Eli pakkanen täynnä itse kerättyä ja sukulaisilta saatua kanttarillia. Ongelma on nyt se että olen koittanut paistaa sientä pitkään.. mutta silti siihen jää voimakas maku, joka on liian voimakas! Eikö sienen laktoosi vaikuta tms?? En tiedä mitä teen väärin, kuinka se sieni oikeaoppisesti paistateaan, jotta se on hyvää?? Olen jo pari kanttarillikastiketta ja siniepiirasta pilannut maun takia.
Sienien paistaminen...
6
6249
Vastaukset
- Marmelaid
Oma tapani valmistaa sieniä on antaa ensin sienten sulaa rauhassa ja sitten lyhyesti paistaminen pannulla, en ole haudutellut niitä pitkään, maksimissaan viisi minuuttia, sipulin olen kuulottanut ennen sienten lisäämistä. Kyllä sienien kuuluu sieniltä maistua, lisäämällä kermaa maku ainakin pehmenee. Ei kanttarellit minusta ole voimakkaan makuisia, tämä tosin on niitä kuuluisia makuasioita.
- iitukka**
Jos olet jo pakastanut sienet, oletettavastikin kuten yleisimmin tehdään, eli haihduttanut liian kosteuden, luulen, että käytät liikaa sieniä ruokiisi.
Eri asia, jos sienet on pakastettu sellaisinaan raakoina - kitkerä?
Suppilovahveroihin ainakin syntyy kitkerä maku, jos ne pakastaa sellaisenaan putsaamisen jälkeen ilman muuta käsittelyä. Tämän taki itse joko kuivaan, ryöppään tai paistan ennen pakastusta. Kuivattuja ei tietenkään tarvi pakastaa, eikä purkkiin suolattuja.
- paistamaan
Sama homma. Myös minä paistan tai ryöppään ennen papastamista, jos
pakastimeen saakka jotain jää. No täytyy hiukan sinnekin varata.
Ovat vaan niin perhanan hyviä sienireissun jälkeen pistää poskeen. - sellaisenaan
lienee se suurin syy voimakkaaseen makuun. Itse olen yhden satsin siten pilannut, kun en tiennyt että muuttuvat kovin kitkeriksi, jos pakastaa sellaisenaan.
- kuivaus kunniaan
sellaisenaan kirjoitti:
lienee se suurin syy voimakkaaseen makuun. Itse olen yhden satsin siten pilannut, kun en tiennyt että muuttuvat kovin kitkeriksi, jos pakastaa sellaisenaan.
Niinhän se on, että pakasta, kärsi ja unhoita...
Mutta jos esikypsennettyjä sieniä on pakastimeen tullut laitettua, niin kyllähän ne kuuluisi jäisinä pannulla sulattaa. Sanovat, että pilaantuminen alkaa heti, kun sienet alkavat sulaa, joten kovin pitkään ei kannata sulatella. Raakapastetut sienet ovat tietysti asia erikseen ja ainakaan syöntitarkoituksessa sitä ei kannata tehdä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Valkeakosken tappo
"Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k18131422Kuka oli tekijä?
Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso24720156Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi
Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä4151042515-vuotiaan ruumis valkeakoskella
Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on276515Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä
Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi264528Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon
Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.1903947- 643931
Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?
https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho431577Toivottavasti tekijää ei suojella
Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v941439Miten meidän käy
Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m501369