaan krp epäilee useita henkilöitä Nova Groupissa ja Nova Kiinteistökehityksessä.

    Krp on Alman mukaan laajentanut tutkintaa, jossa on aiemmin selvitetty Rovaniemen kaupunginhallituksen entisen puheenjohtajan Ari Ruotsalaisen (kesk) toimintaa. Krp epäilee Ruotsalaista virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen ottamisesta kelkkatehtaan kaavoituskäsittelyn aikana vuonna 2007.

    Ruotsalainen oli mukana tekemässä kaavoituspäätöstä tehtaasta, jonka rakennutti Nova Group. Viime eduskuntavaaleissa Ruotsalainen sai 10 000 euroa vaalirahaa Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä (KMS), jota Nova rahoitti avokätisesti.

    Poliitikkoja vaaleissa rahoittanut Nova Group ajautui konkurssiin viime kesänä.

    Aiemmin HS.fi:ssä:
    Poliitikkoa epäillään lahjusrikoksesta kelkkatehdasjutussa Rovaniemellä

    Muualla verkossa:
    Uutinen aiheesta Aamulehdessä

    http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Merisaloa ja Yli-Saunamäkeä epäillään lahjuksen antamisesta/11352518...

    Keskustan yhteyspäällikkö epäiltynä vaalirahasotkussa
    10.02.2010 06:13

    Vaalirahoitukseen liittyvät rikosepäilyt ulottuvat keskustan puoluetoimistoon yhden tutkintahaaran kautta.

    Keskustan yhteyspäällikkö Lasse Kontiola on epäiltynä esitutkinnassa, jossa on kyse Kehittyvien maakuntien Suomi (KMS) -yhdistyksestä.

    Poliisi epäilee mahdollisia kirjanpito- ja rekisteröintirikkomuksia yhdistyksessä, jonka tehtävä oli jakaa yrittäjien vaalirahaa eduskuntavaalien 2007 ehdokkaille.

    Kontiola hoiti käytännössä KMS:n perustamisen, omasi käyttöoikeudet yhdistyksen tiliin ja teki sieltä vähintään 120 000 euron tilisiirrot poliitikoille.

    - Omalta osaltani voin todeta, etten ole syyllistynyt rikkomuksiin. Muuten en halua kommentoida, koska poliisitutkinta on kesken, Kontiola sanoi IS:lle.

    Poliisi on kuulustellut epäillyn asemassa myös muut yhdistyksen vastuuhenkilöt ja toiminnassa keskeisesti mukana olleet henkilöt.

    Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaroa on kuultu todistajana.

    Esitutkinta on loppulausuntovaiheessa.

    Haku aihepiiristä
    HS: Keskustan kehittämispäälliköllä käyttöoikeus KMS-tiliin 06.06.2008 12:10 Ilta-Sanomat

    http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1916918


  • Rigassa

   Dmitri Kononov on yksi asiantuntijoiden rahoittaa "Pietarin ryhmään signalers”. Hän oli talousjohtaja Delta Telecom, ja sitten - "MegaFon”. Hän työskenteli neuvonantajana First National Holding ja Eventis Telecom Holdings. Vuoden 2009 alussa, kun hankinta Megafon Alisher Usmanov - palautetaan yhtiön johtaja fuusioita ja yritysostoja.

   Igor Smurov mukaan entinen konsultti hallituksen Ångström-T Gregory Brovman, nämä ihmiset ovat kehittymässä "Pietarin" Ryhmä järjestelmät varainsiirtopalvelujen offshore.

   Denis Fokin

   Vuonna 2002, Denis Fokin osti yrityksen "Gros", joka oli tullut uusi - sen jälkeen Telecominvestin - keskellä konsolidointi varojen "Pietarin" ryhmään. Kuitenkin suunnitelmat "Gros" ei toteudu.

   Lisäksi Fokin mukaan todistus entinen pääjohtaja rahaston IPOC Vidia Sharma, joka vastaa operaation "paluu" Venäjän saatavat varat "Pietarin" Bermuda offshore.
   Äskettäin Fokin ostanut maata Suomessa.

   Sharman mukaan rahavirtoja ”Pietarin singnaalers” ohjasi seuraavasti. Joka viikko Jeffrey Galmond ilmoitti kaksi henkilöä – Vadim Budarov ja Roman Ivansky – oli tällä hetkellä saatavilla investointeihin. Sitten nämä finance tulevat eri tileille Kyproksen Offshore (Albany Invest, Mercyry Import Montego, Riversand Holding, ja muut), jotka sitten sijoittanut sen rekisteröity neljä Bermuda sijoitusrastoon (IPOC, Com Tel Itä-, Gamma Capital, Aproach Capital).

   Sieltä rahat palautettiin Venäjän investointiin televiestintä- ja IT-yrityksiin. Edellä mainityt varat toimitettiin toisistaan riippumattomiin rahalitoksiin ja investoida raha länsimaisten sijoituksina ja salata sen, että ne kaikki on vain yksi sijoittaja – Jeffrey Galmond. Joskus lisää Sharma, Venäjälle oli Bermudalta palautettava käteisvaroja ja siihen käytettiin Latvian yritys Dsson-Com tel ja IntercoLoan joita johti Galmodan toinen jäsen – Denis Fokin

   Cnews ru: Top Stories

  • välähti

   Tärkeät tietoliikenneverkot halutaan suomalaisomistukseen
   julkaistu eilen klo 17:23, päivitetty eilen klo 21:01

   Hallitus haluaa tärkeät puhelin- ja tietoverkot takaisin kotimaiseen omistukseen

   Hallitus kaavailee tietoliikenteen runkoverkon palauttamista suomalaisomistukseen. Miljardihanketta perustellaan sillä, että luotettava tietoliikenne- ja puhelinverkko on elintärkeä yhteiskunnan toiminnalle.

   YLE Uutisten tietojen mukaan hallitus pohtii mittavaa, jopa miljardiluokan hanketta yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja säätelevän tietoliikenteen runkoverkon saamiseksi suomalaisomistukseen.

   Mikäli verkot eivät toimi maan huoltovarmuus kärsii ja ongelmien vyyhti voi olla pitkäkin. Tämä koskee yhtä lailla normaali- kuin poikkeusoloja.

   Puolustusministeri Jyri Häkämies pitää kielen keskellä suuta salaisesta hankkeesta kysyttäessä.

   - Voisi sanoa näin, että globalisaation kiivaimpina vuosina kansallinen intressi ei ehkä ollut riittävästi esillä ja nyt on pohdittu miten tässä muuttuneessa tilanteessa intressit turvataan, Häkämies muotoilee.

   Verkko puhelinyhtiöiden hallussa
   Myös liikenne-ja viestintäministeriössä ollaan salaisesta hankeesta vaitonaisia, mutta yhteiskunnan haavoittuvuus verkkoyksikön päällikköä Juhapekka Ristolaa kyllä huolettaa.

   - Tämä epätoivottava kehä voi aiheuttaa sen, että pankkiautomaatit eivät toimi, rahaa ei ole nostettavissa, kauppojen maksuvarmistukset eivät toimi tai elintarvikkeiden jakeluun tulee ongelmia. Uhkakuvia on lukuisia, jos tietoverkot ja sähköt menevät samanaikaisesti poikki, Ristola sanoo.

   Tietoliikenteen runkoverkko on tällä hetkellä mm. TeliaSoneran, Elisan, DNA:n ja Finnetin omistuksessa. Laajimmat siivut verkosta ovat Elisalla ja pääosin ruotsalaisten omistamalla TeliaSoneralla.

   - Nämä verkon kriittiset kohdat ovat jo olemassa ja ne sijoittuvat Suomen alueelle. Sen tarkemmin en nyt lähde asiaa kommentoimaan, sanoo viestintäneuvos Juhapekka Ristola.

   Hallituksen suurhankkeella pyritään siis estämään ei-toivotut yritysvaltaukset. Samanlaiseen tilanteeseen jouduttiin viimeksi syksyllä, kun valtio kiirehti hankkimaan vaikeuksiin joutuneiden islantilaissijoittajien Elisa-osuudet, jotka uhkasivat siirtyä ulkomaille.

   - Televerkoilla on varsin keskeinen merkitys julkiselle hallinnolle ja erilaiselle viranomaistoiminnalle eli siinä mielessä asia on merkittävä, ministeri Häkämies katsoo.

   YLE Uutiset

   http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Yle Valtio haluaa keskeiset tietoverkot suomalaisille/1135250942329

   • hah-hah

    hallitushan sen entisen verkon lahjoitti ruotsalaisille.
    Soneran ja sitä edeltävän Telen ja Postin enimmäkseen valtion ja veronmaksajien varoilla vuosikymmenien aikana rakennettu infra annettiin ruotsalaisille lähes lahjaksi.
    Joutomaiden ja muutaman tontin myynti on arvoltaan promilleja tähänkin kupruun verrattuna.


   • hoh hoh hoo
    hah-hah kirjoitti:

    hallitushan sen entisen verkon lahjoitti ruotsalaisille.
    Soneran ja sitä edeltävän Telen ja Postin enimmäkseen valtion ja veronmaksajien varoilla vuosikymmenien aikana rakennettu infra annettiin ruotsalaisille lähes lahjaksi.
    Joutomaiden ja muutaman tontin myynti on arvoltaan promilleja tähänkin kupruun verrattuna.

    Taisivat myydät Kemiran lannoiteteollisuuden Norjaan.


   • Piispaska
    hah-hah kirjoitti:

    hallitushan sen entisen verkon lahjoitti ruotsalaisille.
    Soneran ja sitä edeltävän Telen ja Postin enimmäkseen valtion ja veronmaksajien varoilla vuosikymmenien aikana rakennettu infra annettiin ruotsalaisille lähes lahjaksi.
    Joutomaiden ja muutaman tontin myynti on arvoltaan promilleja tähänkin kupruun verrattuna.

    Heinonen Lipposen hallituksesta lahjoitti yli 3 miljardia euroa saksalaisille UMTS-rahaa.


   • Soklit ym.
    hoh hoh hoo kirjoitti:

    Taisivat myydät Kemiran lannoiteteollisuuden Norjaan.

    " Taisivat myydät Kemiran lannoiteteollisuuden Norjaan. "

    Siinä kaupassa meni Suomen fosforikaivokset - KANSALLISOMAISUUTEMME.


   • Juntti Einari
    hoh hoh hoo kirjoitti:

    Taisivat myydät Kemiran lannoiteteollisuuden Norjaan.

    Myi aikanaan osuutensa Keski-Suomen Valosta.


  • IPOC

   Yleviä mielipiteitä, mutta niitä ei ole tarkoituskaan toteuttaa. Lepikkoon menee koko Kepu ja papparaisineen. Ei ainakaan Helsingin ja suurten kaupunkien valtiaaksi näillä opeilla.

   • Suomen valtio

    Lehdistötiedote TeliaSonera
    9.3.2005

    MegaFonin osakkeenomistajat yhtenäisinä osakassopimuksen takana

    Venäläisen matkaviestinoperaattori MegaFonin pääosakkeenomistajat TeliaSonera,
    TelecomInvest (”TCI”) ja IPOC International Growth Fund Limited (”IPOC”) ilmoittivat tänään
    allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka tarkoitus on vahvistaa osakkeenomistajien välisiä
    suhteita ja selventää MegaFonin hallintoa ja toimintaa.
    Sopimuksen pääkohtia ovat mm. seuraavat:
    • TeliaSonera, TCI ja IPOC vahvistavat sitoutuvansa olemassa olevaan, juridisesti sitovaan
    osakassopimukseen, joka säätelee osapuolten välisiä suhteita ja takaa MegaFonin
    riippumattomuuden. Osakassopimus estää nimenomaisesti suoraa tai epäsuoraa kilpailijaa,
    kuten Alfa-konsernia, omistamasta osuutta MegaFonista. Osapuolet pyrkivät siksi, MegaFonin
    parasta tavoitellen, aikaansaamaan ratkaisun käynnissä olevaan kiistaan koskien Alfan
    vaadetta, jonka mukaan sille kuuluisi osuus MegaFonista.
    • Osapuolet tunnustavat MegaFonin olemassa olevan osakassopimuksen pätevyyden ja
    sitovuuden ja tuomitsevat Alfa-konsernin yritykset kiistää osakassopimuksen sitovuus Khanti-
    Mansiskin tuomioistuimessa Siperiassa esitetyillä vaateilla. Osakkeenomistajat vaativat Alfaa
    luopumaan tästä kanteesta.
    • TeliaSonera, TCI ja IPOC pyrkivät aktiivisesti saamaan MegaFonin listatuksi pörssiin heti, kun
    kiista Alfa-konsernin kanssa on ratkaistu.
    • Ottaen huomioon osakkeenomistajien yhteisen kannan ja MegaFonin tilanteen vakauttamisen
    IPOC ja TCI luopuvat Tukholmassa käynnissä olevassa välimiesmenettelyssä esitetyistä
    vaateistaan TeliaSoneraa kohtaan.
    • TeliaSonera osallistuu jatkossa yhä enemmän MegaFonin toiminnan kehittämiseen nimittämällä
    yhtiön sisään TeliaSoneran henkilön. Näin varmistetaan, että MegaFon hyötyy jatkossakin
    TeliaSoneran teletoimintaan ja palvelukehitykseen liittyvästä osaamisesta ja
    asiantuntemuksesta.
    "Tällä sopimuksella, joka koskee tiettyjä perusperiaatteita ja sitoutumistamme osakassopimukseen, on
    tärkeä merkitys MegaFonin vakaudelle ja päivittäiselle toiminnalle. Uskomme Megafonin listautumisen
    olevan oikea etenemistapa, jotta TeliaSoneran osakkeenomistajat saavat maksimoitua omistuksensa
    arvon", sanoo TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igel.
    IPOC Capital Partnersin omistaja Jeff Galmond toteaa: "Tänään solmittu sopimus auttaa meitä
    varmistamaan, että MegaFonin johto ja osakkeenomistajat keskittyvät täysin siihen, että MegaFonista
    rakennetaan vahva kilpailija Venäjän matkaviestinmarkkinoille. MegaFonin osakkeenomistajat ovat nyt
    yhtenäisinä olemassa olevan osakassopimuksen takana, ja tämä sopimus kieltää kilpailijoita ostamasta
    osuutta MegaFonista. Alfan on aika hyväksyä osakassopimuksen kiistämätön pätevyys."
    _____________________________________________
    Lisätietoja lehdistölle antaa:
    TeliaSoneran lehdistöpalvelu, 46-8-713 58 30
    IPOCin lehdistötiedottaja Gregor Mackay, 44-(0)20-74 00 44 80

    http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/05/67/4E/wkr0001.pdf


   • äänitorvi
    Suomen valtio kirjoitti:

    Lehdistötiedote TeliaSonera
    9.3.2005

    MegaFonin osakkeenomistajat yhtenäisinä osakassopimuksen takana

    Venäläisen matkaviestinoperaattori MegaFonin pääosakkeenomistajat TeliaSonera,
    TelecomInvest (”TCI”) ja IPOC International Growth Fund Limited (”IPOC”) ilmoittivat tänään
    allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka tarkoitus on vahvistaa osakkeenomistajien välisiä
    suhteita ja selventää MegaFonin hallintoa ja toimintaa.
    Sopimuksen pääkohtia ovat mm. seuraavat:
    • TeliaSonera, TCI ja IPOC vahvistavat sitoutuvansa olemassa olevaan, juridisesti sitovaan
    osakassopimukseen, joka säätelee osapuolten välisiä suhteita ja takaa MegaFonin
    riippumattomuuden. Osakassopimus estää nimenomaisesti suoraa tai epäsuoraa kilpailijaa,
    kuten Alfa-konsernia, omistamasta osuutta MegaFonista. Osapuolet pyrkivät siksi, MegaFonin
    parasta tavoitellen, aikaansaamaan ratkaisun käynnissä olevaan kiistaan koskien Alfan
    vaadetta, jonka mukaan sille kuuluisi osuus MegaFonista.
    • Osapuolet tunnustavat MegaFonin olemassa olevan osakassopimuksen pätevyyden ja
    sitovuuden ja tuomitsevat Alfa-konsernin yritykset kiistää osakassopimuksen sitovuus Khanti-
    Mansiskin tuomioistuimessa Siperiassa esitetyillä vaateilla. Osakkeenomistajat vaativat Alfaa
    luopumaan tästä kanteesta.
    • TeliaSonera, TCI ja IPOC pyrkivät aktiivisesti saamaan MegaFonin listatuksi pörssiin heti, kun
    kiista Alfa-konsernin kanssa on ratkaistu.
    • Ottaen huomioon osakkeenomistajien yhteisen kannan ja MegaFonin tilanteen vakauttamisen
    IPOC ja TCI luopuvat Tukholmassa käynnissä olevassa välimiesmenettelyssä esitetyistä
    vaateistaan TeliaSoneraa kohtaan.
    • TeliaSonera osallistuu jatkossa yhä enemmän MegaFonin toiminnan kehittämiseen nimittämällä
    yhtiön sisään TeliaSoneran henkilön. Näin varmistetaan, että MegaFon hyötyy jatkossakin
    TeliaSoneran teletoimintaan ja palvelukehitykseen liittyvästä osaamisesta ja
    asiantuntemuksesta.
    "Tällä sopimuksella, joka koskee tiettyjä perusperiaatteita ja sitoutumistamme osakassopimukseen, on
    tärkeä merkitys MegaFonin vakaudelle ja päivittäiselle toiminnalle. Uskomme Megafonin listautumisen
    olevan oikea etenemistapa, jotta TeliaSoneran osakkeenomistajat saavat maksimoitua omistuksensa
    arvon", sanoo TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igel.
    IPOC Capital Partnersin omistaja Jeff Galmond toteaa: "Tänään solmittu sopimus auttaa meitä
    varmistamaan, että MegaFonin johto ja osakkeenomistajat keskittyvät täysin siihen, että MegaFonista
    rakennetaan vahva kilpailija Venäjän matkaviestinmarkkinoille. MegaFonin osakkeenomistajat ovat nyt
    yhtenäisinä olemassa olevan osakassopimuksen takana, ja tämä sopimus kieltää kilpailijoita ostamasta
    osuutta MegaFonista. Alfan on aika hyväksyä osakassopimuksen kiistämätön pätevyys."
    _____________________________________________
    Lisätietoja lehdistölle antaa:
    TeliaSoneran lehdistöpalvelu, 46-8-713 58 30
    IPOCin lehdistötiedottaja Gregor Mackay, 44-(0)20-74 00 44 80

    http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/05/67/4E/wkr0001.pdf

    Suomen liiketoimintakulttuuri ja hallintotapa ovat lähempänä venäjän oligarkista kuin Pohjoismaista.

    Wahlroosin puheet tyrmistyttävät Ruotsissa
    Marja Airio / Lehtikuva

    Nordean bonukset kiihdyttävät tunteita Ruotsissa. Ministeri Mats Odell on täysin eri mieltä Sammon hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin kanssa bonuksista, joita Wahlroos pitää vaatimattomina.

    Ruotsissa ihmetellään Sammon hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin kommentteja Nordean bonuksista. Wahlroosin mielestä Nordean suunnittelemat 2,8 miljardin kruunun bonukset viime vuodelta ovat vaatimattomat. Sampo on Nordean suurin omistaja.

    Toiseksi suurimman omistajan, Ruotsin valtion edustaja on täysin toista mieltä.

    – Se erittäin suuri summa. Vaikka Nordea on suurempi kuin kolme muuta suurpankkia yhteensä ja tekee 30 miljardin voittoa, se on erittäin paljon rahaa, rahoitusmarkkinoista vastaava ministeri Mats Odell sanoi E24-verkkolehdelle.

    Odellin mukaan Wahlroosin on vaikea saada vastakaikua bonuspuheilleen kansan syviltä riveiltä Ruotsissa. Odell pitää Wahlroosin kannanottoja yhtenä esimerkkinä siitä, että bisneskulttuurit ovat Suomessa ja Ruotsissa erilaiset.

    – Tämä kuvastaa sitä moninaisuutta, jota Pohjolassa on. Sama pätee Telia Soneraan, jossa käyn samanlaista keskustelua suomalaisten kollegojeni kanssa.

    Viime vuoden Nordean yhtiökokouksessa Sampo ja Ruotsin valtio kiistelivät bonuksista. Odell uskoo, että Wahlroos on puheillaan aloittanut tulevan yhtiökokouksen valmistelun.

    http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/01/28/wahlroosin-puheet-tyrmistyttavat-ruotsissa/20101389/12


   • TERVEISIÄ
    Suomen valtio kirjoitti:

    Lehdistötiedote TeliaSonera
    9.3.2005

    MegaFonin osakkeenomistajat yhtenäisinä osakassopimuksen takana

    Venäläisen matkaviestinoperaattori MegaFonin pääosakkeenomistajat TeliaSonera,
    TelecomInvest (”TCI”) ja IPOC International Growth Fund Limited (”IPOC”) ilmoittivat tänään
    allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka tarkoitus on vahvistaa osakkeenomistajien välisiä
    suhteita ja selventää MegaFonin hallintoa ja toimintaa.
    Sopimuksen pääkohtia ovat mm. seuraavat:
    • TeliaSonera, TCI ja IPOC vahvistavat sitoutuvansa olemassa olevaan, juridisesti sitovaan
    osakassopimukseen, joka säätelee osapuolten välisiä suhteita ja takaa MegaFonin
    riippumattomuuden. Osakassopimus estää nimenomaisesti suoraa tai epäsuoraa kilpailijaa,
    kuten Alfa-konsernia, omistamasta osuutta MegaFonista. Osapuolet pyrkivät siksi, MegaFonin
    parasta tavoitellen, aikaansaamaan ratkaisun käynnissä olevaan kiistaan koskien Alfan
    vaadetta, jonka mukaan sille kuuluisi osuus MegaFonista.
    • Osapuolet tunnustavat MegaFonin olemassa olevan osakassopimuksen pätevyyden ja
    sitovuuden ja tuomitsevat Alfa-konsernin yritykset kiistää osakassopimuksen sitovuus Khanti-
    Mansiskin tuomioistuimessa Siperiassa esitetyillä vaateilla. Osakkeenomistajat vaativat Alfaa
    luopumaan tästä kanteesta.
    • TeliaSonera, TCI ja IPOC pyrkivät aktiivisesti saamaan MegaFonin listatuksi pörssiin heti, kun
    kiista Alfa-konsernin kanssa on ratkaistu.
    • Ottaen huomioon osakkeenomistajien yhteisen kannan ja MegaFonin tilanteen vakauttamisen
    IPOC ja TCI luopuvat Tukholmassa käynnissä olevassa välimiesmenettelyssä esitetyistä
    vaateistaan TeliaSoneraa kohtaan.
    • TeliaSonera osallistuu jatkossa yhä enemmän MegaFonin toiminnan kehittämiseen nimittämällä
    yhtiön sisään TeliaSoneran henkilön. Näin varmistetaan, että MegaFon hyötyy jatkossakin
    TeliaSoneran teletoimintaan ja palvelukehitykseen liittyvästä osaamisesta ja
    asiantuntemuksesta.
    "Tällä sopimuksella, joka koskee tiettyjä perusperiaatteita ja sitoutumistamme osakassopimukseen, on
    tärkeä merkitys MegaFonin vakaudelle ja päivittäiselle toiminnalle. Uskomme Megafonin listautumisen
    olevan oikea etenemistapa, jotta TeliaSoneran osakkeenomistajat saavat maksimoitua omistuksensa
    arvon", sanoo TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igel.
    IPOC Capital Partnersin omistaja Jeff Galmond toteaa: "Tänään solmittu sopimus auttaa meitä
    varmistamaan, että MegaFonin johto ja osakkeenomistajat keskittyvät täysin siihen, että MegaFonista
    rakennetaan vahva kilpailija Venäjän matkaviestinmarkkinoille. MegaFonin osakkeenomistajat ovat nyt
    yhtenäisinä olemassa olevan osakassopimuksen takana, ja tämä sopimus kieltää kilpailijoita ostamasta
    osuutta MegaFonista. Alfan on aika hyväksyä osakassopimuksen kiistämätön pätevyys."
    _____________________________________________
    Lisätietoja lehdistölle antaa:
    TeliaSoneran lehdistöpalvelu, 46-8-713 58 30
    IPOCin lehdistötiedottaja Gregor Mackay, 44-(0)20-74 00 44 80

    http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/05/67/4E/wkr0001.pdf

    JA TURPIIN TULEE JÄLLEEN PIETARIN VIESTIMIEHILTÄ

    TeliaSonera on jälleen vaikeuksissa Venäjällä

    Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

    TeliaSoneran ja Alfa Groupin yhteisyritys on joutunut vastatuuleen Venäjällä, kun maan viestintäministeriö havittelee Megafon-operaattoria omistukseensa.

    Perttu Pitkänen
    9.2.2010 11:29

    TeliaSonera sekä venäläinen sijoittajaryhmä Alfa Group ovat perustamassa yhteisyritystä, joka on tarkoitus listata New Yorkin pörssiin.

    TeliaSonera ja Alfa Group aikovat yhdistää yhteisyritykseen omistuksensa sekä turkkilaisessa Turkcell-operaattorissa että Venäjän kolmanneksi suurimmassa Megafon-mobiilioperaattorissa. TeliaSonera ja Alfa Group omistaisivat yhtä suuret osuuden yhteisyrityksestä.

    Venäjä viestintäministeriö on kuitenkin noussut vastarintaan.

    Maan telealasta vastaavan ministeriön mukaan hanke antaisi ulkopuolisille sijoittajille hallintavallan yrityksessä, jolla on Venäjälle strategista merkitystä, kertoo sanomalehti Financial Times.

    Lehden haastattelema VTB Capital -sijoitusyhtiön analyytikko Viktor Klimovich pitää tärkeimpänä syynä sitä, että maan hallitus haluaa tehdä Megafonista osan valtionyhtiötä. Ministeriö on kiinnostunut yhdistämään mobiilioperaattori Megafonin valtion omistamaan kiinteiden linjojen operaattoriin Rostelekomiin.

    Ministeriö vastustaa myös Alfa Groupin samankaltaista hanketta norjalaisen Telenor -operaattorin kanssa. Yhtiöt aikovat viisivuotisen kiistan päätteeksi yhdistää omistuksensa Venäjän toiseksi suurimmasta Vimpelcom-operaattorista.

    TeliaSoneran ja AlfaGroupin hanke etenee hitaasti myös Turkissa, sillä oikeudenkäynti Turkcellin omistuksesta yhtiön kolmannen omistajan, turkkilaisen miljardöörin Mehmet Emin Karahmehmetin kanssa on vielä kesken.

    Yhteisyrityksen perustamiseen voi mennä vielä pari vuotta, kertoi TeliaSoneran edustaja Financial Timesille.

    http://www.itviikko.fi/talous/2010/02/09/teliasonera-on-jalleen-vaikeuksissa-venajalla/20101981/7


   • IPOC
    TERVEISIÄ kirjoitti:

    JA TURPIIN TULEE JÄLLEEN PIETARIN VIESTIMIEHILTÄ

    TeliaSonera on jälleen vaikeuksissa Venäjällä

    Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

    TeliaSoneran ja Alfa Groupin yhteisyritys on joutunut vastatuuleen Venäjällä, kun maan viestintäministeriö havittelee Megafon-operaattoria omistukseensa.

    Perttu Pitkänen
    9.2.2010 11:29

    TeliaSonera sekä venäläinen sijoittajaryhmä Alfa Group ovat perustamassa yhteisyritystä, joka on tarkoitus listata New Yorkin pörssiin.

    TeliaSonera ja Alfa Group aikovat yhdistää yhteisyritykseen omistuksensa sekä turkkilaisessa Turkcell-operaattorissa että Venäjän kolmanneksi suurimmassa Megafon-mobiilioperaattorissa. TeliaSonera ja Alfa Group omistaisivat yhtä suuret osuuden yhteisyrityksestä.

    Venäjä viestintäministeriö on kuitenkin noussut vastarintaan.

    Maan telealasta vastaavan ministeriön mukaan hanke antaisi ulkopuolisille sijoittajille hallintavallan yrityksessä, jolla on Venäjälle strategista merkitystä, kertoo sanomalehti Financial Times.

    Lehden haastattelema VTB Capital -sijoitusyhtiön analyytikko Viktor Klimovich pitää tärkeimpänä syynä sitä, että maan hallitus haluaa tehdä Megafonista osan valtionyhtiötä. Ministeriö on kiinnostunut yhdistämään mobiilioperaattori Megafonin valtion omistamaan kiinteiden linjojen operaattoriin Rostelekomiin.

    Ministeriö vastustaa myös Alfa Groupin samankaltaista hanketta norjalaisen Telenor -operaattorin kanssa. Yhtiöt aikovat viisivuotisen kiistan päätteeksi yhdistää omistuksensa Venäjän toiseksi suurimmasta Vimpelcom-operaattorista.

    TeliaSoneran ja AlfaGroupin hanke etenee hitaasti myös Turkissa, sillä oikeudenkäynti Turkcellin omistuksesta yhtiön kolmannen omistajan, turkkilaisen miljardöörin Mehmet Emin Karahmehmetin kanssa on vielä kesken.

    Yhteisyrityksen perustamiseen voi mennä vielä pari vuotta, kertoi TeliaSoneran edustaja Financial Timesille.

    http://www.itviikko.fi/talous/2010/02/09/teliasonera-on-jalleen-vaikeuksissa-venajalla/20101981/7

    Onkohan nämä Pekkarisen IPOC rahastoyhtiöistä TeliaSoneran varoittelu myös "Tsoukki"?


   • Pelle no 1
    IPOC kirjoitti:

    Onkohan nämä Pekkarisen IPOC rahastoyhtiöistä TeliaSoneran varoittelu myös "Tsoukki"?

    Pekkarinen puhelee sen mukaan, ketä on kuulemassa. Nyt ei tiennyt, että oli myös tiedottajia, niin piti perua puheitaa. Tosi pelle.

    Pekkarinen perui puheitaan
    julkaistu 09.06. klo 15:24, päivitetty 10.06. klo 09:14

    Kuva: YLE
    Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ei asetu biodiesellaitoksen sijoituksessa sen paremmin Kemin kuin Äänekoskenkaan puolelle. Eilen Pekkarinen sanoi Keski-Suomen maakuntavaltuustossa, että Äänekoskella on parempi työvoiman saatavuus kuin Kemillä.

    Pekkarinen totesi tänään YLE Perämeren haastattelussa, ettei hän tiennyt tiedotusvälineiden olevan paikalla maakuntavaltuuston eilisessä kokouksessa.

    Pekkarinen on myös sitä mieltä, että Äänekoskella ongelmaksi biodiesel-tehtaan sijaintipaikkana voi tulla puun ja turpeen saanti. Laitosinvestointi on hinnaltaan useita satoja miljoonia euroja.

    YLE Keski-Suomi


  • viisumit Venäjällä

   Suomen Ulkoministeriö ulkoistaa Venäjällä Suomen viisumien myöntämisen venäläiselle hämäräyhtiölle, joka on rekisteröity veroparatiisiin Brittiläiselle Neitsyt saarille. Ulkoministerio, luuli sopineensa asiasta Intialaisen yhtiön kanssa, mutta eipä ministeriön herrat tienneet kenen kanssa sopimuksia tekivät.

   Tsuhnaa tass hönötettiin.

   Suomalaisviisumit Venäjällä hämäräyhtiölle?

   Maanantai 20.09.2010 klo 16:18 28 kommenttia

   UM:n päätös merkitsee 16,8 miljoonan euron tulonsiirtoa.

   Suomen viisumipalveluja Moskovassa hoitaa tästä lähtien yritys, jonka omistajat löytyvät Brittiläisiltä Neitsytsaarilta ja Kyprokselta. Venäjän verottajalta saatujen tietojen mukaan Suomen viisumipalvelujen hoitaja Moskovassa ei olekaan intialainen VFS Global-yritys, vaan Venäjällä rekisteröity OOO Navigator-yhtiö.

   Sen omistajina on kaksi Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröityä yhtiötä ja kaksi Kyprokselle rekisteröityä yritystä. Kysymys on niin kutsuista off-shoreyhtiöistä, jotka toimivat veroparatiiseissa.

   Moskovassa toimivia matkatoimistoja ihmetyttää, että Suomen ulkoministeriö on antanut tuottoisan liiketoiminnan näin epämääräiselle yhtiölle. Suomen Moskovan konsulaatti on vuosittain myöntänyt 200 000 viisumia. Kun uuden välikäden käsittelymaksu on 21 euroa merkitsee tämä 4,2 miljoonaa tulonsiirtoa OOO Navigator-yhtiölle ja sen verokeitaisiin rekisteröidyille omistajille.

   Ulkoministeriö suunnittelee TV1:n uutisten mukaan myös Pietarin konsulaatin viisumien jaossa saman välikäden käyttöä eli Suomen viisumikeskuksen perustamista ensi keväänä Pietariin.

   Pietarin konsulaatti on vuosittain myöntänyt 600 000 viisumia. Kun välikäsi saa jokaisesta viisumista 21 euron palkkion, merkitsee se peräti 12,6 miljoonan euron tuloja.

   Tämä 21 euron lisämaksu on jo hermostuttanut venäläismatkailijat ja matkatoimistot. Kun uudistus tulee keväällä koskemaan myös Pietarin konsulaattia, Venäjällä arvioidaan, että matkailijavirta Pietarin alueelta tulee merkittävästi vähentymään ja se näkyy rajan tällä puolella erityisesti Lappeenrannassa , Kotkassa ja Kouvolassa mutta myös muuallakin.

   Uudistus on saanut myös Suomen matkailuelinkeinon varpailleen. Suomen matkailualan liitossa, SMALissa asiaa on pohdittu jo useissa palavereissa. SMAL ja hotellien edustajat tapaavat huomenna tiistaina ulkoministeriössä viisumiasioita hoitavia virkamiehiä.

   Lue aiheesta lisää Kauppalehden verkosta.

   Veijo Sahiluoma
   veijo.sahiluoma@kauppalehti.fi
   358-10-665 101

   http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20100919643

   • mitenkähän on?

    Mikähän se semmoinen "OOO Navigator" yhtiö Venäjällä on. Google kertoi tämmöistä.

    Jos se yhtiö sattuisi olemaan vaikka tämä - mene ja tiedä - niin kyllähän se varmaan täyttelee rahtitavarakirjoja, tulliselvityksiä ja "proforma in voiceja" isoja määriä autokuljetusten ohella.

    Josko täyttelisi ja myöntäisi nyt myös viisumitkin Suomeen???
    Voisi vielä tarjota vaikka konttikuljetuksen matkustajille Suomeen.

    Oikein "YLEISVENÄLÄISTÄ DEKLARAATTIA" tarjolla

    Heidän esite:

    "Holdingin palvelut Venäjällä

    CCS OY on VENTA GROUPIN liikeyhtymän tytäryhtiö, sen vuoksi me olemme valmis tarjoa teille samanlaisia palveluita sekä Suomessa että Venäjällä.

    VENTA on venäjän logistiikan alan johtoyritys

    VENTAN liikeyhtymään kuuluvat seuraavat liikkeet:

    * OOO ”NAVIGATOR” – AUTOKULJETUKSET
    * OOO ”AVELANA-LOGISTICS” - LAIVA-, JA MULTIMODALKULJETUKSET
    * OOO ”AVIATRAST” - LENTOKULJETUKSET
    * OOO ”VENTA-TERMINAALI” – TULLIVARASTO

    OOO ”NAVIGATOR”

    Yhtiöllä on autokuljetus-alan osaamista vuodesta 1997 saakka. Vuonna 2006 liike on liitetty ”YLEISVENÄLÄISEEN DEKLARANTTIYTHTYMÄÄN VENTAAN”

    Liikkeen päämarkkina-alueet ovat Suomi, Itämeren alue ja Venäjä sekä muut Euroopan maat.

    http://www.ccs.fi/services/holding_serv/


   • hur lum hei
    mitenkähän on? kirjoitti:

    Mikähän se semmoinen "OOO Navigator" yhtiö Venäjällä on. Google kertoi tämmöistä.

    Jos se yhtiö sattuisi olemaan vaikka tämä - mene ja tiedä - niin kyllähän se varmaan täyttelee rahtitavarakirjoja, tulliselvityksiä ja "proforma in voiceja" isoja määriä autokuljetusten ohella.

    Josko täyttelisi ja myöntäisi nyt myös viisumitkin Suomeen???
    Voisi vielä tarjota vaikka konttikuljetuksen matkustajille Suomeen.

    Oikein "YLEISVENÄLÄISTÄ DEKLARAATTIA" tarjolla

    Heidän esite:

    "Holdingin palvelut Venäjällä

    CCS OY on VENTA GROUPIN liikeyhtymän tytäryhtiö, sen vuoksi me olemme valmis tarjoa teille samanlaisia palveluita sekä Suomessa että Venäjällä.

    VENTA on venäjän logistiikan alan johtoyritys

    VENTAN liikeyhtymään kuuluvat seuraavat liikkeet:

    * OOO ”NAVIGATOR” – AUTOKULJETUKSET
    * OOO ”AVELANA-LOGISTICS” - LAIVA-, JA MULTIMODALKULJETUKSET
    * OOO ”AVIATRAST” - LENTOKULJETUKSET
    * OOO ”VENTA-TERMINAALI” – TULLIVARASTO

    OOO ”NAVIGATOR”

    Yhtiöllä on autokuljetus-alan osaamista vuodesta 1997 saakka. Vuonna 2006 liike on liitetty ”YLEISVENÄLÄISEEN DEKLARANTTIYTHTYMÄÄN VENTAAN”

    Liikkeen päämarkkina-alueet ovat Suomi, Itämeren alue ja Venäjä sekä muut Euroopan maat.

    http://www.ccs.fi/services/holding_serv/

    Tämä on nyt varmaan sellainen innovatiivinen ratkaisu Venäjän vaatimkseen Suomeen matkustamisessa ilman viisumia. Kun viisumivapaus ei nyt oikein vielä sovi, niin matkustelkoot Venäläiset Suomessa ja muualla EU:ssa itse itselleen myöntämillä Suomen viisumeilla.

    Seuraavaksi varmaan ministerit ja fiskaalit keksivät ulkoistaa Suomen puollustuksen Venäjän armeijalle.


   • kumipäiden maa

    Harmaa talous ja veroparatiisiyhtiöt ovat Suomen valtiojohdon ja huippupoliitikkojen suojeluksessa ja erityisesti venäläisten käyttämä. Suomi on heille jopa parempi maa harmaan talouden osalta kuin yleisesti tunnetut veroparatiisit Caribianmerellä.

    Hirvonen: Kolme konstia harmaan talouden kitkemiseen

    Perjantai 12.11.2010 klo 18:24 17 kommenttia

    Harmaan talouden kitkemiseen ehdotetaan monia konsteja.

    Harmaata taloutta tutkinut Markku Hirvonen antaa valiovarainministeri Jyrki Kataiselle kolme neuvoa harmaan talouden kitkemiseksi.

    Hirvonen antaa palautetta Kataisen Kauppalehdessä perjantaina esittämistä keinoista verkkosanomalehti Uudessa Suomessa. Verorötöksien tutkijana tutuksi tullut Hirvonen kiittelee hallituksen toimia, mutta pitää niitä riittämättöminä.

    Uuden Suomen haastattelema Hirvonen antaa Kataiselle kolme teesiä.

    Niistä ykkönen on tilaajavastuulain ottaminen todelliseen käyttöön.

    Toiseksi hän nimeää ulkomaille rekisteröityjen yritysten ja sen työntekijöiden saattaminen verovelvollisiksi Suomessa, kun ne ovat toimineet maassa 6-12 kuukautta.

    Hirvosen Uudessa Suomessa esittämä kolmas konsti on hallintarekistereiden avaamisen läpinäkyvimmiksi. Hän ihmettelee, miten esimerkiksis Isoon-Britanniaan maksetaan enemmän osinkoja kuin siellä on suomalaisilla yrityksillä brittiläisiä omistajia.

    Kauppalehti

    http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20101144943


   • Kurssilainen
    kumipäiden maa kirjoitti:

    Harmaa talous ja veroparatiisiyhtiöt ovat Suomen valtiojohdon ja huippupoliitikkojen suojeluksessa ja erityisesti venäläisten käyttämä. Suomi on heille jopa parempi maa harmaan talouden osalta kuin yleisesti tunnetut veroparatiisit Caribianmerellä.

    Hirvonen: Kolme konstia harmaan talouden kitkemiseen

    Perjantai 12.11.2010 klo 18:24 17 kommenttia

    Harmaan talouden kitkemiseen ehdotetaan monia konsteja.

    Harmaata taloutta tutkinut Markku Hirvonen antaa valiovarainministeri Jyrki Kataiselle kolme neuvoa harmaan talouden kitkemiseksi.

    Hirvonen antaa palautetta Kataisen Kauppalehdessä perjantaina esittämistä keinoista verkkosanomalehti Uudessa Suomessa. Verorötöksien tutkijana tutuksi tullut Hirvonen kiittelee hallituksen toimia, mutta pitää niitä riittämättöminä.

    Uuden Suomen haastattelema Hirvonen antaa Kataiselle kolme teesiä.

    Niistä ykkönen on tilaajavastuulain ottaminen todelliseen käyttöön.

    Toiseksi hän nimeää ulkomaille rekisteröityjen yritysten ja sen työntekijöiden saattaminen verovelvollisiksi Suomessa, kun ne ovat toimineet maassa 6-12 kuukautta.

    Hirvosen Uudessa Suomessa esittämä kolmas konsti on hallintarekistereiden avaamisen läpinäkyvimmiksi. Hän ihmettelee, miten esimerkiksis Isoon-Britanniaan maksetaan enemmän osinkoja kuin siellä on suomalaisilla yrityksillä brittiläisiä omistajia.

    Kauppalehti

    http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20101144943

    Onko Saarijävelle perustettu poliisin erikoisyksikkö tutkimaan paikallista ja kansainvälistä rahanpesua? Siinä sitä riittääkin tutkimista. Vaatii erityisosaamista, joka johtaa paikallisen kansalaisopiston opintokurssien uudelleen muokkaamiseen. Ymmärrykseni mukaan opettaja löytyy omalta kylältä.


   • venäjän liikemiehet
    kumipäiden maa kirjoitti:

    Harmaa talous ja veroparatiisiyhtiöt ovat Suomen valtiojohdon ja huippupoliitikkojen suojeluksessa ja erityisesti venäläisten käyttämä. Suomi on heille jopa parempi maa harmaan talouden osalta kuin yleisesti tunnetut veroparatiisit Caribianmerellä.

    Hirvonen: Kolme konstia harmaan talouden kitkemiseen

    Perjantai 12.11.2010 klo 18:24 17 kommenttia

    Harmaan talouden kitkemiseen ehdotetaan monia konsteja.

    Harmaata taloutta tutkinut Markku Hirvonen antaa valiovarainministeri Jyrki Kataiselle kolme neuvoa harmaan talouden kitkemiseksi.

    Hirvonen antaa palautetta Kataisen Kauppalehdessä perjantaina esittämistä keinoista verkkosanomalehti Uudessa Suomessa. Verorötöksien tutkijana tutuksi tullut Hirvonen kiittelee hallituksen toimia, mutta pitää niitä riittämättöminä.

    Uuden Suomen haastattelema Hirvonen antaa Kataiselle kolme teesiä.

    Niistä ykkönen on tilaajavastuulain ottaminen todelliseen käyttöön.

    Toiseksi hän nimeää ulkomaille rekisteröityjen yritysten ja sen työntekijöiden saattaminen verovelvollisiksi Suomessa, kun ne ovat toimineet maassa 6-12 kuukautta.

    Hirvosen Uudessa Suomessa esittämä kolmas konsti on hallintarekistereiden avaamisen läpinäkyvimmiksi. Hän ihmettelee, miten esimerkiksis Isoon-Britanniaan maksetaan enemmän osinkoja kuin siellä on suomalaisilla yrityksillä brittiläisiä omistajia.

    Kauppalehti

    http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20101144943

    Mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe myös Saarijärvellä ja Jyväskylässä. Tulee uusintana. Katsokaahan kun mafiosot itse kertovat venäjän liike-elämästä ja valtion hallinnosta. Voi katsoa myös oheisen linkin kautta netistä.

    Suomessakin he voivat toimia suomalaisten vastaavien liikemiesten ja korkean tason poliittisen tason suosiollisella avustuksella. Ei onnistuisi niin sujuvasti muuten. Sanotaan, että "pitää ymmärtää venäläisiä liiketapoja"

    Sunnuntaina 14.11.2010 klo 17.15
    VANKILASTA VALTAAN

    Venäjän alamaailman pomot kertovat nousustaan vankiloista
    yhteiskunnan eliittiin.

    http://areena.yle.fi/video/1434578


   • Tsuhnat
    venäjän liikemiehet kirjoitti:

    Mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe myös Saarijärvellä ja Jyväskylässä. Tulee uusintana. Katsokaahan kun mafiosot itse kertovat venäjän liike-elämästä ja valtion hallinnosta. Voi katsoa myös oheisen linkin kautta netistä.

    Suomessakin he voivat toimia suomalaisten vastaavien liikemiesten ja korkean tason poliittisen tason suosiollisella avustuksella. Ei onnistuisi niin sujuvasti muuten. Sanotaan, että "pitää ymmärtää venäläisiä liiketapoja"

    Sunnuntaina 14.11.2010 klo 17.15
    VANKILASTA VALTAAN

    Venäjän alamaailman pomot kertovat nousustaan vankiloista
    yhteiskunnan eliittiin.

    http://areena.yle.fi/video/1434578

    Viro, Suomen Sisiliako?
    2.9.2010 6.46 | irmataavela | Yleinen

    Uutiset ovat pauhanneet harmaasta taloudesta ja maan hallitus luvannut puuttua siihen. Vaikka tuli Shakki ja Matti, niin Jykän velat vaan tuppaavat muuttumaan jonkin ajan kuluessa saataviksi. Ennen seuraavaa hallitusta ei luvassa ole muuta kuin kosmeettista jesseilyä.

    Yle kertoi miten Virossa rekisteröidyissä yrityksissä on jopa 16 000 suomalaisen henkkarit. Yritykset on perustettu pääasiassa verojen ja maksujen kiertämistä varten. Monillako näistä yrittäjistä on liiketoimintakielto tms. suomessa? Kokoomuksen veljenpojat olisivat voineet aloittaa naapureilleen isottelunsa tästä asiasta Viron ja EU:n kanssa. Vapaus tuo vastuuta, eritoten kaupassa, josta sitä ei aina löydä.

    Suomessa lasketaan menetettävän vuosittain arviolta 4 miljardin euron tulot (vrt. kuntien velat yht. 10 mrd.) kuutamourakoitsijoiden toimesta. Rinnalla toimii sentään vielä hyviä ja suoraselkäisiäkin yrittäjiä, vaikka koko touhu todella tylsästi vääristää kilpailua. Ulkomaisen työvoiman oikeuksia poljetaan siinä kuin kotomaistenkin. Ainakin siellä minne ay-liikkeen aurinko ei paista. On otettava tai jätettävä.

    Mikäli asialle halutaan jotakin tehdä, pitää reilun pelin säännöt sopia Viron ja koko EU:n alueella, tarkastustoimintaan ja verotukseen tarvitaan lisätä resursseja, tilaajavastuulakia tulee laajentaa koskemaan mieluiten vaikka koko ketjua. Sanktioiden määrä on melkein vitsi, joten niitä tulisi korottaa.

    Yrittäjien jopa konkurssien tehneiden elämää tulisi ehkä myös helpottaa venkoilun vähentämiseksi. Pitäisikö järjestää mahdollisuuksia työhön ja oikeasti kohtuulliseen toimeentuloon vielä ulosottomiehenkin kanssa.

    No, lainsäädäntöönkin ammuttujen reikien kanssa kuvio tuntuu ihan mafia-tyyliseltä. Aloin miettiä kuka häärii kummisetänä, oliko se Masa Nainemeesbarone, Jykä Raharaiskajatuono, vaiko joku täysin tuntematon Elukutselinon ”suvun” Mesikäpp.

    http://irmataavela.blogit.hameensanomat.fi/2010/09/02/viro-suomen-sisiliako/


   • raastupaan
    venäjän liikemiehet kirjoitti:

    Mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe myös Saarijärvellä ja Jyväskylässä. Tulee uusintana. Katsokaahan kun mafiosot itse kertovat venäjän liike-elämästä ja valtion hallinnosta. Voi katsoa myös oheisen linkin kautta netistä.

    Suomessakin he voivat toimia suomalaisten vastaavien liikemiesten ja korkean tason poliittisen tason suosiollisella avustuksella. Ei onnistuisi niin sujuvasti muuten. Sanotaan, että "pitää ymmärtää venäläisiä liiketapoja"

    Sunnuntaina 14.11.2010 klo 17.15
    VANKILASTA VALTAAN

    Venäjän alamaailman pomot kertovat nousustaan vankiloista
    yhteiskunnan eliittiin.

    http://areena.yle.fi/video/1434578

    Seitsemälle syyte Outokumpu Stainlessin rikosvyyhdessä

    Outokumpu Stainlessilla kiehuu ja kuohuu. Yhtiölle vaaditaan yhteisösakkoa talousrikosvyyhdessä, jossa viisi yrityksen työntekijää sai syytteen törkeästä rahanpesusta.

    Julkaistu: 23.11. klo: 15:15
    Päivitetty: 23.11. klo: 18:09

    Seitsemän saa syytteen Outokumpu Stainlessia ja sen huolintayhtiötä Saimaa Linesia koskevassa talousrikosvyyhdessä. Syyttäjä vaatii Outokumpu Stainlessille yhteisösakkoa.

    Viittä Outokummun Tornio Worksin työntekijää syytetään ensisijaisesti törkeästä rahanpesusta ja toissijaisesti tuottamuksellisesta rahanpesusta vuosina 2004-2006. Saimaa Linesin kahta työntekijää epäillään törkeästä väärennyksestä.

    Outokumpu Stainlessin syytetyt työskentelivät myyntipuolella ja tekivät kauppaa venäläisten kanssa. Heidän joukossaan ei ole yhtiön ylintä johtoa.

    Yhtiön mukaan epäilyt liittyvät siihen, että yhteistyökumppanit ovat ilmeisesti laiminlyöneet tuontitullauksia Venäjälle. Outokumpu kiistää henkilöstönsä syyllistyneen laittomuuksiin. Syytetyt ovat yhä töissä konsernissa.

    Syyttäjän mukaan suomalaiset tiesivät yhteistyökumppaniensa rikollisesta toiminnasta Venäjällä ja syyllistyivät siten rahanpesuun.

    Rikossyytteitä käsitellään käräjillä ensi vuonna.

    STT

    http://elisa.net/uutiset/talous/?id=51449717


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   369
   24927
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   320
   6513
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   414
   4827
  4. Niko Ranta-aho aikoi karata Afrikkaan!

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/espanjan-poliisi-niko-ranta-aho-suunnitteli-pakoa-afrikkaan-katso-video-poliisin-iskusta-marbellan-asuntoon/804058
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   2498