HTM-tilintarkastajaksi

tilitili

Jos valitsen tradenomiopinnoissani suuntautumiseksi tilintarkastajan, niin olen ymmärtänyt että tämän jälkeen pitää hankkia vielä työkokemusta kolme vuotta alalta ennenkuin voi mennä suorittamaan/yrittämään htm-tenttiä? Ok, lisäksi olen käsittänyt että tuossa vaiheessa ei ole sitten mitään ongelmia työllistymisen tai vaikka oman tilintarkastustoimiston perustamisessa sillä kysyntää riittää virallisille tilkkareille...

Mutta se mikä epäilyttää on, pääsekö noihin hommiin sitten koulun jälkeen hankkimaan tuota kolmen vuoden kokemusta? Minkälainen työtilanne ja palkkataso? Ainakaan eri rekrysivuilla en ole huomannut avoimia paikkoja, vaikka muuten taloushallinnon paikkoja onkin paljon.

10

3018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trade06

      Aika hankalaa on täästä tradenomina tilintarkastushommiin, ainakin tämä suuri 4 arvostaa vain ktm-tutkintoa ja tradenomit palkataan vaan assistenteiksi.. Itsekin kävin tilintarkastus-urapolun, mutta en ole kyllä edes nähnyt hakemusta, jossa haetaan myös tradenomia.. tilintarkastusfirmoilla on harjoittelupaikkoihin haut vain omilla nettisivuillaan, se voisi olla aina rako melkeen millä päästä sisään tilintarkastustoimistoon.. tilintarkastusopinnoista on apua kyllä myös muissakin taloushallinnon tehtävissä.

      • tilitili

        Mut käsittääkseni nämä neljä suurta hakevat nimenomaan kht-tarkastajia tai sellaiseksi tähtääviä? Pienemmissä toimistoissahan on sitten näitä htm-tarkastajia ja siitä olisinkin kiinnostunut.


    • tosi on

      pääsee mutta palkka on huono olit sitten HTM tai KHT

    • tilitili

      Aikamoista salatiedettä tämä tuntuu olevan, ei täälläkään taida sitten olla tämän enempää alan ihmisiä..?

      • wtwet

        Nuo neljä isoa (E&Y, Deloitte, PWC ja KPMG) palkkaavat vain yliopistosta valmistuvia, koska heillä on edellytykset KHT tutkintoon. Tradenomin tutkinto riittää HTM tutkintoon ja heitäkin toki tarvitaan, sillä ei suomesta ihan heti yritykset lopu kesken. KHT:n palkkaus on ainakin hyvä, joten uskoisin että HTM:kin saisi ihan mukiin menevää liksaa. Suositelisin sinua hankkimaan opiskelujen ohella ensin kunnolla käytännön kirjanpidon kokemusta ja sen jälkeen yritä soluttautua "kevättöihin" tai harjoittelua tekemään johonkin HTM-toimistoon (ks. esim. HTM-tilintarkastajat ry:n kotisivut). Valmistuttuasi sinulla on hyvät työnsaanti mahdollisuudet, kun on pohjalla vahva kirjanpidon osaaminen ja jo hiukan kokemusta HTM-toimistosta työskentelystä. Sen jälkeen pääsetkin kerryttämän työkokemusvuosia, joita tarvitaan HTM-tutkintoa varten. Onnea uravalinnallesi, en usko että joudut sitä katumaan!


    • ererty

      Itselläni on samoja suunnitelmia ja sen verran tiedän että nythän koko tilintarkastus-systeemi on kai uudistumassa? Eli ensin kaikki suorittaisivat tuon htm-tutkinnon ja siitä voisi sitten jatkaa kht- tai jhtt-tarkastajaksi tai jotain tämmöistä koulussa proffa kertoili, tosin mikään ei ole kai vielä varmaa. En tosin tiedä sitten mikä on tradenomin asema tässä uudistuksessa.

      Kyllähän se taitaa olla niin että tilintarkastajat käärivät mukavasti tuohta ja siksi haluavatkin pitää näitä asioita vähän pimennossa ettei tulisi liikaa kilpailijoita. :D

      • fjioa39uji

        Ei kannata mennä ainakaan erääseen noista big four yhtiöistä. Siellä aikamoista työpaikkakiusaamista ja -syrjintää. Muutenkin ilmapiiri tilintarkastusyhteisöissä aika hektistä ja vkl:t saa painaa hommia melkeinpä korvauksetta. Onnellisempi on varmasti muualla kuin nimeltämainitsemattomassa yrityksessä.


      • BiikFoor
        fjioa39uji kirjoitti:

        Ei kannata mennä ainakaan erääseen noista big four yhtiöistä. Siellä aikamoista työpaikkakiusaamista ja -syrjintää. Muutenkin ilmapiiri tilintarkastusyhteisöissä aika hektistä ja vkl:t saa painaa hommia melkeinpä korvauksetta. Onnellisempi on varmasti muualla kuin nimeltämainitsemattomassa yrityksessä.

        Höh nimi esille. Mikä firma kyseessä, niin muutkin tietävät?


    • toinen tilkkari

      Elämässä pääsee varmasti helpommallakin ja rahaakin saa helpommalla, kannattaa siis miettiä enemmän kuin kaksi kertaa, että ryhtyykö tilintarkastajaksi. Ensinnä on ehkä vaikea päästä töihin, kun hakijoita tuntuu ainakin olevan pilvin pimein. Itse kun aikoinani hain niin tulin valituksi 700 muun joukosta tai niin meille kerrottiin. Palkka tuntuu aluksi ihan kivalta, ja saldo tilillä vaan kasvaa, kun et ehdi rahoja tuhlata, kun olet aina töissä. Töitä saa joskus painaa yötä päivää, eikä viikonloputkaan ole lomailuun. Kesät sen sijaan, silloin vedetään lonkkaa ihan olan takaa. Olen aina ollut vähintää sen seitsemän viikkoa kesälomalla. Pitkä kesäloma luonnollisesti on kertynyt niistä ylitöistä joita olen talven mittaan tehnyt. Tässä ammatissa on turha haaveilla lapsista, jos puolisosi on vastaavanlaisessa uraputkessa tai tietysti ainahan voit palkata kotiisi aupairin hoitamaan jälkikasvua, jos nyt ehdit sitten nähdä edes sitä kenen kanssa lapset tulisi laittaa alulle. Sanottakoon, että aika hektinen ala, mutta mielenkiintoinen.

      • tilkkarin vaimo

        joo ei ne tilit päätä huimaa EKONOMI 3000€ kuussa mitä helv...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      285
      3023
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      216
      1921
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1370
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1241
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      266
      1178
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      841
    Aihe