png-tiedosto

pong

Kuvani olivat koneella jpg ja nyt osa muuttui "itsestään" png päätteisiksi ja ovat pikkuruisia,
joten en voi niitä käyttää.
Ainut mitä olen tehnyt,josta voisi kyseinen johtua on Mozzila Firefox asennue.
VOISIKO JOKU antaa ohjeita askel askeleelta, jotta osaisin tehdä muutakin kuin tuskailla?

7

3147

  Vastaukset

  • Eivät kuvat itsestään itseään pienennä ja tallenna itseään toiselle nimelle, hävittäen alkuperäistiedostot. FF ei voi mitenkään vaikuttaa asiaan.

   Olet sössinyt jotain itse.

   • Kokeileppas piruuttasi muuttaa tiedoston pääte png:stä jpg:ksi. (eli siis ohjauspaneeli -> kansion asetukset -> piilota tunnettujen tiedostojen tiedosto pääte raksi pois) ja sitten kun on KUVAN_NIMI.png niin nimeät sen KUVAN_NIMI.png. btw png on paras kuva formaatti ikinä.


   • 01101011 kirjoitti:

    Kokeileppas piruuttasi muuttaa tiedoston pääte png:stä jpg:ksi. (eli siis ohjauspaneeli -> kansion asetukset -> piilota tunnettujen tiedostojen tiedosto pääte raksi pois) ja sitten kun on KUVAN_NIMI.png niin nimeät sen KUVAN_NIMI.png. btw png on paras kuva formaatti ikinä.

    < btw png on paras kuva formaatti ikinä

    Sopii toiseen hommaan, toiseen ei.


   • 01101011 kirjoitti:

    Kokeileppas piruuttasi muuttaa tiedoston pääte png:stä jpg:ksi. (eli siis ohjauspaneeli -> kansion asetukset -> piilota tunnettujen tiedostojen tiedosto pääte raksi pois) ja sitten kun on KUVAN_NIMI.png niin nimeät sen KUVAN_NIMI.png. btw png on paras kuva formaatti ikinä.

    Eli ei muutu itsekseen. Png:lle ei ole mitään käyttöä hommissa, kaikki painotalot eivät ota edes vastaan. Se siitä paremmuudesta.


   • ehkä olenkin - lisäys kuitenkin - kuvien alle on tullut pitkä lista kirjaimia/numeroita,
    tässä yksdi esimerkki e49f25d21ecc54beef8e942eee931c8e.

    Olin tallentanut kuvat ja käyttänyt gimp - siis en tiedä edes, mitä olisin sössinyt - siis kuvat ovat digikamerasta itse tallennettu koneelle ja vain kahden kansion kuvat muuttuneet-sössitty.

    Edelleen olen Ö:nä


  • Jos tuo on edes totta on Windows syyllinen, taikka virus. Jokin resizer-ohjelma vain voi kuvat todella muuttaakin.
   Luultavasti vain katselet joitakin internet temppejä, etkä varsinaisia kuvia. Kone tuppaa tehdä pikkukuvat jokaisesta avatusta kuvasta (thumpnail) ja olet löytänyt ne.
   Joillakin kuvankäsittelyohjelmilla voi myös tulla tuollainen munaus. Ne voi muuttaa vaikka kaikki kuvat kerralla, jos ne sattuu olemaan valitussa kansiossa ja painaa väärää näppäintä sopivien säätöjen ollessa voimassa.
   Pistä kuvat hakuun, luulen, että niitä löytyy useammasta paikasta ja kunnollisiakin.

   • png turha?
    on sillä paljonkin etuja: internet/multimedia sovelluksissa voi tehdä kuvasta transparentin ja saada kaksi kuvaa päällekkäin. Tasokas tiedosto muoto nettiin. esim jpg,gif ei laadullisesti parhaita.
    Gif etuja on animaatio, jpg pakkaus ja pieni koko.

    Totta on että png ei painotuotteeseen sovellu. Siihen parhaita ovat mm. tiff ja photoshop muoto ja tietysti pdf


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   68
   4135
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   72
   2445