Vaikeaa on.

nuuh nuuh...

Minä kärsin erittäin kovasta hajusteallergiasta joka on mennyt ihan mahdottomaksi. En kestä mitään dödöä enkä pyykinpesuaineita muista puhumattakaan. Se on mennyt ihan överiksi koko touhu. Minä en voi lukea kirjaston kirjoja kun ne lemuaa dödölle. Jos lainaan kirjan joudun pesemään sen muovikannet ja laittamaan paperista sen päälle kannet. Hain tk:sta verenpainemittarin ja se lemusi jollekkin aivan kauhealle dödölle joten vein sen takaisin ennen aikoja. Minulla ei ollut pienenä lapsena tätä vaivaa se tuli joskus n. 20 vuotiaana. Nyt olen 30 vuotta kärsinyt tästä ongelmasta ja aina pahenee-tai dödöt haisee entistä kauheammilta. En keksi mitään keinoa tähän ongelmaan, vaikka miten olisin lukenut tästä netistä ja kirjoista-lehdistä. Jos joku haisee enää pahemmalle kuin yksi pyykinpesupulveri tai huuhteluaine joka tulee ikkunastani sisälle kun joku kuivaa partsulla pyykkejä voin niin huonosti että meinaa laatta lentää. Ravintoloihin minä en enää pysty menemään kun tulen känniin pelkästä hajusta ja pyörryttää sekä huippaa yhdestä olusesta. Tämä on surkea vaiva ja estää minun tekemisiä esim. en voi ajatellakkaan mitään juhliin menoa tms. Onko kukaan keksinyt mitään keinoa millä tähän saa mitään helpotusta? Tässä tulee ihan erakoksi kohta.

4

671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ????????

      mieltä on allergologi asiasta ollut?

    • Välttäjä

      Oma hajusteyliherkkyyteni paheni keväällä -97, vaikka olin kotona elänyt hajusteetta (koko perhe) jo alkuvuodesta -91, jolloin minulla todettiin ihoallergia hajusteille.
      Muuta keinoa ei ole, kuin välttäminen.
      Oli aikoja, jolloin ruokakaupasta ulos tulleena yskin niin että lopulta oksensin.
      En pystynyt olemaan töissä kodin ulkopuolella, en edes haaveillut matkoista, elokuvissa tai teatterissa käynneistä. Metsässä sentään pystyy kävelemään raikkaassa ilmassa.
      Kesät mökillä auttoivat.
      Edelleen on vältettävä, asiani pystyn onneksi hoitamaan, lievät altistukset kestän, jos ne ovat ohimeneviä, pahemmat (voimakkaat hajusteet) sairastuttavat edelleen.
      Hengistystievaivojen lisäksi olen saanut auramigreenikohtauksia, niistäkin on aikaa jo reilut 5 vuotta.

      Kirjastosta en pysty lainaamaan kirjoja, ostan ne, mitä haluan lukea.
      Pyykinpesu- ja huuhteluaineet kuuluvat pahimpiin, suoraan sanoen haisevat myrkylle ulkona kuivatettaessa.
      Ikävää, että ihmisten hajuaisti on turtunut, hajustekodeissa sisäilma on hengityskelvotonta, ainakin minulle.

      Omat aikuiset lapseni perheineen ovat hajusteettomia, samoin vanhempani. On edes joitain paikkoja, missä voin kyläillä.

      En tunne olevani sairas, kun elän hajusteettomassa ympäristössä. Enkä todella kaipaa hajusteita, näitä nykyisiä synteettisiä kemikaaleja.

    • hatshii!!!!

      Hei. Et ole yksin ongelmasi kanssa. Minulla alkoi tupakanpolton lopettamisen jälkeen vaihdevuosien aikoihin tosi paha hajusteallergia joka tuntuu vaan pahenevan. Minulla astma ja saan pahoja migreenikohtauksia monenlaisista tuoksuista (ei ihan kaikista sentään. Juuri pesuainet deodorantit shampoot ja muut hiustenhoitoon käytettävät aineet, lattian kiillotusvahat ovat pahimpia. Olen työpaikalla jossa hajusteita käytetään paljon ja olo on suorastaan pakoilua. Ongelma on todella hankala, kun en tätä maailmaa hajuttomaksi voi saada. Migreeni on se vaikein. Aivastelun ja nenän valumisen ja pienen hengenahdistuksen kyllä kestää, mutta ei sitä migreniä. olisiko jotain ainetta millä saisi näitä hajuaisteja tukahdutettua. Tunnen työpaikalla itseni hiemán omituiseksi näiden vaivojeni takia ja siksi en pahemmin viitsi aiheesta puhua. Mietin myös tarkkaan mihin yleiseen tilaisuuteen viitsin mennä migreenin uhalla.onko ainoa vaihtoehto jumittua kotiin jonkin kuplan sisään. Onko toivoa?

      • ei hajusteita

        Hajuaisti toimii vain "ilmoittajana", haitallisten aineiden kyseessä ollen "varoittajana". Vaikka et haistaisi, reagoisit, mikäli joudut hengittämään ainetta, mikä aiheuttaa migreenin (tai muuta terveysongelmaa).

        On olemassa tutkimusta, missä hajusteet todetaan yhtenä migreenikohtauksen aiheuttajana.

        Voimakkaat hajusteet eivät kuulu työpaikalle, valitettavasti tämä unohtuu, kun oma hajuaisti turtuu hajustesekamelskan keskellä. Täysin terve ihminen, joka itse ei käytä hajustettuja tuotteita, kärsii hajustettujen joukossa -- moni on näin kertonut.

        Hengityssuojain on ainut apuväline, mikäli välttäminen ei onnistu.

        Puhdas ilma työpaikalla toisi työtehoa ja vähentäisi sairauspoissaoloja. Toivotaan, että tämä tullaan vielä tajuamaan. Hajustekemikaalit, olkoot ne kosmetiikassa tai pesu- ja puhdistusaineissa, ns. ilmanraikasteissa, tms., tuovat sisäilmaan kemikaalisaastetta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe