Hermostuttaa, jännittää.

stressaaja

Mulla on maanantaina aika magneettikuvaukseen, sain sinne lähetteen ms-taudin poissulkemiseksi / toteamiseksi. Minulla on harvinainen lonkkavaiva jonka tutkimuksissa huomattiin pahaa lihasheikkoitta jaloissa. Ortopedille sanoi muistakin oireistani viittaen ms-tautiin, eikä lonkkien tutkimuksia voi jatkaa ennen kuin tiedetään onko sitä vai ei. Oireiluni viittaa liikaakin ms-tautiin. Olen siihen yrittänyt jo varautua että diagnoosi napsahtaa, mutta se voi siltikin olla aika shokki. Ikänikään puolesta diagnoosi ei ole mahdottomuus, olen kesällä täyttänyt 19 vuotta.

Ensimmäisen näköhermontulehdukseni sain heinäkuussa, joita on sen jälkeen ollut 3-4 kappaletta. Reisissä tuntuu monta kertaa päivässä että neulalla pistettäisiin luuhun asti. Sormet puutuvat, tai vaihtoehtoisesti 1cm2 alue sääressä. Pohkeissa todella häiritseviä lihasnykäyksiä. Vessassa pitää käydä ainakin kerran tunnissa, vaikka en joisi mitään. Tuoreet asiat eivät pysy muistissa, joutuu kysymään useampaan kertaan ennenkuin mitään pystyy tekemään. Näppäimistön kirjaimet ovat muuttuneet "liian pieniksi", olen ollut nopea kirjoittamaan mutta nyt tulee useampi kirjain kerralla. Kävely on kuin lievästi humalaisella, tosin lonkilla on siihen myös osansa. Mitään en jaksa tehdä, en pysty.

Miten täällä ihmiset on päässeet odotuksen yli diagnoosin saamiseen asti? Entä siitä eteenpäin? Mikä on seuraava askel? Ortopedi varmaankin lähettää neurologille, mitä sen jälkeen tapahtuu?

Läheisilleni olen kertonut asiasta ja ovat ottaneet sen hyvin, paitsi isäni oli järkyttynyt..

Miten kerron asiasta esimiehelleni? Tämä työpaikka on määräaikainen ensi syksyyn asti, sitten pitäisi keksiä opiskelupaikka kun olen sitä pitkään jo lykännyt.. Onko minkalaisia järjestelyitä joutunut tekemään ammatinvalinnan kanssa? Nykyinen työni on tietokoneella istumista, joskin sekin tuntuu todella raskaalta minulle. Tietenkin stressi saa oireeni pahenemaan, tai kuvittelemaan ennemminkin että ne pahenevat. Ei onneksi kauaa enää ole kuvaukseen ja tiistaina saan heti lausunnon.

1

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xx

      Itse sain diagnoosin viime tiistaina. Muita oireita mulla ei ollut, kuin polvi kipeänä. Polveni leikattiin keväällä ja sen jälkeen jalka kipeytyi. Vaivaa hoidettiin pitkään polvikipuna. Kun pääsin sairaalan neurologille, niin diagnoosin saamiseen kesti 1,5 kk. Ensin oli se magneettikuvaus ja sitten selkäydinnestekoe. Ja ainakii mulla se varmisti diagnoosin. Kokeen tulosten odottelu kesti kuukauden. Odotellessa diagnoosia kerroin kavereille mahdollisesta taudista. He ottivat asian ihmeen hyvin vastaan. Ainoastaan äitini on aikas järkyttynyt. Luin myös paljon kaikkia ms-keskustelupalstoja. Ne auttoivat diagnoosia odotellessa ja muutenkin. Olihan se ensin kauhee shokki. Oon vähän päälle 30. Niinhän sitä sanotaan, et enempää ei anneta mitä jaksaa kantaa. Taudille periksi en myöskään meinaa antaa. Positiivinen asenne varmasti auttaa kestämään taudin ja jaksamaan. Uskon, että lääketiede kehittää vielä lääkkeen joka estää tautia etenemästä. Itse oon palvelualalla. Lääkäri sanoi, että vielä ei tartte kertoa pomolle eikä välttämättä ollenkaan. Kerroin kuitenkin ja se ainakin helpotti minua. Pomo otti asian hyvin ja puhuttiin, et jos tekisin osa-aikaista työtä voimien mukaan.

      Tsemppiä sulle ja jaksamista! Toivottavasti kuulet tiistaina iloisia uutisia! :) Jos diagnoosi on ms, nii ei se ole maailmanloppu! Muista aina, et oot sama ihminen taudin kanssa tai ilman!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2709
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2607
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      64
      2349
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      195
      1829
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe