kaksi lasta ja käytännön vinkkejä..

fasmasa

Olemme lähdössä espanjaan keväällä, jolloin lapsemme ovat 3,5v ja 8-9kk...En ole pahemmin itsekkään matkustelut joten kaipailen käytännön vinkkejä mitä tulisi varata heille mukaan, kuinka vähällä pärjää jne jne.
Asumme sukulaisen luona jten hotellissa emme ole.
Esim. miten ruokailut, taritaanko autoistuinta, kuinka menee lennot noin pienten kanssa, millaiset rattaat pystyy ottamaan mukaan..

1

537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äityliini81

      eli meillä on tyttö nyt 4v. ja on matkailtu todella paljon siitä asti kun oli 2kk vanha. Eli kokemusta ei ole kahden kanssa matkustuksesta, tosi olen pari reissua tehnyt myös tytön kanssa kaksin pienenä joten sehän on vähän kai sama asia...

      3,5v ei tarvitse mukaan sen ihmeempiä kuin aikuinenkaan - aurinkorasvaa, hyvä hattu, peittäviä mutta hengittäviä vaatteita, aurinkolasit....osaahan hän käydä normaalilla pöntöllä?
      tekemistä lentokoneeseen kannattaa varata. meillä hitttejä ovat kirjat, kuunneltavat sadut, väritys- ja tehtäväkirjat jne. riippuu varmaan paljon lapsesta, meidän tyttö on aika rauhallinen tapaus, ja tietty kun on koneessa kuin kotonaan nii lennot menneet kätevästi oikeastaan, varsinkin siitä lähtien kun pääsi omalle paikalle (2v). jutelkaa etukäteen mitä lentokoneessa tapahtuu niin ei pelota sitte siellä sekä varatkaa purkkaa, karkkia, juotavaa niin ei mee nousussa/laskussa korvat tukkoon.

      No 8-9kk voikin olla sitten vähän haastavampi tapaus, varsinkin koneessa :) siihen asti kun lapsi ei konttaa menee hyvin, mutta tuon ikäisen liikkumaanpääsyntarve on aika kova, soittakaa lentoyhtiöön ja kysykää saatteko koneen etuosan paikkaa, jossa on suuri jalkatila, siinä voi rajoitetusti konttaillakin. Tosiaan kun tuon ikäisellä ei sitä omaa istumapaikkaa ole (ellette ole siitä erikseen maksaneet), niin se on sellaista sylissä pyöriskelyä sitten, mutta ei espanjaan niin kovin pitkä matka ole. Sitten vaan luovuutta käyttämään ja syötte vuoroissa ja pyörittelette vauvaa eestaas, kannattaakin varmistaa lentoyhtiöstä paria päivää ennen että olette varmasti saaneet 3 VIEREKKÄISTÄ paikkaa lentokoneesta...kaikenlaisia järjestelyitä on nähty myös finskillä.... esim. oltu kaikki 3 eripuolilla konetta kerran kun tyttö oli 2,5v ei päästy lopulta kaikki samaan istuu, mut saatiin sentään lapsi toisen viereen :D mut siis osittain meidän moka kun lasten kanssa matkustaessa tollaset kannattaa aina tarkistaa ennen lähtöpäivää...

      Nää negatiivissävytteiset ajatukseni lennosta 8-9kk:n kanssa voi johtuu siitä että tyttö oli vähän yli 8kk kun tehtiin eka thaimaan matka niin se lento oli tuskaa, koska siihen asti lennot oli aina menny niin hyvin ja oikeastaan meni siitä eteenpäinkin, kun sitten ei taas käyty missään pitkällä lennolla ennen kun tyttö oli jo reilusti yli 1v ja homma olikin sitten jo paljon helpompaa kun oli siirtynyt pois 'vauvaiästä'.

      mutta siis vauvalle matkaan mukaan hattu, peittäviä vaatteita, kokoon taittuvat rattaat, mieluiten kevyet, kantoreppu? (jos käytätte) mahdollistais myös sen että jos 3v väsyy niin pääsee välillä rattaisiin, tosin en tiedä miten paljon liikutte perillä. autonistuimet kannattaa unohtaa.. tavaraa tulee muutenkin ! (juu nyt mut saa haukkua vastuuttomaksi äidiksi....) jos olette tutuilla niin voitte varmaan pestä pyykkiä? joten kaikkea ei ehkä kannata raahata koko ajaksi vaan pestä välillä. jos imetät niin maidosta ei oo ongelmaa... jos et nii en osaa sanoa tuon ikäisen maidon korvikkeista ym. ite imetin yli yhden vuoden nii ei ollu sitä ongelmaa. myös nousun/laskun aikana voi imettää, auttaa vauvan mahdollisiin korvakipuihin. ota suppoja mukaan, vaippoja vain alkumatkaksi, espanjasta saa yleensä vaippoja hyvin (niin kun lähes kaikkialta, kun taitaa niitä vauvoja olla joka puolella :) ja siis ruokaakin saa vauvalle sieltä, mutta jos on nirso niin ottaisin ehkä esim. valmispuuroja tms suomesta matkaan vähän varmuudeksi.)

      mukavaa reissua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe