Ei enää lasten kanssa Ruotsiin

Xeccy AGP

Ruotsalaiset ovat mielestään maailman täydellisintä kansaa. Kävin vaimon ja kahden lapsen kanssa tällä viikolla Tukholmassa. Lapset ovat 1- ja 3-vuotiaita. Viking Linen terminaalissa ei paikallinen ruotsalainen "Börje-Pelle" -taksikuski suostunut ottamaan meitä kyytiin, koska hänellä ei ollut lasten turvaistuimia kahdelle lapselle. Olisimme halunneet kyydin keskustaan, mutta "Börje-Pelle" ei joustanut ja jouduimme odottamaan puoli tuntia kunnes joku taksi Arlandasta saapui kahden lasten turvaistuimen kanssa Vikingin terminaaliin. Onneksi takaisin Viking-terminaaliin tullessa taksikuski oli ystävällinen ecuadorilainen maahanmuuttaja eikä mikään aito ruotsalainen "Börje-Pelle", joten pääsimme sentään takaisin laivalle vaikkei taksissa ollutkaan kahta lasten turvaistuinta. Mikä näitä ruotsalaisia vaivaa? He elävät sääntöjensä orjuuttamina kotimaassaan ("lagom, lagom") ja sitten kun pääsevät ulkomaille ja saavat vähän alkoholia, niin käyttäytyvät kuin siat. Skitsofreninen kansakunta!

5

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ole totta

      yhtään, kun ei ole turvaistuimia ja kiukuttelet kyydin puuttumisesta.
      Kuskihan teki aivan oikein.
      SINUN kaltaisillasi suomipellellä niitä lapsia ei pitäisi olla.
      sori vaan.
      ja ihan hyvä ettet mene enää ruotsiin. Älä matkusta minnekään muuallekaan.

    • Tietoa

      Tukholmassa taxin sopivilla lastenistuimilla voi tilata etukäteen. Tilaus pitää tehdä viimeistään edellisenä päivänä, jos haluat välttyä odottamiselta. Typeryytesi voi maksaa sinulle lastesi hengen tai terveyden.

    • Metrolla pääsee

      Mene Silja Linen laivalla, niin pääset lasten kanssa kätevästi metrolla keskustaan, eikä tarvita minkäänlaisia autoja eikä turvaistuimia.

      • Suosi suomalaista

        Ainakaan minä en matkusta virolaisilla laivoilla. Palvelu on tylyä. Laivat ovat kuluneita ja likaisia. Suosin suomalaista - olkoonkin se sitten vaikka ahvenanmaalaista suomalaista. Kahdesta pahasta kuitenkin se pienempi paha. Toisaalta luulen, ettei Tallink Silja ole mikään virolainen yhtiö, vaan todellisuudessa sen rahoittajina ovat venäläiset. Mistä tällä virolaisella mikrokansalla olisi ollut varaa ostaa ensin Superfast Ferries ja sitten Silja Line. Eihän niillä reppanoilla ole mitään tuotannollista toimintaa säälittävässä maassaan. Korkeintaan joku Rakveren palavan kiven kombinaatti. Niillä rahoilla ei osteta lähes koko Itämeren matkustajaliikennettä. Uutisten mukaan kaupat rahoitettiin lainoilla, jotka tulivat tulivat Kyprokselta. Ja Kyproksellahan on runsaasti venäläistä rahaa.


    • RIMMIR

      ja sama vastaus tälle:
      Tuskinpa aloittajalla
      edes lapsia, kunhan yrittää taas joku pelle lietsoa tyhjänpäiväistä "keskustelua". Vai kuinka kiinnität itse lapsesi kuljettaessa heitä autossa?

      Kyllä se on turvaistuin laki Suomessakin. Säännökset:

      Turvavyön käyttö on pakollista ja kuuluu jo normaalin liikennerutiiniin, kuten tieliikennelaki edellyttää. Uusia säännöksiä on tullut voimaan vuonna 2007. Nämä säännökset koskevat lasten kuljettamista ajoneuvossa. Lue tarkemmin Tieliikennelain (2006/234) pykälästä 88 a.

      Näiden säädösten mukaan alle 135 cm pituisten lasten on henkilö-, paketti- ja kuorma-autoissa käytettävä lapsen painon mukaan määräytyvää turvalaitetta. Lisäksi alle 3-vuotiaita lapsia ei saa lainkaan kuljettaa autoissa, joissa ei ole turvalaitteita. Yli 3-vuotiasta lasta voi satunnaisesti kuljettaa lyhyitä matkoja takapenkillä turvavöissä esimerkiksi taksissa, jos turvalaitetta ei ole. Turvaistuinta ei uuden lain mukaan saa kiinnittää etuistuimelle selkä menosuuntaan, jos turvatyynyä ei voi kytkeä pois päältä. Missään tapauksessa ei ole suositeltavaa kuljettaa lapsia etuistuimella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe