Miksi noudattaa?

seew

Minulla todettiin keliakia kesällä. Olin sairaalassa muista syistä ja verikokeista huomattiin, että keliakia-arvot oli koholla ja sitten gastroskopiassa huomattiin, että suolinukka oli vaurioitunut. Noudatin gluteenitonta ruokavalioa ehkä pari kuukautta, sitten en enää jaksanut. Keliakiani on siis oireeton, en huomaa mitään eroa. Mitä hyötyä gluteenittomasta ruokavaliosta olisi minulle?

2

465

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • dertnm.we345

   voi olla monen ongelman alkulähde,kaikkiin imeytymishäiriöihin tulisi suhtautua vakavasti.Ohut suolessa tapahtuva ravinnon imeytyminen on kaikkein tärkein ihmisen terveyden kannalta.Vilja on sinulle myrkky jota elimistösi ei siedä huolimatta ns.oireettomuudesta.Myöhemmin ehkä huomaat jonkun liitännäis sairauden,syöpäkasvaimet vakavimmat.Keliakia on sinulla hautaan saakka joten päätä viisaasti haluatko vai et jotain vakavampia sairauksia sillä imeytymis häiriöt heikentävät vastustuskykyäsi muilta taudeilta.T.20 vuotta gluteenittomalla ruokavaliolla.

  • sairaus tosissaan

   Keliakian oirekirjo on niin moninainen, ettei niitä pysty edes kunnolla listaamaan. Et ehkä saa oireita vielä, mutta ajan kanssa niitä tulee, tai sitten ei. Mutta riskiä ei kannata ottaa.

   Ensimmäinen oire voi olla käytännössä ihan mikä vaan masennuksesta rytmihäiriöihin. Itselläni ensimmäinen oire oli keskushermostollinen, asentotunnon radikaali heikkeneminen, jota eivät lääkäritkään osanneet yhdistää keliakiaan (kaikki veriarvot normaalit) ennen kuin 6 vuotta myöhemmin vatsani kipeytyi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2117
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1355
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1220
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   986
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   27
   758
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   662
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   647
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   107
   587
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   572
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   532
  Aihe