Avoin adoptio, joka ei vastannut odotuksia (Amerikassa)

mikko_n_75

Seuraavilla sivuilla on kuuluisa amerikkalainen tapaus avoimen adoption lupauksista ja niiden huonosta toteutumisesta:

http://www.bringperihome.com/

http://www.people.com/people/archive/article/0,,20306373,00.html

Tässä tapauksessa pariskunta, jonka mies oli joutunut työttömäksi ja jolla oli ennestään pieni lapsi, päätti luovuttaa toisen lapsensa adoptioon synnytysvuoteelta. Adoptiopäätökseen vaikutti se, että heillä olisi ollut mahdollisuus tavata lasta tiheästi ja saada tästä tietoja. Adoption vahvistamisen jälkeen adoptiovanhemmat kuitenkin halusivat "rauhoittaa" tilannetta ja harvensivat tapaamisia. Tämä sillä seurauksella, että biologinen äiti (joka on sittemmin synnyttänyt kolmannen lapsen, jonka on pitänyt), haluaa adoption purkamista ja keskimmäisen lapsensa palauttamista.

Tässä on selkeästi kaksi pääteemaa, jotka pitäisi muistaa adoption eettisyyden kanssa. Toissijainen teema on se, että avoimella adoptiolla pitäisi olla lainsuoja ja adoption avoimuuden ilmetä väestörekisteristä. Tällä hetkellä Yhdysvaltain Kaliforniassa ja Kanadan Ontariossa on säädetty avoimen adoption mahdollisuudesta, jolloin kyseiset adoptiot ovat myös oikeusvaikutuksiltaan sellaisia, mitä ymmärretään heikoilla adoptioilla.

Ensisijainen teema on se, että adoptiota ei pitäisi käyttää lainkaan ratkaisuksi tilapäisluontoisiin ongelmiin. Nämä voitaisiin muulla tavalla, esimerkiksi sosiaaliturvan ja tukiperhetoiminnan avulla ehkäistä ja neutraloida. Adoptio on kuitenkin käytännössä aina pysyvä ratkaisu ja jättää lapsen pysyvästi bioperheestään erilleen, vaikka bioperheen tilanne olisi myöhemmin parantunut merkittävästi ja mahdolliset isommat ja pienemmät sisarukset pärjäisivät ilman ongelmia.

7

778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 555.soita

      Sosiaaliturvaa ja tukiperhe toimintaa ei amerikoissa ole.
      Jos olet raskaana ja perheen elättäjä - mies, menettää tyopaikan, niin menetätte terveysvakuutukset.
      Synnyttäminen on kallista puuhaa, ja jo äitiysloma tyossäkäyvillä naisilla on vain se 6 viikkoa, mikä on ilman palkkaa.
      Yhteiskunta on rakennettu todella eri tavalla.


      Heille on kerrottu väärin. Avoin adoptio ei ole yhteisesti lapsen kasvattamista.

      • mikko_n_75

        On katkera tosiasia, että USA:ssa yhteiskunta on monissa osavaltioissa rakennettu niinkuin se on, ja siitä seuraa isommat abortti- ja adoptiomäärät. Epäeettiset adoptiokäytännöt ja "avoimen adoption" käsitteen väärinkäytöt kuitenkin johtavat nykyisellä tietoteknisellä aikakaudella nimin ja kuvin varustettuihin katkeriin selityksiin.

        Näissä tapauksissa saattaa olla myös adoptiovanhemmille kiusallista, että ympäri maailmaa, mukaanlukien lähikorttelit, tunnetaan, että heidän tavassaan adoptoida lapsi, on ollut epämääräisiä piirteitä ja että lapsi olisi ostettu, ryöstetty tai huijattu pois lapsen alkuperäisiltä vanhemmilta.


      • yksi vain
        mikko_n_75 kirjoitti:

        On katkera tosiasia, että USA:ssa yhteiskunta on monissa osavaltioissa rakennettu niinkuin se on, ja siitä seuraa isommat abortti- ja adoptiomäärät. Epäeettiset adoptiokäytännöt ja "avoimen adoption" käsitteen väärinkäytöt kuitenkin johtavat nykyisellä tietoteknisellä aikakaudella nimin ja kuvin varustettuihin katkeriin selityksiin.

        Näissä tapauksissa saattaa olla myös adoptiovanhemmille kiusallista, että ympäri maailmaa, mukaanlukien lähikorttelit, tunnetaan, että heidän tavassaan adoptoida lapsi, on ollut epämääräisiä piirteitä ja että lapsi olisi ostettu, ryöstetty tai huijattu pois lapsen alkuperäisiltä vanhemmilta.

        mietin vain että mihin sinä tällä kirjoituksella oikein pyrit???


    • oikeusturvauhka

      Lastensuojelun edunvalvoja ja avoin adoptio= oikeusturvauhka

      Kunnan lastensuojelun virkamiehet alkanevat siirtää lasten asiat edunvalvojien hoidettavaksi perusteettakin. Kun vanhemmat hermostuvat lastensuojelun virkamiesten työskentelyssä havaitsemiensa kohtuuttomuuksien takia, on heitä helppo aina vähintäänkin uhata asialla. Aivan samalla tavalla vanhempia on jo pitkään uhattu kiireellisellä huostaanotolla, jos yhteistyö ei ole sosiaalityöntekijöiden mielen mukaista.

      Edunvalvojan vastuulle siirretty lapsi onkin sitten entistä helpompi huostaanottaa ja kuljettaa laitokseen hoidettavaksi. Edunvalvoja on hyödyllinen myös avoimen adoption toteuttamisessa.

      Adoptiolakeja uudistetaan parhaillaan. Pelastakaa Lapset ry haluaa Suomeen mahdollisimman helpon tien avoimelle adoptiolle, jossa lapsi adoptoidaan pois perheestään uuteen, "parempaan" kotiin.

      Avoin adoptio tuskin käynnistyisi lapsen vanhempien ehdotuksesta, vaan sitä ehdottavat kunnan sosiaalityöntekijät lapsen perheelle. Jos perhe ei suostu siihen, aina voi uhata kiireellisellä huostaanotolla ja edunvalvojan järjestämisellä.

      Kun lapsi on jo huostaanotettu, ja hänelle on jo määrätty edunvalvoja, avoin adoptio järjestyy pikaisesti. Lapsen vanhemmat eivät edes tajua prosessin lähteneen liikkeelle, kun lapsi on jo adoptoitu virallisesti uuteen perheeseen.

      Pelastakaa Lapset ry pyörittää liiketoimintaa, jossa se myy adoptioon liittyviä palveluita. Se haluaisi laajentaa liiketoimintaansa enemmän Suomen rajojen sisällä tapahtuvaan adoptointiin, lapsi suomalaisesta perheestä suomalaiseen perheeseen.

      Eipä olekaan kumma, että lasten kotikunnat palkkaavat Pelastakaa Lapset ry:tä edustavan asianajajan, kun kunnan sosiaalityöntekijät taistelevat hallinto-oikeudessa perhettä vastaan. Järjestön juristi ajaa huostaanottoja.

      Ennen huostaanottoa järjestön juristi käy antamassa huostaanottoa puoltavan lausunnon kuntien yhteistyöelimessä, lastensuojelun moniammatillisessa työryhmässä. Pelastakaa Lapset ry toimii lapsiperhettä vastaan monessa vaiheessa huostaanotossa. Jatkossa perheet joutuvat kohtaamaan järjestön edustajia lastensuojelun väkivallan huipentavassa avoimessa adoptiossa.

      Mukavista, helpoista ja terveistä lapsista on suomalaisilla lapsimarkkinoilla koko ajan kova kysyntä.
      http://lapsikauppa.blogspot.com/2010/06/lapsenryosto.html

    • Esim. Suomesta

      Esimerkki adoptioon pakottamisesta Kemiönsaarelta
      -tällaisiin tapauksiin edunvalvojaa tullaan käyttämään

      "Hyvin läpinäkyvä esimerkki Suomesta, jossa oli ilmeisesti haluttu palvella jotakin tuttua kotimaista adoptiota odottanutta pariskuntaa etukäteen, oli muutama vuosi sitten Dragsfjärdissä, nykyisellä Kemiönsaarella sattunut tapaus, jossa raskaaksi tullut 16-vuotias tyttö haluttiin siirtää perhekotiin 100 km päähän Turkuun erilleen poikaystävästään, eli odotettavan lapsen isästä, ja vanhemmistaan, vaikka mitään kovin erityistä syytä tähän ei ollut. Tarkoituksena lienee ollut tahallaan romahduttaa läheisten turvaverkko ympäriltä ja lapsen synnyttyä pyytää nimiä adoptiopapereihin käyttäen verukkeena myös sitä, että vauvasta luopuminen auttaisi pääsyä sijoituksesta takaisin kotiin. Ilmeisesti runsaan iltapäivälehtinäkyvyyden ja huonon julkisuuden vuoksi huostaanottoa ei kuitenkaan toteutettu, vaikka siitä oli jo tehty alustava päätös."
      lainaus Mikko Nummelin

      Lastensuojelun puolueellinen edunvalvoja yhdistettynä avoimen (pakko)adoption mahdollistavaan lakiin takaa tietyille järjestöille häiriöttömät mahdollisuudet köyhien lasten kaappauksiin parempiin perheisiin ja tuottoisaan lapsikauppaan.
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9652900

    • No Mutta näinkin...

      ai "köyhien lasten kaappauksiin "
      Yleinen säänto on että vanhemmat ovat vastuussa, ja jos sul ei ole varaa tai jostain syystä et tule toimeen
      niin sun ei olis pitänyt ruveta lisääntymään, olet ollut vastuuton. Ilmaiseksi elanto ei tule joten keksi jotain jos haluat vanhemmuutta leikkiä

    • jk

      vai nin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      393
      3905
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      135
      2720
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      129
      1887
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1330
    5. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1209
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1202
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1181
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      64
      1135
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      51
      962
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      940
    Aihe