Onko 2000 ky samaa kuin 20 mikrogrammaa?

.oOo.

Lekuri suositteli mulle D-vitamiinilisää 2000ky/vrk. Onko tuo 2000 ky samaa kuin 20 mikrogrammaa?

Mulla on kotona vajaa purkki Devisol D3-vitamiinitabelettja joissa on 10 mikrogrammaa D3-vitamiinia / tabletti. (Ei reseptilääke.) Purkin kyljessä lukee 1 tabletti / vrk. Otanko nyt vastoin purkkiin painettua ohjetta 2 tabua/vrk?

22

12463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • D3-vitamiinilla

      D-vitamiinin suhteen pätee: jaa IU (tai ky)-määrä 40:lla, niin saat pitoisuuden mikrogrammoina.

      Esimerkiksi tuo sinun 2000 ky on 50 mikrogrammaa.

    • vaan...

      "Onko 2000 ky samaa kuin 20 mikrogrammaa?"

      Ei ole. Mittayksikkö KY (kansainvälinen yksikkö, englanniksi IU eli international unit) ei väänny mikrogrammoiksi aivan noin yksinkertaisesti. 2000 KY = 50 µg.

      "Lekuri suositteli mulle D-vitamiinilisää 2000ky/vrk."

      Sinullapa on fiksu lääkäri kun ymmärtää D-vitamiinin tärkeyden. Onnittelen.

      "Purkin kyljessä lukee 1 tabletti / vrk. Otanko nyt vastoin purkkiin painettua ohjetta 2 tabua/vrk?"

      Jos noita käytät, ota reilusti vaan 5 tabua/vrk. Haittaa D-vitamiinista ei ole kuin aivan tähtitieteelisillä annostuksilla. Kannattaa varmaan jatkossa hankkia vahvempia vitamiineja, tulee halvemmaksikin.

      Suomesta saatavat vahvimmat D-vitamiinit ovat vahvuutta 25 µg. Ulkomailta saa vahvempia ja vieläpä halvemmalla. Hankitpa D-vitamiinisi mistä tahansa, muista tarkistaa, että ne ovat nimenomaan D3- eikä D2-vitamiinia. Jenkeistä saa edullisia laatutuotteita mm. iHerb nettikaupasta. Vaikka matka Suomeen onkin pitkä, lähetys- ja postikulut ovat vaivaiset 4 €. Itse olen käyttänyt seuraavaa D3-vitamiinituotetta:

      http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-D-3-Highest-Potency-5-000-IU-120-Softgels/10421?at=0

      Rasvaliukoisena D-vitamiini varastoituu, joten sitä ei välttämättä tarvitse ottaa joka päivä. Minä otan yhden D3-vitamiinihelmen (5000 KY = 125 µg) joka toinen päivä. Päivittäiseksi annokseksi tulee tällöin 62,5 µg. Toki löytyyhän niitä 2000 KY:n D3-vitamiinejakin jos haluaa joka päivä ottaa. Hintaa minun D3-vitamiineilleni (5000 KY = 125 µg joka toinen päivä) kertyy kahdeksassa (8) kuukaudessa vaivaiset 6 €.

      Ensimmäistä kertaa iHerb'istä tilaava saa 5 $ alennusta jos käyttää jonkun aiemmin tilanneen asiakkaan viitekoodia (referral code). Minun viitekoodini on JUH477 ja sitä saa vapaasti käyttää ja levittää.

      • .oOo.

        Täsmennyksenä sanottakoon, että hän määräsi D-vitamiinia vain pimeälle vuodenajalle. (Sitähän saa myös auringosta, varsinkin tämmöinen ulkoilmaihminen kuin minä, joka ruskettuu niin, että on riski joutua rotusorron uhriksi.)


      • vaan...
        .oOo. kirjoitti:

        Täsmennyksenä sanottakoon, että hän määräsi D-vitamiinia vain pimeälle vuodenajalle. (Sitähän saa myös auringosta, varsinkin tämmöinen ulkoilmaihminen kuin minä, joka ruskettuu niin, että on riski joutua rotusorron uhriksi.)

        "...hän määräsi D-vitamiinia vain pimeälle vuodenajalle."

        Kannattaa muistaa, että D-vitamiinin kannalta otollista aikaa on vain keskikesällä aurinkoisella ilmalla puolen päivän aikoihin 3-4 tuntia. Ja silloinkin ihosta pitäisi olla paljaana vähintään 40 %.

        Yhtenä D-vitamiinin vaikutuksena mainitaan, että se vähentää myös auringonotosta johtuvan ihosyövän vaaraa. Sehän on tietenkin hyvä uutinen kaikille jotka oleilevat paljon ulkona auringossa.


      • 70 ug/vrk
        vaan... kirjoitti:

        "...hän määräsi D-vitamiinia vain pimeälle vuodenajalle."

        Kannattaa muistaa, että D-vitamiinin kannalta otollista aikaa on vain keskikesällä aurinkoisella ilmalla puolen päivän aikoihin 3-4 tuntia. Ja silloinkin ihosta pitäisi olla paljaana vähintään 40 %.

        Yhtenä D-vitamiinin vaikutuksena mainitaan, että se vähentää myös auringonotosta johtuvan ihosyövän vaaraa. Sehän on tietenkin hyvä uutinen kaikille jotka oleilevat paljon ulkona auringossa.

        Jossakin mainittiin, että auringosta saa D-vitamiinia silloin, kun oma varjo on lyhyempi kuin itse. Paras vaikutus on tietysti siihen kohtaan ihoa, joka on mahdollismman kohtisuorassa auringon säteilyyn nähden.

        D-vitamiinin luonnollinen saantitapa ihmiselle on juuri auringonvalo. Periytyy sieltä ihmiskunnan muinaisuudesta Afrikasta, jolloin auringonvaloa sai kautta vuoden. Kun ihmiskunta alkoi levitä vähitellen ympäri maapalloa, osa asui loppujen lopuksi sellaisilla seuduilla, joissa auringonvalosta sai vain osan vuoden tarpeeksi D-vitamiinia. Tällöin D-vitamiinia oli pakko saada muualta eli ruoasta. Kala oli tärkein lähde. Ruoasta saatava D-vitamiini riitti estämään ainakin osalla pahojen puutosten syntymisen. Niille, jotka eivät syöneet kalaa juurikaan, syntyi seurauksena sairauksia ja kituivat tai kuolivat pois.

        Suomalaisilla aikaisempina vuosisatoina kalan syönti oli paljon suurempaa kuin nyt. Se pelasti pahimmilta seurauksilta. Nykyisin näyttävät virallisetkin tahot vähitellen myöntävän, että D-vitamiinia on saatava enemmän, vaikka söisi kalaakin. Koskee myös kesällä niitä, jotka eivät pahemmin auringossa oleile iho paljaana. Siis D3-vitamiinia on saatava ravintolisänä.


    • 100µg

      1 µg (mikrogramma) = 40 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

      10 µg (mikrogramma) = 400 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

      10 ng/ml = 25 nmol/L

      50 ng/ml = 125 nmol/L



      2000 KY tai IU = 50µg

      4000 KY tai IU = 100µg

    • plmb

      Suomennosta: Paljonko aurinkoa tarvitset D vitamiinisi muodostukseen.

      Vastaus periaattessa: et liikaa.
      Jokin farmakologinen järjestö on asettanut tämän engl. tekstin nettiin:

      The length of time varies for each person. A fair-skinned person’s body could make about 3000 International Units (IU) in 5-15 minutes during the spring and summer. The legs and arms would need to be exposed to the midday sun without sunscreen or clothing on them. The good news is that your body will never allow you to make too much vitamin D from sunlight.

      Vaaleaihoinen saanee jotain 3000 IU 5- 15 minuutissa keväällä ja kesällä (kun on UVB tehoa auringonvalossa) Siinä saa paistattaa ylä ja alaraajoja. keskipäivällä ilman varjoa ( varjoonkiin kyllä kiertyy UV säteilyä) .
      tuo 3000 IU on kai 75 ug.

    • 2000 kansainvälistä yksikköä (Internatinal units IU) D-vitamiinia on 0,025 ug( mikrgogrammaa, jotena se tekee 2000*o,025 ug = 50 ug .
      Sen määrän saa kyllä kuten yllä on mainittukin, vartin auringonpaisteesta kun valottaa käsiä ja jalkoja keskipäivällä. Kaikki eivät tosin saa yhtä helposti sitä muodostumaan. iäkkäillä on sen takia D-vitamiinin tarve hieman suurempi kuin keksi-ikäisillä. Myös vahva ihonalainen rasvakudoskin vaikuttaa, koska se kai akkumuloi D- vitamiinia. Jos on oikein tummaihoinen, niin D- vitamiinia tulee huonommin kehon sisään, koska tumma iho toimii UVB suojana, ja silloin jarruttuu D-vitamiinin kehittyminen. Paha kombinaatio on olla tummaihoinen, asua lumiseen aikaan Pohjolassa, olla islamilainen nainen, joka peittää koko ihonsa- siis mistä sitä tulisi sitä D-vitamiinia? Ellei apteekista tai kalanmaksaöljystä etc. Näitä äärimmäisyystilanteita varten toimii ravintosuositukset ohjenuorana.

    • james2
    • vakitilaaja.

      1.8.2012 Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 100 µg:aan. Vauvojen rajana EFSA pitää nyt 25 µg ja 1–10-vuotiaiden 50 µg päivässä. Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
      http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm

      1 IU = 0,025 µg
      400 IU = 10 µg
      1000 IU = 25 µg
      1200 IU = 30 µg
      2000 IU = 50 µg
      2400 IU = 60 µg
      4000 IU = 100 µg
      5000 IU = 125 µg
      10000 IU = 250 µg

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5828
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3555
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1905
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1576
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1378
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1376
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe