Aihe

Tekijänoikeusasiaa

mievaan xx

Jos käytän esim. postikortista otettua kuvaa osana omaa työtä, ja photoshoppaamani kuva, jossa on siis joku osa siitä postikortista mukana, julkaistaan lehdessä (ilman mitään taloudellista hyötymistarkoitusta), rikotaanko silloin jotain tekijänoikeuksia? Ko. postikortissa ei mainita mitään kieltoa.

2

319

  Vastaukset

  • Se ja sama, onko kyseessä kuvan osa, vaiko onko kuva osana isompaa kokonaisuutta, lupa pitää olla. Postikortit nimenomaan yleensä luokitellaan taiteeksi, elikkä ylittävät selkeästi teoskynnyksen. Tekijänoikeuksia EI tarvitse erikseen mainita. Sillä ei ole väliä, missä tarkoituksessa teos on tarkoitus julkaista, kyse on julkaisemisesta.

   Selvitä postikortin tekijä ja pyydä lupa. Sen voi saada ilmaiseksikin, tai siitä voi joutua maksamaan.

   http://kuvasto.fi/index.php?cat=3&lang=fi

   • Yhdyn edelliseen kirjoittajaan täysin, Pääsääntönä on, että jos kuvaa on muokattu niin paljon, ettei sen alkuperää pysty tunnistamaan ei tarvitse lupaa.

    Mainitaan nyt sekin että varsinaisesti copyright merkinnällä ei ole merkitystä mihinkään, se joko on tai ei, kuvaan pätee kuitenkin aina tekijänoikeuden mukaiset säännöt, eli vaaditaan tekijän/kuvaajan lupa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   33
   3361
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1352