esitätkö sivunumeron gradussasi?

.

Joissakin graduissa tekijät osoittavat sivunumeron, kun viittaavat johonkin lähteeseen. Kun taas joissakin graduissa tekijät eivät ilmianna sivunumeroa, vaan viittaavat ainoastaan lähteeseen.

esim. lause gradussa, jonka jälkeen lähde (Hakkarainen, 2002)

tai sivujen kanssa

lause, jonka jälkeen lähde (Hakkarainen, 2002, 122-123)

Onko gradu "parempi" jos esittää kyseiset sivut. Sen tiedän, että sivunumerot on esitettävä jos suoraan referoi jotakin, mutta muuten se ei siis ole pakollista...?

8

772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Minusta sivunumeroa ei tarvitsisi merkitä esimerkiksi silloin, kun kyse on laajemmalti tutkitusta ja tiedetystä asiasta, joka löytyy useammastakin lähteestä. Sivunumeron voisi jättää mainitsematta myös silloin, jos sillä viitataan kyseiseen lähteeseen kokonaisuutena, eli koko tutkimukseen/teokseen. Sivunumero taas merkitään silloin, kun lähteenä on yksittäisen tutkijan aikaansaannos tai asiaa on käsitelty lyhyemmin jonkin suuremman kokonaisuuden sisällä.

      Eli uskoisin viittauskäytännön olevan tapauskohtaista.

    • wannabe-biologi

      Meillä ainakin on sellainen käytäntö, että jos viitataan artikkeliin-->ei sivunumeroa, jos taas kirjaan-->sivunumerot näkyviin.

      • Guvatus

        Kannattaa varmaan tsekata, mitä oman opinahjosi gradun/lopputyönkirjoitusohjeessa ja/tai lähdemerkintäohjeessa lukee. Nämä käytännöt vaihtelevat tiedekunnittain ja yliopistoittain (pahimmassa tapauksessa jopa proffatasolla)


    • --

      Kannattaa tosiaan kysyä gradun ohjaajalta, koska kyse on eri käytännöistä, ei "paremmuudesta".

      Meillä on käytäntö, että jos viitataan koko teokseen, sivunumeroita ei mainita. sen sijaan kun viitataan tiettyyn, eksaktiin asiaan keosen sivulilla, sivut mainitaan.

      Eli jos vaikka Hakkarainen on kirjoittanut kirjan hevosten hoidosta, ja sinun tarvitsee gradussasi jossain kohdassa yleisesti viitata siihen, että hevosia hoidetaan monin tavoin tms laveaa ja leveää, niin viittaat "Hakkarainen, 2002". Jos taas viittaat Hakkaraisen selostukseen siitä, miten hevosesta poistetaan punkki, niin viittaat "Hakkarainen, 2002, 47-51"

    • tentteri

      Ei voi kyllä kuin ihmetellä millaisia graduntekijöitä tässä maassa on. Ihmetellä nyt sivunumeroiden esittämistä eikä tajuta, että jokaisella laitoksella on omat ohjeensa viittaustekniikkaan. Huoh.

      • kajskhaskjf

        Meillä on ohjeet, mutta eivät kovin selkeät. Lisäksi yleisesti tulee olevan varsin samantyyppiset ohjeistukset viittausten suhteen, niin ei tämä nyt mikään ihan älytön kysymys ollut.


    • Opetäti

      Riippuu mitä viittaustekniikkaa käytätte.
      Yleinen nyrkkisääntö Harvardin järjestelmässä on se, että kirjallisissa lähteissä (kirjat, artikkelit tieteellisissä julkaisuissa) ilmoitetaan sivunumerot. On siis sääntö tuossa järjestelmässä, eikä mikään vapaavalintainen juttu.
      Sitten on niitä lähteitä, joissa ei voi ilmaista sivunumeroa - esim. nettisivuille tulee vain vuosiluku ja lehtiartikkeleihin ei sivunumerot aina taivu.
      Eli jos kysyt, onko gradu parempi, jos on sivunumerot, niin KYLLÄ - itselläni sivunumeroton versio menisi takaisin korjaukseen.

      • Opetäti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe