Oka vai Natal?

Mousemimmi

Kummat olisivat kivempia lemmikkejä, okahiiret vai natalhiiret? Ja perustelujakin olisi kiva kuulla. Harkitsen jommankumman lajisten hiirulaisten ostoa, mutta mietin tässä vain kumman. Nataleilla olisi mukavasti enemmän värimuotoja yms. mutta okat taas ovat kuulemma kesympiä jne... Kummassakin olisi siis hyviä ja huonoja puolia. :/

Kumpi kannattaisi valita?

1

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suski87

      Riippuu mitä lemmikiltään haluaa, mutta jos haluaa muutakin kuin katselulemmikin, niin kumpikaan noista lajeista ei ole kovin varma valinta. Okia itselläni ei ole ollut, nataleita neljä aikuista yksi poikueellinen.

      Omista nataleista urokset ovat luonteeltaan enemmän sellaisia lemmikkimäisiä. Iso poika on varsin rauhallinen kaveri ja tulee aina terran liuku-oville nameja kerjäämään. Käsissäkin pysyy hyvin ja antaa hyvin käsitellä. Pikkupoika on vähän varautuneempi. Yleensä se on ihan nätisti, mutta kerran sekin on sitten säikähtänyt ja purrut kunnolla. Nämä pojat ovat olemukseltaan muutenkin hieman rottamaisia; rakastavat tasoja, ja tykkäävät välillä nukkua riippumatossa.

      Naaraat puolestaan havainnollistivat hyvin sitä, mitä tarkoitetaan sillä, että natalit purevat ja poikkoilevat. Heti ensimmäisenä päivänä siirtäessäni naarasnatskun boksista terraan, se tikkasi käteeni viidesti ja onnistui hyppäämään lattialle - tämä siitä huolimatta, että avasin boksin puoliksi terran sisällä.

      Poikasten kohdalla sitten ajattelin, että eiköhän ne päivittäisellä käsittelyllä nyt ainakin kesyiksi saa. Muuten hyvä suunnitelma, mutta kaatui siihen kun poikaset alkoivat yksi toisensa jälkeen tikkailla sormeen ollessaan pari viikkoisia, ja pian sitä luopui kokonaan niiden käsittelystä paljain käsin, kun kyllästyi olemaan puruleluna.

      Todella kauniita ja pehmytturkkisia otuksiahan nuo ovat, ja mielenkiintoisia katsella. Itse kuitenkin päädyin siihen, että myin naarasnatalit toiselle ruokakasvatukseen ja jätin vain pojat itselle lemmikeiksi, ja näiden jälkeen uusia nataleita tuskin tulee. Kesyhiiret ja rotat kun ovat luonteensa puolesta niin paljon helpompia lemmikeiksi; niiden kohdalla voi ihan oletusarvoisesti lähteä siitä, että ne eivät poukkeile tai pure. Tokihan niitä on myös jalostettu lemmikeiksi huomattavasti pidempään, eli eiköhän natskuillakin potentiaalia lemmikeiksi ole, etenkin kun luonne saadaan jalostettua tasaisempaan suuntaan (Rapunzelilla on tästä ainakin projektia).

      Ja jos natskuihin päädyt, niin terran murtovarmuus on a ja o; nuo kun ovat oikeita houdineita ja muovi ja alumiini eivät ainakaan ole edes kunnon hidasteita, jos niissä mitään tarttuma pintaa on, eli varmin asumus on lasiterraario tukevalla, painolla varustetulla verkkokatolla.

      Okahiiristä olen tutulta kuullut, että olisivat huomattavasti kesyhiiriä vilkkaampia ja siten monesti hankalia käsitellä. Ja käsiteltäessä pitää aina varoa häntään tarttumista, koska se murtuu okilla helposti. Katselueläiminä kuitenkin mukavia ja ilmeisesti todellisia akrobaatteja kunnon kiipeilymahdollisuuksilla varustetussa terraariossa.

      Saatavuus on molemmissa lajeissa aika huono Suomessa, eli omiaan kannattaa sitten varautua etsimään pidempään ja hakemaan pidempien matkojen päästä, ainakin jos ei ihan pääkaupunkiseudulla asu, tai muuten paikassa jossa on enemmän hiiriharrastajia ja näyttelyitä, joiden kautta hiiret voivat helposti kulkeutua kauempaakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe