Tapoinko hänet???

sureva...

Olen juuri kokenut keskenmenon, eilen sain varmistuksen asiaan. Syytän itseäni, olen varma että tapoin tietämättäni lapseni. En tiennyt olevani raskaana ja sinä aikana olen juhlinut luokkakokouksessa ja tupareissa, en todellakaan olisi niin tehnyt jos olisin tiennyt. Kuinka ikinä voin antaa itselleni anteeksi, en kuinkaan...Viime maanantaina tein testin ja olimme niin onnellisia mutta lyhyeen loppui onni, viikonloppu meni sairaalassa rampatessa ja sunnuntaina olin jo varma itse ettei kaikki hyvin ja eilen sitten lopullisesti maailma romahti. Olen surullinen, mutta eniten vain vihainen itselleni.

9

680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TiiviTaavi84

      Lapsi on parhaimmassa turvassa juuri noina ensi viikkoina, jolloin äiti ei voi ilman testiä tietää olevansa raskaana. Silloin ei pienet kaatumiset tai ryyppäykset haittaa lasta. Eihän se nyt suositeltavaa toki ole mutta voit varmasti kuvitella, kuinka moni yllätysraskauden kokenut äiti on juonut ja polttanut, kun ei vielä ole osannut ajatellakaan olevansa raskaana... Eikös se niin ole, että vasta kun sikiön ja äidin verenkirto on yhteinen, on juomisesta haittaa.

      • onneksi olkoon,

        Jos on mennäkseen kesken, niin menee, Jos ei, niin eipä mene, vaikkapa kuinka itsesi kolhisit. Näin se vain on.

        Muistappa se, että nyt kun olet tullut kerran raskaaksi, toisen kerran tulet tosi äkkiä. Joten voit jo nyt lopettaa alkon nauttimisen. Onnea tulevan raskauden puolesta.


    • sanoivat

      Kyselin samanlaisesta asiasta, olin muistaakseni 5-6 viikolla raskaana kun olin ottanut alkoholia. Lääkäri sanoi että ei alkio ole ollut silloin vielä samassa verenkierrossa. Minä en ole siis saanut keskenmenoa mutta pelkäsin epämuodostumia ym. Alkuvaiheen keskenmenot johtuu usein jostakin kehityshäiriöstä, et sinä ole sitä aiheuttanut! Älä huoli, se oli luonto joka nyt puuttui asiaan. Onnea uuteen koitokseen!

    • sureva....

      Kiitoksia kaikille vastaajille, toivon sydämeni pohjasta että jonain päivänä pääsen tästä tuskata, surusta ja itsevihasta irti. Nyt mieltäni kaihertaa semmoinen kun eilen tuli sairaalasta lauantaisen käyntini tiedot ja siinä luki uhkaavasta keskenmenosta maininta että saattaa olla kyseessä, niin näinhän se sitten oli kun se km tuli, niin kysymys siis olisinko voinut jotenkin estää km? Siis teinkö jotain väärin la-su että uhkaus muuttui todeksi??

      • TiiviTaavi84

        Siis, ihan mielenkiinnosta kysyn, koska et todellakaan ole aiheuttanut lapsesi keskenmenoa. Joskus vaan käy huonosti. Älä ainakaan sillä juomisella syyllistä itseäs. Miksi oli keskenmenon uhka? Kai se selitettiin papereissa?


      • sureva...
        TiiviTaavi84 kirjoitti:

        Siis, ihan mielenkiinnosta kysyn, koska et todellakaan ole aiheuttanut lapsesi keskenmenoa. Joskus vaan käy huonosti. Älä ainakaan sillä juomisella syyllistä itseäs. Miksi oli keskenmenon uhka? Kai se selitettiin papereissa?

        6 4, laskettuna menkoista siis. Ei paperissa ollut muuta kuin että vielä ei tietoa onko kyseessä uhkaava keskenmeno vai kohdunulkoinen raskaus.


      • älä syyllisty
        sureva... kirjoitti:

        6 4, laskettuna menkoista siis. Ei paperissa ollut muuta kuin että vielä ei tietoa onko kyseessä uhkaava keskenmeno vai kohdunulkoinen raskaus.

        Jos raskaus on menossa kesken varhaisvaiheessa, ei sitä voi valitettavasti estää mitenkään. Alkionsiirron jälkeen tuli viikolla 5 vuotoa, soitiin klinikalle, mutta sanoivat, että taytyy vain odottaa, ultrassa ei vielä näkyisi mitään, etikä levolla tms. voi estää alkuvaiheen keskenmenoa.


      • Uhkaavaa keskenmenoa et voi mitenkään itse 'peruuttaa', vaikka tekisit/olisit tekemättä jotakin. Itseviha kannattaa unohtaa, kmlle ei vain yksinkertaisesti yleensä voi mitään.


      • saman kokenut
        marella kirjoitti:

        Uhkaavaa keskenmenoa et voi mitenkään itse 'peruuttaa', vaikka tekisit/olisit tekemättä jotakin. Itseviha kannattaa unohtaa, kmlle ei vain yksinkertaisesti yleensä voi mitään.

        ja sain tietää keskenmenosta kaksi päivää sitten. Olen jo 3-lapsen äiti joten ison iso kysymysmerkki on päällä että mitä tapahtui....toki saattaa olla jokin yhdistävä tekijä, sillä sain kohdunulkoisen raskauden viime helmikuussa....nyt sitten tämä. Suru on suunnaton, mutta elämän on pakko jatkua. Toivon sinulle jatkossa paljon onnea ja lykkyä uuden raskauden alkuun!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe