Sienien paistaminen...

heikurahki

Eli pakkanen täynnä itse kerättyä ja sukulaisilta saatua kanttarillia. Ongelma on nyt se että olen koittanut paistaa sientä pitkään.. mutta silti siihen jää voimakas maku, joka on liian voimakas! Eikö sienen laktoosi vaikuta tms?? En tiedä mitä teen väärin, kuinka se sieni oikeaoppisesti paistateaan, jotta se on hyvää?? Olen jo pari kanttarillikastiketta ja siniepiirasta pilannut maun takia.

6

6688

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marmelaid

      Oma tapani valmistaa sieniä on antaa ensin sienten sulaa rauhassa ja sitten lyhyesti paistaminen pannulla, en ole haudutellut niitä pitkään, maksimissaan viisi minuuttia, sipulin olen kuulottanut ennen sienten lisäämistä. Kyllä sienien kuuluu sieniltä maistua, lisäämällä kermaa maku ainakin pehmenee. Ei kanttarellit minusta ole voimakkaan makuisia, tämä tosin on niitä kuuluisia makuasioita.

    • iitukka**

      Jos olet jo pakastanut sienet, oletettavastikin kuten yleisimmin tehdään, eli haihduttanut liian kosteuden, luulen, että käytät liikaa sieniä ruokiisi.
      Eri asia, jos sienet on pakastettu sellaisinaan raakoina

    • kitkerä?

      Suppilovahveroihin ainakin syntyy kitkerä maku, jos ne pakastaa sellaisenaan putsaamisen jälkeen ilman muuta käsittelyä. Tämän taki itse joko kuivaan, ryöppään tai paistan ennen pakastusta. Kuivattuja ei tietenkään tarvi pakastaa, eikä purkkiin suolattuja.

      • paistamaan

        Sama homma. Myös minä paistan tai ryöppään ennen papastamista, jos
        pakastimeen saakka jotain jää. No täytyy hiukan sinnekin varata.
        Ovat vaan niin perhanan hyviä sienireissun jälkeen pistää poskeen.


      • sellaisenaan

        lienee se suurin syy voimakkaaseen makuun. Itse olen yhden satsin siten pilannut, kun en tiennyt että muuttuvat kovin kitkeriksi, jos pakastaa sellaisenaan.


      • kuivaus kunniaan
        sellaisenaan kirjoitti:

        lienee se suurin syy voimakkaaseen makuun. Itse olen yhden satsin siten pilannut, kun en tiennyt että muuttuvat kovin kitkeriksi, jos pakastaa sellaisenaan.

        Niinhän se on, että pakasta, kärsi ja unhoita...

        Mutta jos esikypsennettyjä sieniä on pakastimeen tullut laitettua, niin kyllähän ne kuuluisi jäisinä pannulla sulattaa. Sanovat, että pilaantuminen alkaa heti, kun sienet alkavat sulaa, joten kovin pitkään ei kannata sulatella. Raakapastetut sienet ovat tietysti asia erikseen ja ainakaan syöntitarkoituksessa sitä ei kannata tehdä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      33
      2652
    2. Yksi kuoli nokkakolarissa

      Asiasta YLEn verkkosivuilla uutinen klo 23.02. Oliko itsemurha?
      Oulainen
      11
      1387
    3. Helvetistä ei ole paluuta

      Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku
      Idän uskonnot
      337
      1058
    4. Mikä on kaivattusi ammatti

      entäpä sinun? 💶
      Ikävä
      45
      972
    5. Terveisiä vanhemmalle

      J-miehelle. Ehkä nähdään vielä 😉
      Ikävä
      45
      894
    6. Järjetön Topi-ilta

      Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan
      Ähtäri
      20
      879
    7. Miksi nainen nukut huonosti

      Onko sulla jotakin huolia, vai jotakin miestäkö mietit? Vai tunnemaailmassako velloo? Ajatteletko koskaan minua? Paljo
      Ikävä
      61
      774
    8. Niin siinä Kävi

      Ettemme koskaan saaneet toisiamme
      Ikävä
      44
      760
    9. Halutaan toisiamme

      Mutta se on Salaisuus❤️
      Intohimo
      44
      746
    10. Jos olisit kaivattusi

      Kanssa kahdestaan samassa tilassa niin miten kävisi
      Ikävä
      46
      676
    Aihe