Älkää, hyvät ihmiset, ostako välittäjältä!

rahat pois...

Täällä päin oli keväällä välittäjähintataso n. 50 - 60 000 €.

Ostoilmoitus paikallislehteen 5 € --> useita yhteydenottoja maanomistajilta ---> paras päältä 30 000 €!!! Kaupat tehtiin pankissa pankin asiantuntijan opastuksella. Nyt on talopaketti tulossa.

Mä en ymmärrä miten se tontti muuttuu paremmaksi, jos kaupantekoon sekaantuu rahaa repivä kiinteistövälittäjä.

4

877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Masa1000

      Olenpa omalla ja tuttavieni kohdalla törmännyt sellaiseenkin, ettei esim, myytävästä talosta ole saanut tarvittavia tietoja kiinteistövälittäjältä ja kun asioita on tiedusteltu suoraan kiinteistönomistajalta, niin tietoja sekä myynti ja yhteistyöhalukkuutta löytyy paljon enemmän kuin tältä ns."TYÖNSÄ OSAAVALTA KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄLTÄ"!
      Mulle ainakin on tullut selväksi, että asioin pelkästään yksityisten myyjien kanssa.
      Siinä voittaa rahassa sekä myyjä, että ostaja, ja usein tullaan vielä hyviksi tutuiksi ja kavereiksi.

      • karu totuus...

        myyjältä ja papereista. Ei se ole sen viisaampi kuin myyjäkään. Kerääpähän vain rahat pois.


    • Jeps62

      Tuostahan voi heti laskea, että suoraan ei kannata kenenkään myydä. Jos välittäjä myy 50 000 ja ottaa 3 % välityspalkkion niin laskujeni mukaan myyjä saa 48 500. Eli lähes kakskyt tonnia enemmän.

      • ek

        Itse ostin kalliin kiinteistön, paikka oli juuri tullut isolle välittäjälle myyntiin eli välittäjän 'työaika' oli pari päivää, palkkio huikea kuten tapana on. Välittäjä ei vaivautunut ottamaan edes kaikkein olennaisimpia tietoja myyjältä selville, minun olisi pitänyt olla ennustaja osatakseni niitä kysyä (paljon kiinteistöön liittyviä suullisia ja kirjallisia sopimuksia ym.). Hieman ennustajan vikaa minussa onneksi on ja taistelin kaupantekotilaisuuteen muutaman tarkentavan paperin. Ison välitysfirman pomo niitä sitten tulosteli liitteeksi, oli lomalle lähdössä. Myyjän mielestä olin pikkumainen koska vaadin mustaa valkoisella.

        Lopputulos: erittäin tärkeitä tietoja kiinteistöstä pimitettiin minulta. Oli myös paljon asioita, jotka vain 'jätettiin kertomatta', myöhemmin sanottiin että ne olisi voinut tarkistaa sieltä ja sieltä. Kun tein valituksen niin iso firma ei ottanut mitään vastuuta. Kyseinen firma ei ole Kiinteistönvälittäjäliiton jäsen, joten heitä eivät koske myöskään ns. eettiset säännöt ja eettisen lautakunnan kannanotot.

        Jos olisin ostanut myyjältä suoraan, olisin voinut kysyä monia tärkeitä asioita, mutta myyjän ja minun väliset kontaktit jäivä hyvin vähiin. Totta kai myös oletin, että välittäjällä on juridinen vastuunsa ja kaikki olennainen kerrotaan!! Nyt välittäjä vain jätti asiat kertomatta, jätti selvittämättä, ja kun ongemia tuli syytti myyjää että myyjä ei ollut kertonut välittäjälle. Myyjä ja välittäjä siis pallottelivat vastuuta kuin pingispalloa.

        Vastauksissa valituksiin välittäjän kommentit ovat suorastaan törkeitä, niiden mukaan ostaja on itse vastuussa lähes kaikesta kiinteistöön liittyvästä, jos ei osaa kysyä ja lähes veitsi kurkulla vaatia niin tietoa kiinteistöstä ei anneta. Todella iso välitysfirma siis on kyseessä.

        Välitystoiminta nimenomaan mahdollistaa vastuun pakoilun, välitysfirmahan ei 'tunne' kiinteistöä ja voi siis vain sanoa että heillekään ei myyjä ollut asioita kertonut! Normaali ihmisten välinen kanssakäyminen ilman välikäsiä on erilaista, kaikkea voi kysyä suoraan omistajalta. Tässä tapauksessa välittäjä hoiteli kauppaa jostain paratiisisaarelta käsin, hieman vaivaannuttavaakin kysellä likavesiasioista kun toinen nauttii lulumbaa altaalla.

        Varokaa siis välittäjiä, olette ostajia tai myyjiä. Kiinteistöfirmoilla on lakimiehet joiden päätyönä on välttää vastuuta ja sen he myös tekevät, täysin häikäilemättä. Ja älkää missään nimessä olko tekemisissä ko. ison välitysfirman kanssa joka ei ole Kiinteistönvälittäjäliiton jäsen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe