Riikaan - anna vinkkejä

perheenäiti

Hei tietäväiset! En ole koskaan käynyt Riiassa ja ajattelin lähteä joulua viettämään. Onko jouluna kaupungissa kaupat/museot yms. avoinna? Onko keskustassa ostoskeskusta, jossa voisi pyöriä? Mitä nähtävyyksiä kannattaa katsoa? Suosittele jotain hyvähköä hotellia hyvältä paikalta, josta helppo ekakertalaisen lähteä kävelemään.
Kaikki tieto otetaan ilolla vastaan! Etukäteen kiitos!

7

1847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • periferia

      kannattaa ainakin mennä. Jouluajan aukioloista en tiedä, mutta uskoisin sentyyppisen paikan kuhisevan väkeä silloin. Lido on huvipuisto/ravintolakokonaisuus, ei mikään Linnanmäki, mutta mukava paikka aikuisillekin. Ainakin siellä on Baltian suurin (?) hirsirakennus, joka pitää sisällään hulppeita ruokapaikkoja, elävää musiikkia ja mm. oman panimon. Sinne pääsee keskustasta helposti ratikoilla 3, 7 tai 9 eikä ole väliä mihin suuntaan em. ratikka menee, sillä ennen pitkää tulee pysäkki "LIDO Atputas centrs". Ratikkalippu maksaa 0,60 LVL. Tutustu itse www.ac.lido.lv
      Kauppojen jouluaukioloajat ovat mulle mysteeri, luulisi ainakin Riikan keskustorin Zeppeliinihalleineen olevan avoinna lähes aina. Ja se on muuten ainut järkevä paikka ostosmielessä pyörimiseen; Stockmanit sun muut on ihan samanlaisia ku meillä Suomessa. Myös hinnoiltaan.
      Vähintäin "hyvähkö" hotelli Sulle olis Hotel Monte Kristo. Se on sijainniltaan loistava ja näkyy mm. lentokenttäbussin saapumispysäkiltä, Stockmanin edestä. Ja samaisen bussin (22) pysäkki kentälle päin mentäessä on käytännössä em. hotellin edustalla. Tutustu hotellitarjontaan www.booking.com

      • Riika on koettu

        HUH mitä vinkkejä annoit.....Lido on aivan tyhmä paikka ja huonoa ruokaa,missä siellä lidossa on ne "hulppeat" ruokapaikat?

        Zeppelinhallit voi samantien unohtaa........myytävänä pelkkää roskaa ja humpuukia,sekä haisee pahalle. Lisäksi täynnä pummeja,kerjäläisiä,huijareita ja taskuvarkaita.

        Monte Cristo hotellin ympäristö on haiseva ja masentava.Nurkan takana narkkareita ja prostituoituja.


      • Riganieki

        Ha-ha, hauska taas pitkästä aikaa lukea näitä vastauksia täällä. Yksi tykkää jostakin, ja toinen ei voi sietää...niinhän ne asiat tahtovat olla.
        No, kyllä tuo Lido kuitenkin on kokemisen arvoinen paikka. Joulun aikana se on teeman mukaisesti koristeltu ja voit vaikka vuokrata luistimet ja nauttia luistelusta Lidon kentällä jouluisen musiikin soidessa taustalla.
        Ratikoista sen verran, että Lidon suuntaan mennessä niissä on "Dole" teksti siellä ylhäällä. Voi toki mennä toiseen suuntaankin, mutta menee tovi jos toinenkin ennen kuin palailee Lidon nurkille. Zeppelin hallien vierestä pysäkiltä on yksinkertaisin hypätä kyytiin. Lidon suuntaan mennessä ne raitiovaunut lähtevät Daugava-joelle päin.
        Paluu Lidosta kannattaa tehdä bussilla, sillä oven edessä on pysäkki. Toisaalta voi kävellä vartin verran rantakatua Mols ostoskeskukselle ja sieltä bussilla takaisin keskustaan.
        Kauppatorin ja rautatieaseman välistä lähtee bussi, jonka numeroa en muista, mutta "Smerlis" on suunta.
        Sillä ostoskeskus Alfaan. Pysäkin nimi on Alfa. Paluu jollakin bussilla keskustan suuntaan. Siitä Alfaa vastapäätä tulevat keskustan suuntaan. Keskusrautatieasemalla on myös paljon liikkeitä.
        Joulun aikaan kaupat ovat auki aamusta iltaan. Pienet putiikit saattavat olla kukin tavallaan, mutta isommat kaupat ovat jouluaattonakin ilta kahdeksaan avoinna. Joulupäivänä on myös kaupat avoinna.
        Tuomiokirkon aukiolla on tapahtumia ja joulukojuja, samoin Esplanadin puistossa Reval hotel Latvijan
        edessä. Itse asiassa eri puolilla kaupunkin on jouluisia myyntikojuja, mutta tuossa jotain lähimpiä.
        Tuomiokirkossa, ja varmaan myös Pietarinkirkossa on konsertteja joulun aikoihin. Mustapäiden talon edessä on mielenkiintoinen paikka. Siellä on tähtikuvio maassa, sen ison kuusen vierellä. Siitä alkoi koristellun joulukuusen perinne...joka mutkien kautta tuli Suomeenkin.
        Ostoskeskuksissa on toki jouluista, mutta ei ihan samanlaista hössötystä kuin Suomessa (ja hyvä näin)
        Hotellit on makuasia. Lähellä asemaa ja vanhaa kaupunkia on esimerkiksi Avalon, Irina, Hotel Riga, Konventa Seta (vanhan kaupungin sydämessä). Toki niitä halpismajoituksiakin löytää, mutta ei nuokaan mitään pahan hintaisia ole.
        Hyvää majoitustietoa sun muuta löydät esimerkiksi tämän linkin takaa:
        http://www.rigatours.net/


    • periferia

      meitä on niin moneen junaan ja ihmiset katsovat matkakohteitakin erilaisin silmin. Oli ikävä lukea "Riika on koettu" -nimimerkin vuodatusta. Harmillinen juttu, että joillakin IHAN KAIKKI menee pieleen matkallakin... Itse olin puolisoni kanssa Riikassa viikonloppumatkalla viimeksi pari viikkoa sitten. Asuimme Hotel Monte Kristossa kaksi yötä emmekä keksineet kerta kaikkiaan mitään valittamista huoneesta, palvelusta, aamiaisesta - ei edes ympäristöstä. Vanhassa kaupungissa tuskin löytyy hotellia, jonka nurkan takana ei tapaisi "narkkareita ja huoria", mutta eihän niiden kanssa tarvii hengailla, vai mitä?!

      Huijareita, pummeja ja taskuvarkaita on varmasti niin Riikan torilla kuin kaikissa maailman muissakin kauppapaikoissa, mutta sieltä saa ihan asiallista ja hauskaa tavaraa edullisesti. Tällä kertaa ostin mm. ihanan fuksianpunaisen käsilaukun ja parit (ikänäkö)silmälasit itselleni sekä oikeat "maatuskan kukkahuivit" kahdelle lähiystävättärelleni. Ja niistä "humpuuki-zeppeliinihalleista" ostin vielä leipää, juustoja ja paikallista suolakurkkua kotiin.

      Mitä LIDOON tulee, niin pidän edelleen omasta puolestani kiinni määreestä "Hulppea ruokapaikka". Jos kävit Lidon www-sivuilla, asia varmaan hieman avautui Sulle. Sen suuren hirsirakennuksen alakerrassa on esim. varsinainen megabuffet-ravintola, jossa on kymmenittäin kylmiä ja lämpimiä herkkuja sekä upea jälkiruokavalikoima. Samaisessa ravintolassa on iltaisin usein myös elävää musiikkia, viimeksi mm. ihan mainio puhallinorkesteri.

      Toivon, että joku muukin Lidosta, Riikan keskustorista ja Hotel Monte Kristosta MYÖNTEISIÄ elämyksiä saanut matkailija jeesaisi tässä kohtaa eikä pelkästään omilla huonoilla kokemuksilaan pelottaisi Sinua pois näistä kohteista!

      • taas ohjelmassa

        Viikon päästä taas mennään ystävien kanssa Riikaan (kolmas jo vuoden sisällä) ja kolmen päivän aikanaon kyllä Lidossakin käytävä. Vanhasta kaupungista muuten löytyy pienempiki Lido, joka on erittäin viihtyisä paikka lounastaa/illastaa.

        Hotelleja voi suositella useitakin, mutta Radi un Draugi on yksi kehumisen arvoisista.


      • perheenäiti
        taas ohjelmassa kirjoitti:

        Viikon päästä taas mennään ystävien kanssa Riikaan (kolmas jo vuoden sisällä) ja kolmen päivän aikanaon kyllä Lidossakin käytävä. Vanhasta kaupungista muuten löytyy pienempiki Lido, joka on erittäin viihtyisä paikka lounastaa/illastaa.

        Hotelleja voi suositella useitakin, mutta Radi un Draugi on yksi kehumisen arvoisista.

        Kiitos kaikille vastaajille, sain hyviä vinkkejä.


      • Kolonna
        perheenäiti kirjoitti:

        Kiitos kaikille vastaajille, sain hyviä vinkkejä.

        Kolonna hotelli Tirgonu ielalla IHAN vanhankaupungin sydämessä: erinomainen hinta-laatusuhde. Siisti keskitason hotelli. Hyvä ja ystävällinen palvelu. Olen ollut myös Monte Kristossa, mutta nyt kaksi viimeistä kertaa Kolonnassa, ja sinne taidan mennä vastakin. Kolonnaa vastapäätä yksi parhaista kahviloista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3045
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      105
      2395
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2152
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1963
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    7. 164
      1238
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe